Nyheter

Rengöring och underhåll för industri, bilvård och hushåll
Rengöring och underhåll för industri, bilvård och hushåll
STORA ELLER SMÅ SERIER,INGENTING ÄR OMÖJLIGT FÖR OSS. Relacos produkter håller hög kvalitet, är miljöanpassade och producerade i Sverige. När du använder dig av Relaco som partner så garanterar vi service av högsta graden. Vi är övertygade om att du, precis som våra många kunder genom åren, kommer att..
Testbädd för 200 miljoner till Nykvarn
En del av den testbädd för elektromobilitet som RISE och Chalmers etablerar med stöd av regeringen och i samverkan med CEVT, Scania, Volvo Cars och Volvokoncernen hamnar i Nykvarn. Tidigare har det meddelats att verksamhet för testbädden också förläggs i Göteborg. Sammantaget innebär regeringens anslag och industriparternas åtaganden att en investering om..
Ny säkerhetsfunktion på högtryckskopplingar förbättrar säkerheten
-CEJNs nya säkerhetslåsning låter mig fokusera på mitt jobb istället för att oroa mig för de verktyg jag använder, säger vindkraftteknikern Jonas Norrman.   Jonas Norrman, vindkrafttekniker vid Connected Wind Services, älskar sitt jobb. Han beskriver det som ett fritt liv och gillar det faktum att han behöver vara skicklig på många saker: mekanik, styrsystem och..
Megger förvärvar Baker Instrument från SKF Group
Meggers affärsutveckling fortsätter med förvärvet av Baker Instrument, världsledande inom provning och tillståndsbedömning av roterande maskiner Megger Group Limited tillkännagav idag att företaget har ingått avtal om att köpa Baker Instrument från SKF Group. I över 50 år har Baker Instrument, drivit marknaden för provning av roterande maskiner och har ett..
Fortsatta förluster för Impact Coatings
Men nye vdn ser ljust på framtiden och har en plan för ytbehandlingsföretagets nya inriktning. Bolagets intäkter för det andra kvartalet uppgick till 2 648 TSEK (2 783) och rörelseresultatet blev -13 258 TSEK (-13 998). Resultatet före avskrivningar och övriga rörelsekostnader blev -12 717 TSEK (-13 493). Resultatet före skatt uppgick till -13Läs mer
Gränges avbryter joint venture
Det var i september 2017 som Gränges tillkännagav planerna med japanska Mitsubishi Aluminum Co., Ltd. Nu kliver Gränges av. I september 2017 tillkännagav Gränges AB planer på att bilda ett joint venture-företag i Nordamerika med japanska Mitsubishi Aluminum Co., Ltd för tillverkning av avancerade aluminiummaterial för lödda värmeväxlare till..
Nästa generation av Grundfos CR-pumpar
Den nya generationen av världens mest omfattande pumpfamilj kommer att flytta fram gränsen rejält för vad som är möjligt att göra med inline flerstegspumpar. Den efterlängtade lanseringen av nästa generations CR-pumpar kommer innebära ökad effektivitet och tryck samtidigt som det maximala flödet ökar till 320 m3/h, i princip en dubblering av tidigare..
Labbtest: Plastkullager tävlar mot metallager i saltvattentest
Testvinnaren xiros är upp till 60 % lättare och 40 % mer kostnadseffektiv...Uppvisning i testlabbet: plastkullager tävlar mot metallager i saltvattentest Testvinnaren xiros är upp till 60 % lättare och 40 % mer kostnadseffektiv än versionen av metall I Köln driver företaget igus världens största testlaboratorium för plast i rörligaLäs mer
Ny vd i industriföretaget Christian Berner
Industriföretaget har haft en stark utveckling senaste åren och den ska fortsätta säger den nya vd:n.Hans Lindqvist har utsetts till ny vd för Christian Berner AB, det svenska bolaget i koncernen Christian Berner Tech Trade (CBTT). Hans kommer även att behålla sin nuvarande roll som Supply Chain Director i koncernen. Det innebär att Bo Söderqvist, somLäs mer
Global ökning av försäljning av Industrirobotar
Den globala försäljningen av industrirobotar når rekordnivåDen globala försäljningen av industrirobotar nådde den nya rekordnivån på 380 500 enheter 2017. Det är en ökning med 29 procent jämfört med föregående år (2016: 294 300 enheter). Kina stod för den största ökningen med 58 procent. Försäljningen i USA..
Världsnyhet på Trä & Teknik: högeffektiva vindkraftstorn i trä
En unik konstruktion gör vindkraften mer lönsamEn innovativ träkonstruktion kan göra vindkraften betydligt mer lönsam. – Vi sänker kostnaden för vindkraftstornet med 40 procent, säger Otto Lundman, VD på startupföretaget Modvion, utvecklat på Chalmers. Modvion presenterar sin innovation under TräLäs mer
Förslag till ny lag stärker trygghet vid djupa kriser
Som till exempel vid krisen 2008-2009 som drabbade svensk industri hårt. Bättre och snabbare insatser vid djupa ekonomiska kriser, bättre konkurrenskraft och ökad trygghet för de anställda. Det är innehållet i det delbetänkande om korttidsarbete som regeringens utredare, förre IF Metall-ordföranden Anders Ferbe, presenteradeLäs mer
Rapid Granulator hjälper miljö och kund samtidigt
Det småländska företaget ser till att kunderna ökar lönsamheten”Vi ligger mitt i de småländska skogarna men finns i hela världen och är världsledande på det vi gör” säger en nöjd vd Bengt Rimark. Idén är lika enkel som genial. I ett slutet system tas spillmaterialet från plastproduktionen om hand och mals ner tillLäs mer
Stabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljning
Orio ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saab Original reservdelarOrios nettoomsättning för andra kvartalet 2018 minskade med 23 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år och uppgick till 165 MSEK (214). Rörelseresultatet för kvartalet var 4 MSEK (2). För perioden januari – juni 2018 var..
IMTS i Chicago - Where Dreamers & Doers connect
Allt är större i Amerika - 117 länder i möts under samma takAllt är större i Amerika.Det är en gammal klyscha. Men det stämmer ofta dessutom. IMTS i Chicago är till exempel jättestor – omkring 130 000 kvadratmeter. Där samsas närmare 2 500 utställare från 117 länder för locka upp emot 120 000 besökare.En hel delLäs mer
Mitsubishi Materials utökar sortimentet av iMX utbytbara fräshuvuden
Ett pinnfrässystem som kombinerar fördelarna iMX är ett pinnfrässystem som kombinerar fördelarna med både solida hårdmetallfräsar och vändskärsfräsar. Stora prestandafördelar och besparingar kan uppnås speciellt när långa ställängder krävs. Kostnaden för extra långa hårdmetallpinnfräsar undviksLäs..
Troax ökar och får viktiga orders
Marknaden i USA har också var godVD KOMMENTAR                                  Koncernens utveckling under andra kvartalet 2018 fortsatte på samma sätt som under det första kvartalet. Andra kvartalet innebar en..
Sensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer
För 45 & 60 A AC. OEM Automatic kompletterar de statiska reläerna i mindre strömstorlekar med Sensata Crydoms nya serie DR2245 som endast är 45 mm bred. Reläerna har integrerad kylfläns som är optimerad för angiven belastning och omgivningstemperatur. Typiska applikationerLäs mer
Ny generation av ATOS 3D-scanner
ATOS 5 är utvecklad för industriellt bruk där höga krav på mätresultat och robusthet gäller. ATOS 5 levererar data med hög precision under korta mättider, även i tuffa miljöer. Resultatet blir noggranna mätresultat och analysdata. ATOS 3D-scanner har under mer än 20 år funnits på marknaden och levererat pålitliga resultat för kvalitetskontroll och reverse..
Kabe tar marknadsandelar i Norden
Husvagnstillverkaren från Tenhult lägger ett stort investeringsprogram bakom sig och ökar försäljningen.Nettoomsättningen för första halvåret uppgick till 1 440 Mkr (1 247), en ökning med 15,5 % och resultatet efter skatt uppgick till 86 Mkr (85).  Kabe har under det senaste året genomfört de största investeringsprogrammen i företagets..