Bengt Rosengrens Metallgjuteri AB

Beskrivning

Rosengrens lokaler är belägna i Limhamn (Malmö). Läget i anslutning till Öresundsbron ger oss inte bara en strategisk närhet till Köpenhamn och Malmö, utan placerar oss även mitt i norra Europas för tillfället mest expanderande region, Öresundsregionen.

Det är idag fjärde generationen Rosengren som driver företaget och under vår verksamhetstid har vi byggt upp en prägel av hantverk och god design, samt en strävan efter ett avantgardistisk uttryck i våra kollektioner.

Vi har olika formgivare och konstnärer knutna till vår verksamhet och de arbetar med allt från bruks- och inredningsföremål till industridesign. Vi använder främst sandformar då vi gjuter, men även vaxgjutning förekommer.

Metoden att forma metall genom gjutning är mycket gammal och kan spåras tillbaka till bronsåldern. Man använde då djurfett som formades till yxor eller andra föremål. Dessa bakades sedan in i lera, som först fick torka, för att sedan värmas upp så att fettet rann ut. Därefter var det bara att hälla i den smälta metallen.

Denna metod, "vaxmetoden", används faktiskt fortfarande idag och anses av många att vara den finaste och mest avancerade. Den vanligaste metoden numera är dock sandformning, med vilken man under högt tryck pressar lerbunden sand mot en modell. Modellen tas sedan ut och man erhåller ett hålrum, i vilket man häller smältan.

Adress
Bengt Rosengrens Metallgjuteri AB
Box 30023
Magasingatan 9
200 61  Limhamn
Skåne
Sweden
Telefon
040-15 24 50
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.rosengrensmetall.se
Kontaktperson
Cristina Sandin
Telefon
Anställda
5 - 9
Omsättning

Specialistområden

Sandgjutning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Design / Utveckling-Rapid Prototyping
Gjutning-Sandgjutning

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen