Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Rejlers visar hur Augmented Reality sparar pengar och leder till snabbare beslut
1. På Industrimässorna i Malmö 29 till 30 mars visar Rejlers det senaste inom ingenjörskonsten. Bland annat kan besökarna testa Augmented Reality (AR) och hur det ger bättre beslutsunderlag. Dessutom får man vara med när en hackerattack på ett styrsystem avvärjs. Den som jagat Pokémon i Pokémon Go vet precis vad Augmented Reality, AR, innebär. Rejlers ingenjörer använder..
Keramiska finslipverktyg i sinterrubin
Medan konventionella slipverktyg består antingen av natursten eller av icke homogena sammansättningar av slipkorn i olika bindningar, är sinterrubin ett homogent kristallint aluminiumoxid-material.   Aliaxis Utilities & Industry tillverkar finslipverktyg i sinterrubin. Dessa har använts framgångsrikt i många av industrins branscher under flera..
Det doftar öl om Scandinavian Coating 2017
Mässan för dig som jobbar med industriell ytbehandling. Köpenhamn står värd för mässan 2017 och då välkomnas utställare och besökare till det anrika bryggeriet Carlsberg för en kväll i ölets tecken.Scandinavian Coating, den självklara mässan för dig som jobbar med industriell ytbehandling, välkomnar dig den 15-16 mars till Köpenhamn i Danmark. Arrangörerna..
Fabriken i Flen går och går
Med den nya investeringen ska legotillverkaren kunna automatisera produktionen under kvällar och helger, men även frigöra CNC-operatörerna till andra arbetsuppgifter. Nu står robotcellen, utvecklad av i3tex, på plats hos kunden Precima Producion AB i Flen. Tillsammans med en nyinköpt CNC-maskin från Duroc får verkstadsföretaget en mycket flexibel..
Ny ägare till Lyckseleföretaget
Christer Hedlund och hans bolag BC Hedlund Holding AB äger nu samtliga aktier. Christer Hedlund och hans bolag BC Hedlund Holding AB har den 17/2-2017 slutfört förvärvet av Maxmoduler Produktion AB och Maxmoduler AB av JBC Holding AB och äger nu samtliga aktier i bolagen. Som tidigare offentliggjorts har affären skett i 2 stegLäs mer
Exakt vikt – en tungt vägande fråga för Atlas Copco Secoroc
Bergborrtillverkaren i Fagersta är en världsledande aktör inom sitt segment. Atlas Copco Secoroc i Fagersta tillverkar bergborrar och levererar till kunder över hela världen. Från början hette företaget endast Secoroc och tillhörde Fagersta bruk men år 1988 köpte Atlas Copco upp företaget för att förlägga sin bergborrtillverkningLäs mer
Heldagskonferens om robotbaserad automation
Konferensen Robotiserad Automation den 12 september på Elmia i Jönköping ger en unik överblick av potentialen och konkurrenskraften med robotiserad automation i mindre och medelstora företag.Industrin är en viktig tillväxtmotor i svensk ekonomi med stor betydelse för jobben, vårt välstånd och välfärd. Att säkerställa en hållbar..
Glamox Luxo Lighting AB investerar i senaste tekniken
Glamox Luxo Lighting är en ledande leverantör av belysningslösningar för den professionella byggmarknaden och erbjuder ett komplett produktsortiment för skolor, sjukvårdsinrättningar, kommersiella och industriella byggnader, detaljhandel, hotell och restauranger. Produkterna är konstruerade för enkelt montage, med moderna elektroniska komponenter och ljuskällor för bästa..
Nästa generations staplare och låglyftare
Nu lanserar Linde Material Handling en ny serie staplare och låglyftare anpassade för intensiva applikationer. Truckarna är framtagna med fokus på förarkomfort och kompakt design och är utrustade med smarta lösningar för maximal produktivitet och låg energiförbrukning. De första modellerna som lanseras i serien är låglyftarna Linde T14 S,..
Inbjudan till Svensk samlingsmonter på Hannover Industrimässa
Som ett led i Energimyndighetens långsiktiga arbete för att främja svensk miljö- och energiteknik arrangerar Enegimyndigheten en svensk samlingsmonter i energihallen på HANNOVER MESSE.Anmälan till samlingsmontern på HANNOVER MESSE 2017 I samarbete med   Läs mer
Advokaten: Felaktig uppsägning kan bli dyrt
En anställd som blir uppsagd av sin arbetsgivare kan ogiltigförklara uppsägningen. Samma gäller avskedande. Vad detta i praktiken innebär är att anställningen inte upphör vid uppsägningstidens slut, utan först när domstolen slutligt prövat frågan huruvida saklig grund för uppsägningen förelåg. Under den tid tvisten pågår..
HERMLE Open House 2017
Vi har i år nöjet att inbjuda Dig att delta på ännu en intressant teknikresa till Tyskland. Upplev de senaste nyheterna från HERMLE på deras Öppet Hus i april 2017. Den senaste CNC-tekniken från HERMLE Upplev över ett 20-tal olika maskinmodeller i full drift för 3-, 4- och 5-axlig bearbetning av en rad intressanta applikationer. Förutom de senaste maskinnyheterna visas..
Välutbildade pressoperatörer avgörande för produktivitet och konkurrenskraft
En välutbildad och kunnig pressoperatör gör skillnad. Med god kunskap och förståelse om pressanläggningens funktion i kombination med  fastlagda rutiner för omställningar och internt underhåll ökas utnyttjandegraden i anläggningen. Olsons Maskinservice erbjuder utbildningar och konsulttjänster med målsättningen att förbättra säkerheten och produktiviteten i alla..
Ny leverantör av verktyg och verkstadsutrustning
Fasttools heter det senaste tillskottet inom verkstadsutrustning, skärande verktyg, hållande verktyg, mätverktyg, handverktyg och materialhantering med försäljning i första hand på nätet till nettopriser, www.fasttools.se. Vi fokuserar främst på tillverkare och leverantörer från Europa som klarar högt ställda kvalitetskrav, men där priserna fortfarande är..
INDEX-TRAUB Öppet Hus 2017
Vi har i år nöjet att inbjuda Dig att delta på ännu en intressant teknikresa till Tyskland. Upplev de senaste nyheterna från INDEX och TRAUB på deras Öppet Hus i mars 2017. Den senaste CNC-tekniken från INDEX och TRAUB Upplev över 30 nya CNC-maskiner live och se den unika maskintillverkningen på våra fabriker utanför Stuttgart. Paketresor 28 - 30 mars 2017 till mycket..