Nyheter

B&B Tools blir en av Blåkläders största distributionskanaler i Norden och Estland

den 29 februari 2012 10:32 Företagsprofil

Blåkläder och B&B Tools, Nordens största återförsäljarkedja av verktyg och förnödenheter till industrin, har skrivit ett nordiskt samarbetsavtal. Samarbetet täcker hela Norden samt den estniska marknaden. Inom ramen för det nya samarbetsavtalet förväntas B&B Tools bli en av Blåkläders största distributionskanaler i berörda länder.
– Blåkläder och B&B Tools är två starka aktörer som nu kommer att bli ännu starkare tillsammans, säger Fredrik Claesson, Sverigechef för Blåkläder.
Målsättningen med det nya samarbetet mellan Blåkläder och B&B Tools är att tillsammans ta ett nytt grepp om branschen för yrkeskläder. Samarbetsavtalet sträcker sig inledningsvis över fyra år och är en viktig milstolpe för Blåkläder.
– Det här är en stor bekräftelse för oss. Vi har letat länge efter en återförsäljarkedja i Norden att samarbeta med för att kunna distribuera Blåkläder till ännu fler städer. Vi är mycket glada över att det blev B&B Tools eftersom vi arbetar strategiskt lika på många sätt, säger Fredrik Claesson.
Tools är med sina 200 filialer Nordens största kedja av återförsäljare av verktyg och förnödenheter till industrin. I Tools Norge har Blåkläder varit en prioriterad leverantör under många år.
– Vi hoppas nu att vi kan skapa lika stor framgång på våra övriga marknader tillsammans med Blåkläder. Vår förhoppning är att vi på sikt ska dubbla våra marknadsandelar på kläder i Norden. Vi tror att Blåkläder, tillsammans med våra övriga varumärken, kan hjälpa oss att nå våra tillväxtmål och stärka oss inom nya kundgrupper, säger Göran Johansson produktområdeschef inom arbetskläder på B&B Tools.
Blåkläder har haft en positiv utveckling de senaste åren med en årlig omsättningsökning på omkring 25 procent. Företaget producerar årligen över två miljoner plagg i egna certifierade fabriker (ISO 9001, ISO 14001 samt SA8000) i Sri Lanka och Vietnam. Med egen produktion och därmed hög leveranssäkerhet, privat ägande och högt tempo i produktutvecklingen utmanar man branschen för yrkeskläder.
– Vi slog den aggressivt satta budgeten för 2011 med råge. Nu har vi har alla förutsättningar att slå 2012 års budgetar och räknar med ytterligare en stor omsättningsökning. Avtalet med B&B Tools blir en viktig del i vår tillväxtstrategi och vi ser fram emot ett bra samarbete där vi blir starkare tillsammans, säger Fredrik Claesson.

För ytterligare information:
Fredrik Claesson, landschef Sverige, tfn 0706-889081, e-post:
fredrik.claesson@blaklader.se
Göran Johansson, Tools Skydda, tfn 0321-676359, e-post goran.johansson@skydda.se
www.blaklader.com

BLÅKLÄDER utvecklar, producerar och säljer arbetskläder, handskar och skor för yrkesmänniskor med höga krav på funktion, kvalitet och design. Blåkläders produkter säljs på en internationell marknad via återförsäljare eller via direktavtal med större företag. Blåkläder, som har huvudkontor och centrallager i Svenljunga, har egna dotterbolag i 13 länder och finns på ytterligare 7 marknader runt om i världen. Bolaget har 190 medarbetare varav 90 i Sverige.

TOOLS Sverige AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

EUROPAS STÖRSTA LAGERHÅLLARE AV SPECIALLEGERINGAR OCH TITAN
EUROPAS STÖRSTA LAGERHÅLLARE AV SPECIALLEGERINGAR OCH TITAN
• Dagsaktuell lagerlista online • Komplett service-center • Vattenskärning • Vi skickar er order samma dag • Allt material analyseras med spektrometer • Vårt kvalitetsledningssystem uppfyller flygindustrins krav enligt AS9120 • Över 100 års erfarenhet    www.haraldpihl.com    
Sökes: Kunder som vill ha en rostfri och långvarig relation
Sökes: Kunder som vill ha en rostfri och långvarig relation
Nu söker vi dig som ställer väldigt höga krav på dina leverantörers leveranser. Innan beställning vill du få ett underlag som är rätt genomgånget och du har inget emot att dina idéer utvecklas till perfektion av frågvisa projektledare. Du värdesätter långvariga relationer och gillar att bara kunna luta dig..
Universal Robots bjuder in till världens största virtuella mässa om kollaborativa robotar
När den traditionella mässverksamheten i Europa stänger ner bryter danska Universal Robots ny mark med WeAreCOBOTS.Mässan WeAreCOBOTS vänder sig till alla med intresse för de senaste trenderna inom automation och bjuder på expertsamtal, utställningar och demonstrationer av en rad produktnyheter. Värd för expon är den världsledande cobottillverkaren..
AMAB Hydraul firar 50 år som företag
Verksamheten startade egentligen 1949, med tillverkning av traktorvagnar, som utrustades med egentillverkade teleskopcylindrar och en typ av handpump för tippning.En bit in på 1950-talet övergick tillverkningen sedan till lastbilstippar, vilket pågick fram till 1967. Försäljningen av komponenter, hydraulslang, kopplingar, tätningar, ventiler med mera startades 1961..
Premiär för ny industrimässa: Smart Manufacturing
Såg ett stort behov och efterfrågan från branschen av kunskapsutveckling inom ämnet.I februari 2021 lanseras nya mässan Smart Manufacturing på Malmömässan, en mötesplats som för samman leverantörer, branschorganisationer och kunskapsledare med de många tillverkande företagen i södra och mellersta Sverige och Öresundsregionen. MässanLäs..
Okuma Dressing App för automatiserad slipprocess
Effektiv och enkel att använda.Okuma, en världsledande marknadsledare för CNC-verktygsmaskiner och processoptimering, tillsammans med Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge GmbH & Co. KG, har utvecklat en ny styrsystemsapp för CNC-program: Okuma Dressing App är en av de mest innovativa slipteknologiernaLäs mer
Lyftverktyg för gängade hål
Tryck in den istället för att skruva.Enorm lyftkapacitet med maximal säkerhet och minimal ansträngning. Halders lyftöglor har etablerat sig som ett pålitligt verktyg när det gäller att lyfta och hålla individuella laster, inte minst tack vare deras ojämförbara enkelhet. När det nu introducerasLäs mer
WEAB i Torsby får ny ägare
Förvärvet sker efter ett flerårigt samarbete.EG Electronics AB, ett bolag inom KAMIC Group, har förvärvat samtliga aktier i WEAB, Wermlands Elektronik AB. Säljare är bolagets verkställande direktör Per Olov Olsén, bolagets tekniske chef Patrik Nygren samt Torsby Bygg och Montage AB. WEAB bedriverLäs mer
Welding Wizard förenklar robotsvetsningen
Yaskawas verktyg Welding Wizard har ett gränssnitt som är överskådligt och användarvänligt. Operatören kan enkelt skapa ett robotarbete och även testköra arbetet för att se att rätt inställningar är gjorda innan svetsningen aktiveras. Vill du veta mer? Är du intresserad av att få mer kunskap om olika sätt att programmera robotar, collaborativaLäs..
Nu flyttar högtryckspumparna till Zander & Ingeström
Från 1 juni 2020 är Zander & Ingeström din nya partner inom högtryckspumpar.Zander & Ingeström tar över högtrycksprodukter, tjänster inom högtryck och de kunniga medarbetarna inom högtrycksteknik från syskonbolaget Christian Berner AB. Dina kontaktpersoner följer med Mats Fredholm, André Hjärpe och Anna Andersson finns kvar förLäs mer
Nytt verktygssystem ökar hastighet och noggrannhet
Dormer Pramet har infört ett snabbväxlingssystem med hög precision för en rad invändiga och utvändiga svarvapplikationer. Den nya polygonkopplingen (PSC) är en spindelinfästning som ger högre produktivitet tack vare minskad ställtid snabbare och mer precis bearbetning och är därför idealisk till flerop.maskiner och CNC-svarvar. Detta uppnås genom en unik..
Standarder för framtidens industri
Fler borde se standarder som en kunskapsspridare och en språngbräda för produktutveckling, menar SEK Svensk Elstandard. Standarder är kända verktyg för att spara resurser vid konstruktion och projektering. De minskar kostnaderna för drift och underhåll. För komplexa system är standarder helt nödvändiga, inte minst för kommunikation. -Det är..
Svagt positivt i fordonsindustrin, men varslen minskar inte totalt
I en enkät gjord av FKG visar fordonsindustrin en liten ökning, dock är framtida varsel ett orosmoln.I den senaste snabbenkäten som FKG-Fordonkomponentsgruppen gjorde till sina medlemsföretag och andra intressenter i måndags den 25 maj så har en svag, men positiv utveckling skett i industrins återhämtning. Så vad visar då trenden enligt enkäten?..
Bygg ihop din egen automationscell
Automationsbyggaren som bygger på principen - Bygg din egen automationslösning kan användaren välja på flera olika tjänster. Elektroautomatik lanserar konfigurator.  Elektroautomatik tar nästa steg i digitaliseringens värld och lanserar en konfigurator. Där kan du som användaren själv bygga ihop din egen automationscell. I..
VI GÖR DIG BÄTTRE
VI GÖR DIG BÄTTRE
Produktion mitt i Småland gör kommunikationen enkel och transporterna korta. Vi tillverkar Dina detaljer med moderna maskiner i både mindre och större serier.  Vi jobbar med de flesta tillverkningstekniker men är experter på skärande bearbetning. Materialet kan vara plast, stål, rostfritt, aluminium eller mässing. Vi är extra duktiga..