Nyheter

Teknikdalen seminarier: upptäck världsmarknaden Kina

den 1 februari 2016 16:21 Företagsprofil

Kina är möjligheternas land och en trendsättare i världsekonomin. Det är i Kina som innovation, trender och morgondagens tillväxt sker, därmed är det mycket intressant för svenska företag att bygga relationer i Kina för att kunna nå en internationalisering eller helt enkelt växla upp.

I Kina gör man affärer genom relationer och därför har Stiftelsen Teknikdalen tidigare samordnat resor till Kina för att öka kunskap, nätverka och hitta affärsmöjligheter.

I början av februari bjuder vi in till ett seminarium med inspirerande talare som är väl insatta i konsten att göra affärer, för att du som företagare ska få både inspiration och kunskap om den kinesiska marknaden. Vi kommer även att informera om den kommande resan som vi planerar under våren.

Vi genomför seminariet på tre orter:

- Gävle, Teknikparken 1 februari
- Borlänge, Teknikdalen 2 februari
- Mora, Moraparken 3 februari

På samtliga orter kör vi seminariet mellan kl. 10.00-12.00, med möjlighet att boka enskilda möten med föreläsarna efter lunch.

Världsmarknaden Kina - inbjudan och anmälan

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Christian Berner förvärvar plastbearbetningsföretag
Teknikhandelsföretaget Christian Berner Tech Trade AB (publ) (”Christian Berner”) har idag tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i plastbearbetningsföretaget PlastKapTek Sverige AB och stärker därmed sin position inom bearbetade plastprodukter på den nordiska marknaden. PlastKapTek AB är en mångårig samarbetspartner till Christian Berner som bearbetar och levererar plast..
Ny teknikchef och ny säljare hos Iscar Sverige
Iscar har nöjet att hälsa två nya medarbetare välkomna. I maj började Anna Pallas och hon jobbar som teknikchef. Anna är placerad i Uppsala och kommer närmast från ett litet utvecklingsföretag, Ginolis AB, som jobbar med medicinteknisk utrustning. I slutet av april började Tommy Elfstedt hos oss. Tommy jobbarLäs mer
Batteridriven fettspruta från SKF för korrekt smörjning
En vanlig orsak till att lager går sönder när det är i drift är felaktig smörjning.Varken för mycket eller för lite smörjning är bra för lång lagerlivslängd. För att underlätta smörjningen har SKF tagit fram en batteridriven fettspruta med integrerad mängdmätare för korrekt smörjning. TLGB 20 drivs med hjälp av ett 20V..
Norrlandsvagnar ökar 60% på två år
Siktet är inställt på att bli ett gasellföretag och efter sommaren lanserar vagntillverkaren från Bygdsiljum sin nya modell. Norrlandsvagnar ökade sin omsättning för det brutna verksamhetsåret 2015-05-01 – 2016-04-31 med 25% till dryga 62 miljoner kronor. - Utvecklingen följer den plan vi har för Norrlandsvagnar, där ambitionen är att bli ett..
Ekström & Sons Smart Loop backspolningsventil till ST1
Ekström & Sons Smart Loop backspolningsventil till ST1
Smar Loop backspolningsventiler från Ekström & Son kan öka din energibesparing från plattvärmeväxlare väsentligt. Detta har ST1 Raffinaderier insett och har köpt 2st på kort tid för att minska beläggningar och försmutsning i sin process. Varför tar inte du chansen till att spara pengar i din processanläggning..
Smart Loop backspolningsventil till ST1
Smart Loop backspolningsventiler från Ekström & Son kan öka din energibesparing från plattvärmeväxlare väsentligt. Se demofilmen. Detta har ST1 Raffinaderier insett och har köpt 2st på kort tid för att minska beläggningar och försmutsning i sin process. Varför tar inte du chansen till att spara pengar i din processanläggning också? Kontakta oss..
ISCAR PENTA-IQ-GRIP-familjen utökas
Fler storlekar för av- och spårstickning. PentaIQGrip är av- och spårstickningssystemet bestående av skär med 5 skäreggar, som introducerades redan 2012. Då i storlek D40 för avstickning upp till diameter 40 mm, skärbredd 3 mm. Familjen byggs nu ut med skärbärare även för D32 och D22 samt tillhörandeLäs mer
Bosch Rexroth expanderar partnernätverket
Genom ett växande partnernätverk ökar Bosch Rexroth tillgänglighet till service och reparation av hydraulcylindrar till svensk industri. Med certifieringen erbjuder de anslutna företagen nu service till originalkvalitét – i hela landet. De företag som är certifierade Bosch Rexroth Partner agerar både återförsäljare och reperationscenter av..
Bosch Rexroth anställer nyexaminerad projektingenjör
Bosch Rexroth tillsätter en ny roll inom avdelning för industriella applikationer, Jakob Wodlin anställs som projektingenjör inom området för industrihydraulik. Jakob ingår i en grupp som arbetar med att ta fram kundanpassade hydraulsystem, exempelvis med smarta hydraulaggregat, och andra hydrauliska lösningar.– Jag uppskattar Jakobs engagemang och ser honom som en stor tillgång, både..
Mycket spring i benen när Proton sponsrar fotbollsskola i Värnamo
Om några veckor, närmare bestämt den 8-11 augusti, arrangerar IFK Värnamo den 31:e upplagan av sin populära fotbollsskola för barn och ungdomar mellan 6-14 år. I år är Proton Group stolt huvudsponsor. - Det är med en stor glädje vi går ut med nyheten om Protons engagemang i fotbollsskolan. Vi har under en längre tid haft en dialog med Proton Group angående sponsring och..
Simuleringsverktyg visar flaskhalsar och effektiviserar verktygskonstruktion
- För företag som står i begrepp att investera i en produktionslinje värd många miljoner blir det förstås enklare och tryggare att ta beslut ju bättre underlaget är, säger Magnus Svenningsson, Director Technical Sales på AP&T. Simuleringsprogrammet, Process Simulate, är utvecklat av Siemens och används inom fordonsindustrin,Nu kan AP&T:s kunder redan på offertstadiet få en exakt..
Dassault Systèmes: Ny lösning kortar ledtiderna i bilutvecklingsprojekt
En virtuell samarbetsmiljö för produktutvecklarna ger en omfattande överblick över projektets utveckling och kostnadsbilden.Dassault Systèmes lanserar en ny industrilösning för fordon; “Vehicle Program Intelligence”. Lösningen tillhandahåller kraftfulla applikationer med realtidsanalyser. Vehicle Program Intelligence, som är baserad på 3DEXPERIENCE-plattformen,..
Han blir ny vd för Fanuc
Med över 16 års erfarenhet från försäljning av CNC-maskiner kommer Andersson leda FANUCs nordiska verksamhet från deras svenska huvudkontor i Sollentuna. FANUC Nordics säljchef för divisionen ROBOMACHINE - Cerold Andersson, har blivit tilldelad rollen som vd.  Hans huvudsakliga uppgift blir att driva företaget till ytterligare tillväxt i vart och ett av de tre..
Breton ställer ut på FARNBOROUGH International AIRSHOW
Mässan går av stapeln den 11 – 17 juli.   Aerospace, branschen som ständigt söker nya innovativa material, bättre prestanda och där noggrannheten är avgörande. En bransch som behöver någon som ständigt utvecklar nya produktionslösningar, är tillförlitlig och  konkurrenskraftig. Det är därförLäs mer
Festo utökar sin Optimised Motion Serie
Kostnadseffektiv och enkel rörelsekontroll.Festo har utökat sitt program av elektriska positioneringssystem - Optimised Motion Series (OMS) - med tre nya produkter. Dessa kostnadseffektiva och användarvänliga produkter har konstruerats för att ge maskinbyggare och systemingenjörer möjlighet attLäs mer