Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Förbättrad ytfinish vid svarvning
Dormer Pramet lanserar nu en mängd nya vändskär samt en ny hårdmetallsort för svarvning i specifika material. Pramets nya spånbrytartyper lämpar sig för alla svarvoperationer, från fin- till grovsvarvning i stål, rostfritt, gjutjärn och även i varmhållfasta superlegeringar. Till att börja med har vi de positiva spånbrytarna NF1 och NF2 som..
Toyota Material Handlings nya låglyftare och staplare
BT Levio LWE130 och BT Staxio HWE100, är kompakta, effektiva och lätta att använda. De är med andra ord perfekta för användning i trånga utrymmen och ombord på lastbilar. BT Levio LWE130 och BT Staxio HWE100 är batteridrivna lagertruckar som kan användas vid en lång rad lågintensiva tillämpningar. De är idealiska för användning i..
En produkt som leder till himlen
I Tofta är man specialiserade på rostfritt. En egen produkt har företaget. Det är en flygplanstrappa som skapats för Swedavias behov. Nu moderniseras tillverkningen med nyinvesteringen. Den rostfria trappan har hitintills tillverkats i 30 exemplar. – De har gjorts för hand tills idag vilket tar tid. Nu med nya fiberlasern kommer den produkten att kunna tillverkas snabbare, och..
Nya generationens frekvensomriktare - Lowara HYDROVAR.
Nya 5:e generationen Lowara HYDROVAR från Xylem, är en av marknadens mest intelligenta pumpstyrningar. Den möjliggör energieffektiviseringar i pumpdriften med ända upp till 70%! Och är dessutom användarvänlig vilket underlättar vid installation och drift. Hydrovar är därför en smart investering när energieffektivisering och enkelhet är..
Arvikafabriken spar många mantimmar med den nya automatiserade kantpressrobotcellen
Nu kan den obemannade tiden användas till produktion av halvfabrikat till andra delar av produktionsflödet. I Swegons fabrik i Arvika, tillverkas vattenburna klimatsystem och ljuddämpare. Med 17.000 kvm produktionsyta, 100 anställda, moderna testanläggningar och en egen avdelning för forskning och utveckling, kan fabriken i Arvika kontinuerligt komma ut medLäs mer
1000 kvadratmeter lättdurk till Stockholm
Familjeföretaget med fabrik i Smålandsstenar levererade när k-märkta Gamla Årstabron i Stockholm renoverades.Weland har levererat ca 1000m² lättdurk till renoveringen av Gamla Årstabron i Stockholm. Det har även levererats gallerdurk och raka trappor. Weland har använt standardiserade produkter för mycket bra passform. Weland AB är ett..
Sunbow rörskärmaskiner !
Sunbow rörskärmaskiner !
CNCtech är auktoriserad återförsäljare för SUNBOW rörskärmaskiner i Sverige. Sunbow är en tillverkare i Kina, som har stor erfarenhet av rörskärmaskiner, och sålt dessa över hela världen, i stora antal. Maskinutbudet är från manuella rörskärmaskiner till CNC-styrda skärmaskiner för profilering av..
Bearbetningscenter fortsätter växa
Företaget är inne i en positiv utveckling. Vi har investerat i ny produktionsutrustning samt rekryterat ny personal för att kunna öka kapaciteten och möta kundernas behov. Beläggningen i vår produktionsapparat ligger på en hög nivå. Nettoomsättningen växer med cirka 18% under år 2016. Produktionen växer snabbt med utökade..
Johanneberg Science Park gör satsning mot SME-företag
För att fungera optimalt bör en science park vara en blandning av stora och små företag. Därför gör Johanneberg Science Park nu en riktad satsning mot små och medelstora företag (SME). Den 24 november var det festlig invigning av det nystartade SME-nätverket med 130 medlemmar på plats. Redan när Johanneberg Science Park startades för fem år sedan lades stor vikt vid att..
Slangakuten stärker ledningen
I början av nästa år tillträder Peter Ullenius som operativ chef för Slangakuten i Stockholm. Peter har en lång och gedigen bakgrund från olika chefsbefattningar inom renhållningsbranschen och kommer närmast från IL Recycling. Slangakuten organiserar sig för att stå rustade inför sin fortsatta expansion i Stockholmsregionen. ”Slangakuten är ettLäs mer
Han blir ny försäljningschef på Tykoflex
En mer sammansvetsad och vassare försäljningsavdelning ska det bli när Mattias Bredenwall tar över.”Vi ser fram emot att Mattias Bredenwall förvaltar och utvecklar försäljningsavdelningen efter en period av förändring och omorganisering. Mattias långa erfarenhet hos oss på Tykoflex AB, samt hans stora produktkännedom kommer att vara till stor nyttaLäs mer
Nu ökar Agrippa produktionskapaciteten
Köper ytterligare en servoelektrisk kantpress. Agrippa Manufacturing är en fullskalig legoleverantör av plåtkonstruktioner och har ett samlat erbjudande av beredning, tillverkning och lagerhållning. De specialiserar sig på skåp, paneler, socklar och profiler, samt stora och små teknikkiosker. SomLäs mer
Italiensk premiumtillverkare av vattenskärmaskiner
Din Maskin presenterar nu stolt CMS Tecnocut för den svenska marknaden. Din Maskin presenterar stolt CMS Tecnocut för den svenska marknaden. Detta är en premiumtillverkare av vattenskärmaskiner med över 1 500 levererade system i världen. CMS Tecnocut ingår i CMS koncernen och är en av Italiens större maskintillverkare. DeLäs mer
AVENTICS förstärker på service
Från och med november är Paul Sjöberg en del av Aventics. Med den erfarenhet Paul har kommer han att tillföra värdefull kunskap till företaget. Paul började sin yrkesbana inom pneumatikområdet för 16 år sedan men gick vidare till ett industriföretag, för specialmaskiner, som marknadschef med ansvar för bådeLäs mer
Jönköpingsföretaget investerar i sin andra 100-tonnare
Löste en trång sektor i förtillverkningen. Hoval Enventus har utvecklat och producerat roterande värmeväxlare i över 30 år och är idag ett ledande företag inom denna bransch på den globala marknaden. Styrkan är hög teknisk kompetens och tillförlitliga samarbetspartners. Deras produkter finnsLäs mer