Nyheter

33 miljoner till företag som vill växa i östra Mellansverige

den 7 september 2015 13:01 Företagsprofil

Fler företag i östra Mellansverige med en omsättning på 100 miljoner kronor. Det är målet för åtta företagsinkubatorer och science parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro som har tilldelats totalt 33 miljoner kronor av Tillväxtverket. Tillsammans ska de i ett regionalfondsprojekt öka antalet storföretag genom att öppna regiongränserna och dela med sig av kunskap, nätverk och riskkapital.

– Vi åtta aktörer är otroligt glada och stolta över att projektet har beviljats. Det kommer att skapa helt nya möjligheter till expansion för befintliga innovativa bolag i östra Mellansverige. Vår gemensamma målsättning är att göra regionen till Sveriges bästa när det gäller att tillvarata och utveckla befintliga tillväxtbolag, säger Caroline Drabe, projektägare och vd på Västerås Science Park.

Genom att öppna upp regiongränserna och dela med sig av kompetens, expertis, nätverk och riskkapital ska fler tillväxtbolag kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. Bakom projektet Växtzon 1 står följande företagsinkubatorer och science parks i östra Mellansverige: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Vreta Kluster, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Västerås Science Park och Inkubera. Projektet kommer att pågå i en treårsperiod.

– Genom en stark och tydlig samverkan vill vi skapa ett bättre erbjudande till regionens tillväxtföretag och samtidigt engagera stora globala företag, akademi och FoU i deras utveckling, något vi sett ett tydligt behov av och är glada att kunna tillmötesgå, fortsätter Caroline Drabe.

Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade. 

 

För ytterligare information

Caroline Drabe, vd och projektägare

Västerås Science Park
Telefon: 021-490 02 61, e-post:
caroline.drabe@vasterassciencepark.se

 

Erik Asph Hennerdal, vd

Create Business Incubator Mälardalen

Telefon: 073-969 51 30, e-post: erik@createhere.se

 

Thomas Karlsson, vd

Munktell Science Park

Telefon: 070-104 60 01, e-post: thomas@munktellsciencepark.se

 

Christian Berger, vd

LEAD

Telefon: 070-877 04 09, e-post: christian.berger@lead.se

 

Sten Gunnar Johansson, ordförande

Vreta Kluster

Tel: 070-593 63 46, e-post: stengunnar@sgjconsulting.se

 

Jonas Jalvér, tf vd

Norrköping Science Park

Telefon: 011 - 15 15 65, e-post: jonas.jalver@nosp.se

 

Per Bengtsson, vd

Uppsala Innovation Centre

Tel: 018-477 0441, e-post: per.bengtsson@uic.se

 

Mikael Melitshenko, vd

Inkubera

Tel: 070-795 78 84, e-post: mikael@inkubera.se

 

Om Växtzon 1

Växtzon 1 är ett regionalfondsprojekt finansierat av Tillväxtverket där målet är att fler företag i östra Mellansverige ska kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. I projektet ingår åtta företagsinkubatorer och science parks: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Vreta Kluster, Västerås Science Park och Inkubera. Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade.

 

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Munters tecknar historisk order
Affären är den största någonsin i Munters 60-åriga historia.Munters Group, en världsledande leverantör av energieffektiva luftbehandlings- och klimatlösningar, har tecknat en betydande order, värd cirka 275 MSEK, från en stor global datacenter-operatör gällande ett projekt i USA fördelat över ett antal faser. MuntersLäs mer
Bufab genomför förvärv
Bolaget är en betydande leverantör till bygg-, tillverkning-, marin- samt den medicintekniska industrin i södra England.Bufab har förvärvat Thunderbolts Group Limited Bufab avtalade idag genom sitt dotterbolag Montrose Holdings Ltd om förvärv av samtliga aktier i det privatägda bolaget Thunderbolts Group Limited som är verksamt i Southampton i..
Med sikte på Asien-marknaden
Linköpingsföretaget tecknar distributionsavtal med japanska Optorun som är en av världens största leverantörer av utrustningar för vakuumytbeläggning. Impact Coatings har tecknat ett distributionsavtal med Optorun Co., Ltd. Det japanska företaget ska marknadsföra och sälja Impact Coatings beläggningssystem på den asiatiska marknaden, med huvudfokus på reflektorer..
Strandvägen blir elektrisk
Nu blir Stockholms paradgata nummer 1 elektrifierad. Gnosjö levererar.Gnosjöföretaget Garo AB ska ladda Stockholm city. Garo har av E.ON och Vattenfall fått uppdraget att leverera lastbalanserade LS4 stolpar med 22 kW effekt till samtliga anläggningar. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.  Totalt kommer ska ungefärLäs mer
Allf fler vill bli högskoleingenjör
Vid Högskolan i Gävle har de förstahandssökande till höstens högskoleingenjörsutbildningar ökat med 32 procent. - Vårt län behöver så väl sina ingenjörer och därför är det här ökande intresset för dessa utbildningar så glädjande, säger Mangus Lemoine, projektledare vid Högskolan i Gävle. Högskolan och..
Sundsvallsföretaget landar genombrottsorder till drömkunden
Företaget, som nu räknar med att anställa ytterligare 7-9 personer, är ett steg närmare 100-miljonersmålet. ECP Airtech är specialiserat på industriella system för rening av stoft och rökgaser. Företaget omsatte 21 miljoner kronor under första verksamhetsåret 2016. Målet är att omsätta 100 miljoner kronor om fem år. Nu har..
Mångmiljonorder till Schneider Electric
Projektet är en del i Stockholms Läns Landstings största satsning någonsin. I takt med att stockholmarna blir allt fler så ökar också trycket på sjukvården. Den nya akutmottagningen på Danderyds sjukhus är en del av Stockholms Läns Landstings tioåriga investeringsplan för framtidens hälso- och sjukvård – landstingets störstaLäs mer
IF Metall till regeringen: satsa på Teknikcollege!
Uttalande av IF Metalls kongress Teknikcolleges fortsatta framgång måste säkras Det är nu snart 15 år sedan som vi, industrins parter, konstaterade att det svenska utbildningssystemet inte levererade det industrin behövde. En tydligt nedåtgående spiral där utbildningar mot industrin inte prioriterades fick till följd att företagenLäs mer
SKF tecknar kontrakt med svenska gruvjätten
500 sensorer ska säkerställa driftsäkerheten hos identifierade objekt vid LKABs anläggningar i Luleå, Malmberget, Svappavaara, Kiruna och Narvik.SKF tillkännagav idag ett kontrakt med LKAB för avancerade tjänster för tillståndskontroll i LKABs anläggningar i Luleå, Malmberget, Svappavaara, Kiruna och Narvik. SKF kommer uppgradera maskinutrustningen med..
Häng med i utvecklingen i robotik och automation
Nu erbjuder Örebro universitet kurser utformade för att passa yrkesverksamma som vill kombinera arbete och studier.Yrkesverksamma i industrin erbjuds en ny möjlighet till att hänga med i utvecklingen i robotik, automation och artificiell intelligens. Örebro universitet har i samarbete med industriföretag tagit fram specialdesignade kurser som kan vara delar av enLäs mer
Stor affär till Kirunaföretaget
Uppdraget är en totalentreprenad som bland annat innefattar fyra nya bandtransportörer till LKAB i Kiruna. Kiruna Wagon har uppdraget att i en totalentreprenad leverera en ny bandgång som innehåller fyra nya bandtransportörer till långlinjerna i LKAB:s sovringsverk i Kiruna.  – Vi valde Kiruna Wagon som samarbetspartner för detta omfattande och komplexa projektLäs..
Hon tar över ordförandeklubban i IF Metall
– Jag känner mig laddad och redo att leda ett av Sveriges bästa fackförbund, säger den nyvalda ordföranden som efterträder Anders Ferbe som nu går i pension.En enhällig kongress valde i under fredagen Marie Nilsson till ny förbundsordförande för IF Metall. Marie Nilsson har sin bakgrund i den petrokemiska industrin i Stenungsund, där hon arbetade som drifttekniker..
If Metalls kongress: Utveckla industriarbetarnas kompetens
Kompetens är den avgörande frågan i den snabba och genomgripande utveckling som följer i digitaliseringens spår, menar If Metall.I ett uttalande av IF Metalls kogress 2017 uppmanar förbundet till utveckling av industriarbetarnas kompetens. Kompetens är den avgörande frågan i den snabba och genomgripande utveckling som följer i digitaliseringens spår...
Ökad efterfrågan på stål och aluminium
Den trenden startade 2016 och nu menar ståldistributören BE Group att det här handlar om ett nytt konjunkturläge.God orderingång innebär hög produktionstakt och då behövs det mer stål och aluminium än tidigare. Detta kombinerat med minskad import till EU har resulterat i förlängda ledtider för platta produkter under början av året...
Bilindustrin gasar på
Teknikföretagen presenterar sin konjunkurprognos under måndagen och den pekar på fortsatt högkonjunktur för bland annat bilindustrin.Bilindustrin i Sverige får en hög tillväxt jämfört med andra branscher också i år. Samtidigt finns nu tydliga tecken på att också maskinindustrin är på väg uppåt, så konjunkturen..