SSAB Oxelösund AB

SSAB Oxelösund AB

Beskrivning

SSAB på 90 sekunder
SSAB – för en starkare, lättare och mer hållbar värld

SSAB är en ledande producent av höghållfasta stål. Bolaget har en råstålskapacitet om 6 miljoner ton. Av leveranserna utgör nischprodukter – de höghållfasta stålen – omkring 37% av de totala leveranserna. De övriga volymerna utgörs av ordinära stål. SSAB har produktionsanläggningar i Sverige och i USA. I Kina sker också bearbetning och färdigställning av de olika stålprodukterna. I Sverige är produktionen integrerad i en masugnsprocess och i USA är produktionen skrotbaserad och sker i ljusbågsugnar.

SSAB har omkring 8 700 anställda i 45 länder. 2013 uppgick SSABs försäljning till 35 miljarder kronor.

SSABs höghållfasta stål säljs över hela världen. De höghållfasta stålen bidrar till att slutprodukterna har en reducerad vikt jämfört med om ordinära stål används. Dessutom ökar styrkan och livslängden förlängs. De höghållfasta stålen marknadsförs under varumärkena Domex, Docol, Prelaq, Hardox, Weldox, Armox och Toolox.

SSAB är en ledande aktör på sina hemmamarknader i Norden och Nordamerika. I Norden är SSAB den ledande leverantören av tunnplåt och i Nordamerika den ledande leverantören av grovplåt.

SSABs verksamhet delas in i tre geografiska affärsområden:

SSAB EMEA - Europa, Mellanöstern och Afrika
SSAB Americas - Nord- och Latinamerika
SSAB APAC - Asien, Australien och Nya Zeeland.
Ståldistributören Tibnor är ett helägt dotterbolag till SSAB.

SSAB är noterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange, Stockholm.

Adress
SSAB Oxelösund AB
Box 100
613 80  Oxelösund
Södermanland
Sweden
Telefon
0155-254000
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.ssab.se
Kontaktperson
Lasse Bengtsson
Telefon
+46 155 25 41 82
Anställda
1,001 - 2,000
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Material-Stål

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Driftstopp i Oxelösund
Stoppet är oplanerat och beräknas vara i cirka två veckor.SSAB beslutade på onsdagen att stoppa driften av masugnen vid SSAB Special Steels i..
SSAB säljer Ruukki Constructions verksamhet i Ryssland
Ruukki Constructions verksamhet i Ryssland, som nu ska säljas, omsatte cirka 400 miljoner kronor under 2017SSAB har ingått avtal om att sälja Ruukki Constructions..
Idag tas första spadtaget mot fossilfritt stål,
Statsminister Stefan Löfven inviger den nya anläggningen som 1,4 miljarder har investerats i.Som vi skrev igår så tas idag första spadtaget till HYBRITs..
Förändringar i SSABs koncernledning
SSAB offentliggör idag förändringar i koncernledningen som gäller från 3 april 2018.”Genom förändringarna breddar vi ledningens fokus och kompetens inom flera viktiga..
SSAB går med i nätverket DIMECC Intelligent Industry Ecosystem
Intelligent Industry är ett nytt visionärt ekosystem som samlar ihop ledande maskintillverkare och leverantörer av digitala lösningar.Intelligent Industry är ett nytt..
Finalisterna i Swedish Steel Prize 2018 utmärker sig med banbrytande design
De representerar fyra innovativa designkoncept som utnyttjar höghållfast stål för att uppnå bästa möjliga prestanda. Vinnaren tillkännages vid en ceremoni i Stockholm den 24..
SSAB erbjuder elbilsladdning till anställda
Ståljätten planerar vara fossilfri till 2045.För att minska miljöpåverkan och främja miljöinsatser erbjuder SSAB i Oxelösund anställda..
USAs ståltullar påverkar SSAB på två olika sätt
Martin Lindqvist, vd SSAB kommenterar Trumps formella besked om att införskaffa tullarUSAs president Donald Trump har meddelat ett formellt beslut om att införa tullar..
SSAB reviderar finansiella mål
Målet att SSAB ska uppnå en industriledande lönsamhet lämnas oförändratStyrelsen i SSAB har beslutat att revidera koncernens finansiella mål. Utdelningen ska utgöra..
SSAB slutar med oljebaserat bränsle på stålverket i Brahestad
Med en övergång till naturgas kan SSAB göra energisystemet ännu mer hållbart, samtidigt som man sprider riskerna genom att använda flera olika typer av bränsle. SSAB ska..
SSAB Europe medverkar i projekt om den europeiska stålindustrins konkurrenskraft
I Morse-projektetet, som leds av finländska VTT, ska europeiska företag förnya processer inom den europeiska stålindustrin. Huvudfokus ligger på att ta fram nya..
SSAB slår förväntningarna
Ökar både försäljning och resultat i kvartalet.SSABs rörelseresultat för tredje kvartalet ökade till 1 089 (707) Mkr. Väntat var enligt SME..
SSAB siktar på att vara fossilfritt 2045
SSAB ökar företagets ambitioner för hållbarhet och sätter upp nya långsiktiga mål. År 2045 har SSAB som mål att vara helt fossilfritt och år 2025 är målet att uppnå 10 miljoner..
Ruukkis stålstomme blir Finlands sjätte längsta bro
Bron över Jännevirta är 560 meter lång och 15 meter bred och den sjätte längsta bron i Finland. SSABs dotterbolag Ruukki Construction levererar de bärande..
Halvårsrapport 2017: Fortsatt resultatförbättring
SSABs rörelseresultat för andra kvartalet ökade till 1 205 Mkr. Förbättringen jämfört med föregående kvartal beror främst på högre realiserade priser inom SSAB Europe och SSAB..
Digitalisering är ett användbart verktyg men inte ett självändamål
Digitalisering är ett modeord som är svårt att undvika i dessa dagar. Man talar om det som något som revolutionerar vardagsliv och företagande. Men vad innebär digitaliseringen i..
SSAB, LKAB och Vattenfall bildar Joint Venture-bolag för fossilfritt stål
Bolaget ska hitta en tillverkningsprocess för stål som inte släpper ut koldioxid – utan vatten, ett viktigt initativ för att nå ett fossilfritt Sverige år 2045.SSAB, LKAB och..
SSAB erövrar nya marknader i Nordafrika
SSAB har nyligen öppnat ett kontor i Egypten och är i färd med att starta ett i Algeriet.Båda länderna har stor potential för nya affärsmöjligheter och..
SSAB firar Finlands 100-årsjubileum
Ståljätten firar med välgörenhetsprojekt som ska stödja barns och ungdomars välfärd på företagets verksamhetsorter i Finland.SSAB firar jubileumsåret för Finlands..
Soldriven racingbil vinner University Steel Prize 2017
JU Solar Team utgörs av 25 studenter från Jönköpings universitet som nu vunnit University Steel Prize 2017 för sin egenutvecklade soldrivna racingbil. ”Målet var att bygga..
SSAB möjliggör effektivisering för MultiDocker
Det svenska företaget Multidocker tillverkar stora materialhanteringsmaskiner för världens alla marknader. Tack vare en Shape-lösning* från SSAB så kan företaget effektivisera..
Gruvfordon från Fermel finalist i Swedish Steel Prize 2017?
För sin serie av mångsidiga fordon för säker transport i gruvor (LDV) - har Fermel blivit nominerad till Swedish Steel Prize 2017.Denna serie av fordon ger aldrig tidigare..
Produktionshaveri sänker ståljättens resultat
Stålföretaget SSAB redovisar ett rörelseresultat om 107 Mkr för fjärde kvartalet, vilket är en försämring med 600 Mkr jämfört med kvartalet innan. Försämringen av..
Shape hjälper dig forma din verksamhet
SSAB Shape erbjuds av mer än 20 lokala servicecenter runt om i världen med stöd av ett omfattande nätverk av bearbetningspartners. Det är ett sätt för oss att erbjuda marknaden..
SSAB satsar på smart stål som är spårbart under hela sin livscykel
- Informationen som medföljer materialet skulle kunna revolutionera hela tillverkningsindustrin, menar Seija Junno på SSAB.Tanken bakom SSAB SmartSteel är att göra..
SSAB:s vd Martin Lindqvist ser ljust på framtiden
För första gången på flera år ser jag att det som händer externt inte nödvändigtvis är negativt för stålindustrin och SSAB, säger han till DI.Martin Lindqvist tror även att..
Ståljätten har bildat ny affärsenhet för att stärka länken till kundens affär
Målsättning: Öka försäljningen av premiumklassade höghållfasta stål.Under 2016 etablerade SSAB en ny affärsenhet, SSAB Services, för att förbättra fokus..
Haveriet i Oxelösund orsakar längre stopp än befarat
Förra veckans haveri i SSABs valsverk stoppar produktionen till mitten av januari. Det är en transformator som måste renoveras.Den 15 december inträffade ett haveri i..
Ingenjörskonst och innovation
Nu är det dags att ansöka till Swedish Steel Prize 2017.Swedish Steel Prize kan vinnas av vem som helst som har utvecklat en metod eller produkt som använder den fulla..
SSAB i mångmiljonsatsning för koldioxidfria interna transporter
Stålföretaget ska tillsammans TFK och Kalmar under 2017-2018 genomföra ett testprojekt för att undersöka om truckar och andra interna fordon kan övergå till vätgasdrift, där..
SSAB i mångmiljonsatsning för koldioxidfria interna transporter
Stålföretaget ska tillsammans TFK och Kalmar under ett halvår genomföra ett testprojekt med koldioxidfria interna transporter. En 14-tons gaffeltruck ska drivas med vätgas där..
SSAB gör boksläpp på Elmia Subcontractor
På onsdag den 9 november kommer den nya boken att finnas i SSABs monter på Elmia Subcontractor.Välkommen till SSABs monter i A-hallen (A07:14) under Elmia..
SSAB investerar en halv miljard kronor
Satsningarna i Luleå och finska Tavastehus ska stödja tillväxtstrategin inom automotive, öka produktionsstabiliteten och minska energiförbrukningenSSAB investerar mer än 500..
SSAB överträffade förväntningarna
Ståltillverkaren levererar en rejäl resultatförbättring.SSABs resultat för det tredje kvartalet slog analytikernas resultatförväntningar med god marginal, trots..
Restprodukt kan minska stålindustrins miljöpåverkan
Organiska slammer från massa- och pappersindustrin kan ha potential som komponent i briketter för masugnen.SSAB strävar ständigt efter att minska..
Stålet direkt ur källan
Det är här svensk industri börjar. Det känns lite som att stå vid källan. Den där vitglödgade floden som väller ur hålet inne i det varma rummet matar dagligen..
Avancerade och ultra höghållfasta stål - snabbspår från Göteborg
SSABs provplåtslager (TMS) är en unik tjänst i stålindustrin. TMS (Trial Material Stock) är beläget sid SSABs stålservicenter i Göteborg och levererar måttbeställda och ibland..
Tillväxten inom bilindustrin – dra nytta av trender med lätta och säkra produkter
Ett av SSABs strategiska fokusområden är kundsegmentet för biltillverkning (automotive), där SSAB har upprättat ett mål om att fördubbla försäljningen inom de tio kommande åren...
SSAB visar gott resultat
Halvårsrapport 2016: Förbättrat resultat, kassaflöde och finansiell ställning. Koncernchefen, Martin Lindqvist kommenterar resultat SSABs rörelseresultat, exklusive..
Övertecknad nyemission ger SSAB nära 5 miljarder kronor
Koncernledningen uppskattar investerarnas förtroende i den utmanande situation som stålindustrin befinner sig i.Det preliminära resultatet av SSAB ABs (publ) nyemission,..
Succé för SSABs högpresterande stål
Stålet Strenx® är SSABs svar på tillverkningsindustrins krav på starkare stål med lägre vikt. Medlemsprogrammet My Inner Strenx växer.Genom att byta till Strenx-stål kan..
Succé för SSABs nya varumärkesprogram
Strenx® högpresterande stål driver utvecklingen av starkare och lättare stålkonstruktioner och stödjer innovation inom tillverkningsindustrin.My Inner Strenx är ett..
Nyemission om 5 miljarder i SSAB: villkoren klara
Nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare med teckningsperiod mellan 3-17 juni. Villkoren är nu satta.SSAB AB (publ) offentliggjorde den 22 april 2016 att styrelsen..
Götene Ufo skapar lönsamma skopor med SSAB och Hardox
Ambitionen var att ta fram en serie helt nya skopor. Optimerat val av material, optimerad konstruktion, användande av svetsrobotar och ett modultänk. I samarbete med SSAB..
Personalneddragningar på SSAB
Förhandlingarna som SSAB inledde för att minska antalet tjänstemän inom den nordiska verksamheten har nu avslutats. Resultatet av förhandlingarna blir en minskning med 262..
SSAB säkrar framtiden genom nyemission
SSAB presenterar delårsrapport för första kvartalet och föreslår nyemission. - Med en kraftigt förbättrad finansiell ställning får vi goda möjligheter att ta tillvara på de..
SSAB lanserar marknadens grönaste produktportfölj för färgbelagda stål
Sedan sammanslagningen mellan SSAB och Ruukki har de bästa teknikerna och de bästa erfarenheterna från båda företagen kombinerats för att skapa ett utbud av färgbelagda produkter..
Förlust för SSAB
Förlust för SSAB "Det fjärde kvartalet präglades av ett tufft marknadsläge med global överkapacitet, volatila råvarupriser och press på stålpriser. De..
Ytterligare uppsägningar på SSAB
Ytterligare uppsägningar på SSAB SSAB meddelar idag att man har inlett förhandlingar om att minska antalet anställda inom den nordiska verksamheten. Totalt kommer antalet anställda minska med..
SSAB vinstvarnar
SSAB vinstvarnar SSAB väntas redovisa ett försämrat resultat i fjärde kvartalet i förhållande till tredje kvartalet 2015, främst som en konsekvens av..
180 får lämna SSAB
180 får lämna SSAB I oktober initierade SSAB förhandlingar vid produktionsanläggningen i Brahestad, Finland, relaterat till produktionen, den finansiella situationen och..
Swedish Steel Prize 2015 till Ponsse
Swedish Steel Prize 2015 till Ponsse Årets vinnare  av det internationella Swedish Steel Prize är finska Ponsse. Företaget vinner priset för sin nya generations skogsskördare, Ponsse..
Kvalitetssäkringsmetod för svetsfogar vinner pris
Kvalitetssäkringsmetod för svetsfogar vinner pris Svetsning i höghållfasta stål ställer högre krav på svetskvaliteten jämfört med svetsning i stål med lägre..
Stålgross blir SSABs första Certified Partner i Sverige
Stålgross blir SSABs första Certified Partner i Sverige I dagarna sätts de första skyltarna upp hos företaget Stålgross - SSABs första Certified Partner i Sverige. Stålgross kommer sälja och..
Milotek: en av årets finalister i Swedish Steel Prize
Milotek: en av årets finalister i Swedish Steel Prize Det sydafrikanska företaget Milotek Pty Ltd har utvecklat ett helt nytt, innovativt och miljövänligt system för tunga transporter: en modulär..
SSABs renoverade masugnar sparar 200 miljoner årligen
SSABs renoverade masugnar sparar 200 miljoner årligen SSABs masugn i Luleå är nu i full drift och producerar prima råstål efter en drygt tre månader lång totalrenovering. Masugnarna i finska..
SSAB: kursfall efter svag rapport
SSAB: kursfall efter svag rapport STOCKHOLM (Direkt) Ståltillverkaren SSAB:s resultat för det tredje kvartalet var definitivt svagt och utsiktsavsnittet var inget som kommer få marknaden att..
SSAB gör personalneddragningar i Finland
SSAB gör personalneddragningar i Finland SSAB kommer att inleda förhandlingar mellan arbetsgivaren och arbetstagarna om en potentiell minskning av antalet medarbetare på SSAB Europe-divisionens..
Förhandlingar om bemanning vid SSAB i Borlänge och Virsbo avslutade
Förhandlingar om bemanning vid SSAB i Borlänge och Virsbo avslutade SSAB och personalens fackliga organisationer har avslutat förhandlingarna om organisationen vid produktionsenheterna i Borlänge och i Virsbo. Totalt minskar antalet..
SSAB: Hardox och Toolox nu som rundstång
SSAB: Hardox och Toolox nu som rundstång SSAB introducerar Hardox och Toolox som rundstång, med samma garanterade egenskaper som motsvarande plåtprodukter. Målet är att utveckla nya..
SSAB halvårsrapport: starkt kassaflöde trots lägre resultat
SSAB halvårsrapport: starkt kassaflöde trots lägre resultat SSABs rörelseresultatet för andra kvartalet 2015 uppgick till 301 Mkr (exklusive jämförelsestörande poster), en minskning med 263 Mkr jämfört..
Första My Inner Strenx-medlemmarna klara
Första My Inner Strenx-medlemmarna klara SSAB lanserade tidigare i år ett nytt höghållfast konstruktionsstål under produktvarumärket Strenx. Nu har de första kunderna anslutit sig till..
SSAB introducerar ett nytt dimensionsprogram för grovplåt
SSAB introducerar ett nytt dimensionsprogram för grovplåt SSAB har breddat sitt dimensionsprogram och den maximala vikten på sina grovplåtar. Det finns nu plåtar med en vikt på upp till 18 ton, vilket gör..
SSAB restaurerar lekplats för gädda
SSAB restaurerar lekplats för gädda SSAB i Oxelösund har som första industriföretag beslutat att stödja Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund i ett projekt för ökad..
SSAB ska minska CO2-utsläpp med 200 000 ton
SSAB ska minska CO2-utsläpp med 200 000 ton SSAB stärker sitt fokus på hållbarhetsfrågor och lanserar en ny hållbarhetsstrategi med mål inom energi och miljö, samt en plan för..
SSAB lägger ned rörproduktion i Virsbo
SSAB lägger ned rörproduktion i Virsbo SSAB har idag varslat om en driftsinskränkning vid produktionsenheten i Virsbo. Förändringen innebär att produktionen av ledningsrör läggs ner i..
SSAB-topp blir styrelseordförande i American Iron and Steel Institute
SSAB-topp blir styrelseordförande i American Iron and Steel Institute Styrelsen för American Iron and Steel Institute (AISI) har valt Chuck Schmitt, VD för SSAB Americas, till styrelseordförande för institutet fram till maj..
SSAB delårsrapport: starkt resultat
SSAB delårsrapport: starkt resultat Första kvartalet - Försäljningen uppgick till 15 468 (9 521) Mkr - Rörelseresultatet, exklusive jämförelsestörande poster, uppgick till 564..
SSAB lanserar Strenx - den mest omfattande portföljen av höghållfast konstruktionsstål
SSAB lanserar Strenx - den mest omfattande portföljen av höghållfast konstruktionsstål SSAB lanserar Strenx, ett nytt varumärke för höghållfasta konstruktionsstål och den mest omfattande portföljen av höghållfasta..
Ny ordförande i SSAB. Ingen utdelning.
Ny ordförande i SSAB. Ingen utdelning. Vid stålföretaget SSABs årsstämma valdes Bengt Kjell till ny ordförande i styrelsen. Årstämman beslutade att inte lämna någon..
SSAB ger tillgång till Hardox Wearparts 24/7
SSAB ger tillgång till Hardox Wearparts 24/7 Hardox Wearparts erbjuder kunder 24/7, snabb tillgång till tusentals slitprodukter via ett unikt digitalt gränssnitt. Denna garanti på snabb och enkel service..
SSAB bokslutskommuniké: lägre kostnader och högre priser i Nordamerika har förbättrat resultatet
SSAB bokslutskommuniké: lägre kostnader och högre priser i Nordamerika har förbättrat resultatet Koncernchefens kommentar Rörelseresultatet, exklusive jämförelsestörande poster, för fjärde kvartalet 2014 uppgick till 118 miljoner kronor, en..
Underhållsfritt svenskt stål pallar upp Faluns hoppbacke inför skid-VM
Underhållsfritt svenskt stål pallar upp Faluns hoppbacke inför skid-VM Sverige och Falun står värd för skid-VM 2015. Hoppbackarna byggdes för 40 år sedan. De har totalrenoverats inför evenemanget, förutom..
SSAB avyttrar Plannja Oy
SSAB avyttrar Plannja Oy SSAB har avyttrat Plannja Oy i Finland till Metehe Oy efter att har erhållit Europeiska kommissionens godkännande för transaktionen. Både Plannja Oy och..
SSAB varslar 210 medarbetare i Borlänge
SSAB varslar 210 medarbetare i Borlänge SSAB har idag lagt ett varsel som berör 210 medarbetare vid produktionsenheten i Borlänge, Sverige. Anledningen till varslet är att företaget..
Hardox slitplåt nu som rör - SSAB Hardox Tube 500
Hardox slitplåt nu som rör - SSAB Hardox Tube 500 Den nya stålrörsserien Hardox Tube 500 har lanserats. Serien har samma höga slitstyrka och hållfasthet som Hardox slitplåt, men erbjuds nu även..
Belaz vinner Swedish Steel Prize 2014
Belaz vinner Swedish Steel Prize 2014 Årets vinnare av den internationella utmärkelsen Swedish Steel Prize är vitryska Belaz, som har utvecklat världens största gruvdumper...
Lättare och säkrare jordbruksvagn vinner Swedish Steel Prize University Challenge 2014
Lättare och säkrare jordbruksvagn vinner Swedish Steel Prize University Challenge 2014 Manuel Genzor, civilingenjör från Spanien, vinner Swedish Steel Prize University Challenge 2014. Han vinner det för att ha utvecklat ett chassi för..
Banbrytande grovsovringsgaller gör Vale till finalist i Swedish Steel Prize 2014
Banbrytande grovsovringsgaller gör Vale till finalist i Swedish Steel Prize 2014 Brasilianska Vale är en av finalisterna i 2014 års Swedish Steel Prize för att ha utvecklat ett mycket slitstarkt grovsovringsgaller för järnmalm..
Timo Penttimies innovativa matarvals finalist i Swedish Steel Prize 2014
Timo Penttimies innovativa matarvals finalist i Swedish Steel Prize 2014 Timo Penttimies är en av finalisterna i 2014 års Swedish Steel Prize för att ha använt höghållfast stål i utvecklingen av sin..
Innovativ och lätt trailer från Santander finalist i Swedish Steel Prize 2014
Innovativ och lätt trailer från Santander finalist i Swedish Steel Prize 2014 Santander Equipos är en av finalisterna i 2014 års Swedish Steel Prize för att ha utvecklat en lätt och mer effektiv trailer av höghållfast..
Dumper från Belaz som slår alla rekordfinalist i Swedish Steel Prize 2014
Dumper från Belaz som slår alla rekordfinalist i Swedish Steel Prize 2014 Belaz är en av fyra finalister i 2014 års Swedish Steel Prize, för att ha utvecklat världens största dumper som har en styrbar axel..
SSAB tar ledningen med Docol 1700M – nytt avancerat höghållfast stål för bilindustrin
SSAB tar ledningen med Docol 1700M – nytt avancerat höghållfast stål för bilindustrin Med nya Docol 1700M erbjuder SSAB biltillverkare världen över ett nytt höghållfast konstruktionsstål för säkrare, lättare och..
SSAB:s Hardox – en framgångssaga som firar 40 år
SSAB:s Hardox – en framgångssaga som firar 40 år Hardox, som ägs av SSAB, är varumärket i stålvärlden som blivit synonymt med slitstyrka och kvalitet i världsklass. Den världsledande..
Höghållfast stål och slitstål från SSAB uppfyller alla krav för laserskärning
Höghållfast stål och slitstål från SSAB uppfyller alla krav för laserskärning Höghållfast stål och slitstål erbjuder betydande fördelar framför mjuka stål men när det handlar om laserskärning beter de sig..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen