Ravema AB

Beskrivning

Ravema – ledande partner till verkstadsindustrin

En omfattande rationaliseringsprocess pågår för att stärka den nordiska verkstadsindustrins konkurrenskraft. Ravema är kundens partner i denna process.

Vi levererar högpresterande verktygsmaskiner, mätmaskiner, kringutrustning, service, verktyg och industriförnödenheter och är marknadsledande i både Sverige och Norge.

Ravema grundades redan 1912 och har genom sin långa marknadsnärvaro, höga tekniska kompetens och agenturer för världsledande leverantörer byggt ett starkt varumärke.

En omfattande rationaliseringsprocess pågår för att stärka den nordiska verkstadsindustrins konkurrenskraft. Ravema är kundens partner i denna process. Vi levererar högpresterande verktygsmaskiner, kringutrustning, service och industriförnödenheter och är marknadsledande i både Sverige och Norge.

Som ledande partner till verkstadsindustrin har vi ett heltäckande erbjudande med ett brett produktprogram från marknadsledande leverantörer.

Ravemas huvudkontor ligger i Värnamo, strategiskt placerat mitt i södra Sverige, och norska Ravema har sitt kontor i Sætre med filial/ Democenter i Stavanger. Under 2008 startades ett nytt bolag, Ravema Oy, med kontor i Tammerfors.

Ravema har ca 130 anställda och ingår i Liljedahl Machine Tools, som ägs av Liljedahl Group - en finansiellt stark industri- och handelskoncern.

Adress
Ravema AB
Box 423
Margretelundsv 1
331 24  Värnamo
Jönköping
Sweden
Telefon
0370-488 00
Fax
0370-490 64
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.ravema.se
Kontaktperson
Anders Jinglöv
Telefon
0370-488 90
Anställda
101 - 200
Omsättning

Specialistområden

Skärteknik
Plåtteknik
Service
Verktygsteknik
Mätteknik

Verksamhetsområden

Ravema AB
Ravema AB
Ravema AB

Klicka på bilden för att förstora

Ravema AB
Ravema AB
Ravema AB

Verksamhetsområden

Maskiner för Bearbetning-Arborrverk
Maskiner för Bearbetning-Borrmaskiner
Maskiner för Bearbetning-CNC Fräsar
Maskiner för Bearbetning-CNC Svarvar
Maskiner för Bearbetning-Fräsar
Maskiner för Bearbetning-Horisontella Flerop-maskiner
Maskiner för Bearbetning-Konventionella Svarvar
Maskiner för Bearbetning-Kuggbearbetningsmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Slipmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Vertikala Flerop-maskiner
Mätteknik-CMMs
Mätteknik-Handmätdon
Mätteknik-Koordinatmätning
Mätteknik-Testutrustning
Mätteknik-Vågar

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Ravema blir återförsäljare åt MiR i Sverige och Norge
Med Ravemas starka marknadsnärvaro och goda rykte i Sverige och Norge, kommer de bli en stark spelare för att leverera MiRs robotlösningar på dessa marknader. Ett samarbete som..
Idag öppnar årliga RavemaExpo
Allt fler industriföretag väljer att digitalisera och automatisera sin produktion. RavemaExpo 10-12 december 2019 Det populära årliga eventet öppnar idag och..
En maskin att växa med
Nu kör man all tunnplåt i fiberlasern och märker tydligt att det blir en helt annan produktionstakt med nyförvärvet.Med investeringen av fiberlasern Mazak Optiplex 3015 III 8kW..
Wenzel satsar vidare med ny maskin
Med Wenzels nya SF87 med hela 800x700x700 i mätvolym är maskinen den största i sitt slag. Den tyska metrologi-specialisten Wenzel har sedan 1968 arbetat med mätteknik och..
LMT Group genomför förvärv
Maskinhandelsföretagen Ravema och Din Maskin ingår redan i LMT Group, som nu alltså utökas med ytterligare en verksamhet. LMT Group är en teknikhandelskoncern och..
Ravema i unikt samarbete som skapar möjligheter
Så beskriver Värnamo Kommun det samarbete som nu ligger i grunden då Smålands Tekniska Gymnasium övergår i kommunal regi där Finnvedens Gymnasium blir huvudman för..
Mazak’s nya fabrik i Inabe har slagit upp portarna!
Yamazaki Mazak har nu slagit upp portarna för sin nya och högteknologiska fabrik i Inabe, Japan Den nya fabriken, som tillverkar stora maskincenter och 5-axliga verktygsmaskiner,..
Ravema och BLB Industries startar spännade samarbete
Maskin- och verktygsleverantören Ravema och 3D print företaget BLB Industries, inleder ett intressant samarbeteRavema AB och BLB Industries AB startar spännande samarbete..
Smart Automation hos Ravema i Värnamo
- Nyttjandegrad och produktivitet, det är viktigt i konkurrensen för Sverige AB. Det menar Hans Jigbäck, Business Unit Manager på Ravema, som i dagarna haft fokusdagar på samma..
Ravema satsar på egen mässa i december
Automatisera och optimera är ledorden för Ravemas event den 14-15 december. Emelie Plantin säger att det är ca tjugo meduställare på plats nere i Värnamo. Det blir ett stort..
Hos Ravema är framtiden redan här
I september var det dags för nyöppning av Ravemas 5000 kvadratmeter stora renoverade och uppgraderade Teknikcenter i Värnamo. Invigningsveckan fyrades av i en trestegsraket. En..
Framtidsfokus hos Ravema
Framtidsfokus hos Ravema -Det gäller för oss att attrahera ungdomarna, förklarar Hans Jigbäck på Ravema. - Ungdomarna måste se att industrin förändras; det..
Ravema med 22 maskinnyheter på EMO Milano
Ravema med 22 maskinnyheter på EMO Milano - Det var överraskande mycket folk, säger Hans Jigbäck på Ravema. Det kändes nästan lite rörigt i Mazaks monter tidvis. - Oftast brukar..
Gressel kompletterar sitt sortiment på skruvstycken
Gressel kompletterar sitt sortiment på skruvstycken Gressel AG från Schweiz kompletterar sitt sortiment på centrerande skruvstycken med C2 160 L480. Bild: C2 160 L480 med adapterplatta Detta..
Ravema Smart Automation: ännu en lyckad leverans
Ravema Smart Automation: ännu en lyckad leverans Standardiserad maskin och robotutrustning från Ravema Smart Automation. Ravema har fått förtroendet att leverera ännu en högproduktiv Mazak maskin..
GKN Aerospace vässar utrustningen
GKN Aerospace vässar utrustningen GKN Aerospace Sweden AB i Trollhättan har köpt en ANCA MX7 Linear verktygsslipmaskin. MX7 har som standard linjärmotorer och skalmätning på samtliga..
Mazak utökar sitt Europeiska Parts Centre
Mazak utökar sitt Europeiska Parts Centre Yamazaki Mazak har mer än fördubblat kapaciteten av sin verksamhet genom öppnandet av sitt utökade europeiska Parts Centre. Beläget i Leuven,..
Ravema på Stora Industrimässan/Underhållsteknik i Malmö 25-26 mars
Ravema på Stora Industrimässan/Underhållsteknik i Malmö 25-26 mars Träffa Ravema AB i monter H:15 på Stora Industrimässan/ Underhållsteknik, där vi ställer ut tillsammans med Din Maskin Service.  Service..
Ny förinställare från Ravemas agentur ELBO Controlli
Ny förinställare från Ravemas agentur ELBO Controlli Ny förinställare från ELBO Controlli ELBO Controllis nya förinställare E346 kompletterar vårt utbud och ger våra kunder möjlighet..
Nytt mekaniskt centrerande skruvstycke från Gressel– C2
Nytt mekaniskt centrerande skruvstycke från Gressel– C2 Hög precision och processäkerhet, inkapslad spindel och optimerad spånavgång – modern fastspänningsteknik med mycket bra..
Ravemas stora leverantör Mazak visar ny rörlaser på EuroBlech
Ravemas stora leverantör Mazak visar ny rörlaser på EuroBlech Mazak ´s nya rörlasermaskin Tube Gear erbjuder en av marknadens snabbaste bearbetningslasrar tunnväggiga rör och profiler. Konstruktioner i vilka man..
7 nya MAZAK-maskiner i Ravema monter på M.A.X-mässan i Stockholm 18-21 mars.
MAZAK-maskinerna som visas i Ravemas monter tillgodoser det bästa av våra kunders önskemål gällande snabba maskiner, de har hög precision samt..
Ravema stärker positionen med nya produkter rån Italien
Ravema stärker positionen med nya produkter rån Italien Nya förinställningar, Sethy SIX och Hathor SIX från Italienska Elbo Controlli. Italienska ELBO Controlli presenterade två nya produkt nyheter under..
Patenterad nyhet från OML visas på M.A.X
Patenterad nyhet från OML visas på M.A.X OML SinterGrip Italienska skruvstyckstillverkaren OML presenterar en patenterad nyhet, SINTERGRIP. SinterGrip har tillkommit för att säkerställa..
Ravema visar nytt skruvstycke på M.A.X
Ravema visar nytt skruvstycke på M.A.X Spännteknisk utvecklingen: Grepos-5X Gressel, specialist på fastspänning, presenterar ett skruvstycke för 5-axlig..
Mätningskapacitet med precision
Mätningskapacitet med precision Ultrasnabb femaxlig skanning med WENZEL koordinatmätmaskiner Maximal mätningskapacitet med högsta systemprecision Det femaxliga mätsystemet REVO..
Nytt från Ravema - finborrenhet EWD från Kaiser
Nytt från Ravema - finborrenhet EWD från Kaiser Den nya generationen för alla generationer   Lättare Den nya finborrenheten EWD gör finarborrning till en barnlek: Den digitala..
Svarvmekano i Malmö investerar i maskin från Ravema
Svarvmekano i Malmö investerar i maskin från Ravema Svarvmekano i Malmö investerar ! Svarvmekano AB har investerat i en ny Mazak VC Smart-530C vertikal fleroperationsmaskin från Ravema, vilken nyligen..
Fårbo Mekaniska investerar för framtiden
Fårbo Mekaniska investerar för framtiden ”Framtidsmaskinen” Mazak Integrex i-200ST gör entré hos Fårbo Mekaniska i Fagersta Under hösten installerar Ravema 2 st 5-axliga..
Ravema i monter A18:10/A20:10 på M.A.X
Ravema i monter A18:10/A20:10 på M.A.X Ravema inriktar sitt mässdeltagande mot Automation och Done-In-One, s.k. komplettbearbetning, genom att i montern ha en Workshop, och där ställa upp och köra..
Ny affärsområdeschef på Ravema
Ny affärsområdeschef på Ravema Till ny affärsområdeschef för Hoffmann och Mätteknik på Ravema AB har anställts Stefan Inhammar, 43 år, från Ulricehamn. Stefan..
Ravema på Tekniska Mässan
Ravema på Tekniska Mässan Ravema inriktar sitt mässdeltagande mot Automation och Done-In-One, s.k. komplettbearbetning, genom att i montern ha en Workshop, och där ställa upp och köra..
Körners Mekaniska Verkstad investerar i fleroperationsmaskin
Körners Mekaniska Verkstad investerar i fleroperationsmaskin   AB Körners Mekaniska Verkstad i Hultsfred är ett familjeföretag i tredje generationen med mer än 60 års erfarenhet av skärande..
KAISER Modulär verktygskoppling CKN
KAISER Modulär verktygskoppling CKN Den nya kopplingen CKN är nästan 100% kompatibel med CKB. Kopplingen har 3 skruvar och förlängare av aluminium för att få låg verktygsvikt även vid långa verktyg. Mellandelen..
Ny vertikal svarv från Mazak, designad för tung bearbetning
Ny vertikal svarv från Mazak, designad för tung bearbetning Mega Turn Nexus 900-serien är den nya generationens vertikalsvarvar från Mazak, framtagen för att på ett effektivt och enkelt sätt tillverka medelstora till stora detaljer med..
Ny agentur hos RAVEMA AB
Ny agentur hos RAVEMA AB För att möta marknadens ökande efterfrågan av , vertikala och horisontella svarvar har Ravema AB inlett ett samarbete med den spanska maskintillverkaren BOST. Maskinerna..
Ny serie CNC-svarvar från Mazak för hög produktivitet!
Ny serie CNC-svarvar från Mazak för hög produktivitet! Mazak presenterar Quick Turn SMART- serien – en svarv konstruerad för att möta marknadens höga krav på prestanda och hastighet. Uppbyggd på ett kraftigt, gjutet stativ vilket ger..
Nu finns den användarvänliga förinställaren GARANT VG1 för omedelbar leverans
Nu finns den användarvänliga förinställaren GARANT VG1 för omedelbar leverans Exakt förinställda verktyg och noggrann förberedelse är ofta halva jobbet inom produktionen. För kunder som delar denna åsikt har Hoffmann Group från och med nu den nya GARANT..
Nytt elektroniskt låssystem från Hoffmann Group garanterar maximal säkerhet
Företag som skyddar sin arbetsutrustning men som trots det vill garantera sina  medarbetare åtkomst till den behöver ett säkert, individuellt anpassningsbart låssystem för..
Hoffmann Group erbjuder komplett sortiment av verktygshållarsystem
Den kompletta uppsättningen av roterande verktygshållare kan nu fås exklusivt från Europas största verktygsleverantör, Hoffmann Group Hoffmann Group, Europas ledande..
Geréns Mekaniska investerar i Mazak fleroperationssvarv
Geréns Mekaniska investerar i Mazak  fleroperationssvarv Geréns Mekaniska i Sala har nyligen investerat i en ny  Mazak Quick Turn Nexus 350 M x 1500 fleroperationssvarv. Sedan september står den på plats i den nya..
Ravema levererar Mazak Quick Turn Nexus 250 M fleroperationssvarv
Ravema levererar Mazak Quick Turn Nexus 250 M fleroperationssvarv Arne Nordströms Mekaniska AB i Nyköping har sedan oktober en ny Mazak QTN 250 M installerad i sin verkstad i Nyköping. Arne Nordströms Mekaniska AB  utvecklar och tillverkar bl..
EQ-Mek i Nyköping investerar trots lågkonjunkturen
EQ-Mek i Nyköping investerar trots lågkonjunkturen I augusti installerades den – maskinen som ska ge EQ-Mek i Nyköping raketfart ur lågkonjunkturen när vändningen kommer. Företaget passar på att köpa nytt nu i sämre..
Racing-tillverkare investerar i 5-axlig Mazak
Racing-tillverkare investerar i 5-axlig Mazak MBR, Michael Blixt Racing AB i Nyköping, konstruerar och tillverkar framför allt förgasare och motordelar till världseliten inom Speedway. Sedan mitten av maj har MBR en ny..
Investering i finanskrisen - investering i framtiden
Investering i finanskrisen - investering i framtiden Hoffmann Group öppnar nytt, effektivt distributionscenter för Europas verktygslogistik Hoffmann Group har öppnat Europas modernaste och effektivaste verktygslogistik i Nürnberg...
Specialverktyg i Norrköping investerar i ny, simultan 5-axlig flerfunktionsmaskin från Ravema/Mazak
Specialverktyg i Norrköping investerar i ny, simultan 5-axlig flerfunktionsmaskin från Ravema/Mazak Specialverktyg i Norrköping AB utvecklar, konstruerar och tillverkar skärande specialverktyg och detaljer till verkstadsindustrin i Norden. Uppdragen är inriktade mot..
Ny, ultraprecisions-maskin från MAZAK
Ny, ultraprecisions-maskin från MAZAK Mazak HCN µ8800 är en stor, horisontell fleroperationsmaskin med toleranser i den yppersta klassen. Hela maskinen är uppbyggd för att säkerställa ultrahög noggrannhet. Termiskt..
Samarbetande konkurrenter håller öppet hus på Värnamo Industriexpo
Samarbetande konkurrenter håller öppet hus på Värnamo Industriexpo 15 teknik- och maskinföretag gör gemensam sak och öppnar upp dörrarna för besökare under Värnamo Industriexpo två dagar i april. Syftet är att bygga goda relationer och att en..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen