Nyheter

Uppåkra Mekaniska ligger steget före – av tradition

den 24 februari 2015 15:04 Företagsprofil

Med målsättningen att ständigt växa, med kraftfulla investeringar, hög automatiseringsgrad, kompetent personal och 70 års lagrad kunskap om och utveckling av skärande bearbetning, är Uppåkra Mekaniska i småländska Skillingaryd en av landets ledande aktörer inom svensk tillverkningsindustri.

Ett lika imponerande som förpliktigande cv för familjeföretaget som mer än halva livet huserat i ”torpet”...

Bengt Williamsson och Hans Andersson vid en av företagets många produktionsceller. Här en svarvcell som assisteras av en robot från ABB.

Uppåkra må för många vara namnet på en ort i Skåne, men det är också namnet på en liten gård (”torpet”) i utkanten av Skillingaryd, där Birger Ekström 1948 startade sitt företag. Han slutade på Husqvarna och blev sin egen. Från då till nu har det runnit mycket skärvätska under broarna och Uppåkra Mekaniska, som 1986 flyttade till de nuvarande lokalerna aningen närmare centrala Skillingaryd, är idag ett stort, modernt och livskraftigt företag. Fortfarande i familjens ägo, då tre av de fyra delägarna är Birgers barn; Gill, Tommy och Rigmor. Fjärde delägaren är Jan Johansson, som gått från springgrabb till styrelseordförande och delägare i företaget.

Direktleverantör
– Inledningsvis gjorde Birger Ekström en hel del jobb åt sin tidigare arbetsgivare Husqvarna. Idag har vi en lång tradition av skärande bearbetning med mångåriga kunder som exempelvis Volvo AB, som vi levererat direkt till i över 60 år, och Scania, som varit vår kund i över 40 år, berättar marknads- och inköpdirektör samt vice vd Bengt Williamsson. Ett stort område för oss är alltså tunga fordon.
– Växellåds- och transmissionsdelar, axeldetaljer, bromsdetaljer, men också motordelar, förtydligar produktionschef Hans Andersson.

Uppåkra är alltså vad man kallar för Tier 1-leverantör till nämnda företag, även om företaget också levererar till underleverantörer i kedjan, som exempelvis Haldex.

– Vi har ett väldigt högt kundfokus och jobbar ständigt med kvalitetsförbättringar, lean production och så vidare. Tier 1-kunder ställer höga krav på kvalitet och leveranssäkerhet.
Entreprenadmaskiner är ett annat segment. Motortillverkare finns bland kunderna, liksom lagertillverkaren SKF. Under vår rundvandring i den synnerligen högt automatiserade verkstaden, där ett 100-tal maskiner snurrar, ser vi bland annat de stora bitarna som ska bli rullar i riktigt stora rullager, bland annat för axlar i vindkraftverk.

– Vi kan svarva upp till 550 mm i dia-meter och fräsa upp till 700 mm, så vi kan göra ganska stora detaljer.

Maskinindustrin, med kunder som exempelvis Atlas Copco, är en annan mottagare av Uppåkras leveranser. Inom automation levererar företaget till exempelvis Flexlink.
– Vi satsar också på att öka vår exportandel och försöker få in nya kunder. Sedan 2010 levererar vi bland annat till tyska Liebherr och MAN Diesel, som en följd av de satsningarna.

Kompetens och teknik
För att vidmakthålla en hög kvalitetsnivå, hög leveranssäkerhet och konkurrenskraft, krävs naturligtvis både hög och bred kunskap. Det har Uppåkra på två sätt; dels genom sin långa erfarenhet av skärande bearbetning, dels med en kunnig och engagerad personalstyrka, som också får sina kunskaper uppdaterade och vidmakthållna med löpande kompetensutveckling.

– Det är brist på erfarna cnc-operatörer och vi utbildar ofta i egen regi.

– Det är naturligtvis också viktigt att ligga i framkant teknikmässigt och hålla maskinparken uppdaterad. Vi jobbar med ständiga förbättringar och investeringar.

Följaktligen investerade Uppåkra under åren 2011, 2013 och 2014 i runda tal 55, 22 respektive 12 miljoner i nämnd ordning, i framför allt maskiner.

Det ser vi också tydligt när vi går runt i anläggningen, som totalt omfattar omkring 17 000 kvadratmeter, efter utbyggnader med 3 000 respektive 3 800 kvadratmeter 1997 och 2008. Maskinparken är modern och få av de många, många bearbetningsmaskinerna är tillverkade på 1900-talet.

I de flesta celler jobbar dessutom robotar. In alles drygt 45 stycken. Automationsgraden är alltså hög på Uppåkra. Från robotarna vid maskinerna till den nya, automatiserade tvättanläggningen.

– Vi är heller inte rädda för stora serier, konstaterar Williamsson och Andersson. Vi vill vara med från början och jobbar därför mycket med prototyp- och fåstyckstillverkning, men hanterar också serier på 100 000 eller fler detaljer per år.

Kompetens för allt
På Uppåkra har man också lite av ”kan själv”-filosofi, vilket gör att företaget inte bara koncentrerar sig på skärande bearbetning, även om det är huvudspåret.

– Vi har både svetsning (både manauell och robot), slipning och induktionshärdning i huset. Och naturligtvis montering, eftersom vi är en komplett leverantör.

Speciellt är också det faktum att företaget bygger sina egna produktionsceller, vilket torde vara ganska ovanligt.
– Vi har duktiga medarbetare i serviceorganisationen, mekteam och elteam. Vi köper in exempelvis svarvar, visionsystem och robotar och bygger de kompletta cellerna. Vi bygger alltså cellerna kring de produkter vi vill tillverka. En fördel att ha kompetensen i huset är naturligtvis också korta ledtider om det uppstår problem. Dessutom blir investringskostnaderna lägre. När vi byter produkter i en cell, kan vi också enkelt bygga om den för en ny produktion.

Vill fortsätta växa
Uppåkra har alltså under sina snart 70 år vuxit från enmansföretag till ett stort företag som sysselsätter omkring 215 personer och är kommunens andra största arbetsgivare, tillika en av landets ledande leverantörer i industrin. Och har fortfarande ambitionen att växa.

– Vi vill fortsätta växa. Det är vår ambition. Både inom och utom våra segment. Dessutom på exportmarknaden.
Förutsättningarna att göra det, har definitivt Uppåkra Mekaniska.

Läs hela bildreportaget i Svensk Verkstad nr 1.

Uppåkra Mekaniska AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

Bäddat för digitala möten på EMO Hannover i september
Mässan är extra viktig i år eftersom många konkreta lösningar och produkter för industri 4.0 väntas, spår Roger Cronholm på Schunk Intec.Under den numera välkända rubriken "The world of metalworking" samlas större delen av den skärande världen på det stora mässområdet i Hannover för att presentera respektive bli presenterade den senaste..
CNC-maskiner som kombinerar additiv och subtraktiv tillverkning
Multitaskingmaskinerna - nästa generations bearbetning.Under de senaste åren har framstegen inom additiv tillverkning tillåtit att röra sig långt bortom snabb prototyptillverkning. Laser Metal Deposition (LMD), partiell reparation, beläggning och härdning, visar att additiv tillverkning är en värdefull tillgångLäs mer
Tooltec i Trollhättan startade på högsta nivå – och ökar
Med flyg- och rymdindustri i kundstocken är Tooltec specialiserat på avancerad bearbetning av svåra detaljer med tuffa toleranser i svåra material. Claes Haraldsson, vd på Tooltec Trestad AB, har svårt att dölja den stolthet han känner för sitt företag och dess duktiga medarbetare. Med starkt fokus på hög kvalité med avancerad bearbetning i moderna..
Bildextra: 13 företag på ett fulladdat Värnamo Industri Expo
En röd tråd var framtidens tillverkning med digitalisering, avancerade automationsapplikationer, Industri 4.0, additiv tillverkning…se bilderna från årets event i Värnamo.Det var betydligt bättre väder den här gången. Annars var det faktiskt ungefär som vanligt när konkurrenterna i Värnamo slog upp sina portar för åttonde Värnamo Industri..
Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode
Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.De är lite smartare än de flesta på Bror Tonsjö AB i Kode, eller Tonsjö rätt och slätt. Kanske i synnerhet vd Clas Tengström, som driver projekt digitalisering med..
Ny ägare med både investeringar och utbyggnad i tankarna
Även om tillfället att ta över verkstadsföretaget i Broby var slumpartat, tvekade Ronnie Rossander aldrig.Sedan slutet av december förra året är Ronnie Rossander ny ägare och VD på Broby Modellindustri AB. Han har lång erfarenhet från ledande positioner i industrin och gick i tankar om att investera i ett eget företag, så när tillfället..
Öppet hus x 13 under Värnamo Industriexpo
Det har nu gått 14 år sedan de konkurrerande företagen i Värnamo beslutade sig för att satsa på ett gemensamt kundevent. Den 15-16 maj är det dags igen.– Man ska inte ändra ett vinnande koncept, sa Carola Fransson, då TL Maskinpartner, inför 2017 års upplaga av Värnamo Industriexpo. Det gäller även i år. Formen som sattes redan för 14 år sedan,..
Största kunden invigde nya Modig Machine Tool i Kalmar
I fabriken i Kansas, står inte mindre än 60 maskiner från Virserumsföretaget, i en hall som av uppenbara anledningar fått namnet ’Modig-hallen’.-En tredjedel av alla produkter vi producerar varje dag är tillverkade i maskiner från Modig Machine Tool. Kevin Matthies, Senior Vice President Global Fabrication på Spirit Aerosystem (tidigare Boeing), betraktar Virserumföretagets..
Så förstärker Engcon sina tiltrotatorer
Resultatet har blivit färre produktionsstopp för kunderna samt minskade kostnader för service och underhåll.En grävmaskin ska inte bara vara flexibel och hålla en hög teknisk nivå, den ska även vara effektiv, hållbar och leverera ett konsekvent resultat. För att leva upp till dessa krav valde Engcon att, med Permanovas hjälp, förstärka materialet..
Svets 4.0
Svetsning har länge varit föremål för automation och enligt någon källa lär huvuddelen av världens robotar arbeta med just svetsning.När världen digitaliseras är svetsbranschen också långt framme i den utvecklingen och tar bruk av informationsteknologin. – Det händer mycket inom det området, säger Jerry Magnusson på Axson. Framför allt..
Full Control i Stuttgart
Den 7 maj sparkar mässan Control i Stuttgart igång, och då handlar det inte om mätning utan om kvalitetskontroll, förklarar Börje Larsson på Cascade.Han får nog medhåll av mässarrangörerna i Stuttgart, ty på Control-mässan handlar det helt och hållet om kvalitetssäkring. – Det handlar inte om mätning – det handlar om kvalitetskontroll, säger..
Art Deco när Volvo ställer ut PV36 på Techno Classica
Gustaf Larson, en av de två grundarna av Volvo Cars, körde PV36:an. Liksom många byggnader, tåg, båtar och hushållsapparater på 1930-talet är den designad i amerikansk Art Deco-stil.Volvo Cars återbesöker Art Deco-eran vid årets Techno Classica Essen i Tyskland, världens största historiska bilutställning, med en Volvo PV36 från 1935 som en gång i tiden..
Kungligt besök hos Smarta Fabriker på Hannovermässan
Prins Carl Philip var på plats när Sverige stod i centrum i Hannover i förra veckan.-Prins Carl Philip var jätteintresserad, berättar Johan Bengtsson för Svensk Verkstad. Johan Bengtsson är lärare vid Göteborgs Tekniska College och projektledare för Smarta Fabriker, som i förra veckan deltog i svenska paviljongen, Sweden Co-Lab  på..
Svenska paviljongen vajjade när Sverige bjöd på fest
-Sverige har satt nytt benchmark för vad det innebär att vara partnerland, säger Hannover Messes Dr Jochen Köckler.På onsdagkvällen var det dags för den stora partnerlandsfesten i svenska paviljongen Co-Lab på Hannover Messe. Regeringens projektledare för partnerlandskapet Business Swedens Jonas Båtelsson, Anna Liberg, Helena Carlsson och Lisa Tullus tackade allaLäs..
Sweden Co-Lab drar fullt hus varje dag
Sveriges satsning i Hannover med svenska paviljongen i spetsen är välbesökt. Det råder ingen tvekan att Sverige som innovationsland röner stort intresse i Hannover.När Hannovermässan går in på sin fjärde dag är det fortsatt full aktivitet i Sverigepaviljongen Sweden Co-Lab. Hela veckan har Sverigepaviljongen dragit stor publik till sina föredrag och..