Nyheter

33 miljoner till företag som vill växa i östra Mellansverige

den 7 september 2015 13:01 Företagsprofil

Fler företag i östra Mellansverige med en omsättning på 100 miljoner kronor. Det är målet för åtta företagsinkubatorer och science parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro som har tilldelats totalt 33 miljoner kronor av Tillväxtverket. Tillsammans ska de i ett regionalfondsprojekt öka antalet storföretag genom att öppna regiongränserna och dela med sig av kunskap, nätverk och riskkapital.

– Vi åtta aktörer är otroligt glada och stolta över att projektet har beviljats. Det kommer att skapa helt nya möjligheter till expansion för befintliga innovativa bolag i östra Mellansverige. Vår gemensamma målsättning är att göra regionen till Sveriges bästa när det gäller att tillvarata och utveckla befintliga tillväxtbolag, säger Caroline Drabe, projektägare och vd på Västerås Science Park.

Genom att öppna upp regiongränserna och dela med sig av kompetens, expertis, nätverk och riskkapital ska fler tillväxtbolag kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. Bakom projektet Växtzon 1 står följande företagsinkubatorer och science parks i östra Mellansverige: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Vreta Kluster, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Västerås Science Park och Inkubera. Projektet kommer att pågå i en treårsperiod.

– Genom en stark och tydlig samverkan vill vi skapa ett bättre erbjudande till regionens tillväxtföretag och samtidigt engagera stora globala företag, akademi och FoU i deras utveckling, något vi sett ett tydligt behov av och är glada att kunna tillmötesgå, fortsätter Caroline Drabe.

Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade. 

 

För ytterligare information

Caroline Drabe, vd och projektägare

Västerås Science Park
Telefon: 021-490 02 61, e-post:
caroline.drabe@vasterassciencepark.se

 

Erik Asph Hennerdal, vd

Create Business Incubator Mälardalen

Telefon: 073-969 51 30, e-post: erik@createhere.se

 

Thomas Karlsson, vd

Munktell Science Park

Telefon: 070-104 60 01, e-post: thomas@munktellsciencepark.se

 

Christian Berger, vd

LEAD

Telefon: 070-877 04 09, e-post: christian.berger@lead.se

 

Sten Gunnar Johansson, ordförande

Vreta Kluster

Tel: 070-593 63 46, e-post: stengunnar@sgjconsulting.se

 

Jonas Jalvér, tf vd

Norrköping Science Park

Telefon: 011 - 15 15 65, e-post: jonas.jalver@nosp.se

 

Per Bengtsson, vd

Uppsala Innovation Centre

Tel: 018-477 0441, e-post: per.bengtsson@uic.se

 

Mikael Melitshenko, vd

Inkubera

Tel: 070-795 78 84, e-post: mikael@inkubera.se

 

Om Växtzon 1

Växtzon 1 är ett regionalfondsprojekt finansierat av Tillväxtverket där målet är att fler företag i östra Mellansverige ska kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. I projektet ingår åtta företagsinkubatorer och science parks: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Vreta Kluster, Västerås Science Park och Inkubera. Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade.

 

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Ståljättarnas krav: stäm Kina
Fyra USA-baserade ståltillverkare vill att USA:s handelsdepartement stämmer kinesiska konkurrenter. De amerikanska ståltillverkarna menar att kineserna, genom att skicka stålprodukter via Vietnam, försöker undkomma amerikanska ståltullar. Det skriver TT. Bakom begäran ligger Arcelor Mittal USA, Nucor, AK Steel Holdings och US Steel, enligt..
Kinesisk storaffär ger nya jobb till Eskilstuna-fabriken
Ska leverera 18 kilometer stålrör till en vattenledning i Kina.Alvenius Industrier har tecknat ett avtal med en kinesisk partner om leverans av 18 kilometer stålrör till en vattenledning i Kina. Affären kan leda till tio nya jobb på fabriken i Eskilstuna. Det skriver Eskilstuna-Kuriren. – Vi måste ligga i framkant.Läs mer
Nya XC90 Ambulance premiärvisad i Helsingborg
I måndags kväll föll täckelsen på Helsingborg Arena. Resultatet av ett och ett halvt års arbete med nya XC90 Ambulance och Nilsson Special Vehicles första produktlansering på Volvos nya bilplattform.  - Det blev en mycket lyckad kväll i måndags, vi var ca 60 personer, berättar Karl Just, vd för Nilsson Special Vehicles, för Svensk Verkstad. På plats fanns..
Öka konkurrenskraften med en bättre inköpsfunktion
Enligt en ny rapport från KPMG använder bara hälften av företagen sina inköpsfunktioner fullt ut för att styra direkta utgifter. - Det verkar finnas stort utrymme för många organisationer att få ut mer värde av sina inköpsfunktioner, säger Robert Liljeblad på KPMG.I den nya rapporten ”The Power of Procurement – the Nordics” har KPMG undersökt hur nordiska företag använder sina..
Nya hyperbåten - svensktillverkad och helt i kolfiber
Resultatet av unikt samarbete: en katamaran på drygt 30 fot, utrustad med dubbla Mercury Verado 400R (2 x 400 hk). Båten kommer att tillverkas i Sverige med den senaste teknologin inom komposittillverkning.   Swecat Racing har under sommaren inlett ett samarbete med välrenommerade svenska designstudion Mannerfelt Design Team, för att utveckla en ny hyperbåt. Erfarenhet..
Första bilderna på Mercedes tunga el-lastbil
Mercedes-Benz Urban eTruck premiärvisades på den stora IAA-mässan i Hannover och är en helt unik eldriven lastbil för distributionskörning, med en totalvikt på 26 ton och 20 mils räckvidd. Urban eTruck är som namnet antyder framtagen för stadstrafik, närmare bestämt tung distributionskörning av till exempel matvaror till stormarknader och liknande. Bilen kan komma att..
Elmia Subcontractor arrangerar samlingsmonter för underleverantörer i Tyskland
Resultatet av samarbetet med Hannover Messe: Ett tiotal svenska leverantörer ställer ut tillsammans i Hannover i april. Ett av dem är Makeni, leverantör till fordonstillverkare över hela världen.Sveriges största industrievent gör gemensam sak med leverantörsindustrin för att stötta företagens internationalisering. I april 2017 är det premiär för..
Elmia Subcontractor arrangerar samlingsmonter för underleverantörer i Tyskland
Sveriges största industrievent gör gemensam sak med leverantörsindustrin för att stötta företagens internationalisering. I april 2017 är det premiär för samlingsmonter i Elmia Subcontractors regi i Hannover.Nu kommer resultatet av det samarbete som Elmia Subcontractor och den tyska underleverantörsmässan Industrial Supply (Hannover Messe) inledde 2015 i syfte att bredda..
ABB tar Kanada-order om 85 miljoner dollar
Ultrahögspända brytare och transformatorer ska stödja uppgradering av elnätet i Quebec. ABB har tagit hem order värda mer än 85 miljoner dollar på att uppgradera luftisolerade ställverk (AIS) och överföringsnätet i Quebec med avancerade högspänningsbrytare, krafttransformatorer och shuntreaktorer. Uppgraderingen drivs av den ökande..
Avancerade och ultra höghållfasta stål - snabbspår från Göteborg
SSABs provplåtslager (TMS) är en unik tjänst i stålindustrin. TMS (Trial Material Stock) är beläget sid SSABs stålservicenter i Göteborg och levererar måttbeställda och ibland slittade band och coils i så små storlekar som brevstorlek, nästan vart som helst i världen.  Det som gör lagret unikt är snabb åtkomst till ett brett utbud av provmaterial. Leveranserna är mycket..
Atlas Copco utser chef för nytt affärsområde
Det var i augusti i år som Atlas Copco meddelade att man vill bli världsledande inom vakuumteknik. Ett nytt affärsområde bildades och ny chef tillträder den 1 januari 2017.Atlas Copco har utnämnt Geert Follens till chef för det nybildade affärsområdet Vakuumteknik och medlem i koncernledningen. Geert Follens är för närvarande chef för divisionen Vacuum..
Innovation och ny teknik i fokus på Gränges 9th Technical Seminar i Nanjing
Gränges leder utvecklingen av valsade produkter för värmeväxlare sedan starten i Kina för 20 år sedan.Gränges 9th Technical Seminar, vilket äger rum i Nanjing, Kina, den 22-23 september, fokuserar på innovationer och ny teknik för värmeväxlarindustrin. Omkring 400 kunder och andra ledande branschföreträdare deltar på seminariet, som är det..
Med enhjuling på skorstenskanten
Flaviu Cernescu och hans kompis klättrar upp på den stora skorstenen i rumänska staden Targu Jiu. På en enhjuling cyklar han runt kanten på den 256 meter höga skorstenen.Läs mer
Med enhjuling på skorstenskanten
Flaviu Cernescu och hans kompis klättrar upp på den stora skorstenen i rumänska staden Targu Jiu. På en enhjuling cyklar han runt kanten på den 256 meter höga skorstenen.Läs mer
AQ-gruppen förvärvar Gerdins Industrial
AQ Group AB har den 21 september, 2016 tecknat avtal med Gerdins Holding AB om att förvärva 100% av aktierna i Gerdins Industrial System AB med dotterbolagen Gerdins Components Västerås AB, Elektroprim AB, Plåxan AB, Gerdins Components AB, Gerdins Cable Systems AB, Gerdins Cable Systems Sp. z.o.o och Gerdins Nordkomponent AB. Avtalet är en följd av avsiktsförklaringen som..