SPT Plasmateknik AB

SPT Plasmateknik AB

Beskrivning

SPT Plasmateknik beläget i Lund ca 45 km från Köpenhamns flygplats grundades 1987 av ingenjörer specialiserade inom plasmateknologi.


Med över 25 års erfarenhet inom plasmaskärning har vi en gedigen kunskap om hur man på bästa sätt kan utnyttja plasma för skärning och mejsling.


Med ett brett produktprogram kan SPT erbjuda system för manuell, mekaniserad och robotiserad plasmaskärning som uppfyller behoven för varje applikation.


Våra produkter riktar sig främst till den tillverkande industrin där man ställer höga krav på kvalitet och tillgänglighet. Vi har egenutvecklade och egentillverkade plasmasystem för skärning upp till 50 mm tjocklek. Dessutom har vi via agenturer även produkter för skärning upp till 160 mm tjocklek.
Vi levererar allt från små bärbara system till stora mekaniserade finplasmasystem i CNC-styrda maskiner.


På senare år har vi breddat vårt program till att täcka fler former av skärning i metall. Därför kan våra kunder alltid hitta rätt teknologi hos SPT, vare sig det är plasma, autogen, eller fiberlaser, eller en kombination av flera teknologier i samma maskin.


SPT Plasmateknik strävar efter att leverera marknadens bästa lösningar för plasmaskärning till industrin.

Adress
SPT Plasmateknik AB
Höstbruksvägen 14
226 60  Lund
Skåne
Sweden
Telefon
046-18 48 00
Fax
046-18 48 09
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.spt.se
Kontaktperson
Anders Somers
Telefon
046-540 17 43
Anställda
5 - 9
Omsättning

Verksamhetsområden

SPT Plasmateknik AB
SPT Plasmateknik AB
SPT Plasmateknik AB

Klicka på bilden för att förstora

SPT Plasmateknik AB
SPT Plasmateknik AB
SPT Plasmateknik AB

Verksamhetsområden

Plåtbearbetande Maskiner-Laserskärmaskiner
Plåtbearbetande Maskiner-Plasmaskärmaskiner
Plåtbearbetande Maskiner-Vattenskärmaskiner

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se
 
Plasmaskärmaskiner  
Märke: Kjellberg; Typ: Q 3000; Beskrivning: Försäljningsstart för Q 3000 - Kjellberg-system förberett för Industri 4.0 Gör dig redo för framtiden med Kjellbergs nya Q-serie av digitala plasmaskärmaskiner. Denna nya generation av plasmaskärmaskiner är resultatet av intensiv forskning och utveckling på Kjellberg och markerar en milstolpe under 60 års erfarenhet inom plasmaskärning och sätter nya standarder när det gäller kvalitet och anslutningsmöjligheter.
Plasmaskärmaskiner  
Märke: Kjellberg & Hypertherm; Typ: Finstråleplasma; Beskrivning: Högre hålkvalitet än vad som tidigare varit möjligt med plasma.
Plasmaskärmaskiner  
Märke: ; Typ: ; Beskrivning: SPLITFIRE, SPEEDFIRE och UPPERCUT är inverterströmkällor med oerhört hög prestanda i förhållande till sin vikt. Maskinerna väger endast 17-18 kg och skär maximalt ca 25, 35 respektive 45 mm! Systemen levereras för manuell skärning med luftkylda handbrännaren PTA 121 som finns i längderna 6m och 15m. För mekaniserad skärning levereras systemet med maskinbrännaren PTM 120 som finns i längderna 6m och 12m. Fullt tillbehörsprogram med kontaktskärsköldar, skärstödsvagn, cirkelskäranordning med mera finns tillgängligt. Filter för generatordrift* ingår som standard.
Nytillverkning
Laserskärmaskiner  
Märke: Vanad; Typ: Fiberlaser; Beskrivning: CNC-maskin Vanad LASER KOMPAKT är en högpresterande utrustning som används för termisk skärning av material genom att använda en fiberlaser. Laserskärning möjliggör skärning av höghållfasta, värmetåliga metalliska och icke-metalliska material. Tack vare en fokuserad laserstråle skär den med hög noggrannhet och kan skära komplexa former.
Nytillverkning
Plasmaskärmaskiner  
Märke: SPT Plasmateknik; Typ: Sparcin-9C; Beskrivning: SPARCIN 9C är ett bärbart plasmasystem med vattenkyld brännare och inbyggd kompressor för plasmaskärning och bågmejsling upp till 25mm. Med sin inbyggda kompressor är SPARCIN 9C utvecklad för det mobila behovet såsom vid service/underhåll och på platser där tillgången till tryckluft inte finns. SPARCIN 9C kan utrustas med 6 eller 12m Duracut handbrännare för manuell skärning och mejsling. Fullt tillbehörsprogram med skärstödsvagn, cirkelskäranordning med mera finns tillgängligt.
Nytillverkning
Vattenskärmaskiner  
Märke: Eckert; Typ: Opal Vattenskärning; Beskrivning: Vattenstråleskärning är mycket exakt och noggrann skärmetod för ett brett sortimentet av skärmaterial. I denna process används högt tryck från 500 bar upp till 6000 bar. För att skära hårda material (metaller, sten, glas, etc.) används slipad sand som blandas i speciell kammare med vatten. Det ger användaren den bästa kvaliteten och exakt skärning utan termisk påverkan. Opal är utrustad med högtryckspump tillverkad av Thyssen Krupp / Uhde, vars prestanda är individuellt inställd på en rad skärmaterial.
Nytillverkning
Vattenskärmaskiner  
Märke: Eckert; Typ: En kombination av de två nyaste skärteknikerna: vattenskärning och plasmaskärning; Beskrivning: Den patenterade Opal WaterJet Combo-maskinen är en kombination av de två nyaste skärteknikerna: vattenskärning och plasmaskärning som kombinerar fördelarna med plasmaskärningens snabbhet och vattenskärningens precision. På så sätt ger maskinen en mångsidighet och flexibilitet för både stora och små företag. Innovativ, patentskyddad teknik för att integrera vattenskärning och plasmaskärning Helautomatisk skärprocess med två olika skärtekniker Minskningen av produktionskostnaderna upp till 70% med jämförbara standard vattenskärningsmaskiner Robust konstruktion och tillförlitlighet
Nytillverkning
Plasmaskärmaskiner  
Märke: Eckert; Typ: Onyx - Modern konstruktion och innovativa tekniska lösningar; Beskrivning: Under designen av plasma-/oxygenskärmaskinen Onyx användes moderna lösningar av konstruktion och mekanik. Det säkerställde bästa effektiviteten och den attraktiva, innovativa designen Konstruktionen gör den mer solid och resistent mot hög temperatur. Det är mycket viktigt, speciellt under 300 mm tjocka materialskärningar. Den unika kombinationen av säkerhetssystem som används i Onyx garanterar högsta komfort och den bästa säkerhetsnivån för maskinoperatörer och personer runtomkring dem.
Nytillverkning
Plasmaskärmaskiner  
Märke: Eckert; Typ: Jantar CNC-styrd plasma- och gasskärmaskin; Beskrivning: Jantar är den mest valda modellen bland Eckerts maskiner, tack vare dess dynamik och kostnadseffektivitet. Jantar skärmaskin kan utrustas med plasma och oxygenskärsystem. Dessutom kan dess funktionalitet förbättras genom att utnyttja det breda utbud av extra utrustning (plasma och märkning, rör och profilbearbetning). Mycket dynamisk 2-D precisionskapning av plåt, rör och profiler Förmåga att bearbets plåtar från 0,5 mm till 100 mm tjocklek Obegränsad möjlighet att öka längden på arbetsområdet
Nytillverkning
Gasskärningsmaskiner  
Märke: Eckert; Typ: Sapphire CNC-styrd gas- & plamaskärmaskin ; Beskrivning: Sapphire skärmaskin är byggd för att klara krävande produktionsförhållanden. Den är designad för att gå i skiftarbete och klara av hög kvalitet och effektivitet. Sapphire har en stabil konstruktion och många framstående tekniska lösningar som garanterar felfri användning. Sapphire är en optimal lösning för den tunga industrin och bland dem som värdesätter effektivitet och tillförlitlighet. Med ett brett spektrum av applikationer, Stansmärkning, plasmamärkning, borrning och även gasskärning blir Sapphire en mycket effektiv och pålitlig investering. Som tillval kan även ett 3d huvud monteras vilket gör att man kan fasa ex, svetsfogar direkt vid skärning. Mycket dynamisk och precis vid automatiserad 2-D/3-D skärning av plåt, rör och balkar. Kan bearbeta plåtar på upptill 300 mm i tjocklek Utökad antal fördefinierade skärparametrar Obegränsade möjligheter att öka längden på arbetsytan.
Nytillverkning