Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Ernströmgruppen förvärvar teknikhandelsföretag
Summerar därmed årets femte förvärv.   Ernströmgruppens dotterbolag REC Indovent AB har förvärvat teknikhandelsföretaget Aktiebolaget Pegol. Pegol har sedan 1945 tillhandahållit special- och standardlösningar inom profilstål, svängkranslager, ringar, gjutgodsvärmebehandling och bearbetningsprodukterLäs mer
Prefabricering och recycling är ledord för Sveriges största järnvägsverkstad
Den 7000 kvm stora tillverkningsenheten i Nässjö rymmer både en mekanisk verkstad och en elverkstad, en omfattande verksamhet som även kräver underleverantörer.Infranord Components är Sveriges ledande leverantör av prefabricerade produkter för järnvägen. De två viktigaste produkterna är prefabricerade kontaktledningsprodukter och prefabricerade teknikbyggnader..
Karlstadföretaget växer inom tung svetsning och investerar i kamerastyrd svetsning
-Att sälja svetsrobot nummer två till en kund är det bästa som finns, säger Peder Edholm, vd på igm Nordic, som levererar utrustningen.Wenmec AB är ett väletablerat verkstadsföretag som tillverkar komponenter, kompletta produkter och kompletta systemleveranser för industrin. Kunderna finns på den internationella industriella marknaden inom segment som gruvindustri,..
Fler beställningar till Hordaverkstaden leder till nyinvesteringar
Företaget i Horda satsar mycket på sin kunniga personal, men för att svara upp till nya kundorders, har företaget nu också satsat i maskinparken.Essell Produkter AB grundades som aktiebolag av Sören Lindkvist 1984 och är beläget i småländska Horda. Företaget har som ambition att vara en attraktiv detalj- och komponentleverantör åt såväl svensk..
Ny modul för enkel och säker materialhantering
EOS presenterar IPCM M pro.EOS, den världsledande leverantören av teknik och kvalitetslösningar inom Additiv Tillverkning (AM), introducerar materialhanteringslösningen IPCM M pro. Lösningen passar systemet EOS M 290, som är ett mycket produktivt system för additiv tillverkningLäs mer
Summ Systems förvärvar Zenith Systems
Bildar en skandinavisk företagsgrupp med spetskompetens inom ”PLM/digital manufacturing”. Summ Systems etablerades 2013 och har sedan starten haft stark utveckling och blev 2016 utsedd till Siemens PLM Top Partner i Norden. Bolaget har kontor i Linköping och Göteborg och är en s.k specialistpartner inom produktion och produktutveckling tillLäs mer
Summ Systems förvärvar Zenith Systems
Bildar en skandinavisk företagsgrupp med spetskompetens inom ”PLM/digital manufacturing”. Summ Systems etablerades 2013 och har sedan starten haft stark utveckling och blev 2016 utsedd till Siemens PLM Top Partner i Norden. Bolaget har kontor i Linköping och Göteborg och är en s.k specialistpartner inom produktion och produktutveckling tillLäs mer
PC Panel från SDL Systems AB
 
Stece Fjädrar storsatsar på vågfjäderkoncept
För att möta det ökade kundintresset har företaget investerat i ny maskinutrustning och inlett ett startprojekt med en hydraulikmotortillverkare. En vågfjäder ger samma kraft som en spiralfjäder eller tryckfjäder men med hälften av fjäderhöjden. Vågfjädern kan vara den perfekta lösningen när utrymmet är begränsat. Nu..
?Blyfritt automatstål
BE Group utökar sitt lagerlagda produktsortiment med ett blyfritt miljövänligare automatstål inför hösten. Dessutom utökas sortimentet med kalldragen rundstång i 3-meterslängder med fasade ändar. Efterfrågan på blyfritt automatstål ökar då fler kunder söker ett miljövänligare produktalternativ. BE Group erbjuder sedan tidigare ett brett..
Skräddarsydd panel PC för industrin
Ett av SDL Systems specialområden är panel PC där de har ett stort urval i olika utförande beroende på användningsområde inom industrin.Det finns flera modeller för olika monterings alternativ med storlekar från 8" och uppåt. Man kan också välja IP klassning om datorn ska brukas utomhus eller i orena miljöer där elektroniken kan ta skada av yttre..
Leverantören av industriförnödenheter öppnar sin 29e butik
Ett led i bolagets marknadsoffensiv. Würth firar 50 år i Sverige. Bolaget, som säljer industriförnödenheter och hjälper proffskunder med service och smarta logistiklösningar, öppnar ny yrkesbutik på F.O. Petersons gata i Högsbo, Göteborg den 27 september. - Vi ser fram emot vår stora invigningsfest,Läs mer
En överlägsen maskin när special är standard
Familjeföretaget som tillverkar allt på beställning, växlar nu upp maskinparken. Flexplåt håller till i Tyresö söder om Stockholm erbjuder allt i metall, från enkla vertikaler till kompletta tak system eller fasader. Företaget tillverkar alltid på beställning, vilket gör att special blir standard. Alla mått kan anpassas så att kundenLäs mer
Tre fleropar från DMG MORI
Smarta investeringar har gjort att JB Mekaniska ökat sin omsättning samtidigt som antalet maskiner i verkstaden har minskat.Familjeföretaget JB Mekaniska AB grundades 1987 och drivs av Hans Johansson och hans fru Marina samt av sönerna Daniel och Joakim. JB Mekaniska är specialister på avancerade fräsdetaljer i små serier men tar även vissa stora seriejobb. I..
Nya servokontrollenheten förbättrar maskinprestandan
Nu lanserar SMC Automation kontrollenheten JXC. Enheten kan kommunicera med industriella nätverk som Profinet, EtherCat, Ethernet/IP vilket ger total kontroll på alla applikationer som är beroende av korrekt positionering, hastighet och kraft. SMC Automation erbjuder sedan länge ett stort sortimentLäs mer