Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Rockande truckar satte Hyundai
Man kan bokstavligt talat säga att ”Rockin the Road” satte Hyundaitruckar på Sverigekartan. Det visar inte minst det gensvar som kommit in till Ottosson Truck AB i form av intresse och olika typer av förfrågningar. – Vi åkte ut med våra truckar så att alla truckintresserade skulle få möjlighet att provsitta, provköra och lära känna våra..
Prestandahöjning hos Svarvmekano
Sedan slutet på 80-talet har Svarvmekano i Malmö och Stenbergs samarbetat och det har blivit många maskiner genom åren. I slutet på september är det dags för nästa leverans; Okumas vertikala fleroperationsmaskin Genos M560R-V. Uppgradering av maskinpark, generera produktivitetsökning samt möjliggöra produktion av nya produkter är några av anledningarna till investeringen. Vi väljer..
HC10 - Yaskawas samverkande robot
Yaskawas samverkande robot förenar det bästa av två världar: industrirobotens styrka och snabbhet, och den säkerhet som krävs för att arbeta i närhet av människor.Roboten klarar laster på upp till 10 kilo, och kan gå med full hastighet när det är möjligt. Räckvidden är 1,2 meter. Robotarmen är dessutom så smart konstruerad att det inte finns..
Simhallen blev tyst och vacker med perforerad aluminium
Vill man bygga en simhall som är vacker, ljuddämpad och miljömässigt hållbar, räcker det inte med vanliga tekniska konstruktörer. Det insåg Stavangers kommun och anlitade därför konstnärsduon Marius Dahl och Jan Christensen för att lösa uppgiften. Deras design med perforerad aluminiumplåt blev succé direkt.En kal, bullrig och en aggressiv miljö där både besökare och..
Aliaxis presenterar Rheinhütte Pumpens breda pumpsortiment på ProcessTeknik
Aliaxis Utilities & Industry visar sitt sofistikerade breda pumpsortiment i monter 5350, hall 5 den 4 – 6 oktober. Som specialist på korrosion och slithållfasta material, är Rheinhütte Pumpen GmbH och Aliaxis Utilities & Industry AB ledande kunskapsmässigt på inom många specifika områden. Basen för det breda pumpprogrammet är de tre..
Essves nya Sverigechef
Ronny belin kommer närmast från Hultafors Group där han varit internationell försäljningschef.Ronny Belin blir ny vd för Essves svenska verksamhet.  I sin nya roll ansvarar Ronny för att fortsätta Essves framgångsrika frammarsch i Sverige och han kommer även driva vidare satsningen på föreskrivande led och tjänster. Då tidigare Sverigechefen..
Ny pressmaskin förbättrar Lesjöfors position i England
Resultatet av investeringen är tydlig: ökad försäljning och nya jobb har skapats. Det är tillfredsställande att se en investering ge resultat. För några månader sedan förvärvade Lesjöforsföretaget European Springs LTD i London en ny revolutionerande press, Bruderer BSTA 500-110B. Den producerar mer än 1100 banddetaljer per minut,Läs mer
Sex år utan arbetsplatsskador hos Lesjöfors Springs
Lesjöfors Springs America Inc. är en säker arbetsplats. Tack vare ett omfattande arbete under flera år uppmärksammar företaget i år sex år utan arbetsplatsskador. Lesjöfors Springs America Inc. har varit en del av Lesjöfors-koncernen sedan 2014. Företaget är specialiserat på drivfjädrar med tillverkning i USA och Mexiko där merparten av tillverkningen..
CH Industry stärker organisationen
Louise Israelsson är ny säljare på CH Industry AB fr o m augusti. Louise har arbetat hela sitt yrkesverksamma liv inom industrin med sälj- och kvalitetsrelaterade befattningar och blir en stor tillgång till företaget. Detta i ett led att stärka sälj- och marknadsorganisationen på CH Industry. -Jag är jätteglad överLäs mer
Allt i ett hölje
Kännetecknande för de nya kompakta TN temperaturgivarna från ifm electronic är att kontrollövervakning och processanslutningar är integrerade. Adapter/monteringssatser och Pt100/Pt1000-givare behövs inte längre. Detta möjliggör mycket enklare integrering av givarna i processen. Installationstiden minimeras. Varje beställning minskar installations- och..
Kompakta ultraljudsgivare för långa avstånd och svåra ytor
Ultraljudsgivare i M18-design, från ifm, ger en särskilt smal blindzon och långa avkänningsavstånd upp till 2,2 m som vanligtvis endast uppnås genom betydligt större givare. Ultraljudsgivare sänder och tar emot ljudvågor inom ultraljudsområdet. Föremålen som skall detekteras reflekterar ljudvågorna och avståndsinformationen bestäms via ”time of..
Förstärkning på Lindevalls Industri
Lindevalls förstärker inom produktutveckling för att möta kundernas behov av systemleverantör inom i första hand industrisömnad. Kajsa Nilsson får rollen som ansvarig för Teknisk utveckling på Lindevalls Industri. Kajsa har en maskiningenjörsexamen från Sporttech (MIUN) och besitter bland annat en gedigen kunskap om textila material. "Satsningen på att erbjuda..
Intercut satsar på service
Intercut och systerföretaget Areg har anställt en ny servicetekniker. Tommy Bernardini är 47 år och uppvuxen i Gävle, han har arbetat med service och reparationer i hela sitt liv. Närmast kommer Tommy från KoneCranes AS i Norge. - Tommy Bernardini har en gedigen utbildning och erfarenhet i allt från hydraulik till PLCLäs mer
Hon tar över Tyrolit Norden
Lönsamheten och att synliggöra varumärket blir fokusområden.Den 15e augusti började Marie Lantz, 42 år, som ny VD på Tyrolit. Hon blir ansvarig för Sverige, Norge, Danmark och Finland samt även för ekonomi och administration i Estland. Marie efterträder Niklas Andersson. Marie är civilekonom och har arbetat somLäs mer
Svenska membranpumpar gör succé världen över
Exportframgångarna för Tapflo fortsätter. Satsningarna i Östeuropa och Sydostasien har varit lyckade och nu är siktet inställt på Afrika och Sydamerika.Exportframgångarna för Tapflo fortsätter. Satsningarna i Östeuropa och Sydostasien har varit lyckade och nu är siktet inställt på Afrika och Sydamerika. Med huvudkontor i Kungälv utvecklar och..