Nyheter

33 miljoner till företag som vill växa i östra Mellansverige

den 7 september 2015 13:01 Företagsprofil

Fler företag i östra Mellansverige med en omsättning på 100 miljoner kronor. Det är målet för åtta företagsinkubatorer och science parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro som har tilldelats totalt 33 miljoner kronor av Tillväxtverket. Tillsammans ska de i ett regionalfondsprojekt öka antalet storföretag genom att öppna regiongränserna och dela med sig av kunskap, nätverk och riskkapital.

– Vi åtta aktörer är otroligt glada och stolta över att projektet har beviljats. Det kommer att skapa helt nya möjligheter till expansion för befintliga innovativa bolag i östra Mellansverige. Vår gemensamma målsättning är att göra regionen till Sveriges bästa när det gäller att tillvarata och utveckla befintliga tillväxtbolag, säger Caroline Drabe, projektägare och vd på Västerås Science Park.

Genom att öppna upp regiongränserna och dela med sig av kompetens, expertis, nätverk och riskkapital ska fler tillväxtbolag kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. Bakom projektet Växtzon 1 står följande företagsinkubatorer och science parks i östra Mellansverige: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Vreta Kluster, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Västerås Science Park och Inkubera. Projektet kommer att pågå i en treårsperiod.

– Genom en stark och tydlig samverkan vill vi skapa ett bättre erbjudande till regionens tillväxtföretag och samtidigt engagera stora globala företag, akademi och FoU i deras utveckling, något vi sett ett tydligt behov av och är glada att kunna tillmötesgå, fortsätter Caroline Drabe.

Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade. 

 

För ytterligare information

Caroline Drabe, vd och projektägare

Västerås Science Park
Telefon: 021-490 02 61, e-post:
caroline.drabe@vasterassciencepark.se

 

Erik Asph Hennerdal, vd

Create Business Incubator Mälardalen

Telefon: 073-969 51 30, e-post: erik@createhere.se

 

Thomas Karlsson, vd

Munktell Science Park

Telefon: 070-104 60 01, e-post: thomas@munktellsciencepark.se

 

Christian Berger, vd

LEAD

Telefon: 070-877 04 09, e-post: christian.berger@lead.se

 

Sten Gunnar Johansson, ordförande

Vreta Kluster

Tel: 070-593 63 46, e-post: stengunnar@sgjconsulting.se

 

Jonas Jalvér, tf vd

Norrköping Science Park

Telefon: 011 - 15 15 65, e-post: jonas.jalver@nosp.se

 

Per Bengtsson, vd

Uppsala Innovation Centre

Tel: 018-477 0441, e-post: per.bengtsson@uic.se

 

Mikael Melitshenko, vd

Inkubera

Tel: 070-795 78 84, e-post: mikael@inkubera.se

 

Om Växtzon 1

Växtzon 1 är ett regionalfondsprojekt finansierat av Tillväxtverket där målet är att fler företag i östra Mellansverige ska kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. I projektet ingår åtta företagsinkubatorer och science parks: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Vreta Kluster, Västerås Science Park och Inkubera. Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade.

 

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Ford lanserar ny teknik för smidigare kartnavigering – från Smartphone till pekskärm
Den nya tekniken gör det smidigt för förare att koppla appar, för exempelvis kartnavigering, via en telefon direkt till fordonets pekskärm. 2018 lanseras ny teknik till SYNC 3 AppLink, en variant av Fords kommunikations- och underhållningssystem, SYNC 3.  Under 2018 kommer Ford lansera utvecklade funktioner för SYNC 3 AppLink, som är en del av företagets kommunikations-..
Finansdirektören lämnar
Efter dryga tio år på posten kommer någon annan att ta över räkenskaperna i Värnamoföretaget.Thomas Ekström, Bufabs finansdirektör, har bestämt sig för att lämna Bufab för nya utmaningar utanför koncernen. Han kommer att ha kvar sin tjänst fram till den 31 juli 2017. "Thomas Ekström har under många år bidragit starkt till Bufabs..
Nytt avtal: Preferred supplier till Scania
Ett flerårigt globalt avtal med Scania innebär många nya arbetstillfällen för teknikkonsulten. Knightec AB har ingått ett flerårigt globalt avtal med Scania CV med syfte att fördjupa och bredda det pågående samarbetet för tjänster inom Scanias FoU. Avtalet är ett resultat av en omfattande utvärdering av befintliga och nya leverantörer där..
Trelleborg Wheel Systems Nordic varslar samtliga anställda
SVT Nyheter rapporterar att Trelleborg Wheel Systems Nordic varslar alla 31 anställda i Sävsjö om uppsägning. Vi gör det här av besparingsskäl och för att vi behöver koncentrera tillverkningen till en enhet, säger Jan Wennberg, vd på Trelleborg Industri, till SVT Nyheter. – Vi ska göra allt för att övertala företaget att behålla..
Unga har en mer optimistisk syn på arbetsmarknaden
Andelen unga i Sverige som känner sig trygga på arbetsmarknaden har ökat under det senaste året visar en ny undersökning. Men det finns stora skillnader i upplevd trygghet beroende på utbildningsnivå och anställningsform.Endast en procent av Sveriges unga tror att de kommer att vara arbetslösa om tio år och allt fler ser positivt på sina möjligheter på arbetsmarknaden...
FlexQube erhåller strategiskt viktig order
Whirlpool i Fall River Massachusetts väljer FlexQube när de investerar i ett förbättrat materialflödeWhirlpool har lagt en order på totalt fyra olika vagnstyper samt en större mängd komponenter från FlexQube. Utöver att få färdigdesignade vagnar vill kunden även designa och montera kit-vagnar med hjälp av FlexQube systemet på plats i Fall River,..
Trelleborg förvärvar USA-baserad distributör
Trelleborg har genom affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions tecknat avtal om att förvärva det USA-baserade privatägda företaget Carolina Seal Inc.Företaget är specialiserat på distribution av polymertätningar såsom O-ringar, hydrauliktätningar och kundanpassade satsförpackningar. Det största segmentet är transport med det snabbväxande..
SSAB:s vd Martin Lindqvist ser ljust på framtiden
För första gången på flera år ser jag att det som händer externt inte nödvändigtvis är negativt för stålindustrin och SSAB, säger han till DI.Martin Lindqvist tror även att efterfrågan från gruvindustrin kan öka efter många år på låga nivåer. Han tror också att USA marknaden kan ta mer fart. Om Trump håller sina löften om att satsa..
Boeing-order till CTT Systems
Ska leverera luftfuktarsystem till Boeing 777X. CTT SYSTEMS AB, ledande leverantör av produkter för aktiv reglering och styrning av luftfuktigheten i flygplan, offentliggör att Boeing valt CTT som leverantör av luftfuktarsystem till flight deck, crew rests och två kabinzoner till Boeing 777X. CTTLäs mer
Svenska stuntkvinnan som kör skiten ur bilarna i Hollywood
Hon är en av Hollywoods tre skickligaste kvinnliga förare. Målet är att bli allra bäst.Att drifta, köra jätte snabbt på racingbana och sladda med exklusiva bilar. Det är vardag för svenskan Eva-Stina Hübinette som arbetar som stuntkvinna i Hollywood. Den före detta Umebon Eva Stina Hübinette bor i Newport Beach i Kalifornien, med sina treLäs mer
Delete rekryterar Sverigedirektör
Industrisaneringsföretaget stärker organisation inför kommande expansion, där förvärv i bland annat Stockholmsregionen står på agendan.   MSc Lars-Gunnar Almryd (f. 1965) tillträder den 15 mars 2017 som ny direktör för Deletes verksamhet i Sverige. Han kommer också att verka som VD för Delete Sweden AB och Delete Service AB. "Lars-Gunnars långa..
Nytt projekt ska öka svenska affärer inom flyg- och rymdindustrin
Stora svenska aktörer är världsledande leverantörer av komponenter till raketmotorer, satelliter, flygmotorer och flygplansskrov. Nu ska ett nytt projekt lyfta affärerna ytterligare. Under veckan har Tillväxtverket beslutat att genom EU-medel finansiera projektet SVIFFT, för att lyfta flyg- och rymdindustri i Sverige. Satsningen ska utveckla ett nationellt klustersamarbete mellan..
Nytt poddavsnitt: Så söker du teknik- och ingenjörsjobb framgångsrikt
Nyfiken på tech-branschen eller befinner du dig mitt i karriären och söker teknik- och ingenjörsjobb? Här får du tipsen från rekryteringskonsulten!   I senaste avsnittet av jobbpodden ”Tack för din ansökan”. diskuterar TNG Techs rekryterare hur de arbetar med rekrytering av ingenjörer och tekniker, bjuder på jobbtips samt pratar om hur de ser på..
Ovako satsar i Smedjebacken
Ovako har fattat beslut om investeringar för att öka kapaciteten och bredda verksamheten vid produktionsanläggningen i Smedjebacken.Ovako har beslutat att investera i utökad produktionskapacitet på företagets produktionsanläggning i Smedjebacken. Investeringen är ett steg i strategin att bredda verksamheten på anläggningen och avser en ugn som tillsammans med..
Sveriges nya oceanfartyg blir spanskbyggt
69 meter långt och extremt tystgående. Det nya forskningsfartyget beräknas kunna sjösättas sommaren 2018.Det spanska varvet Armon har fått uppdraget att bygga Sveriges nya oceangående forskningsfartyg. Avtalet med Sveriges lantbruksuniversitet, som ska äga fartyget, skrevs på den 19 januari 2017. Fartyget, som ska kunna användas för i stort sett alla typerLäs mer