Nyheter

Svenska Lifts All tar hem stororder från Schiphol

den 24 april 2009 08:31 Företagsprofil

– Amsterdams flygplats köper ergonomiska väsklyftare för 1,5 miljoner euro

Det lilla företaget Lifts All, som tillverkar specialdesignade lyftanordningar, har rott hem en stororder från Amsterdams flygplats Schiphol. Ordern gäller 66 tryckluftsdrivna väsklyftar med vakuumteknik som ska användas vid bagagehantering. Totalentreprenaden uppgår till cirka 1,5 miljoner euro. Med de nya väsklyftarna sparar Schiphol framförallt sina anställdas ryggar men beräknar också att göra en årlig besparing på 100 000 euro i energiförbrukning jämfört med konkurrenterna.

Varje år lyfter personalen på Schiphol, Europas fjärde största flygplats, 41 miljoner väskor. Varje väska väger i genomsnitt 20 kg och alla lyft, från band till vagn och vice versa, har hittills gjorts för hand. De tunga och monotona rörelserna ger medarbetarna stora påfrestningar på främst rygg och axlar. För att minska arbetsbelastningen, och på lång sikt minska sjukskrivningarna, har Schiphol låtit det svenska företaget Lifts All skräddarsy en helt ny manuellt styrd lyft.

I dagarna installeras de första av Lifts Alls 66 specialdesignade väsklyftar på Schiphol. De pneumatiska lyftarna med vakuumteknik, som kan kombineras med en krok, lyfter upp till 100 kg. Lyftarna har också ett inbyggt autostart- och autooffsystem, vilket innebär att anordningen inte drar någon energi förrän lyftytan kommer i direkt kontakt med väskan och sedan slår av så fort väskan når mark. Schiphol uppskattar att denna funktion kommer att ge en energibesparing på 100 000 euro per år jämfört med de konkurrenter som använder sig av traditionella lyfthjälpmedel. Även passagerarna kommer till godo då slitaget på väskorna minskar.

Avtalet med Schiphol är tecknat på tre år och ger Lifts All möjlighet att leverera upp till 300 lyftanordningar.

– Med vår skräddarsydda bagagehanteringslösning kommer Schiphol att förbättra sina medarbetares arbetsmiljö och samtidigt spara pengar. Vi har arbetat med denna affär i över två år så vi är naturligtvis jätteglada. Vårt samarbete med Schiphol innebär ett genombrott för oss inom flygbranschen, och nu är vår målsättning är att ta oss in på fler flygplatser i Europa och på sikt övriga världen, säger Svante Wibom, vd på Lifts All.

Genom Lifts Alls specialdesignade bagagehanteringslösning får Schiphol en lyftcykel på mindre än 12 sekunder per väska. Även ljudnivån är minimerad för att ge en behaglig arbetsmiljö och ligger på 54 decibel. Dessutom är lyftarnas manöverhandtag utformade för att ge optimal ergonomi för såväl höger som vänsterhänta, med små eller stora händer.

Lifts All AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Tilldelade kontrakt

Eolus köper 29 vindkraftverk av Vestas
Eolus köper 29 vindkraftverk av Vestas
Eolus Vind AB har tecknat avtal med Vestas avseende leverans av 29 vindkraftverk av modellerna V90, V100 och V112 för etablering under 2014. Avtalet som omfattar en total effekt om 59 MW med ett tioårigt fullserviceavtal gäller vindkraftverk till parkerna Skalleberg i Hjo kommun, Mungseröd i Tanum kommun, Ramsnäs i Laxå kommun samt Alered i Falkenberg..
Ekström & Son levererar kondensor till Chile
Ekström & Son levererar kondensor till Chile
Ekström & Son har tagit en order på en tubvärmeväxlare till en kemianläggning i Chile. "Vi är mycket nöjda med att vi har återknutit till gamla kunder i Chile efter vårt senaste besök" säger Mats Ravenborn, säljansvarig på Ekström & Son. "Det är viktigt för oss att vara närvarande på..
Ekström & Son bygger om värmepump för Siemens i Finspång
Ekström & Son bygger om värmepump för Siemens i Finspång
Ekström & Son i Kristianstad har tagit ett uppdrag av Siemens i Finspång för att bygga om en värmepump. Kontakta pressansvarig Patrik Kärrberg för ytterligare information: patrik.karrberg@ekstrom-son.se
HT Svarv skriver nytt treårskontrakt.
HT Svarv skriver nytt treårskontrakt.
HT Svarv har fått förnyat kontrakt med Volvo Powertrain på styrspindelaxlar. Kontraktet har ett värde på 70 Mkr och löper på 3 år. Produktionen sker i HT Svarvs högt automatiserade line för axeltillverkning. Leverans sker till Volvo och Renault i Europa samt Volvo och Mack Trucks i USA.
Saab och Mitsubishi Aircraft Corporation tecknar avtal för supportlösningar - första viktiga beställningen mottagen
Saab och Mitsubishi Aircraft Corporation tecknar avtal för supportlösningar - första viktiga beställningen mottagen
Saab och Mitsubishi Aircraft Corporation (MJET) har undertecknat ett avtal där Saab kommer att tillhandahålla arbetet med tekniska publikationer och dokumentation till MJET till stöd för deras MRJ (Mitsubishi Regional Jet)-program. I och med ramavtalet uppnår Saab ett viktigt strategiskt mål. Det banar väg för ytterligare diskussioner mellan de två företagen att leverera och tillämpa Saabs..
Alfa Laval tar miljöteknikorder värd 100 miljoner kronor för en biobränsleanläggning i Vietnam
Alfa Laval koncernen – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order från PetroVietnam Group. Ordervärdet är cirka 100 miljoner kronor och inkluderar utrustning och processlösningar till en etanolanläggning i centrala Vietnam. Leverans förväntas ske under 2010. Alfa Lavals värmeväxlare, dekantrar och tankrengöringsutrustning kommer att användas i..
ABB-lösning stärker det mexikanska kraftnätet
ABB-lösning stärker det mexikanska kraftnätet
FACTS-lösning från Västerås ska integrera vindkraft och förbättra nätets tillförlitlighet ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en order från Comisión Federal de Electricidad (CFE) för att leverera en SVC-lösning (Static VAr Compensator) som ska hjälpa till att stärka överföringsnätet I södra Mexico. Enheten ska installeras vid transformatorstationen La Ventosa i..
Motorkomponenter från Robertsfors goes down-under
Motorkomponenter från Robertsfors goes down-under
Återigen reser en nytillverkad vevstake från Duroc Tooling i Robertsfors över halva jordklotet till australiska ubåtsflottan. Vevstaken ska användas i en motor från Hedemora Diesel, monterad i en ubåt som levererats av Kockums. - Den här vevstaken har vi levererat ett hundratal av till Hedemora diesel. Den används i dieselmotorer world wide, bland annat i ubåtar och på..
Volvo Construction Equipment köper svetsfixturer av Duroc Tooling
Volvo Construction Equipment köper svetsfixturer av Duroc Tooling
I maj levererade Duroc Tooling i Robertsfors två svetsfixturer, 5 meter långa, till Volvo Construction Equipment. Uppdraget var ett komplett åtagande inklusive tillverkning, el, hydraulik och funktionstest, väl i linje med Toolings kompetens inom stora komplicerade fixturer med höga krav.
Het sommar för Scanias stadsbussförsäljning
Het sommar för Scanias stadsbussförsäljning
Scania har fått ett flertal stora beställningar på stadsbussar. Totalt 460 bussar ska levereras till Singapore, Australien och Storbritannien. Goda miljö- och bränsleprestanda samt hög kvalitet på fordon och servicetjänster har varit avgörande faktorer för operatörernas val av Scania som leverantör. – Det här är affärer som visar att Scania har ett stort förtroende hos ledande..
ABB tar hem order värd 60 miljoner dollar för att effektivisera kraftöverföring i Saudiarabien
Teknik för regulering av effektfaktorn ska öka kapaciteten och kraftkvaliteten ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem order värda 60 miljoner dollar från Saudi Electricity Company, Saudiarabiens statliga transmission- och distributionsbolag, för att förbättra kraftöverföringseffektiviteten i 28 transformatorstationer för distribution. ABB är ansvarig för..
Sensys får order på trafiksäkerhetssystem till svenska Vägverket på 25 miljoner kronor
Sensys får order på trafiksäkerhetssystem till svenska Vägverket på 25 miljoner kronor
SENSYS® Traffic AB (publ) fick idag en order till ett värde av ca 25 miljoner kronor på hastighetsövervakningssystem till svenska Vägverket. Ordern omfattar system för utbyggnad av det svenska ATK-systemet. Leveranser beräknas ske under innevarande år. Sedan 2006 har totalt 977 hastighetsövervakningssystem med teknologi från Sensys installerats längs det svenska vägnätet. Flera studier har..
ABB tar hem transformatororder i Indien värda 30 miljoner dollar
Transformatorer ska öka kapaciteten vid NTPC:s kraftanläggningar ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem order från NTPC Limited i Indien värda runt 30 miljoner dollar, avseende transformatorer till NTPC:s kraftanläggningar Mauda Super Thermal Power och Tapovan Vishnugad HydroElectric Power. Beställningarna redovisades under första kvartalet. ABB ska konstruera,..
Alfa Laval tar order från Novozymes i USA värd 50 miljoner kronor
Alfa Laval koncernen – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order på membran och värmeväxlare till Novozymes nya produktionsanläggning i Nebraska, USA. Ordervärdet är cirka 50 miljoner kronor och leverans förväntas ske under 2010. Alfa Lavals membran och värmeväxlare ska användas för att koncentrera enzymer för vidare användning inom stärkelsebaserad..