Nyheter

Almi Invest satsar i svenskt robotföretag

den 27 januari 2017 10:49 Företagsprofil

Pengarna ska gå till lanseringen av Linköpingsföretagets första produkt.

  Almi Invest investerar 2,2 miljoner kronor i CBot, som utvecklar en plattform för mobila seende robotar. I emissionen på totalt 3,2 miljoner kronor deltar också Linköpings Universitets Holdingbolag samt privata investerare. Samtidigt har bolaget

Läs mer

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Genombrottsorder till Volvo
Jättebeställning från Singapore.Transportmyndigheten i Singapore, Land Transport Authority (LTA), har beställt 50 hybridbussar från Volvo, som ett led i stadens arbete med att införa en mer miljövänlig stadsbussflotta. – Bussarna innebär inte bara att pendlare får en tystare och bekvämareLäs mer
Rekordresultat för Atlas Copco
Aktien stiger efter beskedet och ger ringar på vattnet även för branschkollegorna.Atlas Copco rapporterade idag stark ordertillväxt och rekordhögt resultat. På kort sikt förväntas den sammantagna efterfrågan för Gruppen att kvarstå på nuvarande höga nivå.  Orderingången i tredje kvartalet ökade till MSEK 30 552 (26 038),..
Gränslös Innovation Bryter Ny Mark i Västerås
Den 24 oktober öppnas dörrarna för Fast Forward - Västerås nya unika satsning för startup-företag. ABB-ägda SynerLeap är en av medarrangörerna till evenemanget.  På Fast Forward möter investerare, näringsliv och besökare innovatörer av morgondagens teknik i form av startup-företag från Sverige och andra EU-länder. Sverige arbetar ständigt med att..
Elbusstillverkaren löser finansiering tills order rullar in
Det är Umeå Kommunföretag som satsar i bolaget.Elbusstillverkaren Hybricon meddelar att bolaget erhåller lån om 12 MSEK från Umeå Kommunföretag (UKF,) mot pant och företagsinteckning som säkerhet. Lånet är en av de åtgärder Hybricon säkerställt för att brygga finansieringen fram till att HybriconLäs mer
Hon blir vd för Westermo
Med mer än 18 år på ABB har hon stor erfarenhet av försäljning, marknad och ledande befattningar.Beijer Electronics Group har utsett Jenny Sjödahl till verkställande direktör för affärsenheten Westermo från och med den 1 november 2017. Jenny Sjödahl har varit anställd i Westermo sedan augusti 2016 i rollen som Vice President Sales. Dessförinnan..
Volvokoncernen avbryter försäljningen av Governmental Sales
Inkomna bud återspeglar inte verksamhetens värde.Volvokoncernen har beslutat att avbryta processen med att avyttra affärsområdet Governmental Sales. "Governmental Sales har en positiv utveckling och en stor orderbok. Vi har tidigare meddelat att vi avser att avyttra verksamheten, men de erbjudandenLäs mer
Volvo Cars investerar 6,2 miljarder i Polestar
Volvo Cars och Geely Holding satsar drygt 6 miljarder kronor i utvecklingen av elprestandabilen Polestar samt en första tillverkningsanläggning för Polestar i Kina.Volvo Cars och dess ägare Geely Holding meddelade i dag att man gemensamt kommer att investera 5 miljarder RMB, motsvarande ca 6,2 miljarder kronor, till stöd för den initiala utvecklingen av Polestars produkter och..
Idag avslöjar Volvo Cars sin nya elbilsutmanare
På bilsalongen i Shanghai premiärvisas ikväll elkonceptbilen Polestar 1, som sägs vara Volvos svar på Tesla.Klockan 17.10 på tisdagen kommer Volvo Cars att premiärvisa nya Polestar 1. Premiären sker på bilsalongen i Shanghai. Den är den första elkonceptbilen från Volvos prestandamärke Polestar och ska bli en fyrdörrars kupé på 600..
Han tar chefsjobbet för Edscha Trailer Systems
Nuvarande chefen Per Ericson lämnar av privata skäl.Marknads- och FoU-direktör Volker Biesenbruck utses till ny divisionschef för VBG Groups division Edscha Trailer Systems. – Vår nuvarande divisionschef, Per Ericson, har under sina sex år med Edscha Trailer Systems lett en resa där divisionen utvecklatLäs mer
Drömfabriken i Skillingaryd
Omfattande investeringar i automation och nya processer ska ge skjuts för att konkurrera på den internationella marknaden.   Under namnet ”Drömfabriken” genomför nu Proton Engineering en historisk satsning i Skillingaryd. Omfattande investeringar i processer och teknologi ska ge en automations- och effektiviseringsgrad som är globalt konkurrenskraftig.  – Vi..
Hur arbetar BMW med 3D-printing?
Idag sitter 3D-printade delar i flera av BMW-koncernens motorer och karosser. Vid ett seminarium den 25 oktober håller premiumbiltillverkaren seminarium och paneldebatt om framtidens möljigheter inom 3D.3D-printing har gått från att vara framtidens teknik till något som används i flera branscher. På seminariet hör vi företrädare för olika företag..
”Utan underhåll stannar Sverige!”
Det säger Alrik Danielson, vd och koncernchef för SKF, som gör en massiv satsning på Underhållsmässan 13–16 mars 2018. – Vi vill hjälpa svensk industri att bli mer konkurrenskraftig. Genom vår världsledande teknik kan vi göra det, säger Alrik Danielson, VD och koncernchef för SKF. Världskoncernen SKF är sedan många djupt engagerad i..
Oceanernas beskyddare tilldelas Volvos Miljöpris
Han är en av världens mest innovativa forskare när det gäller världshaven och marint liv.Professor Rashid Sumaila är ekonomen som ifrågasatt det traditionella sättet att bedriva havsförvaltning och istället introducerat nya sätt att planera, som att skydda det så kallade fria havet och skapa en fiskbank för världen. Rashid Sumaila är professorLäs..
Beijer Ref förvärvar bolag i Sydafrika
Uppköpet breddar basen i södra Afrika.Beijer Ref AB har ingått avtal om att förvärva Tecsa (Pty) Ltd och dess tillgångar.  Tecsa (Pty) Ltd, ägt av Westbrooke Investment och verksamt under varumärket TecsaReco, är en grossist med bas i Sydafrika som erbjuder ett brett utbud av produkter ochLäs mer
Pionjär tilldelas Polhemspriset 2017
-Jag jobbar i en ganska okänd nisch som inte så många har koll på. Att tilldelas Polhemspriset är jättekul, säger Daniel Stenberg.Hans innovation är fortfarande under utveckling men skapar dagligen vardagsnytta för miljarder människor världen över. Utvecklaren Daniel Stenberg tilldelas årets Polhemspris för den unika dataöverföringskoden..