Nyheter

EuroBLECH 2020 ställs in
Svensk Verkstad
Bulten meddelar leveransstart och uppstartskostnader för nyvunnet jättekontrakt
Bulten AB
Saab startar produktion av Gripen i Brasilien
Saab AB
Svenska industribolag bland världens mest innovativa
Svensk Verkstad
COVID-19: Var fjärde ingenjör permitterad - 8 av 10 jobbar hemma
Sveriges Ingenjörer
Kvinnliga produktionstekniker som gillar problemlösning
Svensk Verkstad
KUKA lanserar ny konsolrobot med lång räckvidd i KR QUANTEC-2 serien
KUKA Nordic AB
Husqvarna Group rapporterar starkare försäljningsutveckling än förväntat
Husqvarna AB
ABB fabriksrenoverar tusentals gamla robotar
ABB Robotics
Saab får beställning på Torpedsystem för 485 miljoner
Saab AB
Industrins orderingång ökade i maj
Svensk Verkstad
Ny lärportal för kompetenshöjning inom industrin
Teknikföretagen
ABB lanserar kompakt högeffektsladdare med parallell laddning
ABB Sverige
Svensk fordonsindustri behöver uppdatera sin cybersäkerhet
Svensk Verkstad
Nilex ärendehanteringssystem och webbaserade support
Nilex AB
WELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland AB
Weland AB
Volkswagens bilfabrik producerar nu endast elbilar
VOLKSWAGEN GROUP Sverige
ABB inkluderas återigen i FTSE4Good Index Series - hållbara investeringar
ABB Sverige
Volvo Cars tvingas återkalla över 2 miljoner bilar - här är alla modeller
Volvo Personvagnar AB
Trots covid-19 - åtta av tio förvärvsarbetare kan ta ut semester som vanligt
Svensk Verkstad

Nyheter

Nio Östgötaföretag går samman i unikt samarbete

den 18 september 2014 10:10 Företagsprofil

Nio industriföretag i Östergötland startar ett unikt samarbete med det gemensamma marknadsbolaget Motala IndustriGrupp.

- Det här förbättrar våra möjligheter att konkurrera med multinationella tillverkare. Vi vet att vi klarar av att jämföras med priserna i både Asien och Östeuropa, nu har vi också breddat vår kompetens och kan leverera helhetslösningar, säger Urban Jonsson, marknadschef på Motala Industrigrupp.

 

Bild: Mikael Pettersson, Be-Pe Plåt och Mekaniska, Johan Vigren och Åke Grandin, Prodimo, tillsammans med Motala IndustriGrupps nyanställde marknadschef Urban Jonsson.


Företagen i Motala IndustriGrupp sysselsätter sammanlagt ungefär 100 anställda och omsatte cirka 130 miljoner under 2013. Urban Jonsson, nyanställd marknadschef på Motala IndustriGrupp, för nu diskussioner med flera företag som ser samarbetet som ett alternativ till att lägga produktion utomlands.


- För våra kunder räcker det med ett samtal för att få hjälp med allt från konstruktion till produktion inom mekanisk bearbetning, ytbehandling, screentryck, elektronik och formsprutning av plastprodukter. Genom samarbetet kan vi också erbjuda högt automatiserad samt specialanpassad utrustning för produktion och testning. När jag är ute och säljer märker jag att våra kunder gillar vårt upplägg, säger han.


Flera av de nio företag som ingår i Motala IndustriGrupp har i många år samarbetat för att kunna leverera helhetslösningar till sina kunder. Under vintern började Åke Grandin och Johan Vigren, ägare till elektronikproducenten Prodimo i Motala, och Mikael Pettersson, som driver Be-Pe Plåt & Mekaniska i Motala, fundera på hur samarbetet skulle kunna fördjupas för att stärka företagens konkurrenskraft.


- Företagen som ingår i samarbetet har alla en unik spetskompetens, säger Åke Grandin.


- Det finns en tydlig trend – våra kunder vill ha mer kompletta leverantörer och de vill jobba med en kontakt. Genom att bilda ett marknadsbolag för de nio företagen kan vi erbjuda samtliga företags kompetenser, samtidigt som vi behåller flexibiliteten och närheten till våra kunder, säger Mikael Pettersson.


Under hösten kommer Motala Industrigrupp att finnas med på Östgötamässan i Linköping och på Elmia Subcontractor i november.


- När jag är ute och säljer märker jag att våra kunder gillar vårt upplägg. Och vi har redan fått in jobb tack vare att vi kan erbjuda kompletta lösningar, berättar Urban Jonsson, som själv jobbat som inköpare i mer än 20 år inom elektronik- och mekanikbranschen.

 

För mer information:
Urban Jonsson
, marknadschef Motala IndustriGrupp, 070-337 06 14
Mikael Pettersson, VD Be-Pe Plåt & Mekaniska AB070-561 07 99

Åke Grandin, Företagsledare Prodimo AB, 0141-75 68 84

Johan Vigren, Företagsledare Prodimo AB, 0141-75 68 81

www.motalaindustrigrupp.se


Motala IndustriGrupp AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Saab får beställning på Torpedsystem för 485 miljoner
Beställningen ingår i ett livstidsförlängningsprogram för det tunga torpedsystemet.Saab har fått en första beställning på livstidsförlängning av det tunga torpedsystemet från Försvarets Materielverk (FMV). Ordervärdet är 485 MSEK och leveranser kommer ske under 2020-2024. Beställningen ingår i ett livstidsförlängningsprogram..
Husqvarna Group rapporterar starkare försäljningsutveckling än förväntat
Ett väldigt bra kvartal, även mot bakgrund av Covid-19 situationen.Husqvarna Group har haft en starkare försäljningsutveckling för det andra kvartalet 2020 än kommunicerat i ett pressmeddelande den 8 juni 2020. Nettoomsättningen beräknas vara omkring 13 500 Mkr (13 789), en minskning med 2% jämfört med föregående år,Läs mer
Bulten meddelar leveransstart och uppstartskostnader för nyvunnet jättekontrakt
Leveransstart är nu fastställt till 24 juli.Bulten aviserade den 2 juli 2020 att bolaget har tecknat ett fullservicekontrakt (FSP) för leverans av fästelement till en europeisk fordonstillverkare till ett årligt värde om cirka 60 miljoner EUR vid full takt. Datum för leveransstart är nu fastställtLäs mer
Ny lärportal för kompetenshöjning inom industrin
Snabba teknikskiften ställer nya kompetenskrav på anställda inom industrin.Till följd av coronapandemin har många personer inom industrin permitterats. Nu går myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet samman i ett pilotprojekt som erbjuder kostnadsfria digitala utbildningar där industrin får möjlighetLäs mer
ABB lanserar kompakt högeffektsladdare med parallell laddning
Nya Terra 184, den senaste produkten i ABB:s framgångsrika Terra-serie, kan ladda upp till tre fordon samtidigt och har den högsta kraftdensiteten på marknaden.Enligt FN står städer för över 60 procent av alla växthusgasutsläpp1 och till 2050 beräknar man att över två tredjedelar av världens befolkning kommer att bo i..
Saab startar produktion av Gripen i Brasilien
Samma höga standarder som vi har i vår fabrik i Sverige, säger chefen för Saabs affärsområde Aeronautics. Saabs första anläggning för tillverkning av Gripen E/F utanför Sverige, Saab Aeronáutica Montagens (SAM) i São Bernardo do Campo, Brasilien startar nu sin flygplansproduktion. Anläggningen tillverkar delar till Gripen, som sedan kommer att levererasLäs mer
COVID-19: Var fjärde ingenjör permitterad - 8 av 10 jobbar hemma
Här finner du alla svaren från enkäten.Coronakrisens omfattande permitteringar och distansarbete har medfört drastiska förändringar i ingenjörernas arbetssituation, visar en ny enkät bland Sveriges Ingenjörers medlemmar.  Rapporten baseras på svar från en enkät bland Sveriges Ingenjörers medlemmmar. VarLäs mer
Industrins orderingång ökade i maj
Totala orderingången ökade men trots det uppvisade en majoritet av industrins delbranscher negativa utvecklingstal på månadsbasis.Industrins totala orderingång ökade med 4,5 procent i maj 2020 jämfört med april, i säsongrensade tal. Jämfört med maj 2019 minskade orderingången med 18,4 procent i kalenderkorrigerade tal. Trots att industrins totala..
Kvinnliga produktionstekniker som gillar problemlösning
Stora förhoppningar att utbildningarna kan förse industriföretag med nya välutbildade medarbetare.När Yrkeshögskolan i Skellefteå till hösten startar tre utbildningar till produktions- och processtekniker är det en hel del kvinnor som sökt. Detta är ett trendbrott att allt fler tjejer upptäckt tjusningen med att arbeta inom industrin som..
Svenska industribolag bland världens mest innovativa
Första gången sedan 2007 som ett svenskt företag förekommer på listan. Både ABB och Volvo finns med när BCG rankar världens 50 mest innovativa företag. Det är första gången sedan 2007 som ett svenskt företag förekommer på listan, som har publicerats årligen sedan 2005. – Även om vissa kan bli förvånade över att se..
WELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland AB
Kommer att utvecklas fantastiskt bra i den här nya miljön, säger Niclas Ilestedt, grundare av Svets & Robotteknik och ägare till Andon.Weland AB har idag tecknat avtal om att förvärva 91% av Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland AB. – Vi är glada och stolta över att kunna välkomna två nya bolag in i Welandkoncernen, säger Björn..
ABB inkluderas återigen i FTSE4Good Index Series - hållbara investeringar
ABB uppmärksammas för sitt hållbarhetsarbete.Rankingen markerar 20:e året i rad som medlem i globalt hållbarhetsindex ABB har återigen valts ut som medlem i FTSE4Good Index Series, vilket innebär att bolaget för 20:e året i rad uppmärksammas för sitt hållbarhetsarbete. Med en total poäng på 4,1Läs mer
Volvo Cars tvingas återkalla över 2 miljoner bilar - här är alla modeller
412 000 bilägare påverkas, skriver TT. Volvo Cars återkallar 2,1 miljoner bilar över hela världen på grund av att en stålvajer kan vara farlig och påverka bilbältets skydd. I Sverige påverkas 412 000 bilägare, skriver TT. Volvo Cars presstalesperson Stefan Elfström säger att det är företagetsLäs mer
Trots covid-19 - åtta av tio förvärvsarbetare kan ta ut semester som vanligt
Sommaren 2020 är det svemester eller hemester som gäller.Sommaren 2020 är det mesta inte som vanligt. Inga utlandssemestrar, inställda konserter och stängda nöjesparker. Den globala pandemin har stor påverkan på hur vi firar semester i år. Samtidigt visar en färsk undersökning från YouGov gjord på uppdrag avLäs mer
Bulten vinner betydande FSP kontrakt värt 600 miljoner
Det årliga värdet uppgår till cirka 60 miljoner EUR vid full takt och sträcker sig över fem årBulten har tecknat ett fullservicekontrakt (FSP) för leverans av fästelement till en europeisk fordonstillverkare, som också är en av bolagets befintliga kunder. Kontraktet är ett övertagande av en befintlig FSP lösning till två monteringsanläggningarLäs mer