Nyheter

AGAB får ny exportorder

den 27 november 2013 20:44 Företagsprofil

AGAB Pressautomation har fått en order, från en utländsk underleverantör till bilindustrin, på en nyutvecklad verktygsväxlingsadapter WG 1000 SLXL.

Verktygsväxlingsadaptern integreras enkelt med befintliga truckar, för transport av pressverktyg in på pressbordet och kan fås i olika storlekar.

– Vår kund sökte efter ett prisvärt och kundanpassat alternativ med minimalt behov av underhåll. AGAB:s lösning var en tryckluftsdriven verktygsväxlingsadapter, berättar projektansvarig hos AGAB, Andreas Heinbockel.

Ett inbyggt pneumatiskt motordrivet system skjuter in verktyget på pressbordet och drar ut det. Med tvåhandsmanöverdon växlar operatören verktyg smidigt och utan muskelkraft. Operatören byter de tunga pressverktygen på ett säkert, enkelt och kontrollerat sätt. Efter mindre än 10 sekunder är verktyget inskjutet, förklarar Andreas Heinbockel.

AGAB:s nya verktygsväxlare kan även levereras med hydraulisk drift alternativt eldriven.

AGAB Pressautomation AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Energywise Nordic Film
MASKINER SOM TILLVERKAS AV ULTRAPRAS FÖRBÄTTRAR PRODUKTIONSPROCESSERNA I DITT FÖRETAG.     Kontakt: 076-7924006 info@ewn-maskiner.se  
Försäljare av egna plåtbearbetningsmaskiner
Vår affärsidé är att tillhandahålla bearbetningsmaskiner inom plåt och metall med absolut högsta kvalité och till bästa pris, och som med företagets erfarenhet och applikations-kunnande ger våra kunder bästa möjliga maskinlösningen och investeringsutbyte. Energywise är ett litet snabbt växande företag..
Ny produktkatalog från Häfla Bruks
Häfla Bruks nya produktkatalog är fylld med nyheter, inspiration, fakta, idéer och tips. Katalogen innehåller ett brett sortiment av kvalitetsprodukter, direkt från Häflas moderna produktionsanläggning i Östergötland i hjärtat av Sverige. Du hittar katalogen som PDF här. Häfla Bruks AB är en ledande leverantör av smides-,..
Ny plasmaanläggning hos Häfla Bruks möjliggör högre flexibilitet
Häfla Bruks har investerat i en ny plasmaskärningsanläggning för att bland annat kunna skära sträckmetall i unika former. Häfla Bruks har nu även möjlighet att erbjuda kontur- och figurskärning för gallerdurk, lättdurk och plåt som ett utökat erbjudande inom plåtbearbetning på legobasis. Företagets nya..
Häfla Bruks är först med tillverkning av sträckmetall i Sverige
Som första tillverkare i Sverige erbjuder nu Häfla Bruk sträckmetall av typ 300/120 med en bredd upp till 2,5 meter. Den nya stora maskan produceras i aluminium. Större maskvidd ökar möjligheten att skapa unika och tilltalande fasader. Sträckmetall är ett tåligt, formbart och underhållsfritt material som har många olika..
Cipaxkoncernen är specialiserad på rotationsgjutning
Cipaxkoncernen är specialiserad på rotationsgjutning, baserade i Sverige, Norge, Finland samt Estland. Cipax arbetar med allt från konstruktion av produkt och form till projektledning, tillverkning och montering av såväl komponenter som en komplett färdigförpackad produkt. Förutom kontrakts- / partnertillverkning har koncernen egna produkter..
Silver Weibull Production Film
Vi är en mekanisk verkstad i Hässleholm, Skåne, som är specialister på medeltung till tung mekanisk tillverkning, såsom svetsning i både svart och rostfritt, bearbetning i form av karusellsvarvning, svarvning, arborrning, fräsning samt montering. Genom våra närliggande samarbetspartners kan vi också erbjuda både värme- och..
Bäddfräs & Arborrverk
Bäddfräs Maskinbordets mått: X = 1200 mm Y = 1500 mm Z = 6000 mm   Arborrverk Maskinbordets mått:  X = 2500 mm Y = 7000 mm Z = 900 mm W = 750 mm Klarar produktvikter upp till 15 ton   Maskinbordets mått: X = 2500 mm Y = 2000 mm Z = 1500 mm W = 750 mm Spindeln har ett varvtal på 4000   Kontakta oss: +46 451 38 48..
Karusellsvarv
Karusellsvarvarna klarar upp till 3300 mm i diameter och 2000 mm i höjd. Kontakta oss: +46 451 38 48 00 info@silver-weibull.se  
Bearbetning
Silver Weibull Production AB tillhandahåller många olika typer av bearbetning.  • Svarvning  • Fräsning • Arborrning Kontakta oss: +46 451 38 48 00 info@silver-weibull.se  
Plasma/Gasskärning
De flesta produkter skärs på plats • Maskinen är utrustad med 2st gasbrännare och 1st plasma • Den klarar 3000x6300 mm och tjocklekar upp till 200 mm   Kontakta oss: +46 451 38 48 00 info@silver-weibull.se    
Svetsning
Vi har ett antal mycket kompetenta svetsare som kan hantera de flesta svetsmetoder på marknaden, till exempel mig, tig, mma och gas. Alla våra svetsare är godkända EN 287-1 och vi är certifierade i ISO 3834-2 och  EN 1090-1:2009+A1:2011   Kontakta oss: +46 451 38 48 00 info@silver-weibull.se        
Brightec Production presenterar två senaste investeringarna
Att arbeta med ständiga förbättringar både när det gäller våra processer, våra medarbetare och vår maskinpark är självklart för oss. Med bl.a verktyg som SMED och QC-tools vill vi skapa effektiviseringar. Genom att uppdatera vår maskinpark och investera i automationslösningar kan vi betjäna våra kunder på..
KONSULTATION & KONSTRUKTION!
Inga frågor är för svåra för oss! Vi har lång branscherfarenhet och stort kreativt tänkande, vilket gör oss till din idealiska partner när du behöver förbättringar av produkter och processer. Har du en produkt eller konstruktion som du vill gå vidare med, men är osäker på vissa detaljer? Du kanske har en..
MONTERING
Vi samarbetar med landets mest välrenommerade och kunniga underleverantörer. Därför kan vi erbjuda helhetslösningar till våra kunder. Vi driver projekt och hjälper dig hela vägen där inköp, tillverkning och montage ingår. Montering av en konstruktion är ofta en av de sista delarna i ett projekt hos oss, vi är gärna med hela..