Formenta AB

Beskrivning

Ett familjeföretag i tredje generationen.
Vår historia börjar egentligen med en dröm om ett eget företag för över 40 år sedan. Vår farfar, Olov Nyholm var ingenjör och hade stor erfarenhet från produktion och produktutveckling. Han hade en idé om att börja tillverka flaggstänger i glasfiberarmerad polyester. Dessa skulle vara konstruerade starkare än gamla flaggstänger i trä och samtidig vara helt underhållsfria. Tillsammans med vår farmor vågade han ta steget och bygga en egen fabrik i småländska Värnamo.
Farfar var långt före sin tid konstruktions- och produktionstekniskt och han var extremt noggrann när han utvecklade sina produkter. Hans noggrannhet inspirerar oss än idag i tillverkningen och utvecklingen av nya produkter.
År 1995 tog vår far Peter Nyholm över Formenta. Han inleder en utlandsexpansion med försäljning av flaggstänger och etablerar dotterbolag. Formenta tar stora steg med sina ISO certifieringar när det gäller miljö och kvalitet. Företaget börjar fokusera kring ständiga miljöförbättringar i form av material och produktionsmetoder.
Idag driver vi i tredje generationen Nyholm företaget tillsammans med vår far Peter. Vårt mål är att fortsätta utveckla Formenta till ett innovativt och expansivt företag med ett intressant sortiment av premium produkter för den offentliga och privata utomhusmiljön. I produktsortimentet finns förutom flaggstänger även belysningsstolpar, cykelställ, parkmöbler, planteringskärl, papperskorgar och sandbehållare. Idag levereras våra produkter till över 30 länder världen över och det är med stor ära som vi fått leverera flaggstänger till de Olympiska spelen, Commonwealth Games, Asian Games, Vita Huset i Washington, FN-kontoret i Wien samt flera andra kända byggnader och idrottsarenor. Idag ingår Formenta med fabriker i Sverige och Ungern samt säljbolag i Holland och Brasilien i den familjeägda företagsgruppen Nyholm Group.
Farfars och farmors dröm är idag vår. Det är med ansvar och stolthet men samtidigt en stark vilja att utveckla oss som vi bygger vidare Formenta. Vi gör det precis som farfar och farmor skulle gjort, med rejäla produkter vi kan vara stolta över och som vi vet håller.

Adress
Formenta AB
Box 525
Silkesvägen 14
331 25  Värnamo
Jönköping
Sweden
Telefon
0370-69 25 50
Fax
0370-491 28
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.formenta.se
Kontaktperson
Carl Nyholm
Telefon
0370-69 25 54
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

Handuppläggning
Gjutning av rör i glasfiber

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Plast & Gummi-Bearbetning
Plast & Gummi-Gjutning
Plast & Gummi-Glasfiber

Övrigt

Arbetssätt-Små serier (10-1000st)
Arbetssätt-Stycketillverkning (1-10st)

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen