Nyheter

33 miljoner till företag som vill växa i östra Mellansverige

den 7 september 2015 13:01 Företagsprofil

Fler företag i östra Mellansverige med en omsättning på 100 miljoner kronor. Det är målet för åtta företagsinkubatorer och science parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro som har tilldelats totalt 33 miljoner kronor av Tillväxtverket. Tillsammans ska de i ett regionalfondsprojekt öka antalet storföretag genom att öppna regiongränserna och dela med sig av kunskap, nätverk och riskkapital.

– Vi åtta aktörer är otroligt glada och stolta över att projektet har beviljats. Det kommer att skapa helt nya möjligheter till expansion för befintliga innovativa bolag i östra Mellansverige. Vår gemensamma målsättning är att göra regionen till Sveriges bästa när det gäller att tillvarata och utveckla befintliga tillväxtbolag, säger Caroline Drabe, projektägare och vd på Västerås Science Park.

Genom att öppna upp regiongränserna och dela med sig av kompetens, expertis, nätverk och riskkapital ska fler tillväxtbolag kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. Bakom projektet Växtzon 1 står följande företagsinkubatorer och science parks i östra Mellansverige: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Vreta Kluster, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Västerås Science Park och Inkubera. Projektet kommer att pågå i en treårsperiod.

– Genom en stark och tydlig samverkan vill vi skapa ett bättre erbjudande till regionens tillväxtföretag och samtidigt engagera stora globala företag, akademi och FoU i deras utveckling, något vi sett ett tydligt behov av och är glada att kunna tillmötesgå, fortsätter Caroline Drabe.

Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade. 

 

För ytterligare information

Caroline Drabe, vd och projektägare

Västerås Science Park
Telefon: 021-490 02 61, e-post:
caroline.drabe@vasterassciencepark.se

 

Erik Asph Hennerdal, vd

Create Business Incubator Mälardalen

Telefon: 073-969 51 30, e-post: erik@createhere.se

 

Thomas Karlsson, vd

Munktell Science Park

Telefon: 070-104 60 01, e-post: thomas@munktellsciencepark.se

 

Christian Berger, vd

LEAD

Telefon: 070-877 04 09, e-post: christian.berger@lead.se

 

Sten Gunnar Johansson, ordförande

Vreta Kluster

Tel: 070-593 63 46, e-post: stengunnar@sgjconsulting.se

 

Jonas Jalvér, tf vd

Norrköping Science Park

Telefon: 011 - 15 15 65, e-post: jonas.jalver@nosp.se

 

Per Bengtsson, vd

Uppsala Innovation Centre

Tel: 018-477 0441, e-post: per.bengtsson@uic.se

 

Mikael Melitshenko, vd

Inkubera

Tel: 070-795 78 84, e-post: mikael@inkubera.se

 

Om Växtzon 1

Växtzon 1 är ett regionalfondsprojekt finansierat av Tillväxtverket där målet är att fler företag i östra Mellansverige ska kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. I projektet ingår åtta företagsinkubatorer och science parks: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Vreta Kluster, Västerås Science Park och Inkubera. Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade.

 

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

IKEA satsar på elbilar
Tanken är att skapa ökad efterfrågan för elbilar och därmed skynda på teknikskiftet till en klimatvänligare transportsektor.Ikea-varuhusen runt om i världen ska byta ut alla bilar mot eldrivna fordon. Samtidigt ska möbeljätten försöka få både anställda och kunder att göra detsamma. Det skriver DN. Ikea Group kan också tänka sig att..
Indutrade förvärvar verktygskoncern
Koncernen tillverkar verktyg för skärande bearbetning.Indutrade har ingått ett avtal med avsikt att förvärva samtliga aktier i den tyska koncernen Inovatools (www.inovatools.eu), med en årsomsättning om ca 33 MEUR. Inovatools grundades 1990 och är en tillverkare av verktyg för skärande bearbetning. ErbjudandetLäs mer
Japanen som var först med en laddhybrid-SUV på den svenska marknaden
Nu firar ett av världens mest banbrytande varumärken 100 år med en jubileumsmodell som endast tillverkas i 400 exemplar, se filmen.1917 rullade den första Mitsubishin ut från fabriken i Japan, modell A, byggd helt för hand. En pionjär var född. I dag 100 år senare har biltillverkaren hunnit med en rad banbrytande och revolutionerande lanseringar. Första..
Nu lanseras nästa generations tunga lastbilar i USA
– När folk ser nya Anthem första gången är det många som reagerar på dess kraftfulla, typiska Mack-utseende, säger John Walsh på Volvo-ägda bolaget Mack Trucks. Den nya lastbilen är byggd för kundernas affärsbehov och konstruerad för förarna. Med ny design och en optimerad aerodynamik ger det en förbättring av bränsleeffektiviteten på upp till 3..
EMO PLAY: Titta in i DMG MORIs monter som är en hel hall
Den digitaliserade fabriken är ett stort tema för DMG MORI på EMO i Hannover, titta in.DMG MORI har som vanligt en hel hall på EMO Hannover. I DMG MORIs monter, det vill säga hela hall 2, kan vi se en rad nyheter, 8 världsnyheter och hela 80 maskiner går att beskåda i den futuristiskt byggda montern, det vill säga hallen. Den digitaliseradeLäs mer
Orderböckerna öppnar för nya Volvo XC40
Volvo XC40 premiärvisas i dag för hela världen. Samtidigt öppnar Volvo Car Sverige orderböckerna för bilen.Det blir också direkt möjligt att bygga sin egen XC40 på volvocars.se via https://byggdinvolvo.volvocars.se Klockan 11.30 i dag, torsdag, visades Volvo Cars ny lilla och kompakta SUV XC40 upp för världen. Det var visningar i Milano och Stockholm. SamtidigtLäs..
Orderböckerna öppnar för nya Volvo XC40
Volvo XC40 premiärvisas i dag för hela världen. Samtidigt öppnar Volvo Car Sverige orderböckerna för bilen.Det blir också direkt möjligt att bygga sin egen XC40 på volvocars.se via https://byggdinvolvo.volvocars.se Klockan 11.30 i dag, torsdag, visades Volvo Cars ny lilla och kompakta SUV XC40 upp för världen. Det var visningar i Milano och Stockholm. SamtidigtLäs..
Järnvägstransporter överlägset bäst ur miljösynpunkt
Ändå växer andelen lastbilstransporter och järnvägstransporterna minskar. Transporter via järnvägen är punktliga, har en hög säkerhetsfaktor och är dessutom betydligt mer klimatsmarta än lastbilstransporter. Det skriver jtransportföretaget Green Cargo. Forskning visar att cirka 30 procent av klimatutsläppen kommer från transporter,Läs mer
Fjärrstyrda förarlösa lastfordon på svenska vägar 2018?
Företaget Einride bildades för bara ett år sedan men håller redan på att rita om kartan rejält. I november driftas företagets första T-Pods.  Om drygt två år kommer 120 så kallade T-Poddar, förarlösa elektriska lastfordon, att köra fram och tillbaka mellan Göteborg och Helsingborg.– Vi har just tecknat ett avtal med en storkund inom dagligvaruhandeln,..
Konkursade Componenta får ny ägare
Ska driva verksamheterna vidare.En överlåtelse har den 19 september 2017 skett av verksamheterna i Componenta Wirsbo AB i konkurs samt Componenta Arvika AB i konkurs till Forgex Sweden som är del i en bolagskoncern som sedan tidigare är en etablerad aktör inom smidesindustrin. ComponentaLäs mer
Positiva industrisatsningar i höstbudgeten
- Vi är mycket positiva till Industriklivet, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret.Industriklivet är en välkommen satsning för att stålindustrin ska kunna bli fossilfri, dock riskerar vissa punktskatter att försämra industrins långsiktiga konkurrenskraft. På onsdagen presenterade regeringen sin höstbudget, som bland annat innehållerLäs..
EMO PLAY: Titta in i Mazaks monter i Hannover
Svensk Verkstad är på plats på EMO-mässan i Hannover som går den 18-23 september.Se fler bilder från EMO på Svensk Verkstad Facebook.Läs mer
Saab får beställning på Giraffe 1X
Det råder stor efterfrågan på Saabs nya generation av ytradarsystem, enligt Anders Linder, chef för Surface Radar Solutions inom Saabs affärsområde Surveillance.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning på ytradarsystemet Giraffe 1X. På grund av sekretessavtal offentliggör Saab ingen ytterligare information om..
Byggstart för nya fabrikslokalerna i Torsås
40-miljonersatsningen beräknas stå klar redan nästa sommar.Yaskawa Electric Corporation i Japan har tidigare i år beslutat att bygga ut tillverkningsenheten i Torsås. Det är en helt ny industribyggnad på ca 2000 kvm kommer att byggas och den beräknas bli klar till sommaren 2018. Kommunens färdigställande av markenLäs mer
Nya Mercedes X-klass till Sverige i november
Marknadens första premium-pickup utlovar både både komfort och lyxkänsla. Så här mycket kommer den att kosta.   Nya Mercedes X-Klass lär göra att ännu fler ser pickupen som ett intressant alternativ till en SUV. För första gången har en biltillverkare tagit fram en pickup i premiumklassen med allt vad det innebär av både komfort och..