Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Modulära verktyg hjälper verkstäder att standardisera
De modulära möjligheterna hos Sandvik Coromants tre produktfamiljer – Coromant Capto®, Coromant EH och CoroTurn® SL – kan vara mycket lönsamma för användare som ska utrusta en maskin eller en hel anläggning. Istället för att lägga pengar på ett separat verktyg för varje maskin, komponent och artikel, kan användaren,med hjälp av modulära verktyg, bygga optimerade verktygsuppsättningar som passar..
Tre miljoner till svetshandbok
Det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material satsar tre miljoner kronor på att ta fram en datoriserad interaktiv handbok för svetsning av duplexa rostfria stål. De moderna typerna av rostfritt, duplexa, stål har både högre hållfasthet och ger stora miljövinster, men de uppträder annorlunda än traditionella rostfria stål vid svetsning,..
Aliaxis visar keramer på ONS-Mässan i Stavanger
Med en helt ny monterdesign och profilering av sitt nya namn visar Aliaxis Utilities & Industry AB upp sina högpresterande keramer på ONS-Mässan i sin monter 5350, hall 5 den 29 augusti – 1 september. Med en helt ny monterdesign och profilering av sitt nya namn visar Aliaxis Utilities & Industry AB upp sina högpresterande keramer på ONS-Mässan i sin monter 5350, hall 5 den 29..
Ny polymer spänningsvågväxel möjliggör sexaxlad robot till lågt pris
Enkel, modulbaserad, lätt och kostnadseffektiv – detta är robolink. igus har utökat den här uppsättningen med polymera komponenter för lågkostnadsrobotik, och visar upp många nya produkter på Hannovermässan: från en ny växellådsdesign och en komplett robotarm till en enkel onlinekonfigurerare för robolink. På så vis kan robottillverkare bygga billiga robotar och användare kan automatisera enkla..
HARALD PIHL - Nyhetsbrev Juni, Juli och Augusti 2016
HARALD PIHL - Nyhetsbrev Juni, Juli och Augusti 2016
Vi på HARALD PIHL vill önska er en trevlig sommar med mycket sol och avkopplande dagar. Se nu till att vila upp er rejält och spendera mycket tid med era nära och kära. Under våren har vi gjort en förnyelserevision av vårt kvalitetsledningssystem som är certifierat i enlighet med kraven för flyg, rymd och försvarsindustrin AS9120A,..
Rejlers bland de första i landet med certifierade energikartläggare
Nu blir EU:s energieffektiviseringsdirektiv verklighet. Enligt Energimyndigheten är det i dag cirka 1 100 av Sveriges största företag som enligt lag måste göra en kartläggning av energiförbrukningen och föreslå åtgärder för att minska energianvändningen.- För att kunna göra energikartläggningar behöver man vara certifierad. Vi har nu gått igenom alla steg i utbildningen..
Nytt projekt med 3D-utskrivna proteser baserade på skogens råvaror
Vinnova har beviljat stöd till Innventia för projektet AMPOFORM. Tillsammans med fyra andra företag kommer man att utveckla tekniska lösningar för att skriva ut proteser i 3D, tillverkade av skogens råvaror. – Vårt mål är att kombinera 3D-utskrift med cellulosabaserade material, för additiv tillverkning av proteser, säger Li Yang, projektledare inom grafisk teknologi och..
Real Steel New Zealand vinner Hardox Wearparts Award
Bolaget fick första pris för sin innovativa konstruktion av en laminerad rotor i stötkrossar för gruvbrytning Real Steel är den första vinnaren av utmärkelsen Hardox Wearparts Award. Tävlingen lanserades i år av SSAB för att ge erkännande till Hardox Wearparts-center för deras innovationsförmåga och produktframgångar med applikationer..
Epicor får ny ägare
Ledande internationellt investeringsbolag förvärvar affärssystemleverantören Epicor – går i linje med Epicors tillväxtstrategi.Epicor Software Corporation, global leverantör av branschspecifika affärssystem som stöttar företags tillväxt, meddelade idag att de har ingått ett avtal om förvärv. Det internationella investeringsbolaget KKR förvärvar..
Elliptiska Silent Tools™ adaptrar ökar räcklängden och minimerar vibrationerna
Unika verktyg för bearbetning av ventilsäteslägen inom olje- och gasindustrin. Sandvik Coromant erbjuder nu verktygsuppsättningar som är speciellt anpassade för de utmaningar som uppstår vid bearbetning av ventilsäteslägen i olje- och gasapplikationer. Lösningen är en kombination av en elliptisk Silent Tools™-adapter och CoroTurn®Läs mer
Öppet hus hos Rototilt 26-27 augusti
Nyfiken på Rototilt? Den 26-27 augusti öppnar vi dörrarna i Vindeln. I augusti bjuder vi in till två dagars Öppet Hus med anledning av vår tiltrotators 30-årsjubileum. Vi bjuder in regionens entreprenörer på fredagen och alla andra nyfikna på lördagen att få se Rototilt frånLäs mer
Nya generationen CoroMill® 316-fräsar med utbytbara huvuden från Sandvik Coromant
Den förstärker företagets etablerade utbud av solida hårdmetallverktyg genom att öka mångsidigheten och produktiviteten vid bearbetning i ISO P (stål) och ISO M (rostfritt stål). Andra fördelar är hög tillförlitlighet i nästan alla applikationer, tillsammans med förbättrad skärlivslängd och en tyst bearbetningsprocess. CoroMill 316 passar för..
Värnamo Verkstad får ny ägare
Värnamo Verkstad har sen 1981 varit en av marknadens ledande tillverkare av bearbetningsfixturer.Horns Industriservice AB har tecknat avtal om förvärv av Värnamo Verkstad Försäljning och Värnamo Verkstad AB. Förvärvet är en del av tillväxtstrategin för Horns Industrier som arbetar inom segmentet avancerad produktionsutrustning för..
Indutrade förvärvar Vacuum Engineering Services Ltd
Vacuum Engineering är en ledande tillverkare av utrustning för läcksökning.Indutrade har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Vacuum Engineering Services Ltd (www.vac-eng.com), Manchester, Storbritannien, med en årsomsättning om cirka 9 MGBP. Vacuum Engineering är en ledande tillverkare av utrustning för läcksökning.Läs mer
Ny certifiering för LEAX i Lettland
Efter ett mycket omfattande arbete har LEAX Rezekne, Lettland, certifierats enligt ISO 50 001. Det bidrar till vad som kallas ”energomanagement system”. Först gjordes en lista med åtgärder (PGAS). Då insåg man att det var bäst att börja med elförbrukningen för att sedan gå vidare med uppvärmning och vattenförbrukning. - ISO 50 001 har..