Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Göteneföretaget investerar mångmiljonbelopp
Med kunder som Tetra Pak, Volvo Cars och Arcam och 100 miljoner som omsättningsmål satsar företaget nu på större lokaler och flertalet nya maskiner som förses med automationslösningar.AB Kinnex Mekaniska i Götene investerar 35 miljoner i utbyggnad och utökad maskinpark, varav 20 miljoner avser nya maskiner. Företaget som idag sysselsätter 50 personer med en..
M-Steel Calculator från Ovako – ett digitalt serviceverktyg
Nylanserade M-Steel Calculator är ett digitalt verktyg baserat på Ovakos Steel Navigator-plattform, där kunder guidas till att hitta rätt maskininställningar beroende på stålegenskaper och skärverktyg. Med M-Steel Calculator kan kunderna också jämföra livslängd och skärhastighet mellan M-Steel® från Ovako och konventionellt stål. ? Vi är glada att..
Komponenter för mekanisk konstruktion och automatisering
Solectro har lösningarna.Solectro AB erbjuder ett spektrum av komponenter för mekanisk konstruktion och automatisering inom flera olika områden. Som återförsäljare för flertalet av marknadens högkvalitativa leverantörer så erbjuds bland annat lineära enheter, med kulskruvs- eller kuggremsdrift,Läs mer
260 tons presslinje testad för leverans till Göteborgsföretaget
Ett lyckat Factory Acceptance Test av en 260 tons presslinje har genomförts hos Olsons Maskinservice.Pressen, från Chinfong i Taiwan, är utrustad med automationslösning för hantering av detaljer från inkommande transportband, genom press och vidare på utgående transportbana. FAT - Factory Acceptance Test - utfördes under produktionslika..
Edgecam 2017R2 introducerar simultan B-axel svarvning
Se höjdpunkterna i senaste versionen.Edgecam låter era erfarenheter och kunskap driva CAM-processen med verktyg för automation av många olika applikationer så ni kan bibehålla och förstärka er konkurrenskraft. Edgecam 2017R2Höjdpunkter? Ny svarvcykel med simultan B-axel? Nytt system förLäs mer
Stjernberg Automation tecknar LOI med kinesiska investmentbolag
Företagen vill investera i Kungsbackaföretaget som har ledande kompetens inom digitala laserproduktionslösningar för Industri 4.0. Stjernberg Automation skriver Letter of Intent med kinesiska investmentbolag Den 9 maj var Stjernberg Automations VD, Magnus Stjernberg, i Stockholm för signering av Letter of Intent med In-Nordic AB och det kinesiska företaget Tus-Holdings..
Första 3D-utskriftsmaterialet från igus för livsmedelsteknik
Smörjfritt och underhållsfritt iglidur I150 Tribo-filament certifierat enligt EU-direktiv 10/2011. 3D-utskriftsmaterialet iglidur I150 som utvecklats av ”motion plastics”-specialisten igus har nu godkänts för livsmedelskontakt i enlighet med EU-direktiv 10/2011. Genom att detta mångsidiga tribofilament nu har certifierats, kan kunderna skriva ut sinaLäs mer
Mixtrum investerar i Mazak
Mixtrum investerar i Mazak
Mixtrum stärker sin position som en av Sveriges mest välutvecklade verkstäder vad gäller bearbetning av avancerade detaljer. Vårt mål med denna investering är att automatisera ända ner på enstycksnivå.   Vi investerar i en ny Mazak Variaxis i -500 som är en femaxlig maskin för små till medelstora avancerade detaljer..
EEF gör en toppvärvning inom industriautomation
Till vardags är han konceptchef för Energy Saving på SMC Automation.För att möta den ökade efterfrågan på kompetens inom energieffektivisering för industrin rekryterar man nu Magnus Olsson, Konceptchef för Energy Saving på SMC Automation. Med över 20 års erfarenhet av industriautomation inom svensk industri blir han enLäs mer
Steeltech Service gör strategiskt förvärv
Mannrox är ett Alingsåsbaserat företag som omsätter ca 8,5 miljoner kronor. Steeltech i Alingsås AB förvärvade den 6 april verksamhetsområdena kylservice och ismaskiner av Mannrox Kyl och Elmekanik AB. Tillträde skedde den 2 maj. Mannrox AB är ett Alingsåsbaserat företag med fyra anställda och en årlig omsättning på ca 8,5..
Ringdahl Maskiner tar in nytt varumärke inom smörjsystem
Företaget tillverkar bland annat kompletta hydraulsystem, centralsmörjsystem, pneumatiska system, tankar, paneler och flödesmätare.Ringdahl Maskiner AB ska börja representera ett relativt nytt företag inom området smörjsystem från Finland, nämligen Cenmia OY som är en avknoppning från Stancon OY. Företaget bildades 2014 och är idag 17..
Bättre ergonomi och ekonomi när Västeråsföretaget automatiserade
– När frågan först kom på tal var vi skeptiska. Vi tänkte att automation fungerar för företag som tillverkar stora serier medan vi huvudsakligen gör enstycksprodukter. – Bättre ergonomi och ekonomi är avgörande. Rittal Perforex fungerar väldigt bra, betonar Pelle Bjurhagen och Johannes Fredriksson på Addiva Production i Västerås som halverat tiden för den..
Ny skärsort för stålsvarvning under instabila förhållanden
Optimerat alternativ för att undvika instabilitet, vibrationer och kraftigt intermittenta skärförlopp vid stålsvarvning.Skärverktygs- och verktygssystemspecialisten Sandvik Coromant har lanserat skärsorten GC4335 för svarvning i stål när man behöver hantera instabila förhållanden eller vibrationer. GC4335 har konstruerats för att ge en säker och..
Ta klivet in i Industri 4.0
ZOLLER har utvecklat ett identifikationskod system som de har döpt till zidCode”,  ett idealiskt sätt att börja bygget av din smarta fabrik.Systemet kan enkelt läggas till svarvmaskiner, fräsmaskiner och bearbetningscentraler, då enda kravet är en USB-anslutning till kontrollpanelens knappsats. Varken nätverksanslutning eller någon installation av mjukvara..
Maskinleverantören Stenbergs öppnar återigen upp dörrarna
Efter ett litet uppehåll så är det öppet hus igen hos Stenbergs i maj, Sandvik Coromant och AME/Mastercam är medarrangörer i lokalerna i JönköpingEfter två år är det nu dags att upprepa 2015 års succé och genomföra ytterligare temadagar kring kuggbearbetning. För att addera ytterligare intressant innehåll till dagarna finns Sandvik Coromant, AME/Mastercam..