Nyheter

33 miljoner till företag som vill växa i östra Mellansverige

den 7 september 2015 13:01 Företagsprofil

Fler företag i östra Mellansverige med en omsättning på 100 miljoner kronor. Det är målet för åtta företagsinkubatorer och science parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro som har tilldelats totalt 33 miljoner kronor av Tillväxtverket. Tillsammans ska de i ett regionalfondsprojekt öka antalet storföretag genom att öppna regiongränserna och dela med sig av kunskap, nätverk och riskkapital.

– Vi åtta aktörer är otroligt glada och stolta över att projektet har beviljats. Det kommer att skapa helt nya möjligheter till expansion för befintliga innovativa bolag i östra Mellansverige. Vår gemensamma målsättning är att göra regionen till Sveriges bästa när det gäller att tillvarata och utveckla befintliga tillväxtbolag, säger Caroline Drabe, projektägare och vd på Västerås Science Park.

Genom att öppna upp regiongränserna och dela med sig av kompetens, expertis, nätverk och riskkapital ska fler tillväxtbolag kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. Bakom projektet Växtzon 1 står följande företagsinkubatorer och science parks i östra Mellansverige: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Vreta Kluster, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Västerås Science Park och Inkubera. Projektet kommer att pågå i en treårsperiod.

– Genom en stark och tydlig samverkan vill vi skapa ett bättre erbjudande till regionens tillväxtföretag och samtidigt engagera stora globala företag, akademi och FoU i deras utveckling, något vi sett ett tydligt behov av och är glada att kunna tillmötesgå, fortsätter Caroline Drabe.

Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade. 

 

För ytterligare information

Caroline Drabe, vd och projektägare

Västerås Science Park
Telefon: 021-490 02 61, e-post:
caroline.drabe@vasterassciencepark.se

 

Erik Asph Hennerdal, vd

Create Business Incubator Mälardalen

Telefon: 073-969 51 30, e-post: erik@createhere.se

 

Thomas Karlsson, vd

Munktell Science Park

Telefon: 070-104 60 01, e-post: thomas@munktellsciencepark.se

 

Christian Berger, vd

LEAD

Telefon: 070-877 04 09, e-post: christian.berger@lead.se

 

Sten Gunnar Johansson, ordförande

Vreta Kluster

Tel: 070-593 63 46, e-post: stengunnar@sgjconsulting.se

 

Jonas Jalvér, tf vd

Norrköping Science Park

Telefon: 011 - 15 15 65, e-post: jonas.jalver@nosp.se

 

Per Bengtsson, vd

Uppsala Innovation Centre

Tel: 018-477 0441, e-post: per.bengtsson@uic.se

 

Mikael Melitshenko, vd

Inkubera

Tel: 070-795 78 84, e-post: mikael@inkubera.se

 

Om Växtzon 1

Växtzon 1 är ett regionalfondsprojekt finansierat av Tillväxtverket där målet är att fler företag i östra Mellansverige ska kunna uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. I projektet ingår åtta företagsinkubatorer och science parks: Create Business Incubator, Munktell Science Park, LEAD, Norrköping Science Park, Uppsala Innovation Centre, Vreta Kluster, Västerås Science Park och Inkubera. Ambitionen är också att skapa en innovationsfrämjande struktur över regiongränserna, vilket ska komma företagen till nytta oavsett var i östra Mellansverige de är etablerade.

 

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

MultiDocker etablerar samarbete med SSAB
MultiDocker har under en tid tillsammans med SSAB analyserat val av effektiva stålkvaliteter och produktion av olika stålkomponenterSyftet med detta har varit att optimera MultiDockers maskiners lyftförmåga, kvalitet och kostnad. Efter att detta givit positiva resultat tecknas nu den första ordern med SSAB, där SSAB kommer leverera kostnadseffektiva helhetslösningar av..
Han blir ny chef för Arcam EBM
För att driva tillväxten separerar Arcam EBM-verksamheten och tillsätter en industriveteran som chef.För att effektivt driva den fortsatta tillväxten i Arcam kommer bolagets EBM-verksamhet att separeras från Arcam AB och placeras i en ny enhet, Arcam EBM. Chef för Arcam EBM blir Karl Lindblom, som tillträder den 3 april.  Arcam EBM omfattar utveckling,Läs mer
SKF satsar 45 miljoner på tillverkning i Malaysia
Kullagerjätten ska öka sin kapacitet för sfäriska rullager.SKF investerar 45 miljoner kronor för att öka sin kapacitet för sfäriska rullager i Nilai i  Malaysia. Investeringen kommer att ytterligare förbättra utnyttjandet av koncernens tillverkningskapacitet. Luc Graux, President, Bearing Operations, säger: ”GenomLäs mer
Genombrottsorder till ABB
Beställare är Bombardier Transportation.Bombardier använder ABB:s innovativa Effilight®-traktionstransformatorer för att sänka energiförbrukningen och utvidga järnvägsnätet ABB har fått en order från Bombardier Transportation på 42 takmonterade Effilight® -traktionstransformatorer till sinLäs mer
Ingenjörsbolaget vässar styrelsen
Med siktet inställt på att förstärka erbjudandet inom digitalisering & designautomation för industrin plockar Västerårsföretaget nu in Christer Wallberg. Deva Mecaneyes AB stärker upp sin styrelse genom att Christer Wallberg, tidigare CEO och idag vice styrelseordförande på Tacton Systems AB, går in i rollen som styrelseordförande. Christer har varit CEO på Tacton..
Brexit bromsar svensk export
Ny statistik visar att värdet av den svenska varuexporten till Storbritannien föll med 15 procent 2016, till 71,9 miljarder kronor jämfört med 85,5 miljarder 2015. - Flera svenska regioner har Storbritannien som sin viktigaste handelspartner. Att svensk varuexport fallit till Storbritannien indikerar att Brexitoron spökar på allvar. Det säger Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom..
Här möter industrin framtidens utmaningar
Digitalisering, kompetensförsörjning och hållbarhet. Utmaningarna för logistikbranschen är många. På nätverksträffarna Roundtable får ledare från industrin möjlighet att gemensamt granska, analysera och hitta lösningar på gemensamma utmaningar.Det börja röra på sig rejält i regionen. Business Region Göteborg har gjort en undersökning som handlar om investeringar de..
Ettåring sätter fingret på ohälsosam stress i arbetslivet
Under ett år har Arbetsmiljöverket i drygt femhundra inspektioner använt de nya föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö som infördes 31 mars 2016. Reglerna klargör arbetsgivarnas ansvar att förebygga bland annat ohälsosam arbetsrelaterad stress.Ett år efter införandet har Arbetsmiljöverket i totalt 511 inspektioner använt de nya föreskrifterna...
Absolent utökar verksamheten med bolag utomlands
Absolent AB, dotterbolag till Absolent Group, startar under våren ett säljbolag i Frankrike. Bolaget får namnet Absolent SAS. Absolent har under många års tid varit verksamma på den franska marknaden och vi ser nu en upptrappad efterfrågan på våra produkter. Vi väljer därför att starta ett eget säljbolag för att komma närmare kunden..
Företagen ser ljust på den närmaste framtiden
Barometerindikatorn föll i mars för tredje månaden i rad, från 110,8 i februari till 109,2. Nedgången drivs av tillverkningsindustrin och hushållen. Barometerindikatorn föll i mars för tredje månaden i rad, från 110,8 i februari till 109,2. Nedgången drivs av tillverkningsindustrin och hushållen. Barometerindikatorn visar dock på ett klart ljusare..
Concentric AB gör affär med ledande tillverkare inom materialhantering
Concentric AB har tecknat ett avtal med en ledande tillverkare av materialhanteringsmaskiner och ska leverera hydraulaggregat för deras nästa generation av maskiner. Concentric AB har tecknat ett avtal med en ledande tillverkare av materialhanteringsmaskiner och ska leverera hydraulaggregat för deras nästa generation av maskiner. Produktionen har redan påbörjats under..
Vinnarna till ABB:s stipendium för unga forskare inom teknik
I samband med Utställningen Unga Forskare på Tekniska museet i Stockholm den 27 mars delade ABB tillsammans med Unga Forskare ut stipendiet The ABB and Young Scientists Scholarship. Två studenter får chansen att utveckla sitt eget forskningsprojekt på ABB.Fredrik Löfgren, civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik vid Linköpings universitet, och Aletta Csapo, student inom..
HANZA etablerar tillverkningslösning med leveranser till Flexenclosure
HANZA Holding AB (publ) har etablerat en tillverkningslösning för det intelligenta kraftstyrningssystemet eSite till den ledande off-grid energileverantören Flexenclosure, genom vilken HANZA kommer att leverera samtliga elektriska delar.Flexenclosure skapar hållbar internetinfrastruktur på tillväxtmarknader – i vilket ingår design och tillverkning av eCentre, prefabricerade..
Saab och Loomis Group tecknar globalt ramavtal
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab och Loomis Group har undertecknat ett globalt ramavtal angående användning av Saabs logistiksystem TRACK and TRACE. Avtalet är tecknat för sju år.Ramavtalet konsoliderar befintliga avtal mellan Saab och Loomis Group och omfattar användning av systemet TRACK and TRACE på fyra nya marknader. -  Vi är glada över det här nya avtalet..
Ny organisation för Semcons ingenjörtjänster
Semcon inför en ny organisation för bolagets ingenjörstjänster genom att samla dessa i ett gemensamt affärsområde, Engineering Services. Den nya organisationen införs från och med den 1 april 2017. Mot bakgrund av att den tyska ingenjörsverksamheten avyttrades i februari 2017, ser koncernen synergier och effektivitetsvinster med att samla Semcons affärsområden inom..