Nyheter

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab presenterar resultatet för januari-juni 2017.
Saab AB
Linde Material Handling förvärvar startupbolaget Comnovo
Linde Material Handling AB
Produktionschef sökes
Krylbo Verkstäder AB
ABB: Ökar tillväxttakten
ABB AB
Produktionschef sökes
Krylbo Verkstäder AB
Husqvarna fortsätter att visa god lönsamhet
Husqvarna AB
Halvårsrapport 2017: Fortsatt resultatförbättring
SSAB Oxelösund AB
Digitalisering är ett användbart verktyg men inte ett självändamål
SSAB Oxelösund AB
Fortsatt lönsam tillväxt och beslut om ökad kapacitet
ProfilGruppen Extrusions AB
Sämre utveckling än marknaden för Haldex
Haldex AB
Fortsatt tillväxt trots kalendereffekter, men svagare marginaler. Förvärv av Thunderbolts.
BUFAB Lann AB
Uttryck din personlighet med XC40 – Volvos nya kompakta SUV
Volvo Car Sverige AB
Ny marknads- och försäljningschef till FM Mattson Mora Group
FM Mattsson AB
BE Group Q2 2017 – Fortsatt stabilt underliggande rörelseresultat
BE Group Sverige AB
Fortsatt stark tillväxt och lönsamhet under andra kvartalet
Gränges Sweden AB
Bolidens andra kvartal: Hög gruvproduktion och starkt kassaflöde
Boliden AB
Volvo Cars rörelsevinst för första halvåret ökade med 21.2 procent till SEK6.8mdr
Volvo Car Sverige AB
Volvo Cars och Geely fördjupar sitt samarbete och etablerar samriskbolag för att ta tillvara på synergier
Volvo Car Sverige AB
Volvokoncernen – det andra kvartalet 2017
AB Volvo
Stark organisk tillväxt och en förbättrad rörelsemarginal
SKF Sverige AB

Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Produktionschef sökes
Krylbo Verkstäder söker en person med erfarenhet av att ha arbetat som produktionschef inom industrin i ett medelstort tillverkande företag.   Om företaget Krylbo Verkstäder AB är ett företag som varit verksamt i snart 40 år. Vi är ca 20 anställda och omsätter ca 22 miljoner. Företaget utför kvalificerad svets-, monterings- och..
Få bättre kontroll över produktionen
3nine har tillsammans HiQ och ST Solutions tagit fram en ny tjänst för fjärrövervakning 3nine, HiQ och ST Solutions AB har tillsammans tagit fram en IoT-lösning som möjliggör fjärrövervakning av 3nines oljedimavskiljare. Första beställningen står Sandvik Coromant för, ett företag som arbetat länge med digitala lösningar. Den..
Nederman i bra utveckling
Delårsrapporten visar en stark organisk tillväxtDelårsrapport kvartal 2, januari – juni 2017 Kvartal 2  Orderingången var 849,4 Mkr (726,5), vilket motsvarar en organisk ökning på 13,6% jämfört med samma period föregående år. Omsättningen var 759,2 Mkr (770,5), vilket motsvarar en organisk minskningLäs mer
Bulten gör stark rapport
Stark orderingång och nya betydande kontrakt tecknade.ANDRA KVARTALET Nettoomsättningen uppgick till 708 (686) MSEK, en ökning med 3,0% jämfört med samma period föregående år. Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till 57 (54) MSEK, vilket motsvarar en rörelse­marginal på 7,9 (7,8)%. Resultat efter skatt uppgickLäs mer
Nytt förarstödssystem skyddar människor och gods
Linde Material Handling lanserar Linde Load Management – ett smart förarstödssystem anpassat för staplare. Systemet visar all viktig lastdata via en skärm och korrigerar automatiskt vid ovarsam hantering. Olyckor som orsakar skador på människor, gods och utrustning undviks och det interna materialflödet blir säkrare och mer effektivt.Staplarna Linde L14- L20, med en lastkapacitet på 1,4–2,0..
Verkstadsföretag i konkurs
50 anställda varslas om uppsägning.Verkstadsindustriföretaget Fimek i Filipstad har ansökt om konkurs och 50 personer varslas nu om uppsägning. Det rapporterar SVT Värmland. Fimek är verksamma inom svensk och internationell verkstadsindustri och har under de senaste åren haft problemLäs mer
MVR: angående din elskatt
Du vet väl att de nya reglerna för elskatt som gäller från 1 januari 2017 innebär att du måste ansöka om återbetalning i efterhand? Tillverkande företag, såsom mekaniska verkstäder och stålbyggare, har rätt till reducerad energiskatt. Reduktionen är 29 öre/kWh 2017 vilket gör att det redan för relativt små företag är fråga om..
Nytt material för livsmedelsapplikationer från Parker Prädifa
Parker Hannifins Engineered Materials Group (EMG), presenterar nu en ny variant av sitt universalmaterial nobrox.Materialet är ett välkommet tillskott i Parker Prädifas breda utbud av material för livsmedel, pharma och kemisk processindustri. Tack vare sina tekniska egenskaper möjliggör nobroxW6101 nya angreppssätt när det kommer till lösningar av..
Konkursad legoverkstad uppköpt
Räddar jobb.Det är den förre ägaren som köpt konkursboet. 28 av 37 anställda blir kvar i företaget. Det skriver Borås Tidning. – Det har varit en skakig tid, men nu ser vi framåt, säger Magnus Johnsson, som blir vd i det nya bolaget, till Borås Tidning. Det var i mittenLäs mer
PLAY: Generativ design är den nya generationens CAD
Nu öppnar Autodesk upp för generativ design i sin programvara för additiv tillverkning Nettfabb 2018. Se filmen om hur Stanley Black & Decker arbetar med detta.Netfabb från Autodesk inkluderas av en omfattande verktygslåda för additiv tillverkning. Snart integreras även generativ design som en ny service i programvaran, vilket då gör tekniken tillgänglig..
Göteneföretaget tar över produktionsrättigheter från Pon Equipment
Nu ska Eslövsskopan tillverkas i Götene. Götene Ufo AB har förvärvat ritningar, varumärket samt produktionsrättigheterna för Eslövskopan av PON Equipment AB. -Vi är väldigt glada över att PON Equipment AB valde att sälja Eslövskopan till oss, säger Sven Lans, VD på Götene Ufo AB. -EslövskopanLäs mer
Spana in faciliteterna i legoverkstaden utanför Kisa - se nya filmen
Tjugo års erfarenhet av precisionsvattenskärning. - Vårt rekord är 90 mm tappning i en svetskonstruktion, berättar vdn Robert Andersson när företaget nu lanserar sin nya film. Spana in maskinparken i verkstaden utanför Kisa.Lottendals industriservice har över 20 års erfarenhet av precisionsvattenskärning, eller enklare uttryckt P.V.S. I praktiken innebär det raka..
Datron neo för höghastighetsfräsning
Snabbt och enkelt igång med att producera. Se filmen.Med DATRON neo får man snabbt och enkelt tillgång till höghastighetsfräsning (high speed milling). Läs mer
Breaking News: Filip och Fredric blir nya säljare
Teknikprodukter och Scandinavian Friction är mycket stolta och glada över att få hälsa Filip och Fredric välkomna.   Det skriver Teknikprodukter i ett pressmeddelande, men vill dock lugna alla kunder och meddela att det inte är TV-duon Filip & Fredrik som det handlar om. Istället handlar det om Filip Hellquist och Fredric Johansson som numera är nya..
Stor svetsrobot till Götene
Rekordhög orderingång ligger bakom investeringen i ytterligare en svetsrobot.Lidköpingsföretaget igm Nordic AB ska leverera stor svetsrobot till Götene UFO AB för svetsning av skopor. Götene UFO AB beställer därmed sin andra igm Svetsrobot för installation under hösten. Orderingången är rekordhög hos Götene UFO AB och man harLäs mer