Nyheter

Succé för Inköpardagen i Norr

den 2 mars 2016 17:22 Företagsprofil

Inköpardagen i Norr gjorde succé för andra året i rad i Skellefteå. Över 200 inköps- och upphandlingschefer och medarbetare var på plats.

Eventet gick av stapeln på Folkparken och årets tema var "Innovativa inköpsstrategier och värdeskapande leverantörs relationer". 

2016 års trender inom inköp och logistik inledde dagen framförda av Silfs Vd Carina Dahllöf som även agerade moderator.

De tydligaste trenderna 2016 är

1. CSR i alla delar av Supply Chain,

2. Använda tydliga mål och KPIer samt

3. Växa med lönsamhet i kärnverksamheten dvs ett sömlöst flöde som kan mätas med enkla KPIer och generera en hållbar lönsamhet över tiden.

En rad talare förmedlade många intressanta och aktuella ämnen
Arne Andersson på PostNord talade om konsumentdriven logistik och dess påverkan på inköp och logistik funktionen. Ett tips Arne förmedlade är att vara transparent med lagersaldot. Kunden ska få veta vad som finns i lager. Och så ska det vara snabba, tydliga, leveranser.

– Det ska inte stå att ni levererar inom mellan 10–20 dagar. Är vi privata eller professionella? Vill vi vara med i den förändringsprocess som digitaliseringen kräver – eller inte?

Från policydokument och rutiner till värdeskapande leverantörsrelationer, talade Markus Hyltegård, Inköpschef på ASSA ABLOY i Skellefteå.

Anders Sörqvist, iTid och Staffan Larsson,Platschef på Brokk tog med sitt Lean projekt ansvar för slutkundernas nöjdhet.

Inköpsfrågorna i fokus och hur du lyckas med spendanalys talade Helena Brynolfsson från Prosourcia

Hur vi lyckas med medvetna transportinköp för att minska kostnad och miljöpåverkan, talade Magnus Molin, från Primelog om.

Myten om säljarvänliga och köparvänliga avtalsvillkor, Jon Kihlman, Advokat, jur. dr, Avtalsrätt.comInköpardagen är en av flera dagar som man arrangerar i Skellefteå under namnet ”Dagar i Norr” och hela programmet med deltagare och utställare finner man under just Inköpardagen i Norr. Silf har varit med sedan starten och agerat både moderator, föreläsare och utställare, en bra arena för inköpare och upphandlare i norr som vill lära nytt.

Silf Media

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Vad tycker inköparna

Smidigt verktyg!
Smidigt verktyg!
”Portalen var ett väldigt smidigt verktyg för att på bred front gå ut med RFQ. Våra senaste två RFQ’s har resulterat i att vi har knutit två nya leverantörer till oss.” Anders Lindberg inköpare och produktutvecklare på ATA Bygg- och Markprodukter AB i Sollentuna      
Inköpsbarometern - Gyllene möjligheter på en osäker marknad
Inköpsbarometern - Gyllene möjligheter på en osäker marknad
Varje år sammanställer Qimtek trender och förändringar i den svenska tillverkningsindustrin. Enkäten är riktad mot inköpare, beställare och beslutsfattare. Svaren publiceras på Qimtek.se, Svensk Verkstad och i SILF SUPPLY CHAIN Outlook. Över 250 svar kom Qimtek tillhanda inför 2016 års Inköpsbarometer. Marknaden..
Ställ rätta och rimliga krav - FR2000 en möjlighet
Ställ rätta och rimliga krav - FR2000 en möjlighet
Upphandlare inom det offentliga vill ställa krav på både kvalitet, miljö och ekonomi. Men är ISO den enda garantin för att lyckas med detta? Många småföretag missar möjligheten att delta i kampen om de ca 600 miljarder kr som årligen upphandlas på grund av att upphandlarna ställer orimliga och oproportionerliga..
Elmia Subcontractor - Inköparens marknad
Elmia Subcontractor - Inköparens marknad
När landets underleverantörer ställer ut på Elmia Subcontractor är det i första hand en kategori besökare de gärna ser i sina montrar: inköparna. Och för inköparna är naturligtvis mässan ett serverat smörgåsbord, perfekt preparerade jaktmarker när de söker leverantörer för sina produkter. –..
Detta är ett bra forum för de som önskar hjälp med outsorcing eller vice versa...
Detta är ett bra forum för de som önskar hjälp med outsorcing eller vice versa...
Detta är ett bra forum för de som önskar hjälp med outsorcing eller vice versa... Mikael Eriksson BXB Industrial
Guld värt!
Det var guld värt detta och jag är jättenöjd med utfallet efter att ha sökt leverantörer. Dessutom tjänar vi en hel del pengar på att jämföra priset. Nöjd inköpare i Vätterbygden
Så nöjd med kontakter!
Så nöjd med kontakter!
"Jag är så nöjd med de kontakter jag får när jag lägger ut förfrågningar via Qimtek. Det har funkat väldigt bra!" Geza Pinter, Technique and Maintenance Carlfors Bruk
Verkligen ett bra system
Verkligen ett bra system
"Det är verkligen ett bra och jättesmidigt system." Ann Lundahl, Inköpschef från Noxon AB, om Qimteks Sourcing tjänst.   Läs mer
Det är helt suveränt detta!
Det är helt suveränt detta!
"-Det är helt suveränt detta! Det tog bara några timmar efter att jag lagt in min förfrågan så fick jag svar av leverantörer som var riktigt bra! Alla borde använda detta för det är helt fantastiskt!" Staffan Davidsson, 66 nm AB
Barometer visar styrka hos svenska leverantörer
Barometer visar styrka hos svenska leverantörer
Trots de blandade rapporterna från marknaden så indikerar årets Inköpsbarometer att det finns en viss optimism bland inköpare i verkstadsindustrin.  Kanske inte samma optimism som förra året men definitivt högre än 2012 och 2013. I år tror 25% att deras outsourcingbehov kommer att ökad under de första 6 månaderna..
Funktioner för Sourcing Premium
Sourcing Premium   Funktioner för Sourcing Premium   Skicka ut förfrågningar Med Qimteks RFQ Wizard skapar du enkelt en offertförfrågan och matchar mot de bästa leverantörerna på marknaden. Du väljer sen de som du tycker passar bäst. ..
Fått en hel del bra napp!
Fått en hel del bra napp!
"Fått en hel del bra napp, framför allt på områden som varit något utanför våra vardagliga inköp." Håkan Larsson, Underhållsansvarig Lesjöfors Fjädrar AB
ger Qimtek högsta betyg
ger Qimtek högsta betyg
”Ni sparade mig ett tidskrävande jobb, hittade snabbt en bra leverantör för montage av stålkonstruktion, ger Qimtek högsta betyg.” Andreas Larsson, Inköpare Logosol AB
Tack för allt stöd. Qimtek är en utmärkt service
Tack för allt stöd. Qimtek är en utmärkt service
”Vi har fått ett flertal offerter från kvalificerade leverantörer på tillverkning av UPS-skåp som vi nu utvärderar. Tack för allt stöd. Qimtek är en utmärkt service.” Peter Nystrom, VD TSi Power Corporation