SSAB Tunnplåt AB

Beskrivning

SSAB Tunnplåt AB är Nordens största tunnplåtstillverkare tillika en av de ledande i Europa när det gäller utveckling och tillverkning av höghållfasta stål.

Genom en sammanslagning av stålverken i Luleå och Borlänge 1988, bildades SSAB Tunnplåt. Bolaget har koksverk, masugnar och stålverk i Luleå, och därifrån avgår det varje dygn tre till fyra ämnesleveranser på järnväg, med den så kallade Stålpendeln, till Borlänge.

2,8 miljoner ton per år
SSAB Tunnplåt, ingår i koncernen SSAB Svenskt Stål och omsätter 15 miljarder SEK (2006) och har omkring 4 300 anställda i Borlänge, Luleå, Finspång och Ronneby samt utomlands. Säljbolag och producerande dotterbolag finns i ett 15-tal länder över hela världen.

Tillverkningskapaciteten är drygt 2,8 miljoner ton per år.

I Borlänge ligger bolagets anläggningar för valsning och beläggning av tunnplåt. SSAB Tunnplåt har dessutom en färgbeläggningslinje i Finspång och en lamineringslinje i Ronneby.

Adress
SSAB Tunnplåt AB
781 84  Borlänge
Dalarna
Sweden
Telefon
0243-700 00
Fax
0243-720 00
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.ssab.com
Kontaktperson
N/A
Telefon
Anställda
2,001 - 5,000
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

SSAB lanserar Strenx® 1100 Plus bandstål
Svetssvagheter är praktiskt taget eliminerade.Det är ett nytt varmvalsat, höghållfast stål med unika egenskaper för svetsning som ger enastående..
BE Group blir certifierad partner för SSAB Laser®
Snabb skärning med större precision och kortare produktionstider är några av fördelarna med SSAB Laser®, speciellt framtaget för laserskärning och kallformning.SSAB har utsett BE..
Nytt lagertält ger bättre möjligheter till lagerhållning i Mariestad
Nu förstärker Stålgross utbudet med nya kvalitetsprodukter från SSAB.I oktober månad 2018 invigde Stålgross sitt nya lager i Mariestad. Det stora, isolerade..
Bäst i mångårigt och verkligt korrosionstest
Galfan från SSAB.Nyligen presenterades ett verklighetsbaserat korrosionstest(*) där Galfan från SSAB klart överglänste konkurrerande material när det..
SSAB-stål optimerar optimerar kvalitet, hållbarhet och produktion hos Olofsfors
Sedan det svenska företaget Olofsfors flyttade tillverkningen av ECO-Tracks – band för skogsmaskiner – till sin egen anläggning har produktionsprocessen också optimerats. Detta..
Tibnor utsedd till certifierad SSAB Laser® Certified Partner
SSAB utökar nätverket.SSAB har utsett Tibnor till SSAB Laser® Certified Partner. För att säkerställa en ökad tillgänglighet, snabba leveranser..
Uddeholms vd går till SSAB
Blir divisionschef för SSAB Special Steels.Johnny Sjöström har utsetts till ny divisionschef för SSAB Special Steels. Han kommer närmast från Uddeholm..
Dispens för 30 meter långa jättelångtradare
High Capacity Transport är det officiella namnet på jättarna som vardera skjutsar 4 containrar återvinningsmetall i Finland.Det har en transportkapacitet som är drygt 30..
Hardox Wearparts® – en ny verksamhetsgren inom SSAB
I juni nådde Hardox Wearparts®-nätverket en milstolpe med 400 centers i 85 länder. - För oss är det viktigt att ha tillförlitliga partner – lokala företag som..
Ruukki levererar stålstommen till världens största inomhusskidcentrum
Stålet kommer från SSAB.Monteringsarbetet inleddes på plats den 28 maj. Ruukki konstruerar, tillverkar och monterar stålstommen och den bärande profilerade..
PLAY: Nu kommer det smarta stålet som är spårbart
Med SmartSteel 1.0 tänker SSAB skapa ett ”internet of materials” där kunderna kan följa stålet hela vägen från stålverket till slutprodukten. Med SmartSteel 1.0 har SSAB kommit..
Materialet är så formbart att det kan utnyttjas till hundra procent
Olofsfors har tagit fram ett nytt sidostöd till sina stålband, som gör att bandet sitter kvar på däcket. Genom att det nu går åt mindre material till stöden har kostnaderna..
700 ton hålprofiler till tak över isen
SSAB har levererat stålet till nya isrinken i Kristiansund. De stora profilerna krävde en kran på 300 ton och en på 200 ton för att komma på plats.SSAB levererade över 700..
SSAB Shape hjälper Scania stärka sin konkurrenskraft i Indien
I ett gemensamt utvecklingsprojekt har företagen utvecklat ett flakt med bättre prestanda än något annat flak på den indiska marknaden.SSAB Shape har hjälpt Scania att..
Byggnadskomplex i miljövänligt stål från SSAB nominerat till Stålbyggnadspriset
Stålet är välkänt för för sin unika formbarhet och färgstabilitet och det är arkitekten Rahel Belatchew som ligger bakom de stålklädda byggnaderna i Uppsala.Ett nybyggt..
100-metersbalkar av stål från SSAB
Helsingfors nya bibliotek är en imponerande syn.Helsingfors efterlängtade centrumbibliotek Oodi får ett förstklassigt läge i stadens centrum, mellan..
Mångmiljonsatsning på nya fordonsstål
Nya stål för användning i fordonsindustrin och arktiska förhållanden står på agendan när svenska ståljätten får projektmedel om nära 20 miljoner.SSAB har erhållit..
SSAB utser TMCC i Örebro till Hardox In My Body
En av TMCCs ambitioner är att hela tiden vidareutveckla sina produkter till att bli lättare och klara större laster vilket framför allt märks på de skopor som tillverkas.Nyligen..
Kinas största hjullastaskopa - tillverkad i svenskt stål
Svenskt material förlänger skopans livslängd med hela 70 procent.XCMG är en av Kinas största tillverkare av entreprenadmaskiner och sedan länge en av SSABs kunder...
Kiruna Wagon i Swedish Steel Prize-finalen
Rekordmånga ansökningar har resulterat i fyra finalister till det prestigefyllda stålpriset, varav en är svenska Kiruna Wagon med sitt innovativa dumpervagnssystem med rullande..
Ett svenskt stål utan motstycke
Jenny Brandberg Hurtig är produktchef för Hardox® slitplåt på SSAB Special Steels. Nu lanserar hon den senaste familjemedlemmen - en slitplåt som är världsbäst i sitt slag.SSABs..
Hur böjer man Docol R8 höghållfasta stålrör till racerbilar?
Docol R8-rör av höghållfast stål är starka, säkra och ger en enhetlig kvalitet att arbeta med. De tillåter fordonstillverkarna att skapa racingkarosser och komponenter som ger..
SSAB satsar på kallformat till bilindustrin
Kallformningsstål erbjuder flera fördelar och har fått ett uppsving inom bilindustrin. SSAB tror att det är en trend som kommer att hålla i sig. Fler och fler fordonstillverkare..
Stål kan göra skillnad i elbilar
Intresset för eldrivna fordon växer snabbt. Ett problem för elbilar är hur långt de kan köras utan att laddas. Även om en viktig fråga är hur man ska göra batterierna mer..
Swedish Steel Prize-finalister utsedda
Snart är det dags för 2009 års upplaga av den internationella utmärkelsen Swedish Steel Prize. Fyra innovationer från Europa och Nordamerika är nominerade till priset som delas..
Gunde Svan på Nordiska Ståldagen
Gunde Svan på Nordiska Ståldagen Att komma ut ur lågkonjunkturen som en mästare. Det är rubriken för inledningstalet på Nordiska Ståldagen 2009. Bakom orden står Gunde Svan, företagare och coach för svenska..
Stark silo spar miljö och pengar
Stark silo spar miljö och pengar Höghållfast stål är materialet som fått Spanska Silos Cordoba att lätta i dubbel bemärkelse. Utan att tappa i styrka har man kunnat minska vikten på de färdiga produkterna...
Verktygsstål för bearbetning av höghållfasta stål
Verktygsstål för bearbetning av höghållfasta stål Avancerade höghållfasta stål blir allt vanligare i nya konstruktioner. Därför har nu SSAB och Uddeholm Tooling, två företag som är världsledande inom sina respektive nischer,..
SSAB och Green Cargo tecknar största avtalet för järnvägstransporter någonsin
SSAB och Green Cargo tecknar största avtalet för järnvägstransporter någonsin SSAB och Green Cargo har slutit ett 10-årsavtal avseende transporter av stålämnen och valsade produkter mellan anläggningarna i Borlänge, Luleå och Oxelösund. Avtalet är värt..
Docol 1000 LCE – ett ultrahöghållfast stål med utmärkta egenskaper vid både punkt- och lasersvetsning
Docol 1000 LCE – ett ultrahöghållfast stål med utmärkta egenskaper vid både punkt- och lasersvetsning Användningen av höghållfasta stål fortsätter att öka inom bilindustrin och andra industrisektorer. Idag används dessa stålsorter, med brottgränser på 1000 MPa eller mer, för..
Talare på Swedish Steel Prize påverkar världsutvecklingen
Talare på Swedish Steel Prize påverkar världsutvecklingen Amerikanska tidskriften Esquire listar i sitt oktobernummer världens 75 viktigaste opinionspåverkare. Bland namnen återfinns den internationellt kände danske författaren och..
Stål för snäva bockningsradier
Stål för snäva bockningsradier Docol Roll är den senaste milstolpen i SSAB:s sortiment av ultrahöghållfasta stål. Det nya materialet kommer att erbjudas i två hållfasthetsklasser och är ett rullformningsstål..
SSAB investerar i ny härdlinje för grovplåt i USA
SSAB investerar i ny härdlinje för grovplåt i USA SSAB Svenskt Stål AB har beslutat att bygga en avancerad härdlinje för kyld grovplåt i USA. Investeringen är ett led i företagets strategiska inriktning att öka andelen..
Domex 1200 – ett världsstål för starkare konstruktioner
Domex 1200 – ett världsstål för starkare konstruktioner Nu lanserar SSAB Tunnplåt världens mest ultrahöghållfasta varmvalsade konstruktionsstål från band. Domex 1200 öppnar dörren för starkare konstruktioner när det gäller bland annat..
Starkt drag i höghållfast lok
Starkt drag i höghållfast lok Vossloh España har tagit fram ett nytt dieselelektriskt lok där konstruktörerna minskat chassivikten med 25 procent genom att använda höghållfasta stål. Detta har gett ett lok..
1,5 kg eller 123 ton – vem vinner? – fyra konstruktioner nominerade för Swedish Steel Prize
1,5 kg eller 123 ton – vem vinner? – fyra konstruktioner nominerade för Swedish Steel Prize En vägstolpe, ett lok, en betongbil eller en gasbehållare? Någon av dessa konstruktioner vinner den prestigefyllda internationella utmärkelsen Swedish Steel Prize 2007. Priset,..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen