Eigenbrodt AB

Beskrivning

Eigenbrodt ska förbättra sina kunders lönsamhet och produktivitet genom att erbjuda kundanpassade helhetslösningar, service och kunnande inom produktsegmenten: Gasfjädrar, Filter, Hydraulik, Industrikomponenter och Lim.


Våra kunder är Nordiska och Baltiska producerande företag inom kundsegmenten Industri, Marin och Off-Highway. Till dessa kunder tillhandahåller vi komponenter för nytillverkning, eftermarknad och underhåll.

Vi stärker våra kunders konkurrensförmåga genom att addera värde i form av högkvalitativa produkter, kundanpassade lösningar, en sann förståelse för kundernas produkter och processer tillsammans med en hög grad av problemlösning.

Vår historia
Mycket har hänt i bolaget Eigenbrodt sedan starten 1920. Vi grundades i Sverige av den tyska herren Hubert Eigenbrodt och har gått från ett produktorienterat, tillverkande företag med kunder inom fordonsbranschen till ett kunskapsbaserat bolag med service och produkter inom gasfjädrar, filter, hydraulik, inbyggnadskomponenter och lim med kunder inom generell industri, marin och off highway.

1920 - Eigenbrodt grundas i Sverige
En av de människor som blev kvar i Sverige i samband med att gränsen till Tyskland stängdes under första världskriget var den unge herr Hubert Eigenbrodt. Som representant för ett tyskt företag hade han gjort affärer i såväl Sverige som Finland och Ryssland.

När han startade H. Eigenbrodt 1920 i Sverige inriktade han sig till en början på specialtillverkning och försäljning av diverse karosseridetaljer till fordonstillverkare. Bland annat hade han agenturen för Ed Scharwächter och Albert Jagger Ltd, båda två tillhör än idag våra leverantörer.

Tiden fram till och med andra världskriget bestod mestadels av hårt arbete, något som gjorde att man överlevde de svåra tiderna.1950-1970 - Den egna tillverkningen avvecklas
Den här tidpunkten innebar en viss expansion av företaget även om det inte gick så rasande snabbt. Under dessa år skedde också vissa förändringar i verksamheten. Hubert Eigenbrodt avled och företaget fick en ny ägare. Man slutade med den egna tillverkningen och sade upp agenturer som inte passade in i verksamheten. Samtidigt skaffades nya agenturer som gjorde företaget mer komplett som leverantör.1970 - 2000 - Axel Johnson International ny ägare
Under den senare delen av sjuttiotalet började dagens Eigenbrodt att ta form. 1978 blev Axel Johnson International ny ägare och genom att knyta ytterligare agenturer till företaget uppnåddes under hela åttiotalet en kontinuerligt växande orderingång. Denna expansion avbröts på ett drastiskt sätt genom den stora nedgången i fordonsindustrin i början på nittiotalet. Något som tvingade Eigenbrodt att aktivt söka nya marknader. 1986 förvärvades filialen Widni i Finland och ytterligare en filial lades till verksamheten år 1999, denna gång i Estland, Widni Baltic. Efter ett intensivt arbete fick bolaget en betydligt bredare bas att stå på som i större utsträckning liknar vårt produktutbud idag.2000 - framåt
Under 2000-talet tog Eigenbrodt ytterligare ett steg i att arbeta mer fokuserat på de kärnområden där bolaget nu hade sin kompetens; produktsegmenten Filter, Inbyggnadskomponenter, Gasfjädrar, Hydraulik och Lim. Typiska fordonsprodukter med fordonstillverkare som kunder överlämnades till systerbolaget ABKATI.

Eigenbrodt ingår fortfarande i Axel Johnson-koncernen och vår ambition är att vara en stark och trygg leverantör av våra produktsegment på den nordiska och baltiska marknaden.

Adress
Eigenbrodt AB
Box 704
Optimusvägen 14
194 27  Upplands Väsby
Stockholm
Sweden
Telefon
08-594 63 400
Fax
Hemsida
www.eigenbrodt.se
Kontaktperson
Gunnar Källsten
Telefon
Anställda
10 - 30
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Industriförnödenheter-Fästelement
Industriförnödenheter-Filter
Industriförnödenheter-Hydraulsystem

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Träffa Eigenbrodt på Elmia Subcontractor 12-15 november
Säsongen är i full gång och det är dags för höstens viktigaste mässa Elmia Subcontractor - det är underleverantörerna som håller igång industrin! Eigenbrodt är naturligtvis..
Filmpremiär för Eigenbrodt från Elmia Subcontractor 2014
Filmpremiär för Eigenbrodt från Elmia Subcontractor 2014 Eigenbrodt har producerat en kortfilm från mässan Elmia Subcontractor 2014. I filmen syns flera av de applikationer som visades upp i Eigenbrodts monter...
Eigenbrodt tackar alla monterbesökare under Elmia Subcontractor 2014
Eigenbrodt tackar alla monterbesökare under Elmia Subcontractor 2014 Elmia Subcontractor 2014 var en innehållsrik mässa som präglades av en positiv stämning och många givande möten.  För första..
Eigenbrodt ställer ut på Elmia Subcontractor 2014
Eigenbrodt ställer ut på Elmia Subcontractor 2014 Eigenbrodt ställer som vanligt ut på Elmia Subcontractor i Jönköping.  Välkomna! Registrering Anmäl dig till..
Eigenbrodt utökar samarbetet med Mahle Industry
Eigenbrodt utökar samarbetet med Mahle Industry Eigenbrodt har sedan 70-talet varit premium partner till Mahle och sålt Mahles högkvalitativa filter och filterinsatser på den svenska marknaden. Vi är..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen