Nyheter

33 miljoner till företag som vill växa i östra Mellansverige

den 7 september 2015 13:01 Företagsprofil

Fler företag i östra Mellansverige med en omsättning på 100 miljoner kronor. Det är målet för åtta företagsinkubatorer och science parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro som har tilldelats totalt 33 miljoner kronor av Tillväxtverket. Tillsammans ska de i ett regionalfondsprojekt öka antalet storföretag genom att öppna regiongränserna och dela med sig av kunskap, nätverk och riskkapital.

– Vi åtta aktörer är otroligt glada och stolta över att projektet har beviljats. Det kommer att skapa helt nya möjligheter till expansion för befintliga innovativa bolag i östra Mellansverige. Vår gemensamma målsättning är att göra regionen till Sveriges bästa när det gäller att tillvarata och utveckla befintliga tillväxtbolag, säger Caroline Drabe, projektägare och vd på Västerås Science Park.

Genom att öppna upp regiongränserna och dela med sig av kompetens, expertis, nätverk och riskkapital ska fler tillväxtbolag kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. Bakom projektet Växtzon 1 står följande företagsinkubatorer och science parks i östra Mellansverige: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Vreta Kluster, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Västerås Science Park och Inkubera. Projektet kommer att pågå i en treårsperiod.

– Genom en stark och tydlig samverkan vill vi skapa ett bättre erbjudande till regionens tillväxtföretag och samtidigt engagera stora globala företag, akademi och FoU i deras utveckling, något vi sett ett tydligt behov av och är glada att kunna tillmötesgå, fortsätter Caroline Drabe.

Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade. 

 

För ytterligare information

Caroline Drabe, vd och projektägare

Västerås Science Park
Telefon: 021-490 02 61, e-post:
caroline.drabe@vasterassciencepark.se

 

Erik Asph Hennerdal, vd

Create Business Incubator Mälardalen

Telefon: 073-969 51 30, e-post: erik@createhere.se

 

Thomas Karlsson, vd

Munktell Science Park

Telefon: 070-104 60 01, e-post: thomas@munktellsciencepark.se

 

Christian Berger, vd

LEAD

Telefon: 070-877 04 09, e-post: christian.berger@lead.se

 

Sten Gunnar Johansson, ordförande

Vreta Kluster

Tel: 070-593 63 46, e-post: stengunnar@sgjconsulting.se

 

Jonas Jalvér, tf vd

Norrköping Science Park

Telefon: 011 - 15 15 65, e-post: jonas.jalver@nosp.se

 

Per Bengtsson, vd

Uppsala Innovation Centre

Tel: 018-477 0441, e-post: per.bengtsson@uic.se

 

Mikael Melitshenko, vd

Inkubera

Tel: 070-795 78 84, e-post: mikael@inkubera.se

 

Om Växtzon 1

Växtzon 1 är ett regionalfondsprojekt finansierat av Tillväxtverket där målet är att fler företag i östra Mellansverige ska kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. I projektet ingår åtta företagsinkubatorer och science parks: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Vreta Kluster, Västerås Science Park och Inkubera. Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade.

 

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Bulten etablerar sig i USA
Bulten bildar joint venture med Ramco för fästelementslösningar till den nordamerikanska marknadenBulten AB (publ) (Bulten), en av de största leverantörerna av fästelement till den internationella fordonsindustrin, och den nordamerikanska leverantören av fästelement Ramco Specialties Inc. (Ramco) tillkännager idag att man har tecknat avtal om attLäs mer
Svenskt stål på Oscarsgalan
Bahar Pars, en av huvudrollsinnehavarna i “En man som heter Ove”, kommer att äntra Oscarsgalans röda matta klädd i svenskt stål. Den unika klänningen, designad av den svenska modeskaparen Naim Josefi, är dekorerad med 6 000 stålpaljetter. Hon kommer också att bära ett 3D-printat stålhalsband, även det designat av Josefi. - Jag vill överraska, visa det..
Svenskt stål på Oscarsgalan
Bahar Pars, en av huvudrollsinnehavarna i “En man som heter Ove”, kommer att äntra Oscarsgalans röda matta klädd i svenskt stål. Den unika klänningen, designad av den svenska modeskaparen Naim Josefi, är dekorerad med 6 000 stålpaljetter. Hon kommer också att bära ett 3D-printat stålhalsband, även det designat av Josefi. - Jag vill överraska, visa det..
Branschens mest kraftfulla marknadsplats
Elmia Automation 2016 överträffade branschens förväntningar och nu fortsätter vi att utveckla den kraftfulla marknadsplatsen för 2018. Här är gänget som jobbar med mässan.På Elmia Automation visas helhetslösningar för effektiv och automatiserad produktion från Nordens ledande komponent- och robotleverantörer tillsammans med systemintegratörer. Det är en..
Branschens mest kraftfulla marknadsplats
Elmia Automation 2016 överträffade branschens förväntningar och nu fortsätter vi att utveckla den kraftfulla marknadsplatsen. Här är gänget som jobbar med mässan.På Elmia Automation visas helhetslösningar för effektiv och automatiserad produktion från Nordens ledande komponent- och robotleverantörer tillsammans med systemintegratörer. Det är en renodlad..
Branschens mest kraftfulla marknadsplats
Elmia Automation 2016 överträffade branschens förväntningar och nu fortsätter vi att utveckla den kraftfulla marknadsplatsen. Här är gänget som jobbar med mässan.På Elmia Automation visas helhetslösningar för effektiv och automatiserad produktion från Nordens ledande komponent- och robotleverantörer tillsammans med systemintegratörer. Det är en renodlad..
LKAB är först i världen med interaktiv arbetsmiljö- och säkerhetsutbildning
LKAB sjösätter – som första industriföretag i världen – en interaktiv säkerhetsutbildning med träning och certifiering. Deltagaren utbildas i bekanta miljöer och verklighetstrogna situationer. – På LKAB går säkerheten alltid först! Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda våra medarbetare en innovativ utbildning genom spelteknik, säger Jonny Snell, KMA-samordnare på LKAB.Utbildningen..
Starkare läge än normalt enligt Konjunkturinstitutet
Tillverkningsindustrins företagare ger en positiv syn på framtidenKonfidensindikatorn för tillverkningsindustrin föll 1 enhet i februari, men fortsätter visa på ett betydligt starkare läge än normalt. Såväl företagens syn på orderstockar och färdigvarulager i nuläget som deras produktionsplaner för de närmaste..
VA Automotive visar reslultat enligt plan
Koncernchef Lars-Åke Grundmark kommenterar januari-december 2016 för VA Automotive i Hässleholm Vi kan konstatera att efter ett starkt sista kvartal stannar det ackumulerade rörelseresultatet på ca 13 000 TSEK, vilket skall jämföras med samma periods rörelseresultat under förra året som slutade på -18 100 TSEK. Det innebär en..
Fortsatt tillväxt för AQ Group
Industrigruppen gör ännu ett rekordår.Helåret 2016 i sammandrag Nettoomsättningen ökade med 12 % till 3 289 MSEK (2 931) Rörelseresultatet (EBIT) ökade med 39 % till 281 MSEK (202) Resultatet efter finansnetto (EBT) ökade med 32 % till 279 MSEK (212) Resultatmarginal före skatt (EBT) 8,5Läs mer
Sveriges Ingenjörer, Almega och Unionen överens om flexpension
– Den stora vinsten är att pensionsvillkoren för våra ingenjörer i tjänsteföretagen nu förbättras genom förstärkta avsättningar och mer inflytande över hur och när de vill runda av sina arbetsliv, säger Ulrika Lindstrand, Sveriges Ingenjörers förbundsordförande. Almega, Sveriges Ingenjörer och Unionen har idag tecknat avtal om flexpension i tjänsteföretag och samtidigt kommit..
Nya maskinen skapar nya möjlighter för forskare och industri
Stämningen var på topp när den nya Gleeble-maskinen invigdes på Produktionstekniskt Centrum (PTC) på Innovatum i tisdags.   I PTC huserar Högskolan Västs forskare inom produktionsteknik. Där finns också laborationsutrustning av världsklass. Den nya maskinen ger forskarna och industrin helt nya möjligheter att utveckla och testa material på ett..
Ny topp utsedd i teknikhandelsföretaget
Han blir vd för koncernens norska verksamhet och samtidigt medlem i koncernledningen.Christian Berner Tech Trade AB (publ) har utsett Herman Christian Thon till ny vd för den norska verksamheten Christian Berner AS och medlem av koncernledningen. Herman tillträder den 1 april 2017 och kommer från en position som Director Solutions andLäs mer
Omsättningsrekord för Laholmsföretaget
Specialbilstillverkaren summerar ett framgångsrikt år och ytterligare produktlanseringar 2017 borgar för fortsatt tillväxt.Specialbilstillverkaren i Laholm redovisar en omsättning för 2016 om 188,5 (156,7) miljoner kronor, en ökning med drygt 20 procent jämfört med året innan. Resultatet efter skatt mer än fördubblades till 7,5 miljoner kronor..
Svenska längskidlandslaget till Lahtis med Scania
Idag torsdag startar VM i Lahtis och för tionde året i rad samarbetar Scania med det svenska längdskidlandslaget och stöttar med en ny vallabil. Bilen bygger på den nya generationen Scania med förbättrad förarmiljö och lägre miljöpåverkan. I kombination med utbildning av bilens förare, underhållsplaner och utnyttjande av ny avancerad teknik..