Nyheter

EuroBLECH 2020 ställs in
Svensk Verkstad
Bulten meddelar leveransstart och uppstartskostnader för nyvunnet jättekontrakt
Bulten AB
Saab startar produktion av Gripen i Brasilien
Saab AB
COVID-19: Var fjärde ingenjör permitterad - 8 av 10 jobbar hemma
Sveriges Ingenjörer
Kvinnliga produktionstekniker som gillar problemlösning
Svensk Verkstad
Svenska industribolag bland världens mest innovativa
Svensk Verkstad
KUKA lanserar ny konsolrobot med lång räckvidd i KR QUANTEC-2 serien
KUKA Nordic AB
ABB fabriksrenoverar tusentals gamla robotar
ABB Robotics
Husqvarna Group rapporterar starkare försäljningsutveckling än förväntat
Husqvarna AB
Saab får beställning på Torpedsystem för 485 miljoner
Saab AB
Industrins orderingång ökade i maj
Svensk Verkstad
Ny lärportal för kompetenshöjning inom industrin
Teknikföretagen
ABB lanserar kompakt högeffektsladdare med parallell laddning
ABB Sverige
Nilex ärendehanteringssystem och webbaserade support
Nilex AB
Svensk fordonsindustri behöver uppdatera sin cybersäkerhet
Svensk Verkstad
WELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland AB
Weland AB
Volkswagens bilfabrik producerar nu endast elbilar
VOLKSWAGEN GROUP Sverige
Volvo Cars tvingas återkalla över 2 miljoner bilar - här är alla modeller
Volvo Personvagnar AB
ABB inkluderas återigen i FTSE4Good Index Series - hållbara investeringar
ABB Sverige
Trots covid-19 - åtta av tio förvärvsarbetare kan ta ut semester som vanligt
Svensk Verkstad

Nyheter

PEPAB Produktionspartner AB breddar verksamheten genom förvärv

den 24 februari 2016 11:11 Företagsprofil

PEPAB har förvärvat aktierna i Björnänge Logistik & Förråd AB (BLF AB), som är ett tredje parts logistikföretag med mångårig kunskap och erfarenhet. Samtidigt etablerar man PEPAB Engineering, som erbjuder tjänster inom mekanisk konstruktion. Målsättningen för PEPAB är att bli en av länets starkaste produktionspartner med en affärsvolym i storleksordningen 100 mkr.

- PEPAB utvecklar nu tjänsteutbudet genom att erbjuda tekniska tjänster inom mekaniska konstruktion. PEPAB Engineering AB är ett av PEPAB helägt dotterbolag som erbjuder tjänster inom mekanisk konstruktion, förklarar vd Stig-Olof Elmelind.

Verksamheten bedrivs i PEPAB:s lokaler i Söderhamn.

- För att ytterligare skapa bredd i verksamheten kan vi nu genom förvärvet av BLF AB även erbjuda tjänster inom lagerhållning och logistik. Genom den här utvecklingen kan vi ta hand om hela produktflödet från konstruktion till att leverera produkter direkt till slutkund, fortsätter Stig-Olof Elmelind. 

Stig-Olof Elmelind, vd för PEPAB.

BLF AB erbjuder IT-baserat tullager, administration av webbutiker, monteringsverksamhet, lagerhållning, inköp, specialemballage, lastning/lossning, ankomstkontroll och mycket mera. Företaget förfogar över 3 800 kvm lageryta inomhus i moderna lokaler samt lagerhållning i tält 700 kvm. Verksamheten bedrivs i Söderhamn som med sitt strategiskt läge och närhet till hamnar, järnväg och E4 ger företaget goda möjligheter att betjäna kundföretag i hela Mellansverige och Norrland. Företaget ligger endast 1 tim från Gävle hamn och 2,5 tim från Stockholm.

PEPAB ska liksom tidigare arbeta aktivt med att utveckla tjänsterna till sina 150 kunder. Att arbeta med många kunder utgör en stabil bas för PEPAB och målsättningen med en högre affärsvolym är att det skapar möjlighet att utveckla företagets interna organisation. Företagets kundbas är produktägare med små och medelstora serier som har behov av en modern och effektiv maskinpark.

Företagets verksamhetsområde är att leverera hela komponenter till kunderna med sådan framgång att PEPAB blir en viktig del av kundens egen konkurrenskraft.

PEPAB vars huvudområde är plåtbearbetning, ska naturligtvis fortsätta att utveckla sin maskinpark för att vara en leverantör med hög produktivitet.

 

- Genom hög effektivitet ska PEPAB vara en leverantör av detaljer där närhet och konkurrenskraft tillsammans ska utgöra tillräckliga argument för att kundernas utlandsproduktion eller produktion i andra delar av Sverige ska kunna flyttas till oss, avslutar Stig-Olof Elmelind.

 

 

 

 

PEPAB Produktionspartner AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Saab får beställning på Torpedsystem för 485 miljoner
Beställningen ingår i ett livstidsförlängningsprogram för det tunga torpedsystemet.Saab har fått en första beställning på livstidsförlängning av det tunga torpedsystemet från Försvarets Materielverk (FMV). Ordervärdet är 485 MSEK och leveranser kommer ske under 2020-2024. Beställningen ingår i ett livstidsförlängningsprogram..
Husqvarna Group rapporterar starkare försäljningsutveckling än förväntat
Ett väldigt bra kvartal, även mot bakgrund av Covid-19 situationen.Husqvarna Group har haft en starkare försäljningsutveckling för det andra kvartalet 2020 än kommunicerat i ett pressmeddelande den 8 juni 2020. Nettoomsättningen beräknas vara omkring 13 500 Mkr (13 789), en minskning med 2% jämfört med föregående år,Läs mer
Bulten meddelar leveransstart och uppstartskostnader för nyvunnet jättekontrakt
Leveransstart är nu fastställt till 24 juli.Bulten aviserade den 2 juli 2020 att bolaget har tecknat ett fullservicekontrakt (FSP) för leverans av fästelement till en europeisk fordonstillverkare till ett årligt värde om cirka 60 miljoner EUR vid full takt. Datum för leveransstart är nu fastställtLäs mer
Ny lärportal för kompetenshöjning inom industrin
Snabba teknikskiften ställer nya kompetenskrav på anställda inom industrin.Till följd av coronapandemin har många personer inom industrin permitterats. Nu går myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet samman i ett pilotprojekt som erbjuder kostnadsfria digitala utbildningar där industrin får möjlighetLäs mer
ABB lanserar kompakt högeffektsladdare med parallell laddning
Nya Terra 184, den senaste produkten i ABB:s framgångsrika Terra-serie, kan ladda upp till tre fordon samtidigt och har den högsta kraftdensiteten på marknaden.Enligt FN står städer för över 60 procent av alla växthusgasutsläpp1 och till 2050 beräknar man att över två tredjedelar av världens befolkning kommer att bo i..
Saab startar produktion av Gripen i Brasilien
Samma höga standarder som vi har i vår fabrik i Sverige, säger chefen för Saabs affärsområde Aeronautics. Saabs första anläggning för tillverkning av Gripen E/F utanför Sverige, Saab Aeronáutica Montagens (SAM) i São Bernardo do Campo, Brasilien startar nu sin flygplansproduktion. Anläggningen tillverkar delar till Gripen, som sedan kommer att levererasLäs mer
COVID-19: Var fjärde ingenjör permitterad - 8 av 10 jobbar hemma
Här finner du alla svaren från enkäten.Coronakrisens omfattande permitteringar och distansarbete har medfört drastiska förändringar i ingenjörernas arbetssituation, visar en ny enkät bland Sveriges Ingenjörers medlemmar.  Rapporten baseras på svar från en enkät bland Sveriges Ingenjörers medlemmmar. VarLäs mer
Industrins orderingång ökade i maj
Totala orderingången ökade men trots det uppvisade en majoritet av industrins delbranscher negativa utvecklingstal på månadsbasis.Industrins totala orderingång ökade med 4,5 procent i maj 2020 jämfört med april, i säsongrensade tal. Jämfört med maj 2019 minskade orderingången med 18,4 procent i kalenderkorrigerade tal. Trots att industrins totala..
Kvinnliga produktionstekniker som gillar problemlösning
Stora förhoppningar att utbildningarna kan förse industriföretag med nya välutbildade medarbetare.När Yrkeshögskolan i Skellefteå till hösten startar tre utbildningar till produktions- och processtekniker är det en hel del kvinnor som sökt. Detta är ett trendbrott att allt fler tjejer upptäckt tjusningen med att arbeta inom industrin som..
Svenska industribolag bland världens mest innovativa
Första gången sedan 2007 som ett svenskt företag förekommer på listan. Både ABB och Volvo finns med när BCG rankar världens 50 mest innovativa företag. Det är första gången sedan 2007 som ett svenskt företag förekommer på listan, som har publicerats årligen sedan 2005. – Även om vissa kan bli förvånade över att se..
WELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland AB
Kommer att utvecklas fantastiskt bra i den här nya miljön, säger Niclas Ilestedt, grundare av Svets & Robotteknik och ägare till Andon.Weland AB har idag tecknat avtal om att förvärva 91% av Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland AB. – Vi är glada och stolta över att kunna välkomna två nya bolag in i Welandkoncernen, säger Björn..
ABB inkluderas återigen i FTSE4Good Index Series - hållbara investeringar
ABB uppmärksammas för sitt hållbarhetsarbete.Rankingen markerar 20:e året i rad som medlem i globalt hållbarhetsindex ABB har återigen valts ut som medlem i FTSE4Good Index Series, vilket innebär att bolaget för 20:e året i rad uppmärksammas för sitt hållbarhetsarbete. Med en total poäng på 4,1Läs mer
Volvo Cars tvingas återkalla över 2 miljoner bilar - här är alla modeller
412 000 bilägare påverkas, skriver TT. Volvo Cars återkallar 2,1 miljoner bilar över hela världen på grund av att en stålvajer kan vara farlig och påverka bilbältets skydd. I Sverige påverkas 412 000 bilägare, skriver TT. Volvo Cars presstalesperson Stefan Elfström säger att det är företagetsLäs mer
Trots covid-19 - åtta av tio förvärvsarbetare kan ta ut semester som vanligt
Sommaren 2020 är det svemester eller hemester som gäller.Sommaren 2020 är det mesta inte som vanligt. Inga utlandssemestrar, inställda konserter och stängda nöjesparker. Den globala pandemin har stor påverkan på hur vi firar semester i år. Samtidigt visar en färsk undersökning från YouGov gjord på uppdrag avLäs mer
Bulten vinner betydande FSP kontrakt värt 600 miljoner
Det årliga värdet uppgår till cirka 60 miljoner EUR vid full takt och sträcker sig över fem årBulten har tecknat ett fullservicekontrakt (FSP) för leverans av fästelement till en europeisk fordonstillverkare, som också är en av bolagets befintliga kunder. Kontraktet är ett övertagande av en befintlig FSP lösning till två monteringsanläggningarLäs mer