Nyheter

Världens minsta Elektriska Skaktransportörer

den 8 september 2014 10:59 Företagsprofil

Det innovativa företaget Conveyor 22 AB presenterar nu äntligen

De ultrakompakta Skaktransportörerna ECS-141 och Clean Line 141.

 

Efterfrågad storlek

Kunderna efterfrågar små kompakta elektriska skaktransportörer, säger Anne-Maj Öström, VD på Conveyor 22 AB.

I många verktyg är utrymmet för en transportör maximalt 50 mm. Conveyor 22:s nya elektriska transportörer med sin höjd på 47 mm installeras direkt i verktyget och skadlig oljedimma från tryckluftsdrivna transportörer undviks.

De nyutvecklade transportörerna är 305 mm långa, 128 mm breda och 47 mm höga. Kompaktheten är världsunik för elektriska skaktransportörer.

 

Ny teknik för nya och gamla branscher

Skaktransportörer har länge används inom pressindustrin. Conveyor 22:s elektriska skaktransportörer är utsläppsfria och skadar varken arbetsmiljö eller de transporterade detaljerna. Alla branscher som flyttar fast material får nu tillgång till ett mycket tillförlitligt och kostnadseffektivt alternativ.

Modellen Clean Line 141 har dessutom IP-klass 66 vilket gör den anpassad för både livsmedels- och läkemedelsindustrin. Skaktransportörens raka linjära rörelse flyttar produkten skonsamt och tyst utan aggressiva vibrationer.

Underhåll behövs inte och den ränna som monteras på transportören är både slitstark och lätt att variera beroende på vad som skall transporteras. Det är enkelt att separera stora detaljer från små. Fördelning, spridning och placering av detaljer till plockrobotar är effektiv och allt detta görs med en enda ränna – enklare och mer ekonomiskt kan det inte bli.

 

Ny världsstandard

Det svenska företaget Conveyor 22 AB startades 2012 och har som målsättning att sätta en ny världsstandard för processförflyttning av fast material.

Vi konstruerar och tillverkar patenterade förstklassiga kvalitetsprodukter med inbyggd övervakning och en driftsäkerhet i särklass, säger konstruktören och produktutvecklaren Lars Sandberg.

Ford Motor Company i USA har redan ECS-121 i sin produktion där de kör ut miljontals detaljer årligen, berättar Lars.

Med de nya modellerna ECS-141 och Clean Line 141 ökas vår exportpotential ytterligare, tillägger Anne-Maj, och i samarbete med Business Sweden tar vi även steget ner till Europeiska marknaden.

Framtiden ser ljus ut med en ny ren teknik för nya marknader!

Conveyor 22 AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

HP presenterar nya Jet Fusion 5200-serien
Fördjupar samtidigt sitt samarbete med Siemens genom sitt Additive Manufacturing Experience Center i Tyskland.HP lanserar i majg sin expanderande portfölj av 3D-skrivare med den nya HP Jet Fusion 5200-serien, med bland annat ett nytt certifierat TPU-material anpassat för att tillverka elastiska delar. Under lanseringseventet presenterades också samarbeten medLäs mer
Elektroautomatiks succéavdelning fyller 5 år
2014 lanserades Elektroautomatiks succéavdelning EA Service. Sedan dess har det gått spikrakt uppåt och serviceavdelningen har utvecklat flera nya erbjudanden. - Det är efterfrågan som styr utbudet, säger Urban Gustavsson, affärsområdeschef för EA Service. Vi har märkt ett stort behov av våra tjänster och det är det som har drivit utvecklingen..
Har du höga krav på prototyper och små serier?
Nu är det bara 1 vecka kvar - Datron neo kommer till Solectros showroom i Lomma.Passa på att boka in ett besök där du kommer att få se hur snabbt och enkelt det är att få fram en färdig detalj med det vägledande, smarta och enkla arbetsflödet på bara fyra steg.    Datron neo har en display med enkel..
Okuma ställer ut på Paris Air Show 2019
Verktygsmaskintillverkarens portfölj för flygindustrin omfattar tillverkningslösningar för många olika arbetsstycken som exempelvis turbinkomponenter, växellådor, hydraulventiler och landningsställ. Okuma, i Sverige representerad av Stenbergs, deltar i årets Paris Air Show den 17-23 juni. Okuma har mer än tre decenniers kompetens inom bearbetningsteknik för flygindustrin och..
WJX högmatningsfräs från Mitsubishi
Mitsubishi Materials har lanserat en ny serie högmatningsfräsar till sitt omfattande sortiment av vändskärsfräsar. WJX har utformats för att vara multi-funktionell och verka med höga matningar för att garantera effektivitet och funktionsduglighet över ett brett urval av applikationer. Den höga matningsprestandan hos denna nya fräskropp innebär att den är..
MittX i Färila stod värd för årets Företagargala i Ljusdal
MittX Aluminiumproffset blev Årets Företagare i Ljusdal 2018 och som värd för årets gala fick man tillfälle att visa såväl företag som produkter lite extra.Torsdagen den 9 maj korades Årets Företagare i Ljusdal 2019. Företagargalan ägde rum hos fjolårsvinnaren MittX i Färila.  MittX Aluminiumproffset AB, som grundades 1995, är proffs på att svetsa i..
Ökande orderingång bakom nyinvesteringar i Järpås
Legföretaget har vid flera tillfällen utökat såväl produktionsyta, som personal och maskinpark. Nu är det dags igen.Franzéns Mekaniska Verkstad AB som grundades 1971 är ett företag med specialisering på avancerad NC-bearbetning. Företaget kör legotillverkning av precisionsdetaljer i såväl små som stora serier till ett flertal av landets ledande..
JUMO heatTHERM P300 mäter säkert och tillförlitligt
Ny panelmonterad 3-fas termostat från JUMO.JUMO heatTHERM P300 utökar JUMOs portfölj med panelmonterade termostater. Enheten kan fås med maximal växlingskapacitet 30 A/480 V. JUMO heatTHERM P300 har en trip-free funktion för ytterligare säkerhet. Den elektromekaniska termostaten finns med olikaLäs mer
Arbabs forskning om verktygsstål ger direkt nytta för stålindustrin
Industridoktoranden Arbab Rehan har på uppdrag av Uddeholm forskat om hur man optimerar kallarbetsstålet Caldie.Hur man framställer verktygsstål är avgörande för att verktyg ska hålla hög kvalitet och vara hållbara över lång tid. – Med rätt typ av värmebehandling förbättras stålets egenskaper avsevärt, säger..
Samlingsmonter på Elmia Subcontractor 2019
För dig som är medlem i MVR har MVR tillsammans med Sinf skapat ett utställarpaket på Elmia Subcontractor 2019. Den 12-15 november har du möjlighet att disponera cirka fyra kvadratmeter yta i Sinfs samlingsmonter i hall B. Det är ett ypperligt tillfälle att marknadsföra ditt företag kostnadseffektivt, skaffa nya kontakter och bygga nätverk. Samlingsmontern..
Han är ny programmeringschef för AH Automation
Stefan Dahlqvist har varit på plats drygt två månader. – Jag lär mig nytt varje dag och trivs bra, konstaterar han. Stefan Dahlqvist har arbetat inom automatiseringsindustrin i drygt 20 år, de sex senaste på Callenberg som programmerare och projektledare. – Jag kände att det var tid för en ny utmaning, motiverarLäs mer
Rototilt breddar redskapsprogrammet med kraftfulla rivtänder
Med en förstärkt konstruktion och slitstål i HB450 både fram, bak och på sidorna är Rototilts rivtänder ett perfekt verktyg för frusen eller hård mark. Ett redskap byggt för att tåla verkligt tuffa tag. - Vi lanserar nu flera nya redskap som breddar vårt tiltrotatorsystem och erbjuder kunderna en helhetslösning. Med våra tiltrotatorer, maskinfästen, och redskap..
Euromaskin expanderar inom industritvättar
Ökar produktutbudet och rekryterar.Renhetskraven i industrin ökar och Euromaskin expanderar utbudet av industritvättar och anställer ytterligare en säljare till sitt kontor i Jönköping. Euromaskin representerar några av Europas främsta tillverkare av tvättutrustning för industrin. FörLäs mer
En ny flerop till Torsåker
Lichron levererar.Lichron AB har nyligen installerat en Bridgeport fleroperationsmaskin modell V1000 till Dalgränsens Mekaniska i Torsåker. Bridgeport V1000 har ett rörelseområde på X/Y/Z 1020/610/610mm. Maskinen har direktdriven spindel, system för temperaturkompenseringLäs mer
Succéstart för EdmoLift i Danmark
De högt satta målen för etableringen har uppnåtts.Lyftbordstillverkaren EdmoLift firar ettårsjubileum i Danmark, och företaget kan se tillbaka på ett fantastiskt första år. De högt satta målen för etableringen har uppnåtts och EdmoLift har på kort tid gjort ett rejält avtryck på den danska marknaden. MedLäs mer