LKAB

Beskrivning

Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) förkortas LKAB och är en internationell högteknologisk mineralkoncern, världsledande producent av förädlade järnmalmsprodukter för ståltillverkning och en växande leverantör av mineralprodukter till andra industribranscher.

Huvuddelen av järnmalmsprodukterna säljs till europeiska stålverk. Andra viktiga marknader är Mellanöstern, Nordafrika och Asien. Försäljningen av industrimineraler sker främst i Europa och till växande marknader i Asien och USA.

Adress
LKAB
Box 952
971 28  Kiruna
Norrbotten
Sweden
Telefon
0980-710 00
Fax
Hemsida
www.lkab.com
Kontaktperson
Thomas Nordström
Telefon
0980-71017
Anställda
2,001 - 5,000
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Material-Järnmetaller
Material-Stål

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

LKAB utökar sitt innehav i SSAB
Investeringen är av strategisk, finansiell och relationell karaktärLKAB har i dag flaggat för ett innehav i SSAB motsvarande 10,5 procent av aktierna och rösterna. LKAB..
Stabilt LKAB ökar vinsten
Gruvjätten levererar ett starkt resultat och dubblar utdelningen.Omsättningen för helåret 2019 ökade till 31 260 (25 892) Mkr och..
LKAB ökar sitt ägande i SSAB
Det är inom ramen för deras finanspolicyLKAB utökar sitt innehav i SSAB LKAB har i dag flaggat för ett innehav i SSAB motsvarande 5,1 procent av aktierna och..
LKAB ökar sitt ägande i SSAB
Det är inom ramen för deras finanspolicyLKAB utökar sitt innehav i SSAB LKAB har i dag flaggat för ett innehav i SSAB motsvarande 5,1 procent av aktierna och..
LKAB ökar sitt ägande i SSAB
Det är inom ramen för deras finanspolicyLKAB utökar sitt innehav i SSAB LKAB har i dag flaggat för ett innehav i SSAB motsvarande 5,1 procent av aktierna och..
LKAB kör vidare med ny koncernstruktur
Fortsatt decentralisering och extra fokus på kommunikation och klimat som blir en egen enhet.LKAB tar nu nästa steg i utvecklingen av den decentraliserade organisationen med..
Tecknar avtal med LKAB värt 100 miljoner
Blir huvudleverantör på produktionsorterna Kiruna och Svappavaara. Bergnäsets Ställningsmontage har tecknat ett treårigt ramavtal med LKAB om att utföra..
Resultatlyft för LKAB
Rekordnivå i produktionen.Nettoomsättningen för gruvföretaget LKAB ökade i tredje kvartalet till 7 751 (6 594) Mkr jämfört med samma period..
Svenska Hybrit åker till klimatmötet i New York
Projektet är ett av världens mest ambitiösa industriella övergångsprojekt till fossilfritt. På måndag talar SSABs koncernchef Martin Lindqvist på plats i New York.FN:s..
Resultatlyft för LKAB
En extrem marknad med höga priser, förklarar gruvbolagets vd Jan Moström.Gruvbolaget LKAB ökade nettoomsättningen i andra kvartalet med 50 procent till 9 233 (6 160)..
Stark inledning för LKAB
Ökar omsättningen med drygt en miljard i första kvartalet.LKAB inleder 2019 med ökad omsättning och ett förbättrat resultat, främst till följd av..
LKAB satsar 45 miljoner på återvinning av gruvavfall
Sätter upp pilotanläggningar i Malmfälten och Uppsala. — Labbtesterna vi bedrivit under året visar att vi kan producera mer fosfor och sällsynta jordartsmetaller..
Gruvbolaget LKAB redovisar starkt kvartal
Förbättrat rörelseresultat trots produktionsbortfall.Marknadsvillkoren var fortsatt goda under det sista kvartalet 2018 med en stark efterfrågan på..
Jakten på ny järnmalm i Kiruna inledd
Det var i höstas som det överraskande beskedet kom, att järnmalmen i LKABs gruva i Kiruna kan vara slut redan om 15 år. I höstas kom det överraskande beskedet om att..
Nytt läge för LKAB
Järnmalmskroppen i Kiruna ser inte ut som väntat och gruvjätten vidtar nu åtgärder för att parera tillgången.Järnmalmskroppen i Kiruna har en mer komplex geometri mot djupet..
LKAB genomför förvärv
Det är LKAB Minerals som köper ett brittiskt bolag.LKAB Minerals kommer, efter myndighetsgodkännande, att förvärva samtliga aktier i Francis..
Ragn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall
I samarbete med miljöföretaget Ragn-Sells ska LKAB utvinna såväl fosfor som sällsynta jordartsmetaller ur gruvavfall. Fosfor tex tillverkas idag till 95 procent i Kina och EU är..
LKAB plockar produktionsdirektör från Boliden
Född i Malmfälten och tidigare LKAB-anställd. Nu ska han tillbaka och göra gruvjätten långsiktigt hållbar.– Jag är glad att kunna hälsa Michael Palo välkommen som..
Den största byggsatsningen i Kirunas historia
LKAB ska bygga tusentals nya bostäder och kommersiella lokaler de kommande åren och är den största spelaren i Kirunas nya centrum.LKAB ska bygga tusentals nya bostäder och..
LKAB expanderar industriområdet i Malmberget
För att bibehålla tryggheten för de boende och för en fortsatt gruvdrift behöver gruvbolaget utöka det inhägnade industriområdet.LKAB:s industristängsel som gränsar..
LKABs största farhåga
-Då slår det benhårt mot stålindustrin, säger Markus Petäjäniemi, försäljnings- och logistikdirektör inom LKAB. SSAB vill än så länge tona ned hotet mot..
Ökde volymer för LKAB
Fortsatt ökade volymer kombinerat med ett högre järnmalmspris och god efterfrågan gav en stark avslutning på 2017 för gruvbolaget.LKAB uppvisade fortsatt stabila produktions- och..
Hotell Vinterpalatset blir gästhus för LKAB
Hotellet förvärvades av LKAB under 2017, med anledning av gruvbrytningens utbredning. Den 22 januari slår gästhuset upp portarna för LKAB:s kunder, gäster och..
Gruvan slår i taket
LKABs gruvproduktion såväl som pelletsproduktion riskerar snart nå gränserna för vad gruvbolagets miljötillstånd medger. Gruvbolaget LKAB måste söka nytt..
Rejält vinstlyft för LKAB
Hög efterfrågan och positiv prisutvecking ligger bakom.Efterfrågan på LKAB:s högförädlade klimateffektiva järnmalmsprodukter på den globala..
LKAB ökar både omsättning och rörelseresultat
Efterfrågan på LKABs förädlade järnmalmsprodukter är fortsatt stark och effektiviseringsarbetet i produktionen fortlöper.LKAB visar på fortsatt stabila produktions- och..
LKAB ökar både volymer och rörelseresultat
Efterfrågan på LKABs förädlade järnmalmsprodukter är fortsatt stark och effektiviseringsarbetet i produktionen fortlöper.LKAB visar på fortsatt stabila produktions- och..
Nu flyttar LKAB Kiruna
Onsdagen den 24 maj flyttas den första av totalt åtta kulturbyggnader till sin nya plats – till foten av berget Luossavaara. Först ut på tur att flyttas är den så kallade..
LKAB Minerals säljer 1,3 miljoner ton MagnaDense till Wasco
Ska används till att belägga rören för gasledningen Nord Stream 2.LKAB Minerals säljer 1,3 miljoner ton av järnmalmsprodukten MagnaDense till Wasco Coatings Europe..
Högre järnmalmspris lyfter LKAB
Gruvjätten inleder starkt i årets första rapport.Året har inletts positivt för LKAB med ökad produktionsvolym och rörelseresultat för första..
LKAB är först i världen med interaktiv arbetsmiljö- och säkerhetsutbildning
LKAB sjösätter – som första industriföretag i världen – en interaktiv säkerhetsutbildning med träning och certifiering. Deltagaren utbildas i bekanta miljöer och..
Miljardförlust för LKAB
Engångskostnader på över 2 miljarder kronor tynger gruvjätten, trots ökade volymer.LKAB:s fjärde kvartal visar på stabila produktions- och leveransvolymer men..
Olycka på LKAB: man fastklämd
Arbetsplatsolyckan på LKAB inträffade på onsdag kväll. Vid klockan 21.30 på onsdag kväll skedde olyckan i LKABs gruva. Den 55-årige mannen, anställd av LKAB,..
LKAB köper bostadsrättsförening
Den är den första bostadsrättsföreningen som säljer sina fastigheter till LKAB i samband med samhällsomvandlingen som ska säkra framtidens gruvdrift.LKAB har köpt de 138..
En flytt utan motstycke - LKAB ökar takten 2017
18 kulturbyggnader flyttas. Nya bostadsområden tar form. I världens näst största kommun fortskrider det världsunika flyttprojektet. De rika malmådrorna i LKABs gruvor..
Nu flyttas motorvägen - LKAB drar om E10
- Det blir en betydande kostnad för LKAB, men alternativet att inte kunna fortsätta bryta järnmalm i Kiruna hade blivit ännu mer kostsamt, säger Stefan Hämäläinen, LKAB:s..
LKAB ökar järnmalmsleveranserna
Gruvbolaget vänder till plusresultat. Dock har den positiva påverkan som högre volymer och högre järnmalmspris haft på rörelseresultatet, fortsatt..
LKAB ökar järnmalmsleveranserna
Gruvbolaget vänder till plusresultat även om den positiva påverkan som högre volymer och högre järnmalmspris haft på rörelseresultatet, fortsatt motverkats av de säkringar som..
Storföretag miljösatsar och lägger om transporter till järnväg
LKAB, SSAB och Scania Ferruform ska använda outnyttjad kapacitet på Stålpendeln mellan Luleå och Borlänge.Som ett led i sitt hållbarhetsarbete vill LKAB, SSAB och Scania..
Förlust för LKAB
Ytterligare personalneddragningar väntar.LKAB har publicerat delårsrapporten för andra kvartalet. APRIL - JUNI  Nettoomsättningen uppgick till 3 800 (3 567)..
LKAB bokslutskommuniké: pressad lönsamhet - nya åtgärder
LKAB bokslutskommuniké: pressad lönsamhet - nya åtgärder Ett fortsatt överutbud på järnmalm och lågt världsmarknadspris på järnmalmsfines pressar LKAB:s lönsamhet. Rörelseresultatet..
LKAB byter ut ledningen
LKAB byter ut ledningen LKAB har beslutat om en ny koncernstruktur. Syftet med den nya organisationen är att sätta järnmalmsproduktionen i fokus och att säkra långsiktigt..
Ny prognos från LKAB: även östra Malmberget flyttas
Ny prognos från LKAB: även östra Malmberget flyttas En ny deformationsprognos från LKAB visar att delar av Östra Malmberget kommer att beröras av deformationer, trots att det inte finns malm under området...
LKAB beställer nytt stadshus för 470 miljoner kronor
LKAB beställer nytt stadshus för 470 miljoner kronor LKAB beställer Kirunas nya stadshus. Peab har fått uppdraget och kontraktssumman uppgår till 470 Mkr. Arbetet ska påbörjas i september 2015 och..
Personalneddragningar på LKAB
Personalneddragningar på LKAB Flera organisationsförändringar genomförs nu på LKAB som en följd av det nya marknadsläget. Bland annat försvinner enheten Energi och klimat,..
LKAB byter bärring i pelletsverket KK4
LKAB byter bärring i pelletsverket KK4 I veckan börjar arbetet med att byta ut bärringen i pelletsverket KK4 i Kiruna. Arbetet innebär ett längre produktionsstopp i verket. Lördagen den 22..
Kostnadsfokus på fortsatt prispressad marknad
Kostnadsfokus på fortsatt prispressad marknad Låga järnmalmspriser och lägre leveranser pressar LKAB:s lönsamhet. Samtidigt ger arbetet med att minska kostnaderna positiv effekt. Rörelseresultatet..
LKAB rekryterar ny vd från Boliden
LKAB rekryterar ny vd från Boliden LKAB:s styrelse har beslutat att utse Jan Moström till ny vd och koncernchef för LKAB. Jan Moström kommer närmast från rollen som direktör för..
LKAB skriver kontrakt med världsledande stålföretag i USA
LKAB skriver kontrakt med världsledande stålföretag i USA LKAB skriver kontrakt med österrikiska stålföretaget voestalpine för pelletsleveranser till ett nytt gasdrivet järnverk i Texas, USA. Kontraktet..
LKAB delårsrapport: fortsatt prisfall pressar lönsamheten
LKAB delårsrapport: fortsatt prisfall pressar lönsamheten Den globala järnmalmsmarknaden fortsätter att präglas av det strukturella överutbudet av järnmalmsfines. Prisnivån har gett avtryck i LKAB:s..
Anders Lundgren blir vd för LKAB Minerals tyska bolag
Anders Lundgren blir vd för LKAB Minerals tyska bolag Anders Lundgren, ursprungligen från Malmberget, har utsetts till ny vd för LKAB Minerals tyska bolag med placering i Essen. I tillägg till rollen som vd har..
LKAB - nu avvecklas de första fastigheterna i Kiruna
LKAB - nu avvecklas de första fastigheterna i Kiruna I måndags inleddes avvecklingen av gård 2 och 4, innefattande 80 lägenheter, på bostadsområdet Ullspiran. Det är de första fastigheterna..
LKAB bokslutskommuniké: pressad lönsamhet och kostnadsbesparingar
LKAB bokslutskommuniké: pressad lönsamhet och kostnadsbesparingar Ett förändrat marknadsläge. Ytterligare kostnadsbesparingar, personalreduktion med 400 tjänster till 2016 och fortsatta tillväxtinvesteringar i nya..
LKAB bland Sveriges bästa arbetsgivare
LKAB bland Sveriges bästa arbetsgivare Universums årliga lista över bästa arbetsgivarna rankar LKAB på femte plats. Bolaget placerar sig bäst bland..
LKAB-klart för brytning i Mertainen
LKAB-klart för brytning i Mertainen Nu är det klart att börja gruvbrytningen i Mertainen. Havs- och vattenmyndigheten har dragit tillbaka sitt överklagande till Högsta domstolen. – Gruvan..
Mark- och miljööverdomstolen beviljar tillstånd för LKAB att bedriva gruvbrytning i Mertainen
Mark- och miljööverdomstolen beviljar tillstånd för LKAB att bedriva gruvbrytning i Mertainen Domstolen har funnit att LKAB:s ansökan lever upp till högt ställda miljökrav. Tillståndet gäller brytning och bearbetning av 15 miljoner ton malm..
Starkt första kvartal för LKAB
Starkt första kvartal för LKAB Hög och stabil produktion, leveranser på en hög nivå och fortsatt god efterfrågan på LKAB:s järnmalmsprodukter innebär att år..
Ny anläggning ska minska på dammet hos LKAB
Ny anläggning ska minska på dammet hos LKAB Den kan liknas vid en jättestor centraldammsugare med tolv dammsugarmunstycken. Filterpåsen består av långa filterslangar där dammet samlas upp. I..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen