Festo AB

Festo AB

Beskrivning

Pneumatisk och elektrisk rörelseteknologi från Festo står för innovation och maximal produktivitet inom industri- och processautomation – från enskilda komponenter till monteringsfärdiga lösningar. För succé inom din verksamhet.

Festo Didactic – Världsledande på utbildning och produktionsutveckling inom process- och fabriksautomation.

Utbildningssystem:
Festo utbildningssystem (Learning Systems) är allt från lab.utrustning, svenska läromedel, simuleringsprogram till kompletta system, för alla nivåer av utbildning inom automation.

Kurser och produktionsutveckling:
Festo kurser och produktionsutveckling (Training and Consulting) ger dig rätt kompetens genom ett stort utbud av kurser och industriell konsultering. Allt för att en effektivare produktion.

Ca 42,000 deltagare utbildas per år i mer än 2,900 kurser över hela världen. Allt från teknikkurser till produktionsutveckling genom bl.a. Lean Production.

Adress
Festo AB
Stillmansgatan 1
Box 21038
200 21  MALMÖ
Skåne
Sweden
Telefon
040-38 38 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.festo.comLinkedIn
Kontaktperson
Peter Aaröe
Telefon
0705383850
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Kunder

Automationsutrustning
Processutrustning för vattenrening mm

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Automation-Automationssystem
Automation-Övrig automation
Automation-Pneumatik
Automation-Processautomation
Automation-Robotar
Automation-Styrsystem
Elektronik-El-, Apparatskåp
Elektronisk Utrustning-Kablar
Förpackningsutrustning-Streckkodsprodukter
Industriförnödenheter-Bälgcylindrar
Industriförnödenheter-Elmotorer
Industriförnödenheter-Filter
Industriförnödenheter-Sensorer/Givare
Industriförnödenheter-Vakuumgivare
Industriförnödenheter-Vakuumteknik
Industriförnödenheter-Ventiler

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Festo förser för första gången världen med en standardiserad plattform - Festo Motion Terminal
Mekanik, elektronik och mjukvara på ett intelligent sätt smälter samman till ett cyberfysiskt system. Festo levererar världens första digitala ventilterminal -..
Rätt hanteringssystem på några minuter
Handling Guide Online från Festo med kartesiska robotar och Eplan Schematic Solution.Med Handling Guide Online kan ingenjörer skapa det rätta installationsklara..
Fortsatt hög efterfrågan på automationslösningar
Det säger Tobias Lidén, vd för automationsföretaget Festo, som fortsätter att växa i Sverige. Festo, världsledande leverantör av automationsteknik och teknisk..
”Det mesta du kan se på en Volvo kommer från Olofström”
Ett nyckelelement i karosseriproduktionen är motståndssvetsning, eftersom korrekt svetsade plåtkomponenter spelar en avgörande roll för fordonets säkerhet.Det faktum att..
Digitala innovationer lönar sig
För tredje gången i rad har Festo utsetts till ”Global Preferred Supplier” till Bosch-koncernens Standardised Pneumatic Devices material group. Med denna utmärkelse hedrar..
Festo om lönsam automation på Scanpack
Automation skall vara säkert, snabbt och enkelt. För FESTO handlar årets upplaga av Scanpack om lönsam automation och hög produktivitet. Kom och..
Festo: SFGA luftflödesanalysator
FESTO arbetar kontinuerligt för att våra kunder skall kunna vara energieffektiva, och har nu utvecklat ett nytt verktyg för att man effektivt och flexibelt ska..
Den nya stora cylindern DSBG från Festo
Högre prestanda och lägre vikt. Den är ekonomisk, extremt robust och tekniskt optimerad, trots det väger den nya stora DSBG cylindern 20% mindre än..
Flexibla applikationer med processventiler från Festo
NAMUR standard ventilen VSNC är globalt certifierad enligt normerna för explosionsskydd och kan användas i många olika branscher och applikationer. Den..
Rätt hanteringssystem på endast 20 minuter
Nu kan tekniker och ingenjörer hitta det rätta installationsklara hanteringssystemet på rekordtid när det gäller design och planering. Nya..
Pneumatisk eller elektrisk - vilken teknik är mest effektiv?
Pneumatisk eller elektrisk? Svaret är – en kombination! Festo tror på teknologineutral rådgivning Det är inte möjligt att göra ett..
Ny måttstock för standardventiler
De robusta ventilerna VUVS ur VS-serien från Festo, är singel standardventiler som är lämpliga för de flesta applikationer. Med dessa ventiler,..
Automation i fokus - ny kurs från Festo
Med anledning av att flera företag önskar att lyfta kompetensen hos sina medarbetare inom området automation, har vi nu skapat en ny kurs ”Automation i..
Festo stoppcylinder med 200% högre kraft
Effektivt stopp. Mer robust, mer tillförlitlig och med ett mer attraktivt pris: den kraftfullaste stoppcylindern genom tiderna klarar 200% högre kraft än sina..
”Festo BionicKangaroo”
BionicKangaroo – Energieffektiv hoppkinematik baserad på en naturlig modell Kombinerar pneumatisk och elektrisk rörelseteknologi i ett mycket..
Servoteknik för alla
En elektromekanisk cylinder som är lika enkel som en pneumatisk cylinder. Höga kostnader och komplexibilitet med servoteknologi tillhör det förgångna...
Fokus på effektivitet - En kopia av fågelns flygteknik
Vad har fiskmåsen gemensamt med automationsteknologi? Festo gav svaret på Hannover-mässan 2011, där Festo presenterade de seneste framtidskoncepten,..
Innovativt, säkert och tidsbesparande dämpningssystem
Festo har nyligen lanserat en helt ny självjusterande ändlägesdämpning till ISO- och rundcylinder typ DSNU. Det innebär mjukare rörelser, snabbare cykeltider, kortare servicetid,..
MS6-SV, Säker avluftning !
Festo har lanserat en produkt som erbjuder en säker avluftning av ett pneumatiskt system med integrerad mjukstarts funktion. Att kunna erbjuda denna typ av funktionalitet i..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen