Nyheter

PEPAB i Söderhamn satsar tillsammans med nya delägare

den 1 oktober 2015 10:19 Företagsprofil

PEPAB Produktionspartner i Söderhamn får nya delägare när Inlandsinnovation och Investa Företagskapital investerar 10 miljoner kronor i bolaget. Kapital som ska användas för att anställa, nå fler marknader och vidga kunderbjudandet.

– Vi tar nu nästa steg i utvecklingsprocessen för att ge våra kunder kortare ledtider, högre leveranssäkerhet och ett bredare tjänsteutbud inom konstruktion och produktion, säger Stig-Olof Elmelind, vd PEPAB.

Söderhamnsbolaget grundades 1989 och verkar inom plåtbearbetning, svets och montering.

PEPAB vill bli bäst i Sverige på kvalitetsarbeten inom plåtbearbetning med seriestorlekar från 10-200 stycken. Visionen är att vara den produktionspartner och legotillverkare som kunderna i alla lägen föredrar att köpa sina plåtdetaljer från.

Under senare år har PEPAB satsat stort på att utveckla sitt kunderbjudande. Dels genom investeringar i maskiner, men även genom investeringar i personal och organisation. 6 personer har rekryterats under året och ytterligare en person är på väg in.

Pepabs vd Stig-Olof Elmelind presenterar sina visioner.

– Vi räknar med att den fortsatta utvecklingen kommer att generera ytterligare intressanta och utvecklande arbetstillfällen till fabriken i Söderhamn, fortsätter Stig-Olof.

– Inlandsinnovation har höga förhoppningar om tillväxten i bolaget, det ska bli spännande att se vad det tillskjutna kapitalet kan åstadkomma. Jag är trygg med Stig-Olofs långa erfarenhet inom branschen och PEPABs kunniga personalstyrka, säger Leif Pettersson, investeringsansvarig Inlandsinnovation.

Investa företagskapital gör sin andra investering inom kort tid, och står för den privata kapitalinsatsen i denna runda.

– Det känns väldigt bra att vi åter är en spelare att räkna med på den norrländska riskkapitalscenen, säger Bengt-Göran Persson, Investa Företagskapital

PEPAB Produktionspartner AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Krispaketen för låga, borde vara 500 miljarder.
Åtgärder som fungerade under 1990-talskrisen och finanskrisen fungerar inte nuI en debattartikel i SvD skriver professorerna Martin Andersson, Pontus Braunerhjelm och Johan Eklund att regeringen och stödpartier inte agerar tillräckligt kraftfullt i de krispaket som lagts fram. Om Sverige skulle satsa i motsvarande nivå som USALäs mer
Medicinteknikföretag går mot strömmen i coronakrisen
Getinge meddelade i förra veckan att man ökar produktionskapaciteten för ventilatorer med 60% för att stötta intensivvårdsavdelningar globalt.Getinge har sedan utbrottet av COVID-19-pandemin sett en ökad global efterfrågan på ventilatorer, extrakorporeal livsuppehållande teknik (ECLS) och avancerad monitorering för intensivvårdsenheter. För att möta den..
Teknikföretagen möter statsministern: Kräver handlingsplan
Efterlyser en väg framåt där vården klarar belastningen utan att politik eller rädsla för smitta lamslår samhället.– Risken är stor att vi hamnar i en djup ekonomisk kris med massarbetslöshet och en helt ny ekonomisk situation för Sverige och världen under många år framöver. Även om det inte går att sätta ett slutdatum på virusspridningen..
Ortic kammar hem en order värd 15 miljoner
Den nya produktionslinjen ger stor produktivitetsökning hos kunden.Ortic AB i Borlänge har tagit hem en stor order värd 15 miljoner. Ordern avser en komplett produktionslinje som i hög fart kommer att producera från coil till en färdig rullformad och lasersvetsad produkt. Produkten kommer direkt i linjen även klippasLäs mer
Konecranes vinstvarnar
Coronavirusets spridning och ett stort hamnprojekt i USA belastar bolaget i första kvartalet.Flera länder har tagit i bruk omfattande begränsningar av människors och företags dagliga verksamhet på grund av coronaviruspandemin (COVID-19). Som en följd av detta begränsar flera av Konecranes kunder tillträdet till sina verksamhetsplatser, vilketLäs mer
Husvagnstillverkaren KABE stänger produktionen över påsk
Minimerar tillverkningen till enbart redan sålda produkter.Konsekvenserna av Covid-19 utbrottet påverkar KABE-koncernen och det finns en betydande risk för ekonomisk inverkan på koncernen. Det skriver husvagnstillverkaren i ett pressmeddelande. Till följd av situationen i övriga Europa och dess påverkan på leverantörsledetLäs mer
Gränges avslutar alla temporära anställningar
Från och med måndag gäller reducerad arbetstid för samtliga anställda i Sverige. Utbrottet av coronaviruset, Covid-19, och de extraordinära åtgärder och rekommendationer som myndigheter och regeringar har vidtagit för att minska smittspridningen, har väsentligt påverkat marknadsförhållanden och verksamhetsförutsättningar på de..
Scania permitterar nästan 19.000 i Sverige
I förra veckan meddelade Scania att 9.000 produktionsanställda skulle permitteras, men nu står det klart att siffran blir betydligt större.Lastbilstillverkaren Scania permitterar nästan samtliga 19 000 anställda i Sverige. Det uppger Ekot.  – Det beror på att förutsättningarna för att bedriva vår verksamhet har försämrats kraftigt. Vi måste..
Hannovermässan 2020 helt inställd
Tyskland förbjuder världens ledande tradeshow för industriell teknikHANNOVER MESSE kan inte äga rum i år på grund av den alltmer kritiska situationen kring Covid-19-pandemin. Hannover-regionen har utfärdat ett dekret som förbjuder iscensättning av världens ledande tradeshow för industriell teknik. Från och med nu framLäs mer
Bättre än väntat för Multidocker - och full orderbok
I veckan kunde Linköpingsföretaget ställa in extrastämman efter att finanserna såg stabilare ut än väntat, men hur har coronaviruset påverkat den svenska tillverkaren?Styrelsen i MultiDocker Cargo Handling AB, tillverkare av materialhanteringsutrustning, meddelade i veckan, att företaget efter närmare analys tillsammans med ekonomiska rådgivare, kommit fram till att det egna..
Klart: Hybricon blir svensk distributör för kinesiska bussjätten
-Vi står redan i startgroparna med ny utökad säljorganisation, säger Hybricons vd Johan Suup.Busstillverkaren Hybricon meddelar att distributörsavtalet med kinesiska King Long United Automotive Industry Co., Ltd (King Long), världens näst största busstillverkare, slutförhandlats och signerats på torsdagen den 26 mars. Avtalet innebär att HybriconLäs mer
Sandvik sänker lönerna för koncernledningen
Verkstadsjätten Sandvik meddelar på torsdagen en rad besparingsåtgärder för att stävja effekterna av coronaviruset.Sandvik-koncernen lämnade på torsdagen en uppdatering kring effekterna av coronaviruset. Verkstadsföretaget aviserar snabba besparingsåtgärder i form av arbetstidsförkortning, färre tillfälligt anställda och konsulter, generella..
Bosch utvecklar snabbtest för Covid-19
Diagnoser på under 2,5 timme:Bekämpningen av coronaviruspandemin. Tillförlitliga testresultat medför differentierande diagnoser på under 2,5 timme: Bosch koncernchef Dr Volkmar Denner, “Bosch’s snabba Covid-19 test kommer hjälpa till att stoppa spridningen av pandemin och brytaLäs mer
Produktionsstart på Saab i Linköping för Gripen F
Brasilien har beställt 28 Gripen E och 8 Gripen F. Nu har första metallkomponenten till Gripen F tillverkats, se filmklippet.Saab har nu påbörjat produktion av det tvåsitsiga stridsflygplanet Gripen F till Brasilien. Gripen F är som en Gripen E - fast för två. Gripen F är under utveckling för det brasilianska flygvapnet och har samma avancerade..
Stor potential för hållfasta tryckfjädrar för höga temperaturer
Med verktygsstål från Uddeholm testar Lesjöfors med framgång en ny typ av tryckfjäder.Vid fabriken i Lesjöfors pågår spännande utvecklingsarbeten och tester. För att lösa förfrågningar som företaget fått om tunga fjädrar med hög hållfasthet som utsätts för höga temperaturer, har ett nytt material testats med..