Nyheter

Hedwig gör järnvägsunderhållet mer effektivt och ekonomiskt
Strukton Rail AB
Bosch Rexroth anställer nyexaminerad projektingenjör
Bosch Rexroth Teknik AB
Stororder till BAE Systems Hägglunds
BAE Systems Hägglunds AB
SAAB och Luftfartsverket satsar på fjärrstyrd digital flygledning
SAAB Avionics Systems Precision Components AB
Svensk OEM-tillverkare växer internationellt med världsledande teknik
Nimo-Verken AB
Sandvik förnyar krediter
Sandvik AB
Smart Loop backspolningsventil till ST1
Ekström & Son AB
Kolfiber från våra svenska skogar
Swerea IVF AB
Ledande forskningskoncern etablerar sig i Olofström
Swerea IVF AB
ISCAR PENTA-IQ-GRIP-familjen utökas
ISCAR Sverige AB
Volvo justerar ned lastbilsproduktionen i Nordamerika
AB Volvo
Koenigsegg kör Tesla
Svensk Verkstad
Mycket spring i benen när Proton sponsrar fotbollsskola i Värnamo
Proton Industri AB
Simuleringsverktyg visar flaskhalsar och effektiviserar verktygskonstruktion
Automation Press & Tooling, A.P.& T. Aktiebolag
Saab väljer Dekra som partner vid anläggningarna i Karlskrona, Malmö och Muskö
DEKRA Industrial AB
Problem med krockkudden: 1,4 miljoner fordon av märkena Toyota och Lexus återkallas
Autoliv Sverige AB
Nu tar Pontus över familjeföretaget
Västerdalarnas Mekaniska Industri AB
Leif O¨stling ordfo¨rande fo¨r So¨derta¨lje Science Park
Svensk Verkstad
KUKA Nordic ingår samarbete med konsultföretaget ÅF
KUKA Nordic AB
Bosch Rexroth expanderar partnernätverket
Bosch Rexroth Teknik AB

Nyheter

33 miljoner till företag som vill växa i östra Mellansverige

den 7 september 2015 13:01 Företagsprofil

Fler företag i östra Mellansverige med en omsättning på 100 miljoner kronor. Det är målet för åtta företagsinkubatorer och science parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro som har tilldelats totalt 33 miljoner kronor av Tillväxtverket. Tillsammans ska de i ett regionalfondsprojekt öka antalet storföretag genom att öppna regiongränserna och dela med sig av kunskap, nätverk och riskkapital.

– Vi åtta aktörer är otroligt glada och stolta över att projektet har beviljats. Det kommer att skapa helt nya möjligheter till expansion för befintliga innovativa bolag i östra Mellansverige. Vår gemensamma målsättning är att göra regionen till Sveriges bästa när det gäller att tillvarata och utveckla befintliga tillväxtbolag, säger Caroline Drabe, projektägare och vd på Västerås Science Park.

Genom att öppna upp regiongränserna och dela med sig av kompetens, expertis, nätverk och riskkapital ska fler tillväxtbolag kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. Bakom projektet Växtzon 1 står följande företagsinkubatorer och science parks i östra Mellansverige: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Vreta Kluster, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Västerås Science Park och Inkubera. Projektet kommer att pågå i en treårsperiod.

– Genom en stark och tydlig samverkan vill vi skapa ett bättre erbjudande till regionens tillväxtföretag och samtidigt engagera stora globala företag, akademi och FoU i deras utveckling, något vi sett ett tydligt behov av och är glada att kunna tillmötesgå, fortsätter Caroline Drabe.

Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade. 

 

För ytterligare information

Caroline Drabe, vd och projektägare

Västerås Science Park
Telefon: 021-490 02 61, e-post:
caroline.drabe@vasterassciencepark.se

 

Erik Asph Hennerdal, vd

Create Business Incubator Mälardalen

Telefon: 073-969 51 30, e-post: erik@createhere.se

 

Thomas Karlsson, vd

Munktell Science Park

Telefon: 070-104 60 01, e-post: thomas@munktellsciencepark.se

 

Christian Berger, vd

LEAD

Telefon: 070-877 04 09, e-post: christian.berger@lead.se

 

Sten Gunnar Johansson, ordförande

Vreta Kluster

Tel: 070-593 63 46, e-post: stengunnar@sgjconsulting.se

 

Jonas Jalvér, tf vd

Norrköping Science Park

Telefon: 011 - 15 15 65, e-post: jonas.jalver@nosp.se

 

Per Bengtsson, vd

Uppsala Innovation Centre

Tel: 018-477 0441, e-post: per.bengtsson@uic.se

 

Mikael Melitshenko, vd

Inkubera

Tel: 070-795 78 84, e-post: mikael@inkubera.se

 

Om Växtzon 1

Växtzon 1 är ett regionalfondsprojekt finansierat av Tillväxtverket där målet är att fler företag i östra Mellansverige ska kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. I projektet ingår åtta företagsinkubatorer och science parks: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Vreta Kluster, Västerås Science Park och Inkubera. Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade.

 

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

KUKA Nordic ingår samarbete med konsultföretaget ÅF
Tillsammans blir de en stark aktör inom robotteknik och maskinautomation för Food & Pharma-industrin.   KUKA Nordic har ingått samarbete med en ny systempartner, ÅF,  ett av landets ledande ingenjörs- och konsultföretag med uppdrag inom energi, industri och infrastruktur. –  Samarbetet med KUKA är ett steg i ÅF´s ökade satsning kring..
Stororder till BAE Systems Hägglunds
Bae Systems Hägglunds i Örnsköldsvik har undertecknat ett kontrakt, värt en halv miljard kronor, med Österrike som köper 32 bandvagnar. Det rapporterar P4 Västernorrland. Företaget kommer att börja tillverka vagnarna nästa år. Ordern innebär dock inte att lagda varsel kommer att hävas. Läs mer
Sandvik förnyar krediter
Sandvik AB och Sandvik Treasury AB har slutit ett avtal om en garanterad kreditfacilitet om 9 miljarder SEK med en löptid på fem år, med möjlighet till förlängning upp till sju år. Kreditfaciliteten utgör Sandviks primära likviditetsreserv vilken bedöms tillräcklig för att möta alla normala kortfristiga likviditetsbehov. Den ersätter den befintliga..
Saab väljer Dekra som partner vid anläggningarna i Karlskrona, Malmö och Muskö
DEKRA kommer att utföra all OFP vid tillverkningen av två ubåtar, modell A26 för den svenska marinen.Saab väljer DEKRA Industrial AB som partner för tekniska kontrolltjänster inom oförstörande provning (OFP) vid sina marina produktionsanläggningar i Karlskrona, Malmö och Muskö. DEKRA kommer att utföra all OFP vid tillverkningen av två..
Leif O¨stling ordfo¨rande fo¨r So¨derta¨lje Science Park
Leif O¨stling, ordfo¨rande fo¨r Svenskt Na¨ringsliv och tidigare bl a koncernchef fo¨r Scania, blir ordfo¨rande fo¨r So¨derta¨lje Science Park, en utvecklingsarena fo¨r forskning, innovation och utbildning inom Ha°llbar produktion, Life Science och Ha°llbara livsmedel. Bakom So¨derta¨lje Science Park sta°r Scania, AstraZeneca, Acturum, KTH och So¨derta¨lje kommun. Parallellt med etableringen av..
Hedwig gör järnvägsunderhållet mer effektivt och ekonomiskt
– Att mäta samtliga 250 växlar vid Stockholms central tar exempelvis sex timmar för Hedwig. Motsvarande manuella mätning skulle ta flera veckor, säger Otto Nilsson på Strukton Rail. Nu blir det lättare att kartlägga underhållsbehovet hos landets spårväxlar. Under Almedalsveckan lanserar Strukton Rail den nya besiktningsvagnen Hedwig, som kontrollerar växlar med..
Kolfiber från våra svenska skogar
- Forskningsområdet är glödhett och projektgruppen är handplockad för att möta utmaningen. Det känns jättespännande att få dra igång det här projektet nu, säger Carina Olsson, projektledare på Swerea IVF.Starka, styva, lagom elastiska och nästan omöjligt tunna. Det är målet för de kolfibrer som ska utvecklas i LightFibre. Projektet LightFibre som leds av Swerea IVF ska..
Ledande forskningskoncern etablerar sig i Olofström
Genom etableringen stärks regionens spetskompetens inom teknik- och produktionsområdet Stamping ytterligare och banar väg för ett globalt Stamping Center of Excellence.Styrelsen för IUC i Olofström AB har beslutat att sälja sin verksamhet till forskningskoncernen Swerea, närmare bestämt Swerea IVF.  Den 29 juni bjöd IUC Olofström in till presskonferens..
Problem med krockkudden: 1,4 miljoner fordon av märkena Toyota och Lexus återkallas
Efter ett antal incidenter där sidokrockkudden utlösts oavsiktligt samarbetar nu bilsäkerhetsföretaget Autoliv tillsammans med Toyota för att återkalla berörda modeller.Bilsäkerhetsföretaget Autoliv samarbetar med Toyota i deras återkallelse av 1,4 miljoner fordon av modellerna Toyota Prius och Lexus CT200. Sju händelser med Toyota Prius har rapporterats där..
Volvo justerar ned lastbilsproduktionen i Nordamerika
Volvo drar ned lastbilsproduktionen ytterligare något under sommaren i Nordamerika, i syfte att balansera lager med produktion och återförsäljarnivåer. Det berättade Volvos vd Martin Lundstedt vid tisdagens investerarträff enligt Nyhetsbyrån Direkt, apropå en svag marknad i Nordamerika för närvarande. Han menade att det tar ett tag att anpassa lagren hos kunderna..
SAAB och Luftfartsverket satsar på fjärrstyrd digital flygledning
Saab och LFV har tidigare driftsatt det första systemet i världen för fjärrstyrd digital flygtrafikledning i Örnsköldsvik-Sundsvall. Nu bildar de bolag tillsammans.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab och Luftfartsverket (LFV) har i dag tecknat avtal om att bilda ett nytt bolag: Saab Digital Air Traffic Solutions AB. Bolaget kommer att marknadsföra, sälja, utveckla och..
Koenigsegg kör Tesla
Christian von Koenigsegg tror på såväl eldrivna som autonoma superbilar. Själv kör han en Tesla.  Det berättar han, enligt Dagens Industri, i en intervju med Veckans Affärer. Grundaren av den svenska superbilstillverkaren Koenigsegg ser sig själv som motsatsen till direktörerna inom den traditionella bilbranschen, som han kallar ”industriell gammalLäs mer
Svensk OEM-tillverkare växer internationellt med världsledande teknik
Som OEM-tillverkare och underleverantör finns Nimos energibesparande produkter i nästan hela världen.Nimos miljöteknik gör svenska torkskåp världsledande. Kina, Ryssland, Sydkorea och Australien är några av de länder där det går att hitta torkskåp med den senaste miljötekniken från Nimo.  ­– Vi har växt..
ÅF får uppdraget när CEJN storsatsar
Uppdraget är ett helhetsåtagande där ÅF ska leverera en nyckelfärdig anläggning för montering av tryckluftskopplingar. Ordervärde 11 miljoner kronor.ÅF har fått i uppdrag av CEJN att bygga en ny monteringsanläggning i Skövde. Uppdraget är ett helhetsåtagande där ÅF ska leverera en nyckelfärdig anläggning för montering av..
Framtidens Material - Swerea presenterar färsk rapport i Almedalen
Böjbart glas, flytande metaller, stål som kan flyga. Framtidens material designas för att möta alltmer utopiska förväntningar och snart kan de kanske både tänka, prata och känna. Vilken plats kan Sverige ta i kapplöpningen mot framtidens superdesignade och cirkulära material? En helt ny rapport, som Kairos Futures har tagit fram på uppdrag av den svenska industriforsknings-koncernen Swerea,..