Nyheter

VI GÖR DIG BÄTTRE
JCK Produkter i Sävsjö AB
Bygg ihop din egen automationscell
Elektroautomatik AB
Festo förser för första gången världen med en standardiserad plattform - Festo Motion Terminal
Festo AB
Scania: Styrelsen drar tillbaka förslag om utdelning
Scania CV AB
Brand i Boliden Kevitsa, omfattande skador.
Boliden AB
Svagt positivt i fordonsindustrin, men varslen minskar inte totalt
FKG - Fordonskomponentgruppen AB
Långsiktig hållbarhet inom tillverkningsindustrin kräver vattenhushållning
SMC Automation AB
Milstolpe i alliansen mellan Volkswagen och Ford
VOLKSWAGEN GROUP Sverige
Den tyska jättemässan AMB ställer in årets mässa
Svensk Verkstad
Autoliv ger uppdatering av marknads- och affärsläget för bilsäkerhetsföretaget
Autoliv Sverige AB
Verkstadsindustrins underleverantörer investerar igen
Lichron AB
Följ arbetet med Högskolans Västs AI-influencer, se filmen här!
Högskolan Väst
Ny Cobot MELFA ASSISTA från Mitsubishi Electrics med enkel hantering
Mitsubishi Electric Europe B.V.
Nadine Crauwels, vd Sandvik Coromant. Ett liv på toppen
Sandvik Coromant AB
Schnutz Riktverk - för integrering i befintliga linjer eller nya linjer
Friedrich Vollmer Skandinavien AB
Teknikföretagen släpper lektionsmaterial med koppling till Coronakrisen
Teknikföretagen
Nadine Crauwels, vd Sandvik Coromant. Ett liv på toppen
Sandvik Coromant AB
Epiroc vinner stororder för gruvutrustning och service från Codelco i Chile
Epiroc Rock Drills AB
3D-skrivaren som ökar produktiviteten och flexibiliteten
3DVerkstan Nordic AB
Smart Automation från Östrand & Hansen
Östrand & Hansen AB

Nyheter

Halogenfria ÖLFLEX-kablar får UL-godkännande

den 1 april 2014 10:20 Företagsprofil

– Förenklar export till USA

Halogenfria produkter har en stark position på den europeiska marknaden och nu ökar även efterfrågan på den amerikanska marknaden. Kabelleverantören Miltronic har ett stort sortiment av halogenfria produkter och kan nu erbjuda halogenfria ÖLFLEX-kablar med UL-godkännande. Godkännandet innebär att kablarna uppfyller den nationella standard som gäller i USA – en viktig marknad för svenska maskinbyggare. 

I byggnader som sjukhus, tågstationer och skolor är halogenfria produkter mer regel än undantag. Och på grund av säkerhetsskäl blir halogenfria kablar allt vanligare även inom industrin. Vid brand där det förekommer PVC-kablar utvecklas giftig rök och saltsyra som kan kosta liv och medföra stora utgifter för sanering. Miltronic, som har ett av marknadens största utbud av kabel och specialkabel, har nu fått sina halogenfria ÖLFLEX-kablar nationellt godkända för marknaden i USA. Kablarna är UL-godkända (Underwriters Laboratories) enligt UL AWM 758 Style 21089 och 21288. Miltronic blir därmed en av de första leverantörerna på marknaden att erbjuda halogenfria kablar som når upp till de amerikanska standardkraven.

– Många av våra kunder har krav på att deras produkter ska vara halogenfria, och på senare tid har intresset för halogenfria kablar som är godkända i USA ökat, säger Ulf Andersson, produktchef på Miltronic. För svenska maskinbyggare är USA en viktig marknad, och där har man tidigare inte lagt lika stort fokus på brandens förödande konsekvenser som på att skydda kabelinstallationerna mot brand. Men även där ser vi nu en ökad efterfrågan på halogenfria produkter, och UL- godkännandet underlättar för våra kunder som helt eller delvis exporterar sina produkter dit. På Miltronic har vi en gedigen kunskap om regelverket och vi utvecklar ständigt vårt sortiment för att möta både nationella och internationella standarder. 

De halogenfria produkterna som omfattas av det nya UL-godkännandet är ÖLFLEX CLASSIC 110 H, 110 CH, 130 H, 135 CH, 130 H BK samt 135 CH BK. Kablarna har tack vare sin höga kvalité klarat de hårda amerikanska kraven.

Förutom det nya UL-godkännandet och märkningen förändras inget i produkten, och kablarna behåller samma artikelnummer och pris.

ÖLFLEX-kablarnas egenskaper:

  • Halogenfria
  • Flambeständig
  • Lågrökande
  • Inga giftiga gaser
  • Miljövänliga
  • För industriella applikationer
  • UL AWM godkännande för USA

Högupplöst bild på ÖLFLEX kabel finns bifogad. För frågor kring bilder kontakta elin.ostblom@inmema.com .

För mer information kontakta: 
Ulf Andersson produktchef  
Miltronic 
Telefon: 0155-777 74 
Mobil: 070-509 77 74 
E-post: ulf.andersson@miltronic.se

Om Miltronic 
Miltronic förenar ett av marknadens bredaste sortiment av kabel, specialkabel, kabeltillbehör, elkomponenter, kapslingar och automationsprodukter med hög teknisk kompetens och kvalificerad rådgivning. Företaget startades 1965 och är idag ett helägt dotterbolag till Lapp Group och är koncernens försäljningsbolag på den svenska och danska marknaden. Miltronics huvudkontor ligger i Nyköping, där även lager, logistikcenter och resurser för kundanpassad tillverkning finns. Vid produktionsanläggningen i Hultsfred spiraliseras kabel. Ett lokalkontor för den danska marknaden finns i Greve, söder om Köpenhamn. Miltronic omsätter 306 MKR och har 90 anställda.

Lapp Group 
Lapp Group är en global koncern med stor forsknings- och utvecklingsverksamhet, egen produktion och 40 säljbolag över hela världen. Företaget har 2 800 anställda. 
För mer information besök: www.miltronic.se och www.lappgroup.com

LAPP Miltronic AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Svagt positivt i fordonsindustrin, men varslen minskar inte totalt
I en enkät gjord av FKG visar fordonsindustrin en liten ökning, dock är framtida varsel ett orosmoln.I den senaste snabbenkäten som FKG-Fordonkomponentsgruppen gjorde till sina medlemsföretag och andra intressenter i måndags den 25 maj så har en svag, men positiv utveckling skett i industrins återhämtning. Så vad visar då trenden enligt enkäten?..
Bygg ihop din egen automationscell
Automationsbyggaren som bygger på principen - Bygg din egen automationslösning kan användaren välja på flera olika tjänster. Elektroautomatik lanserar konfigurator.  Elektroautomatik tar nästa steg i digitaliseringens värld och lanserar en konfigurator. Där kan du som användaren själv bygga ihop din egen automationscell. I..
VI GÖR DIG BÄTTRE
VI GÖR DIG BÄTTRE
Produktion mitt i Småland gör kommunikationen enkel och transporterna korta. Vi tillverkar Dina detaljer med moderna maskiner i både mindre och större serier.  Vi jobbar med de flesta tillverkningstekniker men är experter på skärande bearbetning. Materialet kan vara plast, stål, rostfritt, aluminium eller mässing. Vi är extra duktiga..
Ny Cobot MELFA ASSISTA från Mitsubishi Electrics med enkel hantering
Säker och precis support för människan i produktion.Mitsubishi Electrics nya kollaborativa robot, MELFA ASSISTA, har utvecklats för att arbeta tillsammans med människan utan behov av maskinskydd, samtidigt som den uppfyller dagens krav på säkerhet för personal i produktionen. MELFA ASSISTA erbjuder maximalLäs mer
Verkstadsindustrins underleverantörer investerar igen
Ordern gäller två stora fleroperationsmaskiner. Skövdeföretaget Lichron AB har fått en order gällande två stora fleroperationsmaskiner till svensk verkstadsindustri. Det är verkstadsföretaget IMS Maskinteknik i Enköping som investerar och förnyar sin maskinpark. Investeringen består av ett ArborrverkLäs mer
Den tyska jättemässan AMB ställer in årets mässa
En undersökning med AMB utställare visade ett entydigt reslutat.Nästa ordinarie AMB kommer att hållas 13 till 17 september 2022, men AMB Forum är planerat för september 2020 och 2021. Utställarna stöder beslutet. Även om utställarundersökningen genomförd av Messe Stuttgart tydligt visade att det inte finns någon tillräckligLäs mer
Innovativa lösningar för den tillverkande industrin
Innovativa lösningar för den tillverkande industrin
AUTOMATION Vi är experter på automation och digital produktion. Behöver du en produktionslösning anpassad efter era specifika behov? Vi hjälper gärna till att ta fram den optimala utrustningen. Automationslösningar Stjernberg Automation tar fram skräddarsydd automation för alla branscher och företag. Som ett fullserviceföretag inom..
LGL Construction i Smålandsstenar uppköpt
Tillverkaren av stålkonstruktioner får ny ägare.Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i LGL Construction AB. LGL är ett småländskt företag som erbjuder kompletta lösningar inom stålbyggnation där man konstruerar, tillverkar och monterar bland annat stålkonstruktioner för industri, logistik, butikLäs mer
?Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special Hoses
Hydroscand har förnyat sitt certifikat ISO 3834-2 för tillverkning av metallslang på Special Hoses i Motala. Hydroscand Special Hoses producerar och monterar specialslang. För att kvalitetssäkra produkterna som produceras på Special Hoses arbetar Hydroscand systematiskt för att uppfylla alla krav enligt ISO 3834-2 och det marina certifikatet från DNV/GL – ettLäs mer
Ny chef till Borga Plåt
Ska växa inom industribyggnation och tillsätter ny konstruktionschef.Borga tror starkt på framtiden och som ett led i strategin att växa inom industribyggnation tillsätts Daniel Ljus som ny konstruktionschef. Han har en bred bakgrund inom stålbyggnadskonstruktion och en gedigen utbildning som kommer att hjälpa Borga iLäs mer
Uddeholms bidrag inom medicinindustrin
Den värmländska produktionsanläggningen tillverkar verktygsstål som just nu används till respiratorer, syrgasmasker och testkit för coronaviruset.Uddeholm är ett av världens mest framgångsrika stålföretag när det gäller produkter, forskning och utveckling.  Just ni bidrar deras högkvalitativa stål till att hjälpa tillverkare..
Antibakteriella dörrhandtag från Ekstrands
Antibakteriell ytbehandling av dörrhandtag i aluminium eller rostfritt via FSB, med livstidsgaranti. Ekstrands utökade samarbete med FSB har resulterat i ett bredare sortiment av handtag och beslag till dörrar och fönster. Ekstrands kan nu även erbjuda antibakteriell ytbehandling av dörrhandtag i aluminium eller rostfritt via FSB, med livstidsgaranti.Läs mer
IMS Maskinteknik investerar i sin femte Soraluce
Legotillverkaren i Mälardalen har ett brett register och kan fräsa detaljer upp till 10,5 meter och svarva 2,5 meter. -Vi utför avancerad maskinbearbetning till svensk industri och vi menar att resultatet kommer när man har gjort ett bra jobb, säger Björn Abrahamsson VD på IMS Maskinteknik AB. IMS Maskinteknik med anor sedan 1976 och ligger i Tillinge Nykvarn i..
OEM Automatic och Elektroautomatik utvecklar samarbetet.
En heldag med igus.I förra veckan var OEM Automatic på plats hos en av sina stora kunder i Skövde, där företaget tillsammans med Elektroautomatik och igus® höll ett kundevent för att presentera vårt samarbete och nyheter från igus®. Det var bra uppslutning och ca 30 medarbetareLäs mer
Lesjöfors går in i en digital framtid Spetskompetens.
Går in i en digital framtid genom att finnas nära kunden.Spetskompetens. Hög servicenivå. Och leveranssäkerhet. Lesjöfors går in i en digital framtid genom att finnas nära kunden – och att bistå med sin erfarenhet tidigt i processen. De sätter en ära i hög servicenivå, satsar på intern kompetens och investerarLäs mer