Nyheter

Mekanotjänst i Hudiksvall flyttar produktionen

den 13 januari 2015 11:09 Företagsprofil

Mekanotjänst utreder flytt av produktionen i Hudiksvall till produktionsenheterna i Järvsö och Örnsköldsvik, enligt ett pressmeddelande från bolaget i december.

Bakgrunden är att hyresvärden Hiab behöver lokalerna för att utöka sin forsknings- och utvecklingsverksamhet och därmed sagt upp hyresavtalet med Mekanotjänst.

Mekanotjänst i Hudiksvall har varit hyresgäster hos Hiab sedan man tog över den skärande bearbetningen från Hiab 1997.

– Hiab har erbjudit Mekanotjänst ersättningslokaler inom området, men den bedömning som gjorts av Mekanotjänst är att lokalen inte fullt motsvarar våra behov och att den investering som måste göras inte ger oss några långsiktiga förbättringar eller effektiviseringar av verksamheten, säger Lennart Edling koncernchef på Mekanotjänst. 

– Uppsägningen av vårt hyresavtal har fått oss att öka takten på koncernutvecklingen och snabbutreda de möjligheter vi ser för Mekanotjänst i Hudiksvall, fortsätter Lennart Edling. Hela koncernen har under 2014 genomgått en strukturförändring. Vi har en ny koncernorganisation som jobbar för ett Mekanotjänst. Vi har förstärkt ledningen, skapat en gemensam säljorganisation och arbetar hårt för att utveckla Mekanotjänst. Allt för att kunna möta våra kunders krav på en ännu effektivare produktion.

Den typ av produktion som Mekanotjänst bedriver i Hudiksvall finns också i Järvsö och Örnsköldsvik.

– Vi kommer att utreda möjligheten att fördela produktionen som i dag finns i Hudiksvall mellan de övriga produktionsenheterna. MBL-förhandlingar inleds omgående. Först när dessa är klara vet vi exakt vilka konsekvenser detta kommer att få, säger Lennart Edling.

– Uppsägningen kom olämpligt, men det är inget vi kan påverka. Vi måste försöka se till hur vi på bästa sätt kan lösa situationen, både för våra anställda och självklart även för våra kunder, avslutar Lennart Edling.

För ytterligare information:

Lennart Edling 070 583 20 10

lennart.edling@mekanotjanst.se

Mekanotjänst i Järvsö AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Är du i behov av frigöra kapital eller gå ner i fasta kostnader?
Är du i behov av frigöra kapital eller gå ner i fasta kostnader?
Högbloms Legomontage är kontraktstillverkaren som åtar sig ett helhetsansvar inom logistik, produktion, lagerhållning, verifiering och distribution.  På vår anläggning i Vallentuna utanför Stockholm kan vi ta hand om delar eller hela kedjan från inköp till distribution, här har vi arbetat med legomontering i över 20 år...
Qimtek stödjer medicintekniska företag med sourcing av komponenter och produkter
Qimtek stödjer medicintekniska företag med sourcing av komponenter och produkter
Qimtek AB, Sveriges största marknadsplats för tillverkningsindustrin, gör sin sourcingtjänst tillgänglig för inköpare i medicintekniska företag. Syftet är att ge inköparna snabb tillgång till underleverantörer i Sverige för att stödja produktionsökningen av vårdutrustning.  ”Behovet av medicinteknisk..
Create4solutions Sweden AB lanserar sin nya hemsida
Create4solutions Sweden AB lanserar sin nya hemsida
Nu har Create4solutions Sweden AB i Västerås lanserat sin nya hemsida.  Nya hemsidan har stöd för att kunna marknadsföra företaget på sociala medier och Youtube. Create4solutions är ett svenskt företag med bakgrund och erfarenhet för att leverera metall- och plastdelar på ett snabbt sätt med hög kvalitet...
Virusbekämpande rengöringsmedel från Bio-Circle
Viral cleaner 100 har en virusbekämpande effekt.Bio-Circle har i dagarna lanserat ett nytt rengöringsmedel, Viral cleaner 100 som har en virusbekämpande effekt. Rengöringsmedlet bryter upp virusets yttre skikt, Lipidmembranet ett fettlager, och tränger in och på så vis blir viruset inaktivt och ofarligt,Läs mer
SSG lanserar kostnadsfri kurs om coronaviruset och covid-19
SSG lanserar nu en kostnadsfri informationskurs om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Syftet är att öka kunskapen om man förebygger smittspridning, baserat på information ifrån svenska myndigheter.Det nya coronaviruset har på kort tid spridit sig över världen. Konsekvenserna av viruset, och den medföljande sjukdomen covid-19 har tvingat samhällen till..
Sex missar i krispaketen som lägger krokben för småföretagen
Företag hör av sig och är besvikna över stödet till företagen där det mesta består av lån Många företag befinner sig i sin värsta kris någonsin och har nu inlett permitteringar. De arbetar febrilt för att snabbt minska personal och utgifter, samtidigt som de försöker få tag i pengar för att täcka de kostnader som för många känns..
Gnosjöföretaget delar ut gratis handdesinfektion till kunderna
Viktigt att vi tillsammans jobbar emot de globala motgångarna och tar oss igenom dem gemensamt, menar Emil Göhlin.Den 18 mars tog familjeföretaget Göhlins i Gnosjö kontakt med bolaget Anolytech AB som har utvecklat utrustning för att effektivt kunna tillverka desinfektionsmedel på lokal nivå. De hade valt att gratis erbjuda handdesinfektionsmedel till de som..
5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning
För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.– Med rätt utrustning kan du förkorta dina tider för omriggning till sekunder, det ger ökad lönsamhet och större produktivitet, säger Bo Blom, vd..
Fine Scandinavia - One Partner
Fine Scandinavia - One Partner
Din flexibla leverantör med stor kapacitet och produktions-anläggningar i Sverige och Vietnam.   Vi hjälper till med Legotillverkning Genom våra moderna produktionsanläggningar i Sverige och Vietnam får du tillgång till kompletta maskinparker och teknologi som stärker ditt företags kapacitet inom industriell produktion och..
Trestad Laser erbjuder djupdragning och hydroformning i en ny Quintus press
Trestad Laser erbjuder djupdragning och hydroformning i en ny Quintus press
Trestad Laser AB i Trollhättan kan erbjuda unik pressning och hydroformning i sin nya Quintus press.  "Genom att beställa en QFM 1.1-800 Quintus Press, tar vi metallformning till nästa nivå." säger VD Patrick Andersson. QUINTUS Djupdragningspress är den mest mångsidiga av Quintus Flexform pressar när det gäller..
JP Legotjänst AB erbjuder paketering & montering
JP Legotjänst AB erbjuder paketering & montering
Montering & paketering är det största av våra affärsområden. Området är brett och rymmer det mesta inom syning, mekanisk montering och förpackning. Hos oss är inget uppdrag oviktigt eller för litet. Berätta vad du vill ha hjälp med så lovar vi återkomma med en lösning och ett..
Haldex permitterar 250 anställda
Anpassar verksamheten efter tillfälligt lägre efterfrågan För att anpassa verksamheten till den lägre efterfrågan som följt av det globala COVID-19 utbrottet har Haldex idag beslutat att per måndagen den 30 mars korttidspermittera flertalet anställda i Landskrona. Sammanlagt berörs cirka 250 medarbetare. DeLäs mer
Hydro först ut bland svenska aluminiumproducenter
Hydros aluminiumanläggningar i Sverige är nu certifierade enligt ASI Performance Standard, som innebär ansvarsfull produktion, inköp och handhavande av aluminium. Certifieringen från Aluminium Stewardship Initiative (ASI) innefattar strängpressnings- och tillverkningsverksamheten vid Hydros anläggningar i Finspång och Vetlanda. Dessutom har Hydros omsmältverk i Sjunnen,..
Öka säkerheten på din arbetsplats när du arbetar med tryckluft
11 tips från CEJN!Att arbeta med tryckluft kräver säkerhetstänkande. Att vara medveten om farorna och ha rätt utrustning är avgörande för en säker arbetsplats och det ska vara säkert och pålitligt utan att det påverkar prestanda och effektivitet. I USA kommer mer än 25Läs mer
Digitaliserad orderhantering sparar tid och säkrar kvaliteten hos Lideco
Lideco är ett svenskt företag som levererar verktygskomponenter från egen produktion och världsledande leverantörer. Med hjälp av Connect Companies och en modern integrationslösning har Lideco nu digitaliserat och automatiserat en stor del av arbetet med offertförfrågningar och orderhantering. För Lideco har den nya integrationslösningen inneburit stora..