Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Första SMARTROBOT-anläggningen installerad hos kund
Nu har ITL AB levererat ett system i enlighet med Industri 4.0. Stort fokus har lagts på användarvänlighet och att systemet kan ge tydlig information till operatören i alla lägen. Ett flertal funktioner kan göras helt eller delvis automatiskt för att underlätta allt från robotprogrammering till daglig produktion. SystemetLäs mer
Ringsvets i Kopparberg storsatsar
Företaget investererar 4,7 miljoner i en ny förproduktionsanläggning från Camcoil. Ringsvets investerar nu ca 4,7 miljoner i en komplett ny anläggning för att förproducera ringämnen och har valt Camcoil som komplett systemleverantör. Anläggningen består av Camcoils avhaspel, riktverk och ett rullvalsverk. - Vi valde Camcoil för derasLäs mer
Från traditionell verkstad till exportprodukt
Nordkote i Gällivare har genom sin koppling till gruvindustrin utvecklat ventilationsspjällen ska nu gå på export till Sydamerika.Tack vare en stark koppling till gruvindustrin har Nordkote under åren utvecklat ett hållbart och ömsesidigt samarbete med LKAB och Boliden. Basen är produkt- och tjänsteutveckling: att hitta lösningar som effektiviserar drift och det..
PartnerTech får nya ägare
Permec Group förvärvar aktierna i verkstadsföretaget PartnerTech AB i Karlskoga. Tillskottet PartnerTech ska samordnas med Fimek som ingår i samma företagsgrupp. Ett varsel är lagt.Förvärvet är helt i linje med den strategi som gruppen arbetar med, att bredda såväl marknadssegment som kundbas. Företaget tänker satsa, men för att kunna genomföra..
Kombinerad 3D-printer och fräsmaskin
Unik maskin som erbjuder betydande fördelar för konstruktion och tillverkning av formverktyg. Sodicks nya OPM250L kombinerar en metall 3D-printer med CNC fräs med linjärmotorer. Den kan exempelvis skapa kylkanaler i optimal form och geometri, dessa kan ofta inte bearbetas på konventionellt sätt. Processen fungerar enligt följande:En släde..
Skärande nyheter från Horn
932 nytt skär för spårfräsning.Horn presenterade en rad nyheter på Elmia Verktygsmaskiner. Skärtypen 932 är en vidare utveckling från de tidigare 3-skäriga 332 och 6-skäriga 632 typerna.Med 9 effektiva skär kan produktiviteten ökas med upptill 50 %. Skäret finns i bredderna 2,0 mmLäs mer
Utökning av staplarserien BT Staxio
De nya staplarna har skjutstativfunktion, kompakta chassin och kan hantera alla typer av pallar. Toyota Material Handling utökar nu staplarfamiljen BT Staxio P- och W-serierna. De nya staplarna SPE120XR, SPE 120XRD och SWE120XR har skjutstativfunktion, kompakta chassin och kan hantera alla typer av pallar. De visas på CeMAT 2016 i Hannover. FlexibelLäs mer
Bättre arbetsmiljö med luftrenare AOD 200
Vid bearbetning av metaller med kylande smörjvätskor frigörs farliga ångor och dimmor.Med luftreningsaggregatet AOD 200 får man snabbt och enkel en bättre arbetsmiljö. Många av oss tillbringar en stor del av vårt liv på jobbet. Vår arbetsmiljö påverkar oss i vårt dagliga liv och även..
NYLI Metrology: personalförändringar inom tekniskt sälj
I månadsskiftet Maj-Juni 2016 lämnar Peter Markovic sin anställning som teknisk säljare för affärsområdet Teknisk renhet.En position som han haft sedan under 2011 då NYLI förvärvade Cleanliness Control Europé i Kalmar och flyttade verksamheten till Uddevalla. Med stor entusiasm och målmedvetenhet har Peter skapat förståelse för området Teknisk renhet..
Nya ScanBoxar från GOM
Efter succen med en bra bit över 300 ScanBox levererade visade GOM i förra veckan de två nya ScanBox-serierna 7 och 8. De nya serierna 7 och 8 finns redan i drift hos ett antal olika kunder.Utmärkande för nya 7 och 8 serien är att de kan kontrollera större föremål än tidigare och att de bygger på en ny metod där roboten inte bara går på en..
Mekanotjänst lägger ned i Örnsköldsvik
Företaget kommer i stället satsa på enheterna i Järvsö och Ljusdal.Mekanotjänst avvecklar produktionsenheten i Örnsköldsvik och samtliga anställda kommer att beröras. Det uppger allehanda.se. I stället fokuserar man produktionen till Järvsö och Ljusdal i Hälsingland. 2011 övertog Mekanotjänst mekanikproduktionen av BAELäs mer
Lesjöforsföretag vinner prestigefullt kvalitetspris
Slovakiska Lesjöforsföretaget Centrum B har utsetts till vinnare i Kiekerts underleverantörstävling. Kiekert är en av världens ledande tillverkare av dörrlåsmekanismer till fordonsindustrin.Vid Kiekerts leverantörsevent den 20 maj mottar Centrum B pris som vinnare i årets KieCup, en kvalitetstävling bland Kiekerts samtliga underleverantörer. Kiekert är en ledande..
ABB: världens första AirPlus produktserie inom gasisolerade ställverk
Nytt miljöeffektivt alternativ till SF6-gas i ABB:s ställverk för mellanspänning. ABB har lanserat sin nya serie miljöeffektiva gasisolerade mellanspänningsställverk (GIS) med gasblandningen AirPlus. Den nya fluoroketonbaserade gasblandningen innebär att ABB:s beprövade ställverksserie kan nå en global uppvärmningspotential (GWP)Läs mer
Prisbelönt lamelltransportör
I konkurrens med fler än 5200 produkter, stack FlexLinks rostfria lamelltransportör WLX ut genom sin goda, funktionella design.Den rostfria lamelltransportören WLX belönades med ett hedersomnämnande vid Red Dot Award: Product Design 2016. Fler än 5200 produkter och innovationer från 57 länder deltog i tävlan. Designers, professorer och journalister inom design..
Uppdatering av CAM system på Manovi Varberg
Nu har vi uppdaterat våra Edgecam licenser till senaste versionen.edgecam är ett Cam system som styr Fräsar, Svarvar och Trådgnistmaskiner. Alla på Manovi Varberg AB som kan maskinerna och edgecam fick en genomgång på den nya versionen edgecam 2016 R2. Christer Martinsson från Edge Technology AB Gick igenom nya funktionerLäs mer