Nyheter

Mekanotjänst Industrier förstärker sin kvalitetsfunktion

den 8 februari 2013 07:26 Företagsprofil

I februari förstärker Mekanotjänst Industrier sin organisation med en kvalitets- och miljöchef - Magnus Hillgren. Magnus kommer främst att arbeta med förbättrings- och förändringsarbete, för att möta både dagens och morgondagens kundkrav och förväntningar.

 Magnus Hillgren, 39, har sitt ursprung från Gävle, där han började sin karriär på Ericsson. Under åren har han byggt på sin tekniska grundutbildning med bland annat ledarskap, kvalitetsstyrning och projektledning. De senaste åren har han arbetat med såväl kvalitetsstyrning, produkt- och processkvalitet samt leverantörs- och verksamhetsutveckling med fokus på förbättrings- och förändringsarbete. Hillgren har samlat erfarenhet från flera stora företag, bland annat från Ericsson i Kista och Sony Ericsson i Lund och senast vid en liknande tjänst hos Siemens AB Building Technologies i Stockholm.

 -Mina arbetsuppgifter hos Mekanotjänst Industrier kommer att ha fokus på den kund- och resultatinriktade verksamheten, där ständiga förbättringar är en naturlig del i det dagliga arbetet, berättar Hillgren. - Med Magnus bakgrund och erfarenheter, från liknande roller inom en bransch där det ställs mycket höga kvalitetskrav, passar han väldigt bra in vårt företag, säger Lennart Edling, VD och koncernchef Mekanotjänst Industrier. Magnus är anställd på Mekanotjänst Industrier och han kommer att jobba tillsammans med våra dotterbolags kvalitetsenheter. Med Magnus i teamet kommer vi att kunna öka takten och ambitionsnivån i vårt förbättrings- och förändringsarbete för att möta våra kunders framtida krav. 

 

För ytterligare information kontakta;

Lennart Edling, VD och koncernchef Mekanotjänst Industrier
Tel: 070-583 20 10
lennart.edling@mekanotjanst.se

Mer info & bilder: www.mekanotjanst.se

 

Mekanotjänst Industrier är en legotillverkare med en bred produktionskunskap och avancerad produktionsteknik. Vi kompletterar egen produktion inom mekanisk bearbetning med en stark och flexibel inköpsfunktion för att kunna leverera både komponenter och avancerade systemlösningar till kunder med höga krav på kvalitet och leveransprecision. Våra internationella kunder finns inom verkstadsindustri, medicinteknik, elektronik, railtech, offshore och den tyngre fordonsindustrin. Mekanotjänst är en koncern som omsätter ca 500 mkr och har 300 anställda. Verksamheten finns i Sverige och Estland. I koncernen ingår även Trux, marknadsledande i Europa på frontmonterad säkerhetsutrustning för tunga lastbilar, och Wirematic TruTorq som gör pneumatiska manöverdon. www.mekanotjanst.se

Mekanotjänst i Järvsö AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Ge bort en bok i julklapp?
Nu kommer en ny bok om en av Sveriges mest framgångsrikaste industriprodukter. I samband med att Scanias legendariska V8-motor firar jubileum lanseras nu boken ”Scania V8 fyller 50 år, 1969 – 2019”. I boken finns allt du behöver veta, och lite till, om en av Sveriges mest framgångsrikaste industriprodukter genom tiderna. ScaniasLäs mer
Teknikdag hos Evomatic i Karlshamn
Öppet hus den 16 januari, med bland annat automationstrender på programmet.Nu är det äntligen dags igen! För 8:e året i rad har vi återigen nöjet att tillsammans med våra leverantörer bjuda in till ett “öppet hus” i Evomatics lokaler på Södra Stillerydsvägen 17A, KARLSHAMN. Torsdagen den 16 januari visar vi olika spännande..
Lägg fokus på Era styrkor – Resten fixar Exmo!
Lägg fokus på Era styrkor – Resten fixar Exmo!
Allt inom montering, paketering, produktutveckling, produktionslösningar, prototyper m.m. Exmo AB kan hjälpa ert företag med effektiva produktionslösningar vilket innebär att de arbetar med totala produktionslösningar och automatiserad volymproduktion. Det vanligaste är att Exmo tar ansvar för hela kedjan, från idé till levererad..
Idag öppnar årliga RavemaExpo
Allt fler industriföretag väljer att digitalisera och automatisera sin produktion. RavemaExpo 10-12 december 2019 Det populära årliga eventet öppnar idag och många besökare kan se ny teknik, mingla och förse sig från det digra julbordet.  Allt fler industriföretag väljer att digitalisera och automatisera sin produktion. På så vis kanLäs..
Han blir teknisk chef på svenska elbilsföretaget
30 års erfarenhet av teknisk utveckling inom europeisk bilindustri för bland annat Volvo, Fiat, Autoliv och Nevs.Inzile är ett svenskt företag som utvecklar, tillverkar och säljer eldrivna lätta lastbilar (klass N1). Företaget grundades 2012 och har huvudkontor och sin produktionsanläggning i Västervik, Småland. Företaget har ytterligare två..
Grantek taktar upp med ny utrustning från DMG MORI och ABB
Kommer att kunna producera under betydligt fler timmar per dygn.Grantek AB i Fagersta är ett företag med lång erfarenhet som levererar produkter och tjänster inom områdena mekanisk bearbetning, serieproduktion, legotillverkning, reverse engineering, konstruktion, CAD/CAM-teknik, 3D-skrivare m.m.  Företagets gedignaLäs mer
Produkter av miljögummi, bio-TPE och silikon
Produkter av miljögummi, bio-TPE och silikon
AnVa Polytech tillverkar högkvalitativa produkter i gummi, TPE och silikon. Med en spetskompetens inom komplexa elastomera produkter finner du även kombinationer av gummi med plast eller metall. ”Eftersom vi blandar vårt gummi själv har vi en flexibilitet som är svår att hitta på annat håll. Även de produkter vars exakta material inte..
NEVS pratar hållbara transporter på DI:s stora Mobilitetsdag
För att nå klimatmålen och lösa framtidens mobilitet krävs ny teknik, omfattande åtgärder i stadsmiljöer och samarbeten. Den 10 december deltar NEVS vice vd Stefan Tilk på Stora Mobilitetsdagen i Stockholm.   Det syns en tydlig omställning till eldrivna fordon och nu väntar nästa mobilitetsrevolution där den privatägda bilen och dess framtid utmanas. Behovet..
NEVS pratar hållbara transporter på DI:s stora Mobilitetsdag
För att nå klimatmålen och lösa framtidens mobilitet krävs ny teknik, omfattande åtgärder i stadsmiljöer och samarbeten. Den 10 december deltar NEVS vice vd Stefan Tilk på Stora Mobilitetsdagen i Stockholm.   Det syns en tydlig omställning till eldrivna fordon och nu väntar nästa mobilitetsrevolution där den privatägda bilen och dess framtid utmanas. Behovet..
Ökad rörlighet och minskat slitage
Påklädnaden säljs i ett grundutförande vilket innebär att slangpaketet som fästs vid roboten är tomt, med möjlighet att beställa kablage för luft, I/O och annan kommunikation separat.Det finns flera fästen längs med robotarmen som är lätta att öppna för att montera påklädnadspaketet, eller lossa hela eller delar av det. Tillsammans med den..
Svenska specialfordon – affärsmöjligheter för leverantörer
Går det att elektrifiera eller konvertera en husbil, personbil klass II, för att få fram en ”bonusbil”?Frågan är aktuell nu när även körcykeln WLTP (exakt beräkning av bränsleförbrukning och utsläpp) införs med konsekvensen att nya husbilar straffbeskattas ut från marknaden. Det skriver FKG - Fordonskomponentgruppen i ett..
Ny standardiseringschef på SIS
Han får det övergripande ansvaret för alla standardiseringssektionerna.Dan Nilsson är ny standardiseringschef på Svenska institutet för standarder, SIS. Han har närmast varit sektionschef för standardisering vård och omsorg. Hans nya roll innebär att han nu blir en del av ledningsgruppen och har det övergripande ansvaretLäs mer
Säkrare byten av coils och minimerade inre ställtider
Nu har AGAB utvecklat efterfrågade mobila lagerställ för enkel, säker och snabb hantering.De mobila coilställen anpassas efter kundens storlek på coilen och antal coil som ska lagras vid maskin. Sedan tidigare har AGAB sålt och utvecklat coilvändare för att vrida coils upp coils säkert utan travers eller truck. Både AGABs coilvändare och AGABsLäs mer
Tänk om en gjuten komponent kunde meddela när den behöver underhåll?
Smart gjutgods är en av två innovationer som belönas när gjuteribranschens bästa utses.Smartare gjutgods som kan meddela när det behöver tekniskt underhåll eller bytas ut, respektive lättare och mer kostnadseffektivt gjutgods genom att använda saltkärnor vid pressgjutning av aluminium. I år får två innovationer priset för gjuteribranschensLäs mer
Bevego expanderar i Lund
Dubblar ytan.Bevego fortsätter att expandera i Lund och kommer inom kort öppna portarna till en ny fin lokal på Skiffervägen 70. Flytten innebär ett geografiskt bättre läge med mer ändamålsenliga lokaler och dubblade ytor. -Dessutom erbjuder vi en rad olika mervärdenLäs mer