AQ Group AB

Beskrivning

AQ Group är en global tillverkare av komponenter och system till krävande industrikunder.

Verksamheten är uppdelad i segmenten System och Komponent. Inom segment System ingår våra affärsområden Elskåp och Systemprodukter. Inom segmentet Komponent ingår våra affärsområden Formsprutning, Induktiva komponenter, Kablage samt Plåtbearbetning.

Verksamheterna är organiserade i dessa specialiserade affärsområden med rörelsedrivande bolag som erbjuder kostnadseffektiva lösningar för våra kunder. Den samlade kunskapen inom AQ Group tillsammans med global närvaro erbjuder unika fördelar för kunder runt om i världen. Kvalitet är alltid centralt i allt vi är engagerade i och något som vi ständigt arbetar med att utveckla. I vår värld går kvalitet och effektivitet hand i hand.

AQ Group har sedan starten 1994 visat en stadig snabb tillväxt med god lönsamhet. Koncernen har totalt ca 4500 anställda, varav ca 75% i tillväxtländer utanför Sverige. Årsomsättningen uppgick 2014 till ca 2,6 miljarder SEK. Bolaget är noterat på AktieTorget och har AAA, högsta kreditvärdighet sedan 1999 och har därmed erhållit AAA Gulddiplom.

Adress
AQ Group AB
Regattagatan 29
723 48  Västerås
Västmanland
Sweden
Telefon
021-977 09 16
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.aqg.se
Kontaktperson
Åsa Lostorp
Telefon
070-576 77 80
Anställda
2,001 - 5,000
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Elektronik-El-, Apparatskåp
Elektronik-Kablage
Plast & Gummi-Bearbetning
Plast & Gummi-Formsprutning

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

AQ Group fortsatt stabila - men varnar för svagare resultat i andra kvartalet
Så har verkstadsgruppen hanterat läget under coronapandemin.AQ Group AB (publ) lämnar idag rapport för första kvartalet. Verkstadsgruppen uppvisar ökad..
Sjunkande resultat för AQ Group
Efterfrågan avtar.Nettoomsättningen för 2019 ökade med 9,5 % till 5 113 MSEK (4 667). Rörelseresultatet (EBIT) ökade med 63,6 % till 340 MSEK..
AQ Group utser ny toppchef
Hon utses till ny CFO och kommer att ingå i koncernledningen.Christina Hegg har utsetts till ny CFO för AQ Group. Hon tillträder i april 2020 och kommer att ingå i..
Passerar 5-miljarderstrecket i omsättning
Men verkstadsgruppen känner av en viss avmattning och tillväxten i tredje kvartalet kommer av förvärv.När verkstadsgruppen AQ Group lämnar delårsrapport för..
Passerar 5-miljarderstrecket i omsättning
Men verkstadsgruppen känner av en viss avmattning och tillväxten i tredje kvartalet kommer av förvärv.När verkstadsgruppen AQ Group lämnar delårsrapport för..
AQ Group inviger fabrik i Polen
En enastående tillväxt inom BA Wiring Systems.AQ Group invigde på torsdagen sin nya fabrik för kablage i Lódz, Polen tillsammans med kunder, leverantörer och..
AQ Group redovisar vinst igen
Vd berättar om det totala lägetKvartalet Andra kvartalet är det 99:e kvartalet i rad som AQ Group redovisar vinst. Rörelsevinsten (EBT) var 59,7% bättre än..
AQ Wiring Systems förvärvar MiniCon
Leverantör av kundanpassade elsystem och kablage till försvars-, medicin- och skogsindustri.AQ Wiring Systems AB har den 1 juli förvärvat samtliga aktier i MiniCon AB..
AQ gör mångmiljonförvärv
Köper finskt bolag.AQ Group AB har den 29 april 2019 tecknat ett avtal med Intera Partners Oy om att förvärva 100% av aktierna i LTI Holding Oy med dotterbolaget..
Resultatlyft i AQ Group
Ökad omsättning i många av gruppens bolag. AQ Groups nettoomsättning ökade med 14,9 % till 1 253 MSEK (1 090) och rörelseresultatet (EBIT) ökade med..
Otillfredsställande resultatutveckling i AQ Group
Tre stora omstruktureringar av bolag ska förbättra marginalerna 2019. För helåret ökade nettoomsättningen till 4 667 MSEK (4 020), medan..
AQ Group tyngt av konkurs
Industrigruppen visar trots det fortsatt god tillväxt.Industrigruppen AQ Group uppvisar fortsatt god tillväxt både organiskt och via sina förvärv. För..
Svenska verkstadentreprenörerna som kan bli världens främsta
På lördag möter AQ Groups grundare världseliten i entreprenörskap i Monaco.På lördag kväll avgörs det om Sveriges finalister tar hem titeln i EY World..
AQ Group gör amerikanskt miljonförvärv
-Vi är väldigt förväntansfulla över att etablera oss i Kanada och USA, säger Claes Mellgren, koncernchef i AQ Group.  AQ Group AB har den 8 maj, 2018 tecknat ett avtal om..
AQ Manufacturing avvecklar i Thailand
Bolaget har gått med förlust sedan starten 2015.AQ Manufacturing Co., Ltd har inlett en process för att avveckla tillverkningsenheten i Samutprakarn, Thailand. Bakgrunden..
AQ Group förvärvar företag med 160 anställda
AQ Group köper företag inom plåtbearbetning AQ Group AB har den 3 april 2018 tecknat ett avtal om att förvärva 100% av aktierna i Mecanova Oy (http://www.mecanova.com)..
Minskat resultat för AQ Group
Utser ny vd och stänger ned produktionsanläggningen i Ludvika.93e kvartalet i rad med vinst, men en resultatmarginal och ett kassaflöde som är en besvikelse...
Minskat resultat för AQ Group
Utser ny vd och inleder MBL-förhandlingar i Ludvika.93e kvartalet i rad med vinst, men en resultatmarginal och ett kassaflöde som är en besvikelse...
Prisregn över AQ Group – Svealands främsta entreprenörer
För drygt 20 år sedan skulle den dåvarande arbetsplatsen på ABB läggas ned, men Claes och Per Olof ville annorlunda. I dag är företaget en av Skandinaviens ledande leverantörer..
AQ Group ökar omsättningen igen
Tar marknadsandelar. Industrigruppen AQ Group levererar rapport för tredje kvartalet och ökar återigen omsättningen. Nettoomsättningen ökade..
AQ Group investerar över 40 miljoner
Stark tillväxt i de polska dotterbolagen kräver utökade fabriksytor.AQ utökar produktionsytan i båda sina dotterbolag i Polen. AQ Wiring Systems STG Sp.z.o.o. i..
Industrigruppen spränger miljardvallen
Nådde rekordomsättning i första kvartalet som dessutom blev företagets 90:e kvartal med vinst.AQ Group AB (publ) publicerar delårsrapporten för första..
Fortsatt tillväxt för AQ Group
Industrigruppen gör ännu ett rekordår.Helåret 2016 i sammandrag Nettoomsättningen ökade med 12 % till 3 289 MSEK (2 931) Rörelseresultatet..
Klockan ringde för AQ Group
AQ Group ringde i börsklockan i morse i samband med att bolaget flyttade från Aktietorget till Nasdaq Stockholms huvudlista.Fredagen den 13 januari var sista dagen för..
Sista dagen på AktieTorget
På måndag handlas verkstadsföretagets aktier på Nasdaq Stockholm.AQ Group AB har tidigare informerat om att Nasdaq Stockholms bolagskommitté har godkänt AQ Group..
Godkänd: Klart för start för AQ Group
Nu har AQ Group blivit godkända av Nasdaq OMX för upptagande till handel på Nasdaq Stockholm.Nasdaq Stockholms bolagskommitté har godkänt att AQ Group AB:s (publ)..
AQ Groups introduktion på Nasdaq Stockholm senareläggs
Ansökan är bordlagd i väntan på kompletterande uppgifter.Efter att Nasdaq Stockholms bolagskommitté bordlagt AQ Group AB:s ansökan om upptagande till handel på..
Nu ska AQ Group till Nasdaq OMX
Industriföretaget har lämnat sin slutliga ansökan avseende upptagande av bolagets aktier till handel på Nasdaq OMX. Planerad första dag för handel är den 12 december 2016 AQ..
Resultatet uppåt för AQ Group
Tredje kvartalet präglades av ett förbättrat rörelseresultat och en förvärvsdriven omsättningsökning.AQ Group AB (publ) Tredje kvartalet, juli – september 2016 i..
Klart med AQ Group AB:s förvärv av Gerdins Industrial System AB
AQ Group AB har idag den 3 oktober, 2016, efter Konkurrensverkets godkännande, slutfört affären med Gerdins Holding ABAQ Group AB har idag den 3 oktober, 2016, efter..
AQ-gruppen förvärvar Gerdins Industrial
AQ Group AB har den 21 september, 2016 tecknat avtal med Gerdins Holding AB om att förvärva 100% av aktierna i Gerdins Industrial System AB med dotterbolagen Gerdins Components..
Gerdins Industrial blir uppköpt
AQ Group har tecknat en avsiktsförklaring med Gerdins Holding AB om att förvärva aktierna i Gerdins Industrial System AB med dotterbolag.AQ Group AB har den 17 augusti, 2016..
Rekordår för AQ Group
Rekordår för AQ Group "Nu när vi stängt 2015 har vi fortfarande varje år sedan starten 1 oktober 1994 dvs. under 21 år ökat omsättningen. Under samtliga 85 kvartal har..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen