3D Center i Västervik AB

Beskrivning

3D Center är en rikstäckande leverantör av 3d-skrivare och tillbehör. tillhandahåller ett brett sortiment av olika tekniker innom Additiv tillverkning och 3D-skrivare.

Det finns en stor variation på användningsområden för 3D utskrifter, vi erbjuder därför en mängd olika typer av skrivare för att kunna tillgodose varje kunds specifika behov. Vi utför även utskrifts tjänster i metall.

3D Center utför även service för de varumärken vi företräder med egen servicepersonal.

Vår marknad är Norden Baltikum och Polen

Kontakta oss gärna för mer info om 3D utskrifter och hur vi kan lösa era behov.

Adress
3D Center i Västervik AB
Kvarngatan 10
593 30  Västervik
Kalmar
Sweden
Telefon
0490-100 40
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.3dcenter.seYouTubeLinkedIn
Kontaktperson
Ulf Qviberg
Telefon
070-663 61 92
Anställda
5 - 9
Omsättning
10

Specialistområden

3D-Skrivare, Additiv tillverkning, ROI-analyser, Workshop

Kunder

Sjukvård - jiggar för operation, CoCr implantat, individanpassade hjälpmedel, proteser, hörapparater, tänder, ben etc
Industri - metall 3D skrivare kan skriva ut solida föremål i t ex titan, aluminium, rostfritt stål med mera
Arkitektur - konstruktioner, byggnader, broar, detaljer, inredning, unika objekt
Produktutveckling
Skolor - kreativitet, konst, antika föremål, benstrukturer, mekanik, CAD, teknik
Gjuterier - miljövänliga sandgjutformar skapas effektivt av VoxelJet
Historia - bevara gamla byggnader som modeller, modeller av artefakter
Hi-tech sport - segling, formel 1, cykel etc
Prototyp framställning
Individanpassade produkter
Småskalig / unik produktion
Konstverk
Skor, individanpassade
Tandställningar
Benkirurgi – utbildning, borrjiggar och övningsutskrifter

Maskiner

stort utbud av 3D skrivare som spänner över 9 olika tekniker inom additiv tillverkning.
Plast, metall, keramik, kompositmaterial, och mycket mer.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Additiv tillverkning-3D Printing
Additiv tillverkning-3D printing metall
Additiv tillverkning-Additive tillverkning övrigt
Andra tjänster-Konsultering
Design / Utveckling-Konstruktion, CAD
Design / Utveckling-Rapid Prototyping
Plastmaskiner-3D Printer

Övrigt

Industri-Aerospace
Industri-Elektronik
Industri-Fordonsindustrin
Industri-Försvarsindustrin
Industri-Gruvindustri
Industri-Industrimaskiner
Industri-Jordbruk
Industri-Kommunikationsutrustning
Industri-Läkemedelindustrin
Industri-Marinindustrin
Industri-Medicinindustrin
Industri-Medicinteknik
Industri-Motorsport
Kvalitetsäkring-UL Certifierad
Material-Aluminium
Material-Brons
Material-Gummi
Material-Högtemperaturs Stål
Material-Järn
Material-Mässing
Material-Övriga specialstål
Material-Plast
Material-Tekniska Keramer
Material-Titan
Material-Verktygstål

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Vännäs Verkstad utökar maskinparken - först ut med det senaste igen
Med kunder som Volvo Trucks och Komatsu Forest är 3D-printade polymerdetaljer i kombination med plåt och metallkomponenter en framgångsfaktor för legoföretaget.Det är snart..
KODAK lanserar 3D-printing i Norden
Företaget i Västervik blir distributör. 3D Center har tecknat ett distributörsavtal med KODAK 3D Printing, avseende försäljning, service och support för Kodak..
Vill öka tillgången till industriell 3D-print i Norden
3D-print i var mans hand. Nu lanserar 3D Center och 3YOURMIND en portal som ska förenkla beställning och tillgång till 3D-utskrifter.3D Center tillkännager lanseringen av..
PLAY: När serietillverkning med 3D-print klår konventionella metoder
-Vid additiv tillverkning är det inte geometrin utan mängden material som blir avgörande för tillverkningskostnaden, säger Ulf Qviberg på 3D Center. -Med den här maskinen..

Products

products.qimtek.se
 
3D Printer  
Beskrivning: 3D Platform - Workbench Genom hårt utvecklingsarbete har 3DP har förbättrat sin produkt vilket resulterat i en storformats-3Dskrivare som heter 3DP Workbench. Detta är en av de absolut största 3Dskrivare i världen med en byggyta på 1 x 1 x 0,5 meter. Maskinen använder FFF (Fused Filament Fabrication) teknik för produktion eller prototypmodeller i en mängd olika färger och materialegenskaper. Det är inte bara en av de största 3D skrivarna, det är också en av de mest prisvärda högupplösta FFF skrivaren så går att finna på marknaden. 3DP Workbench använder tekniken SurePrint Servo Technology motorer som har ett väsentligt ökat vridmoment som tillåter snabbare acceleration och retardation på skrivarhuvudet. Detta gör utskrifterna mer noggranna och stadiga. Den nya modellen har även en vikbar bom (bryggan som håller skrivarhuvudet) vilket gör att 3DP Workbench kan flyttas/transporteras effektivt. Det gör också maskinen lämpligare olika miljöer som kontor eller industri o; Dimension: Byggyta från: 1000 x 1000 x 500 mm; Kvantitet :
3D Printer  
Beskrivning: HP - Multi Jet Fusion 4200 Kostnad Kostnaden för investering i utrustning är ungefär hälften jämfört med SLS-utrustning med motsvarande byggvolym. Kvalitet Hållfasthet, ytfinish och styrka är jämförbar eller bättre än tillgänglig SLS-teknik på marknaden. Dessutom är egenskaperna i produkter producerade med MJF nästan likvärdiga i X,Y och Z led. Hastighet Beroende på produktgeometrin är MJF-tekniken upp till tolv gånger snabbare än SLS-teknik och hela 27 gånger snabbare än FDM-teknik Material MJF tekniken kan i dag leverera produkter i stark PA12, Nylon, det vanligaste materialet som idag produceras med SLS-teknik. Men många fler material kommer inom en snar framtid. HP har en öppen materialstrategi vilket möjliggör för vem som helst att utveckla och certifiera material till MJF tekniken. Detta leder till lägre materialkostnad och stor materialflora. Återvinning Multi Jet Fusion möjliggör även oöverträffad återvinning av material där i princip allt mater; Dimension: Byggyta 380 x 284 x 380 mm; Kvantitet :
3D Printer  
Beskrivning: Sinterit - Lisa Sinterit Lisa är en revolutionerande SLS-skrivare till en kostnad som öppnar upp möjlighet av SLS-utskrifter för fler. Dessutom med högre upplösning än någon annan SLS maskin på marknaden. Materialåtervinning av överskotts material är mycket hög. Rekommenderat är att 80% “använt material blandas med 20% nytt för återanvändning, vilket ger stora fördelar och god ekonomi. Normalt för större SLS utrustning är att blanda 50/50 vid materialåtervinning.Med hög upplösning och lagertjocklek ner till 0,06mm levererar Sinterit LISA dessutom mer detaljerade produkter. Skrivaren har en innovativ konstruktion med färre rörliga delar än vanliga SLS-skrivare, vilket gör maskinen enkel att rengöra och underhålla. Konstruktionen och tekniken gör det dessutom möjligt att återanvända material som inte härdats vid tidigare utskrifter. Skrivaren är utrustad med trådlöst nätverk och en inbyggd kamera, som gör det möjligt att övervaka utskriftsprocessen utan att avbryta ; Dimension: Byggyta 110 x 150 x 130 mm; Kvantitet :
3D Printer  
Beskrivning: KODAK - Portrait Kodaks första professionella 3D-skrivare innehåller många nya unika funktioner som gör att den sticker ut bland de andra 3D-skrivare som finns tillgängliga på marknaden. KODAK Portrait är utrustad med två extruders med olika “nozzlar” som ger möjlighet till att använda flera material och kulörer i samma utskrift. Med ett speciellt framtaget vipp-system lyfts det inaktiva printhuvudet upp för att undvika kollision med utskriften. Dessutom gör det inbyggda HEPA/aktiva kolfiltret det lämpligare för Kodak 3D Portrait att användas i känsliga miljöer som klassrum, laboratorier och på kontor. Den moderna designen och den avancerade programvaran som följer med gör KODAK Portrait 3D-skrivaren gör den till ett utmärkt val och dess dubbla extruders och slutna byggyta gör det möjligt för denna 3D-skrivare att skriva ut i tidigare svåra material för denna teknik.; Dimension: Byggvolym 200 x 200 x 235 mm; Kvantitet :
3D Printer  
Beskrivning: ProJet X60 Serie av färgskrivare med olika byggytor och möjligheter. Producerar i Gips liknande komposit material. Prisklass 200-800 tusen; Dimension: ; Kvantitet :
3D Printer  
Beskrivning: ProJet X60 Serie av färgskrivare med olika byggytor och möjligheter. Producerar i Gips liknande komposit material. Prisklass 200-800 tusen; Dimension: ; Kvantitet :
3D Printer  
Beskrivning: ProJet 4500 Fullfärgs skrivare för utskrifter av plast produkter.; Dimension: ; Kvantitet :
3D Printer  
Beskrivning: ProX500 SLS 3D Skrivare Marknadens mest kostnadseffektiva och bästa ytfinnish. Produktions 3D Skrivare med revolutionerande egenskaper. Ämnad för direkt produktion av produkter och komponenter. Kan vara kostnads effektiv på serier ända upp till 10000st. Kontakta oss gärna för mera information. ; Dimension: ; Kvantitet :
3D Printer  
Beskrivning: ProJet 3510 och ProJet 5000 Levererar exakta prototyper i olika typer av plast material. Kontorsvänlig, Ingen lukt, ca 65dB, nätverks ansluten. behöver bara tillgång till 230v uttag. ; Dimension: ; Kvantitet :
Finns demomaskin i Västervik.
3D Printer  
Beskrivning: Multimaterial, kompositmaterial 3D-skrivare. 3D Systems ProJet ® 5500X levererar högsta kvalitet och den mest exakta och tuffaste multi-material kompositer baserade på 3D Systems senast teknik MultiJet utskrift (MJP). ProJet 5500X skriver samtidigt och smälter samman flexibla och styva materialkompositer lager för lager på pixelnivå i en mängd olika färger och nyanser inklusive ogenomskinliga, tydliga, svarta eller vita och många nyanser av grått. ProJet 5500X ger snabba utskriftshastigheter i kompositmaterial och använder banbrytande material med egenskaper som lätt kan varieras i en enda del. Med så många alternativ, är ProJet 5500X perfekt för en mängd olika tillämpningar, inklusive övergjutna delar, flera materialkombinationer, gummiliknandekomponenter, hållbara levande gångjärn och testa hög temperatur.; Dimension: ; Kvantitet :