Nyheter

Världens minsta Elektriska Skaktransportörer

den 8 september 2014 10:59 Företagsprofil

Det innovativa företaget Conveyor 22 AB presenterar nu äntligen

De ultrakompakta Skaktransportörerna ECS-141 och Clean Line 141.

 

Efterfrågad storlek

Kunderna efterfrågar små kompakta elektriska skaktransportörer, säger Anne-Maj Öström, VD på Conveyor 22 AB.

I många verktyg är utrymmet för en transportör maximalt 50 mm. Conveyor 22:s nya elektriska transportörer med sin höjd på 47 mm installeras direkt i verktyget och skadlig oljedimma från tryckluftsdrivna transportörer undviks.

De nyutvecklade transportörerna är 305 mm långa, 128 mm breda och 47 mm höga. Kompaktheten är världsunik för elektriska skaktransportörer.

 

Ny teknik för nya och gamla branscher

Skaktransportörer har länge används inom pressindustrin. Conveyor 22:s elektriska skaktransportörer är utsläppsfria och skadar varken arbetsmiljö eller de transporterade detaljerna. Alla branscher som flyttar fast material får nu tillgång till ett mycket tillförlitligt och kostnadseffektivt alternativ.

Modellen Clean Line 141 har dessutom IP-klass 66 vilket gör den anpassad för både livsmedels- och läkemedelsindustrin. Skaktransportörens raka linjära rörelse flyttar produkten skonsamt och tyst utan aggressiva vibrationer.

Underhåll behövs inte och den ränna som monteras på transportören är både slitstark och lätt att variera beroende på vad som skall transporteras. Det är enkelt att separera stora detaljer från små. Fördelning, spridning och placering av detaljer till plockrobotar är effektiv och allt detta görs med en enda ränna – enklare och mer ekonomiskt kan det inte bli.

 

Ny världsstandard

Det svenska företaget Conveyor 22 AB startades 2012 och har som målsättning att sätta en ny världsstandard för processförflyttning av fast material.

Vi konstruerar och tillverkar patenterade förstklassiga kvalitetsprodukter med inbyggd övervakning och en driftsäkerhet i särklass, säger konstruktören och produktutvecklaren Lars Sandberg.

Ford Motor Company i USA har redan ECS-121 i sin produktion där de kör ut miljontals detaljer årligen, berättar Lars.

Med de nya modellerna ECS-141 och Clean Line 141 ökas vår exportpotential ytterligare, tillägger Anne-Maj, och i samarbete med Business Sweden tar vi även steget ner till Europeiska marknaden.

Framtiden ser ljus ut med en ny ren teknik för nya marknader!

Conveyor 22 AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Fullt drag i Sandviken
Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.Den 19-21 mars pågår Sandvik Coromants årliga event Tech Days i Sandviken. Sammanlagt över 600 inbjudna gäster från de nordiska länderna är på plats för att ta del av demontrationer och lyssna på inspirerande föreläsningar om..
Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand
Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. Produktionscellen är också utformad för att ge bättre kontroll och kvalitetssäkring av processen. Avtalet gäller leverans av en helautomatisk robotcell med två robotar för svetsning och materialhantering. Kontraktsvärdet..
Prestigefullt uppdrag till landschef för Kuka
Han blir ordförande i DIRA - Danish Industrial Robot Association.Kim Reeslev, KUKA:s country manager i Danmark och Baltikum har fått ett prestigefullt uppdrag. I dagarna offentliggjordes att han träder in som ordförande i DIRA (Danish Industrial Robot Association). – Det är en viktig organisation för oss i branschen,Läs mer
Premiär för Automation Region och Svenska Mässan i Hannover
Tillsammans bygger de upp en automationspaviljong med tio svenska företag.   Automationsnationen gästar Hannover Hannover Messe, världens största industrimässa. Automationspaviljongen blir ett skyltfönster för svensk kompetens och tradition av samverkan och innovation. – Vi vill vara med och synliggöra den svenska automationsindustrinLäs mer
Hög precision på både maskin och automation i kombination
Det var kravet när Microbas skulle investera i en ny maskin.Microbas tillverkar och levererar precisionskomponenter och specialanpassade lösningar i diabas, granit, keramer, glas-keramer, Zerodur, aluminium, stål och andra avancerade material till hög-teknologisk industri och forskningsinstitutioner värden över. ILäs mer
Andas lugnt: Nya ESAB PAPR ger ett starkt skydd
För ett starkt skydd mot svetsrök och partiklar vid svetsning, mejsling och slipning presenterar ESAB sitt nya friskluftssystem.ESAB PAPR (Powered Air Purifying Respirator) har ett P3-filter och förfilter som avlägsnar partiklar, samt den senaste tekniken som låter operatören justera luftflödet mellan 170 och 220 l/min för att anpassa det till miljön och..
Rototilt goes down under
-Entreprenadbranschen i Australien kommer att imponeras, säger Rototilts nye importör, laddad för att erövra Australien med tiltrotatorer.Norm Engineering Pty Ltd är ny importör av Rototilts tiltrotatorer och kringliggande system i Australien. Tiltrotatorer till grävmaskiner är vanligt förekommande i Norden, men i Australien har intresset börjat gro de senaste..
Intercut och Areg tog nytt grepp
När Intercut och systerföretaget Areg jubilerade arrangerade man öppet hus i ny form - en succé som med all säkerhet får en uppföljare.Maskinvisningar i nya maskinhallen om 300 kvadratmeter kombinerades med 10-minuterspresentationer med öppet hus i ny form med över 100 besökare under en dag. Förutom spännande maskinvisningar för plåtbearbetning och kapning,..
Digitalt ansluten tyst svarvning
Silent Tools™ Plus med anslutning utökar utbudet för Industri 4.0.Med en avancerad lösning som gör det möjligt för tillverkningsföretag att ta ett steg mot digital bearbetning och Industri 4.0, har specialisten på skärverktyg och verktygssystem, Sandvik Coromant, lagt till alternativet uppkoppling till verktygshållarnaLäs mer
Global aktör inom materialhantering med stark närvaro på svenska marknaden
Service- och kundbetjäningscentret i Västerås betjänar de lokala kunderna och servar också andra leverantörers materialhanteringssystem. Raumaster Oy som grundades 1984 är en välkänd global leverantör av materialhanteringssystem och -utrustning. Bolaget har rankats som den ledande aktören i branschen över hela världen och sysselsätter i..
Wenzel satsar vidare med ny maskin
Med Wenzels nya SF87 med hela 800x700x700 i mätvolym är maskinen den största i sitt slag. Den tyska metrologi-specialisten Wenzel har sedan 1968 arbetat med mätteknik och har stor kunskap inom vilka krav och behov som finns på marknaden. Med fler än 10.000 maskiner på marknaden runt om i världen är de en stor spelare som nu satsar vidareLäs mer
Spaden i backen för Elpros stora satsning
Större lokaler och en rad nyrekryteringar på gång för att kunna tillgodose efterfrågan.Det är mycket på gång på Elpro i Alingsås AB för tillfället. Bra tryck i produktionen, en rad nyrekryteringar på gång och mot slutet av året planerar man flytta in i nya anläggningen på Tokebacka Industriområde längs med..
Henkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten
Utmaningen med betningslösningar för rostfritt stål är att få bort glödskal, järnföroreningar och svetsoxider för att få fram en helt passiverad, jämn, ren och vacker yta. Inom livsmedelsindustrin och för viktiga produkter som ölfat måste ytan även vara helt fri från betningsmedel efter processen. Tillverkarna måste dessutom uppfylla allt strängare arbetsmiljökrav när det..
De vann Svenska Monteringspriset 2019
Tillsammans har de utvecklat såväl arbetssätt som teknik för att automatisera monteringen av CEJNs produkter. Svenska Monteringspriset 2019 har tilldelats Filip Palmkvist och Robert Turesson. Priset delades ut den 13 mars i samband med årets Monteringskonferens som arrangerades av Svenskt Monteringsforum. Prisutdelare var Hans Reich,Lean-inspiratör och styrelseproffs.Läs mer
Adaptiva gripdonet DHEF från Festo kan plocka upp allt
Det griper om arbetsstycken precis som kameleontens tunga griper om en insekt.Det ovanliga gripdonet kan plocka upp, samla och sätta tillbaka objekt med många olika former utan manuell justering. Silikonhöljet på det adaptiva gripdonet DHEF kan anpassa sig efter och gripa om objekt med nästan vilken form som helst. Detta ger ettLäs mer