Scandinavian Contact AB

Beskrivning

Scandinavian Contact är den erfarna länken
mellan olika intressanta produktionsmetoder
och den tillverkande industrin.

Adress
Scandinavian Contact AB
Box 137
Viken Kalvö
518 22  Sandared
Västra Götaland
Sweden
Telefon
033-25 87 75
Fax
033-25 88 26
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.scandinavian-contact.se
Kontaktperson
Henrik Larsson
Telefon
0705-33 37 35
Anställda
1 - 4
Omsättning

Specialistområden

Doppgjutning är i huvudsak en teknik för ekonomisk tillverkning av flexibla och halvhårda PVC komponenter. Ofta använd för massproduktion men särskilt lämplig för medelstora och mindre antal. En besläktad men något annorlunda teknik används för produktion av chloroprene och naturgummikomponenter.

Processen kräver endast ett enkelt aluminiumverktyg, maskinbearbetat eller gjutet för att motsvara de interna måtten på den önskade detaljen. Det är på grund av den låga kostnaden för ett sådant verktyg, jämfört med ett formsprutningsverktyg, som små och medelstora antal kan produceras ekonomiskt. Komplicerade former kan gjutas vilket ger designern stor frihet. Den normala ytfinishen är slät och blank men kan ges en texturerad eller matt yta och den har inga märken efter verktygsdelning.

Plastic Mouldings är den ledande löntillverkaren av doppgjutna detaljer i Europa. Vi har lett utvecklingen av processen och dess användning i över 35 år. I vår egen verktygstillverkning utvecklar vi prototyper och produktionsverktyg. Vi är även utrustade med laboratorium och produktionsutrustning för att formulera, tillverka och testa våra egna råmaterial.

Många av våra anställda har arbetat hos oss i över 35 år och utgör en stor tillgång till våra kunders förfogande och har tillsammans en stor samlad teknisk know-how runt doppgjutningsprocessen.

Vårt kvalitetssäkringssystem är godkänt av alla våra stor kunder vilka inkluderar ledande företag inom elektronik- och verkstadsindustrin.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Plast & Gummi-Doppgjutning

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen