Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

SSAB Knowledge Service Center på plats för att hjälpa till
Konstruktörer och tillverkare av bilar har ibland varit tvungna att kämpa med begränsningarna i höghållfasta stål (AHSS) med avseende på kantduktilitet, bockbarhet och återfjädring. SSAB har kombinerat innovativa formningsmetoder med våra banbrytande stålsorter som är tillgängliga med brottgräns på upp till 1700 MPa. Dessa formningsmetoder är lätta att..
Ny säkringslastfrånskiljare förebygger ljusbågar
Olyckor i samband med ljusbågar inträffar varje år. Personer som drabbas kan utsättas för mycket hög temperatur och ljusintensitet.   Skadorna kan bli allvarliga. En ny säkringslastfrånskiljare från Rittal minskar risken. Rittal utökar sin systemlösning Ri4Power 185 mm med en ny NH-säkringslastfrånskiljare för..
Nya röret som självläker sprickor
Överlägset korrosivitetsskydd, en unik förmåga till självläkning och jämnare och finare ytstruktur är några av fördelarna. Dessutom är det mer miljövänligt än andra material. Magnelis®­ är materialet som blivit ett nytt populärt val både inom bygg- och tillverkningsindustri.  Det finns många goda skäl att välja Magnelis®..
Ta del av industrins framtidsfrågor på Scanautomatic & ProcessTeknik 2016
Digitala fabriken. Internet of things. Internet of people. Den industriella digitaliseringen är ett övergripande tema på Scanautomatic & ProcessTeknik 2016 och kommer återspeglas hos såväl utställare, talare och scenprogram. Den industriella digitaliseringen handlar om vägen in i den fjärde industriella tidsåldern och tar utgångspunkt i människan, tekniken och..
Pneumatiska säkerhetsbromsar med samma effekt som hydraulik
Högpresterande, mycket styva ROBA®-guidestop profilrälsbromsar. En kompakt säkerhetsbroms i kompakt konstruktion med mycket kraft utan användning av hydraulik - mayr® power transmission har utvecklat en ny, högpresterande, pneumatisk version av ROBA®-guidestop profilrälsbroms. Med detta innovativa bromskoncept, somLäs mer
Maskininvestering till Svarvmekano
Svarvmekano har investerat i ytterligare en fiberlasermärkningsmaskin, SIC XL-Box. Detta möjligör ytterligare märkning samt effektiviserar Svarvmekano genom att kunna göra direkt produktionsmärkning. Märkområde är antingen 100x100 samt detaljhöjd upptill 370 mm alternativt 215x215 och detaljhöjd 210 mm. Lasermärkning medför..
Minska roboten i sin klass
ABB Robotics presenterar sin senaste gjuterirobot för materialhantering och maskinbetjäning – IRB 1200 Foundry Plus 2.Den här kompakta roboten är den minsta gjuteriroboten i sin klass och kan öka flexibiliteten och minska cykeltiderna för precisionspressgjutningsprocesser som smartphonehöljen och andra elektriska komponenter. IRB 1200, nu med Foundry Plus 2 som är..
Verkstadsföretagen som väljer Hyundai
Hyundai-Wia L230LMSA är en populär sub-spindelsvarv med drivna verktyg. Lichron i Skövde har nyligen sålt tre sådana från den koreanska tillverkaren Hyundai-Wia till svenska verkstadsföretag. Hyundai-Wias maskiner har framgång i Sverige och Europa mycket beroende på kombinationen kvalitet, prestanda och prisläge. De tre företag som tecknat order för denna modell är..
Solectro: Har ni rätt verktyg för er applikation?
Vilket verktyg som skall användas är inte bara beroende av vilken diameter utan också av bearbetningsdjupet. Varje uppgift är individuell och skärets längd har avgörande inverkan på detaljens ytkvalitet, produktionstid samt verktygets livslängd. En värdefull regel: rätt djup rätt längd Skäret skall alltid vara så pass långt att..
RenoNorden väljer Slangakuten
Minskar dyrbara stilleståndskostnader. RenoNorden har i dagarna tecknat ett exklusivt avtal med Slangakuten. Avtalet omfattar både akuta och förebyggande uppdrag i de regioner Slangakuten är verksamma. RenoNorden är Nordens ledande privata aktör inom insamling och transport av hushållsavfall.Läs mer
Hårdpåsvetsning från SSAB: Hardox Wearparts lanserar Duroxite™
Hårdpåsvetsat Duroxite består av slithållfasta material som läggs ovanpå mjukt stål eller Hardox slitplåt, vilket ger ett otroligt slitstarkt sammansatt material. En ny produktserie som sätter en högre kvalitetsstandard för marknaden för hårdpåsvetsade material, med unika produktgarantier och produktexpertis från SSAB, som också tillverkar Hardox®..
Ravema AB utökar samarbetet med HV71
I linje med att Ravema breddar sin marknadsföring så utökas samarbetet med HV71. Ravema har under många år tillsammans med Liljedahlgruppen haft ett tätt samarbete med HV71. För kommande säsongen 2016/2017 utökas detta samarbete där Ravema går in som Guldpartner vilket innebär utökade exponering samt ökat utbyte av marknadsaktiviteter. ”-Läs..
Ravema AB utökar inom Additiv tillverkning
Värnamobaserade företaget Ravema AB utökar nu inom Additiv tillverkning. Ravema ser stora framtida fördelar med denna tillverkningsprocess och ett bra komplement till nuvarande produktprogram Additiv tillverkning (AM) eller 3D-printning som det också kallas är en process som används för att skapa tredimensionella detaljer från en digital fil och teknologin ger en helt..
Haldex på IAA: världspremiär för de lättaste skivbromsarna på marknaden
Haldex visar upp sitt nya utbud av modeller inom skivbromsfamiljen ModulT för lastbilar och släpvagnar på IAA Commercial Vehicles-mässan i Hannover, Tyskland. Med sin senaste trio av skivbromsar har Haldex gjort betydande framsteg inom skivbromsområdet .Den största skivbromsen inom ModulT-familjen är 22,5-tumsmodellen för tunga lastbilar med ett maximalt bromsmoment på 30..
Trådlös, mobil operatörspanel med WLAN
SIGMATEKs operatörspanel HGW 1031, är en trådlös, mobil operatörspanel. Visas på Scanautomatic.   Tack vare WLAN-kommunikation och batteridrift behövs inget mer kablage, kablage som ofta är 25 meter långt och mycket tungt att både bära och släpa. Denna nya form av frihet medför en helt ny grad av frihet, rörlighet och flexibilitet för..