Nyheter

PLAY: Fords sömndräkt visar farorna med trötta förare

den 15 mars 2019 10:25 Företagsprofil

Att köra in till kanten när tillfälle ges, få i sig koffeindryck samt en sovstund på 20 minuter kan utgöra skillnaden mellan liv och död, säger Dr Gundolf Meyer Hentschel. Se filmen.

1 av 5 trafikolyckor beror på trötthet hos förare. Idag under World Sleep Day väljer därför Ford att lyfta farorna med att köra trött, med hjälp av en sovdräkt som simulerar trötthetssymptom. De flesta vet att sömnbrist kan göra dig grinig, få din hud

Läs mer

Ford Motor Company AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

De vinner Volvos teknikpris för elektrifiering av bergtäkt
– Det här priset lyfter inte bara fram en innovation – utan en hel rad av innovationer som var nödvändiga för att tänka nytt kring en urgammal process, säger Lars Stenqvist, CTO på Volvo, som samarbetat med Skanska, Energimyndigheten och två universitet. Se filmen om projektet.Ett helt nytt koncept för en självkörande batterieldriven dumper utvecklades för Volvo CE:s Electric..
Svensk stålexport ökar
Det den svenska stålindustrin hittills i år förlorat på gungorna i USA har vi med råge tagit igen på karusellen i andra länder runt om i världen, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.Trots att Donald Trump i juni förra året införde importtullar på stål med 25 procent, har den samlade svenska stålexporten globalt hittills i år..
Sandvik höjer ribban
Nya långsiktiga mål och ökad förvärvstakt.Idag på kapitalmarknadsdagen i Tammerfors, Finland, har Björn Rosengren, VD och koncernchef för Sandvik och Tomas Eliasson, ekonomi- och finansdirektör på Sandvik presenterat de huvudsakliga strategiska fokusområdena baserat på den underliggande principenLäs mer
Ökat kapacitetsutnyttjande i industrin
Når 91 procent.Industrins kapacitetsutnyttjande ökade med 0,5 procentenheter under det första kvartalet 2019 jämfört med det fjärde kvartalet 2018, i säsongrensade tal. Ökningen av kapacitetsutnyttjandet i industrin innebar att utnyttjandegraden ökade till 91,0 procent,Läs mer
Boliden satsar på vindkraft
Har tecknat ett långsiktigt elförsörjningsavtal med ett företag inom vindkraftsutveckling, vilket innebär utökad produktion av fossilfri el i både Finland och Sverige.Avtalet innebär också att Bolidens energiförsörjning fortsatt säkerställs till konkurrenskraftiga villkor.  – Överenskommelsen innebär att vi får en ökad..
Hundra levererade presshärdningslinjer
Den Italienska underleverantören Metal Automotive Components investerade i sin första.MA, Metal Automotive Components, med huvudkontor i Rivoli, Turin, Italien, är sedan 1970-talet en stor leverantör av kallformade plåtdetaljer till den globala fordonsindustrin. För några år sedan beslöt man sig för att även börja tillverka presshärdadeLäs..
HYBRIT prisas av Naturvårdsverket
Naturvårdsverket har tilldelat HYBRIT miljömålspriset för ”mod och tempo”. Initiativet, som startades av SSAB, LKAB och Vattenfall planerar att tillverka fossilfritt stål genom att ersätta kol med fossilfri el och vätgas. Utsläpp från stålproduktionen blir då vatten istället för koldioxid. Miljömålspriset är instiftat av Naturvårdsverket för att uppmärksamma och..
Castrol och Gehring inleder partnerskap
Smörjmedelsföretaget och tillverkaren av verktygsmaskiner vill utveckla framtidens motorutformning.Castrol, ett av världens ledande varumärken inom smörjmedel, och Gehring, en global tillverkare av verktygsmaskiner, har tillkännagivit att de stärker sitt samarbete genom ett partnerskap som kombinerar Castrols expertis inom smörjmedel och..
Inleder samarbete med Airbus Corporate Jets
Ska optimera luftfuktningssystem till ACJ320-familjen. En högre luftfuktighet på långdistansflygningar reducerar en rad problem som orsakas av torr luft.CTT Systems AB i Nyköping har undertecknat en avsiktsförklaring med Airbus Corporate Jets för att optimera ett luftfuktningssystem till ACJ320-familjen för att ytterligare förbättra effektivitet och..
Vegetabiloljeorder till Alfa Laval värd 60 miljoner kronor
Ska leverera processutrustning till en produktionsanläggning för solrosolja i UzbekistanOrdern omfattar olika typer av produkter såsom separatorer och plattvärmeväxlare vilka kommer att användas för att omvandla rå vegetabilolja, såsom solrosolja, till förädlad matolja. Ordern har ett värde av cirka 60 miljoner kronor och är bokad inom..
Höganäs använder 83 procent av alla biprodukter
Pulvertillverkaren Höganäs arbetar för att så mycket som möjligt av företagets biprodukter ska användas som ny råvara i egen produktionen eller hos andra industrier. Vid metallpulvertillverkaren Höganäs AB:s produktionsanläggningar runt om i världen uppkommer omfattande mängder biprodukter, även kallade sidoströmmar. Under 2018 kom hela 83 procent av..
Vice vd lämnar verkstadskoncernen
Clas Gunneberg har valt att lämna sin tjänst som Vice Vd för VBG Group och Divisionschef för Mobile Climate Control. – Jag vill tacka Clas för den tid han verkat inom VBG Group. Han har aktivt bidragit till att integrera Mobile Climate Controls verksamhet i koncernen och på ett förtjänstfullt sätt drivit på utvecklingen för att skapa den goda..
RISE blir medlem i Teknikföretagen
-Teknikföretagen ser RISE medlemskap som strategiskt viktigt i vår strävan att stärka Sverige som industrination, säger Teknikföretagens vd Klas Wåhlberg.RISE Research Institutets of Sweden blir medlem i Teknikföretagen. Medlemskapet innebär att de drygt 2 700 medarbetarna på RISE kommer omfattas av Tekniktjänsteavtalet. - Jag är glad att kunna välkomna RISE..
Tillverkaren i Hudiksvall växer så det knakar
Större produktionsyta samt en rad investeringar och nyanställningar är redan på plats. Varje år investerar man även en miljon kronor i personalen, i bland annat vinstdelning och friskvård.HSP Gripen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydraulisk griputrustning för materialhantering under varumärket och produktnamnet Gripen. Huvudsakliga användningsområden är..
Indutrade förvärvar svenska bolaget Starke Arvid
Bolaget tillverkar materialhanteringsutrustning samt vägunderhållsprodukter under varumärkena Starke Arvid och Fjärås of Sweden.Indutrade har den 17 maj tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Starke Arvid AB med en årsomsättning om cirka 90 miljoner kronor. Starke Arvid är ett företag som utvecklar och levererar produkter och system för materialhantering..