Nyheter

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab presenterar resultatet för januari-juni 2017.
Saab AB
Linde Material Handling förvärvar startupbolaget Comnovo
Linde Material Handling AB
Produktionschef sökes
Krylbo Verkstäder AB
ABB: Ökar tillväxttakten
ABB AB
Produktionschef sökes
Krylbo Verkstäder AB
Husqvarna fortsätter att visa god lönsamhet
Husqvarna AB
Halvårsrapport 2017: Fortsatt resultatförbättring
SSAB Oxelösund AB
Digitalisering är ett användbart verktyg men inte ett självändamål
SSAB Oxelösund AB
Fortsatt lönsam tillväxt och beslut om ökad kapacitet
ProfilGruppen Extrusions AB
Sämre utveckling än marknaden för Haldex
Haldex AB
Fortsatt tillväxt trots kalendereffekter, men svagare marginaler. Förvärv av Thunderbolts.
BUFAB Lann AB
Uttryck din personlighet med XC40 – Volvos nya kompakta SUV
Volvo Car Sverige AB
Ny marknads- och försäljningschef till FM Mattson Mora Group
FM Mattsson AB
BE Group Q2 2017 – Fortsatt stabilt underliggande rörelseresultat
BE Group Sverige AB
Fortsatt stark tillväxt och lönsamhet under andra kvartalet
Gränges Sweden AB
Bolidens andra kvartal: Hög gruvproduktion och starkt kassaflöde
Boliden AB
Volvo Cars rörelsevinst för första halvåret ökade med 21.2 procent till SEK6.8mdr
Volvo Car Sverige AB
Volvo Cars och Geely fördjupar sitt samarbete och etablerar samriskbolag för att ta tillvara på synergier
Volvo Car Sverige AB
Volvokoncernen – det andra kvartalet 2017
AB Volvo
Stark organisk tillväxt och en förbättrad rörelsemarginal
SKF Sverige AB

Nyheter

33 miljoner till företag som vill växa i östra Mellansverige

den 7 september 2015 13:01 Företagsprofil

Fler företag i östra Mellansverige med en omsättning på 100 miljoner kronor. Det är målet för åtta företagsinkubatorer och science parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro som har tilldelats totalt 33 miljoner kronor av Tillväxtverket. Tillsammans ska de i ett regionalfondsprojekt öka antalet storföretag genom att öppna regiongränserna och dela med sig av kunskap, nätverk och riskkapital.

– Vi åtta aktörer är otroligt glada och stolta över att projektet har beviljats. Det kommer att skapa helt nya möjligheter till expansion för befintliga innovativa bolag i östra Mellansverige. Vår gemensamma målsättning är att göra regionen till Sveriges bästa när det gäller att tillvarata och utveckla befintliga tillväxtbolag, säger Caroline Drabe, projektägare och vd på Västerås Science Park.

Genom att öppna upp regiongränserna och dela med sig av kompetens, expertis, nätverk och riskkapital ska fler tillväxtbolag kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. Bakom projektet Växtzon 1 står följande företagsinkubatorer och science parks i östra Mellansverige: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Vreta Kluster, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Västerås Science Park och Inkubera. Projektet kommer att pågå i en treårsperiod.

– Genom en stark och tydlig samverkan vill vi skapa ett bättre erbjudande till regionens tillväxtföretag och samtidigt engagera stora globala företag, akademi och FoU i deras utveckling, något vi sett ett tydligt behov av och är glada att kunna tillmötesgå, fortsätter Caroline Drabe.

Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade. 

 

För ytterligare information

Caroline Drabe, vd och projektägare

Västerås Science Park
Telefon: 021-490 02 61, e-post:
caroline.drabe@vasterassciencepark.se

 

Erik Asph Hennerdal, vd

Create Business Incubator Mälardalen

Telefon: 073-969 51 30, e-post: erik@createhere.se

 

Thomas Karlsson, vd

Munktell Science Park

Telefon: 070-104 60 01, e-post: thomas@munktellsciencepark.se

 

Christian Berger, vd

LEAD

Telefon: 070-877 04 09, e-post: christian.berger@lead.se

 

Sten Gunnar Johansson, ordförande

Vreta Kluster

Tel: 070-593 63 46, e-post: stengunnar@sgjconsulting.se

 

Jonas Jalvér, tf vd

Norrköping Science Park

Telefon: 011 - 15 15 65, e-post: jonas.jalver@nosp.se

 

Per Bengtsson, vd

Uppsala Innovation Centre

Tel: 018-477 0441, e-post: per.bengtsson@uic.se

 

Mikael Melitshenko, vd

Inkubera

Tel: 070-795 78 84, e-post: mikael@inkubera.se

 

Om Växtzon 1

Växtzon 1 är ett regionalfondsprojekt finansierat av Tillväxtverket där målet är att fler företag i östra Mellansverige ska kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. I projektet ingår åtta företagsinkubatorer och science parks: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Vreta Kluster, Västerås Science Park och Inkubera. Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade.

 

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Uttryck din personlighet med XC40 – Volvos nya kompakta SUV
Med dussintals möjliga exteriör- och interiörfärgkombinationer står individens valmöjligheter i centrum för nya färgstarka Volvo XC40, Volvo Cars första bil i segmentet kompakta premium-SUV:ar.Den efterlängtade XC40, som premiärvisas inom kort, är en unik bil för den utåtriktade föraren. Lanseringen av XC40 gör att Volvo kan erbjuda ett komplett..
Fortsatt stark tillväxt och lönsamhet under andra kvartalet
Gränges halvårsrapport januari-juni 2017Andra kvartalet 2017 Försäljningsvolymen ökade till 98,7 kton (46,5) och nettoomsättningen uppgick till 3 081 MSEK (1 442). Exklusive den förvärvade verksamheten i USA ökade försäljningsvolymen med 6,2 procent. Justerat rörelseresultat steg med 61,6Läs mer
Bolidens andra kvartal: Hög gruvproduktion och starkt kassaflöde
Bolidens andra kvartal präglades av hög gruvproduktion och starkt kassaflöde. Försäljningsintäkterna var 11 554 (9 596) MSEK och rörelseresultatet exklusive omvärdering av processlager ökade till 2 196 (901) MSEK. Fritt kassaflöde uppgick till 2 152 MSEK.- Ett kvartal med hög gruvproduktion och bra produktion för kopparsmältverken resulterade i ett kassaflöde på..
Stark organisk tillväxt och en förbättrad rörelsemarginal
SKF Halvårsrapport 2017Alrik Danielson, Vd och koncernchef: ”Under andra kvartalet hade vi en stark organisk tillväxt och en förbättrad rörelsemarginal. Försäljningsutvecklingen var positiv i samtliga regioner, till följd av ökad aktivitet och fler investeringar inom industrin. FörsäljningenLäs mer
Ny marknads- och försäljningschef till FM Mattson Mora Group
Mikael Östbring tillträder tjänsten som marknads- och försäljningschef Norden i FM Mattsson Mora Group. Han har gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom försäljning i konsumentnära bolag och kommer att ingå i koncernledningen från och med senast den 2 oktober 2017.FM Mattsson Mora Group ska stärka sin ställning på hemmamarknaden i Norden och bli en attraktiv..
Volvo Cars och Geely fördjupar sitt samarbete och etablerar samriskbolag för att ta tillvara på synergier
Volvo Cars planerar att, tillsammans med kinesiska Geely Holding, etablera ett nytt samriskbolag för att hantera nuvarande såväl som framtida teknologier som delas inom bilkoncernen. Tanken med det utökade samarbetet är att skapa skalfördelar som gör det möjligt att snabbare utveckla nästa generations elektrifierade fordon. Enligt en idag signerad avsiktsförklaring kommer Volvo Cars, Geely..
Volvo Cars rörelsevinst för första halvåret ökade med 21.2 procent till SEK6.8mdr
Volvo Cars ökade sitt rörelseresultat kraftigt under det första halvåret 2017 till SEK6.8mdr, från SEK5.6mdr samma period förra året, efter en stark försäljningsökning i Europa och Kina. Omsättningen steg till SEK99.1mdr från SEK84.2mdr under de första sex månaderna 2016, medan rörelsemarginalen på 6.8 procent var en förbättring jämfört med 6.6..
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab presenterar resultatet för januari-juni 2017.
Efterfrågan och intresset för Saabs produktportfölj är fortsatt storVD Håkan Buskhes kommentar: Fortsatt stark efterfrågan Efterfrågan och intresset för Saabs produktportfölj är fortsatt stor. Detta är ett resultat av produktutveckling, satsningar på forskning och utveckling samt en stark internationell närvaro. Den ökandeLäs mer
Halvårsrapport 2017: Fortsatt resultatförbättring
SSABs rörelseresultat för andra kvartalet ökade till 1 205 Mkr. Förbättringen jämfört med föregående kvartal beror främst på högre realiserade priser inom SSAB Europe och SSAB AmericasKvartalet Försäljningen uppgick till 17 115 (14 471) Mkr Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till 2 167 (1 509) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 1 205 (592) Mkr Resultatet..
ABB: Ökar tillväxttakten
Basorder och den totala orderingången ökade med 3 procent, ökad orderingång i alla regioner20 juli 2017 Andra kvartalet i korthet  Basorder och den totala orderingången ökade med 3 procent[1]; ökad orderingång i alla regioner Intäkterna upp med 1 % Operativ EBITA-marginal[2] på 12,4 procent dämpade kvartalet på grund av sjunkande..
BE Group Q2 2017 – Fortsatt stabilt underliggande rörelseresultat
Under det andra kvartalet 2017 ses effekter av högre stålpriser. Detta har en positiv effekt på nettoomsättningen som ökade med 15 procent jämfört med föregående årVDs kommentarUnder det andra kvartalet 2017 ses effekter av högre stålpriser. Detta har en positiv effekt på nettoomsättningen som ökade med 15 procent jämfört med föregående år om man..
Linde Material Handling förvärvar startupbolaget Comnovo
Linde Material Handling förvärvar Tysklandsbaserade startupbolaget Comnovo. Genom förvärvet utvecklar Linde Material Handling sitt redan breda sortiment av säkerhetslösningar med innovativ teknologi inom utrustning för lokalisering av fordon. Startupbolaget Comnovo har utvecklat ett innovativt system för fordonslokalisering. Systemet kan se igenom pallar, portar och till och med väggar..
Volvokoncernen – det andra kvartalet 2017
Volvokoncernen ökade både försäljningen och lönsamheten under det andra kvartalet.”Volvokoncernen ökade både försäljningen och lönsamheten under det andra kvartalet. Jämfört med det andra kvartalet förra året steg nettoomsättningen med 12% och uppgick till 88,4 miljarder kronor. Lönsamheten fortsatte att utvecklas bra med ett justeratLäs mer
Fortsatt tillväxt trots kalendereffekter, men svagare marginaler. Förvärv av Thunderbolts.
Delårsrapport januari - juni 2017 för BUFAB GroupVD-kommentar Under andra kvartalet 2017 ökade nettoomsättningen med 8 procent, varav 3 var organisk tillväxt. Den organiska tillväxten var alltså lägre än under det första kvartalet, vilket helt berodde på kalendereffekter. Vi såg dock fortsatt god underliggandeLäs mer
Fortsatt lönsam tillväxt och beslut om ökad kapacitet
ProfilGruppens har tagit ett inriktningsbeslut om att investera i ny teknik och utökad kapacitet i anläggningen i ÅsedaProfilGruppens vd och koncernchef, Per Thorsell kommenterar: ”Resultatutvecklingen skapar en god känsla och ger positiv feedback till alla våra medarbetare att vårt kontinuerliga arbete med förbättringar inom alla delar av verksamheten ger effekt...