Glasfiberprodukter AB

Beskrivning

Om företaget

Glasfiberprodukter i Trehörningsjö AB startades 1972. Företaget började sin verksamhet med tillverkning av glasfiberarmerade villatrappor. Under åren fram till 1991 tillkom produkter som gatusandlådor, blomlådor för offentlig miljö, handikappramper och en mindre del legoarbeten. Från att legotillverkning varit mindre än 1 % av företagets omsättning, ökades legotillverkningen under 1992-2003 till att omfatta ca: 30 %. Produktsortimentet är idag gatusandlådor, blomlådor, trappor, handikappramper, maskintrall för maskinoperatörer inom verkstadsindustrin, HAJK skoterpulkor och räddningspulkor för liftanläggningar samt fjällräddning. Företaget har också genomgått en utveckling när det gäller tillverknings tekniker.

Adress
Glasfiberprodukter AB
Skolgatan 24
890 54  Trehörningsjö
Västernorrland
Sweden
Telefon
0662-202 07
Fax
0662-201 47
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.glasfiberprodukter.com
Kontaktperson
Pedro Arnström
Telefon
0662-202 07
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

Uppdragstillverkning

Ifrån idé eller ritning tillverka vi formar och färdiga produkter med högsta kvalitet. Vi har över 30 års erfarenhet av armerad polyester och över 10 års erfarenhet av formbyggande. Vi utför även in gjutning och efter montering av fästnings detaljer på din produkt.

Vi tillverkar våra formar i flexibla och styva material.
Armerade polyestrar
Kallhärdande reaktionsgjutharts
Vi tillverkar produkter av armerad polyester med följande tekniker.

Handuppläggning
Rowingsprutning
Injicering, som är miljövänlig
Vakuumbag, som är miljövänlig
Kallpressning, som är miljövänlig
Varför välja komposit isället för stål, aluminuim, syrafast eller något annan metall

Med komposit menas ett konstgjort sammansatt material där två eller flera material med olika egenskaper ingår. Det handlar ofta om ett svagare material som binder samman starkare material. Det starkare materialet fungerar då som armering (förstärkning) för det ihopbindande materialet. Det vanligaste exemplet på en armerad komposit är betongplattan i ditt hus som är armerad med armeringsjärn. Betongen har dålig draghållfasthet men klarar bättre tryck, medan tunna armeringsjärn har bra draghållfasthet men böjs om de utsätts för tryck. Men tillsammans bildar de ett generellt konstruktionsmaterial.

I en kompositlaminat utnyttjas armeringsfibrer(glasfiber,kolfiber m.m.) som binds samman med en matris/plast (polyester, epoxy,vinylester) för att bilda ett s.k. laminat. Armeringsfibrerna har högre draghållfasthet än plasten men om armeringsfibrerna inte binds samman av plasten klarar de inte av att ta upp någon annan belastning än ren dragbelastning. Tillsammans bildas konstruktionsmaterialet armerad plast – AP.
Ett otroligt starkt material relaterat till sin vikt jämfört mot någon metall. Efterbehandling behövs ej för att erfodra korosisons och syra beständighet.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Plast & Gummi-Glasfiber
Plåtbearbetning-Vattenskärning

Övrigt

Material-Plast

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen