Nyheter

Svenska Lifts All tar hem ny stororder till flygplats

den 18 januari 2013 13:37 Företagsprofil

Med den nya företagsdelen Airport Handling Solutions har Lifts All AB i Stockholm tagit hem en delorder på 11 miljoner kronor. Ordern består av ett antal enheter av väsklyftaren CLS. Även denna gång går leveranserna till Amsterdams flygplats Schiphol.
– Vi har satsat långsiktigt på den här nya företagsdelen, trots lågkonjunktur, säger Svante Wibom, VD för Lifts All AB.
Ordern har vunnits efter en offentlig upphandling med tuffa krav i hård konkurrens. Förutom de 40 CLS-enheterna ingår också installation och utbildning. Inkluderat är även en option på ytterligare enheter, vilket skulle ge ett totalvärde på 35 miljoner kronor och i så fall bli den största ordern i företagets historia. I dagarna genomfördes de första installationerna och därefter tar utbildningen av bagagehanterarna vid.

Gammalt lyftproblem äntligen löst
Redan 2009 sålde Lifts All väsklyftare till Schiphol. Då var det Baggage Handler BHV som med vakuum och krok lyfte väskorna åt bagagehanterarna. Med CLS – Container Loading System – skjuter man istället över väskorna via ett lyftbord försett med kulrullar. Ett nytt sätt att ergonomiskt förflytta väskor.
– Vi kallar den ”the missing link”, eftersom det tidigare inte funnits någon fungerande lösning på lyften mellan bagagebanden och containrarna. Vakuumlyftare och andra lyfthjälpmedel kommer nämligen inte in i containern på grund av taket, men det problemet löser vi med CLS:en, säger Sofie Nyberg, ansvarig för Lifts All Airport Handling Solutions.

Lyfter 25 ton manuellt
På flygplatserna lyfts många väskor flera gånger efter att de checkats in och rullat iväg på bandet. Bakom kulisserna finns en krävande arbetsmiljö med många tunga lyft i obekväma arbetsställningar när bagage ska in och ut ur flygplan.
– Bagagehanterarna lyfter 10-25 ton varje dag och många sliter ut sig snabbt. Det är viktigt att de får lyfthjälpmedel som de känner fungerar, säger Sofie Nyberg.
CLS:en marknadsförs på Schiphol i interntidningen och man har även producerat en film* som visas för flygplatsens resenärer.

Utveckling med internationella flygplatser
Tillsammans med bagagehanterare från Schiphol, men även från London Heathrow och Stockholm Arlanda, har Lifts All de senaste åren utvecklat CLS.
– Vi har satsat långsiktigt på den här nya företagsdelen, trots lågkonjunktur, och det betalar sig nu. Vi är i flygplatsbranschen för att stanna, säger Svante Wibom, VD för Lifts All AB.
Fokus för Lifts All AHS ligger främst på marknaderna i Europa och Mellanöstern.

Ny allroundlyft lanserad
I våras introducerade Lifts All den nya allroundlyften Basic på Distribution & Logistik-mässan i Malmö, samt flygmässan Passenger Terminal Expo i Wien, Österrike. Förutom bagage är Basic designad för att lyfta bland annat kartonger och skivor.
– Innovation och produktutveckling är A och O för oss. Med Basic erbjuder vi nu en mer kostnadseffektiv lösning jämfört med vad som tidigare funnits på marknaden, säger Svante Wibom.

* Schiphols film kan ses här.

För mer information kontakta Sofie Nyberg på 073-960 5805 eller Svante Wibom på 070-756 72 58.

Lifts All AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

EUROPAS STÖRSTA LAGERHÅLLARE AV SPECIALLEGERINGAR OCH TITAN
EUROPAS STÖRSTA LAGERHÅLLARE AV SPECIALLEGERINGAR OCH TITAN
• Dagsaktuell lagerlista online • Komplett service-center • Vattenskärning • Vi skickar er order samma dag • Allt material analyseras med spektrometer • Vårt kvalitetsledningssystem uppfyller flygindustrins krav enligt AS9120 • Över 100 års erfarenhet    www.haraldpihl.com    
Sökes: Kunder som vill ha en rostfri och långvarig relation
Sökes: Kunder som vill ha en rostfri och långvarig relation
Nu söker vi dig som ställer väldigt höga krav på dina leverantörers leveranser. Innan beställning vill du få ett underlag som är rätt genomgånget och du har inget emot att dina idéer utvecklas till perfektion av frågvisa projektledare. Du värdesätter långvariga relationer och gillar att bara kunna luta dig..
Universal Robots bjuder in till världens största virtuella mässa om kollaborativa robotar
När den traditionella mässverksamheten i Europa stänger ner bryter danska Universal Robots ny mark med WeAreCOBOTS.Mässan WeAreCOBOTS vänder sig till alla med intresse för de senaste trenderna inom automation och bjuder på expertsamtal, utställningar och demonstrationer av en rad produktnyheter. Värd för expon är den världsledande cobottillverkaren..
AMAB Hydraul firar 50 år som företag
Verksamheten startade egentligen 1949, med tillverkning av traktorvagnar, som utrustades med egentillverkade teleskopcylindrar och en typ av handpump för tippning.En bit in på 1950-talet övergick tillverkningen sedan till lastbilstippar, vilket pågick fram till 1967. Försäljningen av komponenter, hydraulslang, kopplingar, tätningar, ventiler med mera startades 1961..
Premiär för ny industrimässa: Smart Manufacturing
Såg ett stort behov och efterfrågan från branschen av kunskapsutveckling inom ämnet.I februari 2021 lanseras nya mässan Smart Manufacturing på Malmömässan, en mötesplats som för samman leverantörer, branschorganisationer och kunskapsledare med de många tillverkande företagen i södra och mellersta Sverige och Öresundsregionen. MässanLäs..
Okuma Dressing App för automatiserad slipprocess
Effektiv och enkel att använda.Okuma, en världsledande marknadsledare för CNC-verktygsmaskiner och processoptimering, tillsammans med Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge GmbH & Co. KG, har utvecklat en ny styrsystemsapp för CNC-program: Okuma Dressing App är en av de mest innovativa slipteknologiernaLäs mer
Lyftverktyg för gängade hål
Tryck in den istället för att skruva.Enorm lyftkapacitet med maximal säkerhet och minimal ansträngning. Halders lyftöglor har etablerat sig som ett pålitligt verktyg när det gäller att lyfta och hålla individuella laster, inte minst tack vare deras ojämförbara enkelhet. När det nu introducerasLäs mer
WEAB i Torsby får ny ägare
Förvärvet sker efter ett flerårigt samarbete.EG Electronics AB, ett bolag inom KAMIC Group, har förvärvat samtliga aktier i WEAB, Wermlands Elektronik AB. Säljare är bolagets verkställande direktör Per Olov Olsén, bolagets tekniske chef Patrik Nygren samt Torsby Bygg och Montage AB. WEAB bedriverLäs mer
Welding Wizard förenklar robotsvetsningen
Yaskawas verktyg Welding Wizard har ett gränssnitt som är överskådligt och användarvänligt. Operatören kan enkelt skapa ett robotarbete och även testköra arbetet för att se att rätt inställningar är gjorda innan svetsningen aktiveras. Vill du veta mer? Är du intresserad av att få mer kunskap om olika sätt att programmera robotar, collaborativaLäs..
Nu flyttar högtryckspumparna till Zander & Ingeström
Från 1 juni 2020 är Zander & Ingeström din nya partner inom högtryckspumpar.Zander & Ingeström tar över högtrycksprodukter, tjänster inom högtryck och de kunniga medarbetarna inom högtrycksteknik från syskonbolaget Christian Berner AB. Dina kontaktpersoner följer med Mats Fredholm, André Hjärpe och Anna Andersson finns kvar förLäs mer
Nytt verktygssystem ökar hastighet och noggrannhet
Dormer Pramet har infört ett snabbväxlingssystem med hög precision för en rad invändiga och utvändiga svarvapplikationer. Den nya polygonkopplingen (PSC) är en spindelinfästning som ger högre produktivitet tack vare minskad ställtid snabbare och mer precis bearbetning och är därför idealisk till flerop.maskiner och CNC-svarvar. Detta uppnås genom en unik..
Standarder för framtidens industri
Fler borde se standarder som en kunskapsspridare och en språngbräda för produktutveckling, menar SEK Svensk Elstandard. Standarder är kända verktyg för att spara resurser vid konstruktion och projektering. De minskar kostnaderna för drift och underhåll. För komplexa system är standarder helt nödvändiga, inte minst för kommunikation. -Det är..
Svagt positivt i fordonsindustrin, men varslen minskar inte totalt
I en enkät gjord av FKG visar fordonsindustrin en liten ökning, dock är framtida varsel ett orosmoln.I den senaste snabbenkäten som FKG-Fordonkomponentsgruppen gjorde till sina medlemsföretag och andra intressenter i måndags den 25 maj så har en svag, men positiv utveckling skett i industrins återhämtning. Så vad visar då trenden enligt enkäten?..
Bygg ihop din egen automationscell
Automationsbyggaren som bygger på principen - Bygg din egen automationslösning kan användaren välja på flera olika tjänster. Elektroautomatik lanserar konfigurator.  Elektroautomatik tar nästa steg i digitaliseringens värld och lanserar en konfigurator. Där kan du som användaren själv bygga ihop din egen automationscell. I..
VI GÖR DIG BÄTTRE
VI GÖR DIG BÄTTRE
Produktion mitt i Småland gör kommunikationen enkel och transporterna korta. Vi tillverkar Dina detaljer med moderna maskiner i både mindre och större serier.  Vi jobbar med de flesta tillverkningstekniker men är experter på skärande bearbetning. Materialet kan vara plast, stål, rostfritt, aluminium eller mässing. Vi är extra duktiga..