Nyheter

Mekanotjänst Industrier förstärker sin kvalitetsfunktion

den 8 februari 2013 07:26 Företagsprofil

I februari förstärker Mekanotjänst Industrier sin organisation med en kvalitets- och miljöchef - Magnus Hillgren. Magnus kommer främst att arbeta med förbättrings- och förändringsarbete, för att möta både dagens och morgondagens kundkrav och förväntningar.

 Magnus Hillgren, 39, har sitt ursprung från Gävle, där han började sin karriär på Ericsson. Under åren har han byggt på sin tekniska grundutbildning med bland annat ledarskap, kvalitetsstyrning och projektledning. De senaste åren har han arbetat med såväl kvalitetsstyrning, produkt- och processkvalitet samt leverantörs- och verksamhetsutveckling med fokus på förbättrings- och förändringsarbete. Hillgren har samlat erfarenhet från flera stora företag, bland annat från Ericsson i Kista och Sony Ericsson i Lund och senast vid en liknande tjänst hos Siemens AB Building Technologies i Stockholm.

 -Mina arbetsuppgifter hos Mekanotjänst Industrier kommer att ha fokus på den kund- och resultatinriktade verksamheten, där ständiga förbättringar är en naturlig del i det dagliga arbetet, berättar Hillgren. - Med Magnus bakgrund och erfarenheter, från liknande roller inom en bransch där det ställs mycket höga kvalitetskrav, passar han väldigt bra in vårt företag, säger Lennart Edling, VD och koncernchef Mekanotjänst Industrier. Magnus är anställd på Mekanotjänst Industrier och han kommer att jobba tillsammans med våra dotterbolags kvalitetsenheter. Med Magnus i teamet kommer vi att kunna öka takten och ambitionsnivån i vårt förbättrings- och förändringsarbete för att möta våra kunders framtida krav. 

 

För ytterligare information kontakta;

Lennart Edling, VD och koncernchef Mekanotjänst Industrier
Tel: 070-583 20 10
lennart.edling@mekanotjanst.se

Mer info & bilder: www.mekanotjanst.se

 

Mekanotjänst Industrier är en legotillverkare med en bred produktionskunskap och avancerad produktionsteknik. Vi kompletterar egen produktion inom mekanisk bearbetning med en stark och flexibel inköpsfunktion för att kunna leverera både komponenter och avancerade systemlösningar till kunder med höga krav på kvalitet och leveransprecision. Våra internationella kunder finns inom verkstadsindustri, medicinteknik, elektronik, railtech, offshore och den tyngre fordonsindustrin. Mekanotjänst är en koncern som omsätter ca 500 mkr och har 300 anställda. Verksamheten finns i Sverige och Estland. I koncernen ingår även Trux, marknadsledande i Europa på frontmonterad säkerhetsutrustning för tunga lastbilar, och Wirematic TruTorq som gör pneumatiska manöverdon. www.mekanotjanst.se

Mekanotjänst i Järvsö AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Är du i behov av frigöra kapital eller gå ner i fasta kostnader?
Är du i behov av frigöra kapital eller gå ner i fasta kostnader?
Högbloms Legomontage är kontraktstillverkaren som åtar sig ett helhetsansvar inom logistik, produktion, lagerhållning, verifiering och distribution.  På vår anläggning i Vallentuna utanför Stockholm kan vi ta hand om delar eller hela kedjan från inköp till distribution, här har vi arbetat med legomontering i över 20 år...
SSG lanserar kostnadsfri kurs om coronaviruset och covid-19
SSG lanserar nu en kostnadsfri informationskurs om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Syftet är att öka kunskapen om man förebygger smittspridning, baserat på information ifrån svenska myndigheter.Det nya coronaviruset har på kort tid spridit sig över världen. Konsekvenserna av viruset, och den medföljande sjukdomen covid-19 har tvingat samhällen till..
Sex missar i krispaketen som lägger krokben för småföretagen
Företag hör av sig och är besvikna över stödet till företagen där det mesta består av lån Många företag befinner sig i sin värsta kris någonsin och har nu inlett permitteringar. De arbetar febrilt för att snabbt minska personal och utgifter, samtidigt som de försöker få tag i pengar för att täcka de kostnader som för många känns..
Gnosjöföretaget delar ut gratis handdesinfektion till kunderna
Viktigt att vi tillsammans jobbar emot de globala motgångarna och tar oss igenom dem gemensamt, menar Emil Göhlin.Den 18 mars tog familjeföretaget Göhlins i Gnosjö kontakt med bolaget Anolytech AB som har utvecklat utrustning för att effektivt kunna tillverka desinfektionsmedel på lokal nivå. De hade valt att gratis erbjuda handdesinfektionsmedel till de som..
5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning
För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.– Med rätt utrustning kan du förkorta dina tider för omriggning till sekunder, det ger ökad lönsamhet och större produktivitet, säger Bo Blom, vd..
Qimtek stödjer medicintekniska företag med sourcing av komponenter och produkter
Qimtek stödjer medicintekniska företag med sourcing av komponenter och produkter
Qimtek AB, Sveriges största marknadsplats för tillverkningsindustrin, gör sin sourcingtjänst tillgänglig för inköpare i medicintekniska företag. Syftet är att ge inköparna snabb tillgång till underleverantörer i Sverige för att stödja produktionsökningen av vårdutrustning.  ”Behovet av medicinteknisk..
Fine Scandinavia - One Partner
Fine Scandinavia - One Partner
Din flexibla leverantör med stor kapacitet och produktions-anläggningar i Sverige och Vietnam.   Vi hjälper till med Legotillverkning Genom våra moderna produktionsanläggningar i Sverige och Vietnam får du tillgång till kompletta maskinparker och teknologi som stärker ditt företags kapacitet inom industriell produktion och..
Trestad Laser erbjuder djupdragning och hydroformning i en ny Quintus press
Trestad Laser erbjuder djupdragning och hydroformning i en ny Quintus press
Trestad Laser AB i Trollhättan kan erbjuda unik pressning och hydroformning i sin nya Quintus press.  "Genom att beställa en QFM 1.1-800 Quintus Press, tar vi metallformning till nästa nivå." säger VD Patrick Andersson. QUINTUS Djupdragningspress är den mest mångsidiga av Quintus Flexform pressar när det gäller..
JP Legotjänst AB erbjuder paketering & montering
JP Legotjänst AB erbjuder paketering & montering
Montering & paketering är det största av våra affärsområden. Området är brett och rymmer det mesta inom syning, mekanisk montering och förpackning. Hos oss är inget uppdrag oviktigt eller för litet. Berätta vad du vill ha hjälp med så lovar vi återkomma med en lösning och ett..
Haldex permitterar 250 anställda
Anpassar verksamheten efter tillfälligt lägre efterfrågan För att anpassa verksamheten till den lägre efterfrågan som följt av det globala COVID-19 utbrottet har Haldex idag beslutat att per måndagen den 30 mars korttidspermittera flertalet anställda i Landskrona. Sammanlagt berörs cirka 250 medarbetare. DeLäs mer
Hydro först ut bland svenska aluminiumproducenter
Hydros aluminiumanläggningar i Sverige är nu certifierade enligt ASI Performance Standard, som innebär ansvarsfull produktion, inköp och handhavande av aluminium. Certifieringen från Aluminium Stewardship Initiative (ASI) innefattar strängpressnings- och tillverkningsverksamheten vid Hydros anläggningar i Finspång och Vetlanda. Dessutom har Hydros omsmältverk i Sjunnen,..
Öka säkerheten på din arbetsplats när du arbetar med tryckluft
11 tips från CEJN!Att arbeta med tryckluft kräver säkerhetstänkande. Att vara medveten om farorna och ha rätt utrustning är avgörande för en säker arbetsplats och det ska vara säkert och pålitligt utan att det påverkar prestanda och effektivitet. I USA kommer mer än 25Läs mer
Digitaliserad orderhantering sparar tid och säkrar kvaliteten hos Lideco
Lideco är ett svenskt företag som levererar verktygskomponenter från egen produktion och världsledande leverantörer. Med hjälp av Connect Companies och en modern integrationslösning har Lideco nu digitaliserat och automatiserat en stor del av arbetet med offertförfrågningar och orderhantering. För Lideco har den nya integrationslösningen inneburit stora..
Härdservicegruppen expanderar och bygger nytt
Den första etappen innefattar ett investeringsprogram om 15 miljoner.Etableringen av en ny värmebehandlingsenhet i Hallstahammars Kommun är ett resultat av det framgångsrika förvärv Härdservice gjorde för snart 3 år sedan av KVB Kolbäcks Värmebehandling AB. Verksamheten i Kolbäck har sedan förvärvet 2017 genomgått en..
Hydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i Hudiksvall
Uppgraderar med senaste tekniken.Hydroscands rörbockningsverksamhet i Hudiksvall har nu uppgraderat sin mätutrustning med den senaste tekniken inom portabla mätarmar för industri. Detta möjliggör en ökad kvalitetssäkring vid exakt mätning av bockade rör. Den nya mätutrustningen användsLäs mer