Nyheter

VI GÖR DIG BÄTTRE
JCK Produkter i Sävsjö AB
Bygg ihop din egen automationscell
Elektroautomatik AB
Festo förser för första gången världen med en standardiserad plattform - Festo Motion Terminal
Festo AB
Scania: Styrelsen drar tillbaka förslag om utdelning
Scania CV AB
Långsiktig hållbarhet inom tillverkningsindustrin kräver vattenhushållning
SMC Automation AB
Brand i Boliden Kevitsa, omfattande skador.
Boliden AB
Svagt positivt i fordonsindustrin, men varslen minskar inte totalt
FKG - Fordonskomponentgruppen AB
Verkstadsindustrins underleverantörer investerar igen
Lichron AB
Den tyska jättemässan AMB ställer in årets mässa
Svensk Verkstad
Milstolpe i alliansen mellan Volkswagen och Ford
VOLKSWAGEN GROUP Sverige
Autoliv ger uppdatering av marknads- och affärsläget för bilsäkerhetsföretaget
Autoliv Sverige AB
Ny Cobot MELFA ASSISTA från Mitsubishi Electrics med enkel hantering
Mitsubishi Electric Europe B.V.
Följ arbetet med Högskolans Västs AI-influencer, se filmen här!
Högskolan Väst
Epiroc vinner stororder för gruvutrustning och service från Codelco i Chile
Epiroc Rock Drills AB
Schnutz Riktverk - för integrering i befintliga linjer eller nya linjer
Friedrich Vollmer Skandinavien AB
3D-skrivaren som ökar produktiviteten och flexibiliteten
3DVerkstan Nordic AB
Teknikföretagen släpper lektionsmaterial med koppling till Coronakrisen
Teknikföretagen
Nadine Crauwels, vd Sandvik Coromant. Ett liv på toppen
Sandvik Coromant AB
Nadine Crauwels, vd Sandvik Coromant. Ett liv på toppen
Sandvik Coromant AB
Smart Automation från Östrand & Hansen
Östrand & Hansen AB

Nyheter

Luftens år hos Absolent

den 29 augusti 2013 12:41 Företagsprofil

Ren luft i verkstaden

Det är Luftens År inom EU i år. Det tycker vi på Absolent skall gälla all luft, även industriell inomhusluft. En heltidsanställd verkstadsarbetare tillbringar en tredjedel av sin vakna tid på jobbet - självklart ska luftkvaliten på arbetsplatsen också få ett välförtjänt fokus!

Absolent är sedan länge marknadsledande inom sektorn oljedimfiltrering, eller enklare uttryckt – rening av verkstadsluft. Vår filterutrustning klarar allt från enklare bearbetning till svåra processer som orsakar en smutsig luftmiljö t.ex pressgjutmaskiner. Vi har filter i alla storlekar och för alla behov – från små, maskinmonterade till stora centrala filterenheter som klarar en hel maskinpark.

Vår filosofi har alltid varit: en konstant hög avskiljningsgrad, rätt luftflöde under hela driftstiden och minst ett års filterlivslängd – garanterat! Vi bevisar det gärna genom återkommande luft- och partikelmätningar ute hos våra kunder.

Nu går vi ett steg längre

Efter år av forskning för att vidareutveckla vårt sortiment är vi nu redo att ta vår teknik ett steg längre. Det är dags för nästa generation filterteknologi: nya A•smoke5! Ett litet, filter med en fantastisk filtreringsförmåga. Dessutom är det mycket energieffektivt, tack vare ett inbyggt intelligent styrsystem, ”EcoDrive”. Se annonsen ovan!

Energieffektivitet är ledordet

Absolents energi- och miljöfokus har även bidragit till att vi som första företag i världen kan presentera en programvara som påvisar de energibesparingar som uppnås med ren luft i verkstadslokalen, vår A•saver! Med några få knapptryck genereras såväl kostnadsbesparingar, pay-offtider som LCC analyser. Enkelt åskådliggörs hur mycket som kan sparas, både med avseende på vår miljö som pengar i plånboken. Enligt vår erfarenhet är det vanligt med besparingar på upp till 30%.

Vi gör luften behandlingsbar

A•saver kan även simulera hur mycket renare verkstadsmiljön blir med Absolents filterutrustning. Många företag överdimensionerar allmänventilationen för att kompensera en befintlig, undermålig processluftsfiltrering. Genom effektiv filtrering av föroreningen vid dess källa kan luftväxlingarna ofta minskas, vilket resulterar i stora energibesparingar! Absolents processfilter gör luften så ren att den ofta kan returneras till lokalen eller återvinnas i en värmeväxlare. Det är inte ovanligt att 50-85% av värmen i processluften kan återvinnas.


Absolent har nöjet att presentera dessa två nya produkter på EMO-mässan i Hannover. Med de nya kraven EU ställt i Energieffektiviseringsdirektivet (2012/27/EU) ska vi alla, privatpersoner som företag, sänka vår energianvändning med 20% fram till 2020. Kommer vi nå målet? Med Absolents marknadsledande produkter fås både en hälsosam och komfortabel inomhusluft samtidigt som företaget blir mer energieffektivt!

Tillsammans kan vi skapa världens bästa verkstadsluft för människa och miljö – Vi vet hur!


Om Absolent:
www.absolent.se

Absolent är idag en av de världsledande företag inom filterutrustningar för oljerök, oljedimma och stoft. Absolent har sitt huvudkontor i Lidköping och har dotterbolag i USA och Kina. Absolent renar förorenad industriluft vid källan. Typiska källor är olika bearbetningsmaskiner eller pressgjutmaskiner som genererar oljedimma, oljerök eller stoft. Med nästan 20 år i branchen erbjuder vi den högsta kvalitet och gedigen kunskap i alla delar av vår organisation.


Absolent AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Svagt positivt i fordonsindustrin, men varslen minskar inte totalt
I en enkät gjord av FKG visar fordonsindustrin en liten ökning, dock är framtida varsel ett orosmoln.I den senaste snabbenkäten som FKG-Fordonkomponentsgruppen gjorde till sina medlemsföretag och andra intressenter i måndags den 25 maj så har en svag, men positiv utveckling skett i industrins återhämtning. Så vad visar då trenden enligt enkäten?..
Bygg ihop din egen automationscell
Automationsbyggaren som bygger på principen - Bygg din egen automationslösning kan användaren välja på flera olika tjänster. Elektroautomatik lanserar konfigurator.  Elektroautomatik tar nästa steg i digitaliseringens värld och lanserar en konfigurator. Där kan du som användaren själv bygga ihop din egen automationscell. I..
VI GÖR DIG BÄTTRE
VI GÖR DIG BÄTTRE
Produktion mitt i Småland gör kommunikationen enkel och transporterna korta. Vi tillverkar Dina detaljer med moderna maskiner i både mindre och större serier.  Vi jobbar med de flesta tillverkningstekniker men är experter på skärande bearbetning. Materialet kan vara plast, stål, rostfritt, aluminium eller mässing. Vi är extra duktiga..
Ny Cobot MELFA ASSISTA från Mitsubishi Electrics med enkel hantering
Säker och precis support för människan i produktion.Mitsubishi Electrics nya kollaborativa robot, MELFA ASSISTA, har utvecklats för att arbeta tillsammans med människan utan behov av maskinskydd, samtidigt som den uppfyller dagens krav på säkerhet för personal i produktionen. MELFA ASSISTA erbjuder maximalLäs mer
Verkstadsindustrins underleverantörer investerar igen
Ordern gäller två stora fleroperationsmaskiner. Skövdeföretaget Lichron AB har fått en order gällande två stora fleroperationsmaskiner till svensk verkstadsindustri. Det är verkstadsföretaget IMS Maskinteknik i Enköping som investerar och förnyar sin maskinpark. Investeringen består av ett ArborrverkLäs mer
Den tyska jättemässan AMB ställer in årets mässa
En undersökning med AMB utställare visade ett entydigt reslutat.Nästa ordinarie AMB kommer att hållas 13 till 17 september 2022, men AMB Forum är planerat för september 2020 och 2021. Utställarna stöder beslutet. Även om utställarundersökningen genomförd av Messe Stuttgart tydligt visade att det inte finns någon tillräckligLäs mer
Innovativa lösningar för den tillverkande industrin
Innovativa lösningar för den tillverkande industrin
AUTOMATION Vi är experter på automation och digital produktion. Behöver du en produktionslösning anpassad efter era specifika behov? Vi hjälper gärna till att ta fram den optimala utrustningen. Automationslösningar Stjernberg Automation tar fram skräddarsydd automation för alla branscher och företag. Som ett fullserviceföretag inom..
LGL Construction i Smålandsstenar uppköpt
Tillverkaren av stålkonstruktioner får ny ägare.Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i LGL Construction AB. LGL är ett småländskt företag som erbjuder kompletta lösningar inom stålbyggnation där man konstruerar, tillverkar och monterar bland annat stålkonstruktioner för industri, logistik, butikLäs mer
?Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special Hoses
Hydroscand har förnyat sitt certifikat ISO 3834-2 för tillverkning av metallslang på Special Hoses i Motala. Hydroscand Special Hoses producerar och monterar specialslang. För att kvalitetssäkra produkterna som produceras på Special Hoses arbetar Hydroscand systematiskt för att uppfylla alla krav enligt ISO 3834-2 och det marina certifikatet från DNV/GL – ettLäs mer
Ny chef till Borga Plåt
Ska växa inom industribyggnation och tillsätter ny konstruktionschef.Borga tror starkt på framtiden och som ett led i strategin att växa inom industribyggnation tillsätts Daniel Ljus som ny konstruktionschef. Han har en bred bakgrund inom stålbyggnadskonstruktion och en gedigen utbildning som kommer att hjälpa Borga iLäs mer
Uddeholms bidrag inom medicinindustrin
Den värmländska produktionsanläggningen tillverkar verktygsstål som just nu används till respiratorer, syrgasmasker och testkit för coronaviruset.Uddeholm är ett av världens mest framgångsrika stålföretag när det gäller produkter, forskning och utveckling.  Just ni bidrar deras högkvalitativa stål till att hjälpa tillverkare..
Antibakteriella dörrhandtag från Ekstrands
Antibakteriell ytbehandling av dörrhandtag i aluminium eller rostfritt via FSB, med livstidsgaranti. Ekstrands utökade samarbete med FSB har resulterat i ett bredare sortiment av handtag och beslag till dörrar och fönster. Ekstrands kan nu även erbjuda antibakteriell ytbehandling av dörrhandtag i aluminium eller rostfritt via FSB, med livstidsgaranti.Läs mer
IMS Maskinteknik investerar i sin femte Soraluce
Legotillverkaren i Mälardalen har ett brett register och kan fräsa detaljer upp till 10,5 meter och svarva 2,5 meter. -Vi utför avancerad maskinbearbetning till svensk industri och vi menar att resultatet kommer när man har gjort ett bra jobb, säger Björn Abrahamsson VD på IMS Maskinteknik AB. IMS Maskinteknik med anor sedan 1976 och ligger i Tillinge Nykvarn i..
OEM Automatic och Elektroautomatik utvecklar samarbetet.
En heldag med igus.I förra veckan var OEM Automatic på plats hos en av sina stora kunder i Skövde, där företaget tillsammans med Elektroautomatik och igus® höll ett kundevent för att presentera vårt samarbete och nyheter från igus®. Det var bra uppslutning och ca 30 medarbetareLäs mer
Lesjöfors går in i en digital framtid Spetskompetens.
Går in i en digital framtid genom att finnas nära kunden.Spetskompetens. Hög servicenivå. Och leveranssäkerhet. Lesjöfors går in i en digital framtid genom att finnas nära kunden – och att bistå med sin erfarenhet tidigt i processen. De sätter en ära i hög servicenivå, satsar på intern kompetens och investerarLäs mer