Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

SMC lanserar Energy Saving App
Med SMC’s Energy Saving App kan du på ett snabbt, enkelt & roligt sätt ta reda på hur mycket energi du kan spara och vad din tryckluft kostar.SMC fokuserar på användningen av tryckluft och hur denna kan utnyttjas så energieffektivt som möjligt. Erfarenheten visar att det finns möjligheter att spara upp till 50 % av tryckluftsförbrukningen. Runt 10-20 % av industrins..
DMTH/DMT: utökat program från CPT Carbide Precision Tools
”3 i 1”. Borra, gänga och fasa i en operation. Högpresterande verktyg med invänd kylning för tillverkning av invändiga gängor.Hålet, gängan och avfasning i en process, i en cirkulär rörelse. Fördelar: - Inget behov av att borra hålet.- Kort cykeltid och hög prestanda minskar bearbetningskostnader.-Läs mer
Småländsk verktygstillverkare får ny vd
Bolaget har haft sin tyngdpunkt som leverantör av pressverktyg till fordonsindustrin. Ett av vd-uppdragen blir att bredda kundbasen. Den 1 april tillträder Alexander Timour som vd för IKV Tools i småländska Forsheda. IKV Tools är en etablerad leverantör av avancerade pressverktyg, med lång erfarenhet av följdverktyg. Förutom IKV Tools ingår..
Företagen står på kö för att lära mer om automation
För företag är detta en möjlighet att höja sin kompetens inom automation och att vara med och formulera forskningsprojekt som är relevanta för dem, menar Högskolan i Gävle som anordnar Automationsdagen den 31 mars.Länets företag står på kö när Högskolan i Gävle på fredag bjuder på en dag om automation. - Riktigt roligt och det visar på det..
Mattias Jaginder ny VD för Nomo
Mattias Jaginder har den 1 februari 2017 tillträtt som ny VD för Nomo Kullager AB, med verksamhet i flera skandinaviska länder. Mattias Jaginder har den 1 februari 2017 tillträtt som ny VD för Nomo Kullager AB med verksamhet i Sverige, Finland och Danmark. Mattias kommer närmast från Schneidler Grafiska. Mattias Jaginder har erfarenhet av industriell försäljning..
Dags för nästa generation borrar
Dormer Pramet har lanserat en ny generation solida hårdmetallborrar som levererar ännu högre prestanda och ekonomi. Force X heter den, Dormers nya borrfamilj, som ska ersätta det nuvarande MPX-programmet. Alla existerande produktkoder har behållits för att möjliggöra en smidig övergång, men de nya borrarna har fått en betydande uppgradering, som, t ex ny..
Effektivare bearbetning av aluminium med nya kapskivor och navrondeller
Att kapa och slipa aluminium och andra icke-järnmetaller ställer speciella krav då igensättning av slipverktyget är ett vanligt problem. Norton lanserar nu ett nytt sortiment kapskivor och navrondeller, Norton Alu, som ger minimal igensättning och glasning av slipverktyget vid bearbetning av mjuka metaller. Det nya sortimentet kapskivor och navrondeller Norton Alu har en speciell..
Plasmateknik sänker bränsleförbrukningen för lastbilar
Att minska långtradares användning av drivmedel är ett viktigt steg mot att nå de miljömål som finns på EU-nivå. Nu har forskare vid KTH genomfört ett forskningsprojekt med lyckat resultat.Med hjälp av plasmateknik har de visat det finns möjlighet att minska luftmotståndet och därmed sänka bränsleförbrukningen med upp till fem procent. Detta kan framstå..
Alelion levererar truckbatterier till SKF
Alelion har, tillsammans med Toyota Material Handling, fått en order på 10 truckbatterier från SKF. Inom ramen för sitt arbete, att effektivisera sina distributionscenter, har SKF valt att testa ny batteriteknologi till de nya truckarna i sitt nya distributionscenter Nordenlagret i Göteborg. SKF gör detta som ett led i sin strategi att minska energiåtgångLäs mer
Ovako gör resultatförbättringar
Gör framsteg inom FoU och Ovakos Green Clean Steel, ett koncept med fokus på att erbjuda kunderna det renaste och mest hållbara stålet i världen. Ovako AB (publ) publicerade idag sin årsredovisning för 2016. Årsredovisningen lyfter bland annat fram Ovakos verksamhets- och resultatförbättringar, framsteg inom FoU och Ovakos Green Clean Steel, ett koncept med fokus..
ABB visar automationslösningarna som vässar industrins kvalitet och produktivitet
På mässan Elfack 9-12 maj i Göteborg visar ABB automationslösningar som kan hjälpa industrier att vässa kvaliteten och produktiviteten. ABB guidar besökarna inom vanliga tillämpningar för modern industri och hjälper dem hitta rätt lösningar för sina applikationer.ABB är pionjär inom banbrytande teknik och styr industriell digitalisering mot framtiden. På sina 527 kvm yta på..
AGV-marknaden blomstrar i tysthet
Trenden är tydlig: Allt fler företag upptäcker och väljer automatiska truckar (AGV:er). En anledning är utvecklingen av nya fordonstyper, såsom mobila robotar, vilket vidgar möjligheterna för vad en AGV kan göra. Den snabbt växande e-handelssektorn och nästa generations bilindustri är också viktiga drivkrafter.De nya AGV:ernaFör ungefär fyrtio år sedan användes AGV:er..
Kundkraven höjde ribban för gasellföretaget från Nässjö
- Vi har vuxit snabbt och behovet av att sätta tydliga ramar för hur vi ska arbeta ökar hela tiden, berättar företagets vd Henrik Almström.   Höglands Logistik AB märkte att deras kunder kontinuerligt höjde ribban för sina leverantörer. Det blev viktigare och viktigare med certifiering mot ISO 9001 och ISO 14001 för att vara med i matchen. Nu har..
Troligtvis det största som hänt inom tvätt sedan ultraljudet uppfanns
Den nya tekniken heter CNp och är nu patenterad i hela världen (Cyklic Nucleation Process).LPW Reinigungssysteme GmbH har utvecklat ett nytt system för industriell rengöring. Ultraljud fungerar nästan enbart på ytan där miljontals bubblor skapas som imploderar och tar bort smuts. CNp skapar bubblor inifrån. Temperaturen i badet är 70 graderLäs mer
Smarta tillbehör för filterfläktar
En industri kan ha många filterfläktar samtidigt i drift vilket driver upp energiförbrukningen. Rittal har därför tagit fram ett antal smarta tillbehör som sänker både energibehovet och ljudnivå på filterfläktar.  Varvtalsreglering är ett av dessa tillbehör. Alla AC och EC filterfläktar kan styras med varvtalsregulatorer för..