Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Ingen robot för hemmabruk
Nya DRC200 är Makitas och världens första intelligenta robotdammsugare för kommersiellt bruk, designad för att klara betydligt tuffare jobb än de robotdammsugare klarar som finns för hemmabruk.  DRC200 passar städbolag som vill täcka en större yta med låg bemanning såväl som företag som vill sköta sin städning på egen hand. Unik i sitt..
TL Maskinpartner uppköpt
Ny ägare är Flemming Hjort som även äger danska Masentia. Ny ägare och vd i TL Maskinpartner per den 7 oktober är Flemming Hjort, mångårig ägare och direktör för Masentia A/S, Danmark (tidigare A-V-N Maskin AS). Masentia är ett 50 år gammalt familjeägt företag med stolta traditioner inom försäljning av verktygsmaskinerLäs mer
Elmia tar plats i Automations Smålands Advisory Board
Sedan starten av Elmia Automation 2012 har mässans devis varit ”mycket snack, mycket verkstad” och nu blir det ännu mer av den varan.   Syftet med Automation Småland har sedan starten 2011 varit att stärka automationsindustrin i Småland med omnejd. Genom att automationsföretagen utvecklas bidrar de till att ytterligare effektivisera och automatisera övrig..
Nya rullskenstyrningar från SKF
Klarar upp till dubbelt så hög lastkapacitet.I takt med att efterfrågan ökar på helautomatiserade processer ökar även efterfrågan på linjär teknik. SKF lanserar därför en ny serie skenstyrningar LLU på den nordiska marknaden med högre styvhet och bärighet jämfört med tidigare generation. I jämförelseLäs mer
Diamantklinga för gjuterier
En utmaning många gjuterier har med kapskivor idag är att kapdjupet försvinner efter en kort tids bearbetning, vilket innebär att man behöver byta skiva flera gånger under arbetets gång. Men detta råder Tyrolit Premium *** Focur SA bot på, då diamantklingan inte tappar i diameter vid slitage. Klingan har dessutom upp till 25 gånger så lång livslängd som en..
Ägarskifte på Forsheda Stålverktyg
Nu tar bröderna över verktygstillverkaren. Forsheda Stålverktyg har fått nya majoritetsägare. I höst har platschefen och marknadschefen tagit över verksamheten. Det är bröderna Johan och Fredrik Fransson som axlar uppgiften att vidareutveckla företaget. De har förvärvat 70 % av bolaget av AndersLäs mer
B&R till SPS IPC Drives mässan
B&R kommer bland annat att presentera det industriella transportsystemet SuperTrak.Den möjliggör för en smidig och effektiv produktion oavsett partistorlek genom att vara tillförlitlig, exakt och ha anmärkningsvärt låga underhållskostnader. Övriga höjdpunkter i B&Rs monter (Hall 7/Monter 206) innefattar en mängd nya mapp-komponenterLäs..
HARALD PIHL på mässor i Norge och England
Vi kommer i höst att ställa ut på inte bara en utan två mässor i Nordeuropa! Med våra 8 kontor utspridda över hela Europa tror vi starkt på lokal närvaro. Den första mässan är OTD 18, 19 & 20 October, Sotra Arena, NORGEMöt oss i monter: 4038.Om ni vill boka in ett möte, eller har några frågor angående mässan, vänligen..
Nya Flygt 4320
Xylem höjer standarden för högeffektiva, dränkbara, långsamtgående omrörare.Fördelarna med nya Flygt 4320 är att den kombinerar en högeffektiv permanentmagnetmotor med en integrerad frekvensomformare vilket gör den till en av marknaden mest kostnadseffektiva alternativ Den nya omröraren finns i tre olika motorstorlekar 2, 4 ochLäs mer
AnVa gör gummiindustrin miljövänligare
Miljögummit från AnVa Polytech minskar såväl koldioxidutsläppet som oljebehovet – men har samma egenskaper som traditionellt gummi. Sedan början av året används materialet till Volvo Cars chassipluggar.– Det är miljögummit som sticker ut i vår monter på Elmia Subcontractor, säger Bo Norlin, vd på det värmländska företaget. I november 2015 lanserade..
Stiftelsen Teknikdalen blir Dalarna Science Park
Nu på fredag den 21 oktober, lanserar och inviger Stiftelsen Teknikdalen nytt namn, ny logotyp och nytt innehåll av verksamheten. Det är dags att ta nästa steg i utvecklingen och Stiftelsen Teknikdalen övergår att bli Dalarna Science Park. Stiftelsen Teknikdalen såg dagens ljus redan1987 och mycket har hänt med verksamheten sedan dess. Vi har under de år som..
5 vanligaste misstagen med absorbenter
Stressade situationer och okunskap leder ofta till misstag. Här är de vanligaste misstagen som absorbentanvändare borde känna till. 1.Undvik motvind Den gamla klassikern "Kissa inte i motvind" gäller även här - häll inte granulat i motvind av samma anledning, du kommer få allt på dig alternativt kommer granulatet fara iväg i vinden. Ska du absorbera..
Hög matningskapacitet med CoroMill® 415
Sandvik Coromant har introducerat en fräs med hög matning för diametrar mellan 13 och 32 mm (0,512 och 1,26 tum). Bland fördelarna med att använda nya CoroMill® 415 ser vi förbättrad säkerhet, tack vare gränssnittstekniken med iLock™-skärlägen, och höga spånavverkningshastigheter tack vare hög fräsdensitet och hög..
Nya maskiner till Hjo
Arion Sweden har vässat bockningssidan rejält med två nya kantpressar och en lösning som de är först i världen med. Arion Sweden AB huserar i Hjo Industriområde där de med sina 500 meter till Vätterns strand är verksamma på 6000 kvadratmeter verkstadsyta. Vd:n Peter Labecker berättar att man erbjuder legotillverkning i rör och tunnplåt samt lösningar..
Ny vertikal transportör
Up Line från Conveyor 22Conveyor 22 lanserar nu en ny linjär transportör för vertikal transport, den elektriskt drivna och dubbelverkande stegmataren Up Line. Dubbelverkande beskriver den operativa principen att varje steg rör sig upp och ner växelvis, vilket resulterar i högLäs mer