Membership

To find out more about the RFQs on the right and how to get access to the full details, please click on the relevant RFQ and register your interest on the form below it.

For membership advice please contact our membership team on:

+46 (0)8 753 48 00
salj@qimtek.se

Latest engineering RFQs

Finishing-Plating
Söker leverantör av elförzinkning. Detaljstorlek exempel 400 x 100 x 15 mm. Mindre serier, olika bitar, 1-10 st / leverans.
Fabrication-General Sheet Metal Under 6mm
Fabrication-General Sheet Metal Under 6mm
Vi söker en leverantör för en topplåt som ska monteras på ett skåp av laminat (som vi själva tillverkar). Storlek på plåten är 1200x450 mm i 2 mm tjockt material. På undersidan svetsas tvärbitar för att stadga samt även bitar för att kunna montera på skåpet. - Enligt bifogad ritning - Laserskärning för hålen. - Lackas grå NCS S2500-N - Vid hålen screentryck sorteringssymboler. Tryckoriginal tillhandahålles av oss. - I första hand prototyp/nollserie - Uppskattad serietillverkning 50 st
Machining-Grinding
Söker leverantör för slipninga av stora tunga detaljer i stål. Vill ha kontakt med leverantör för framtida behov då vi snabbt kan komma behöva ha någon som kan utföra denna typ av jobb.
Fabrication-Welding
Fabrication-Welding
Vi önskar få in offerter på svetsning av plåtkomponenter enligt ritning. Färdig mäter produkten ca 1000 mm i höjd och ca 500 mm i diameter. Upplägget är att vi ombesörjer leverans av materialsatser och vill få in offert för svetsning. Årsvolymen ligger på 1000 st med avrop om ca 200 st /gång.
Finishing-Wet painting
Vi söker mer kapacitet i närområdet på våtlackering. Våra stativ är ca 4000 mm långa, 2000 mm breda och 2000 mm höga. Om någon har en tillräckligt stor ugn för att pulverlacka dessa stativ så är det också intressant.
Fabrication-Laser Cutting
Fabrication-Laser Cutting
Söker samarbetspartner för tillverkning av rördetaljer till gymutrustning genom valsning och laserskärning. Rören skall valsas till ø 1300 mm och ø 5000 mm. Ytterdiameter 76 mm. Godstjocklek 3 mm. Utmaningen vi har är att hitta ett företag som kan laserskära dessa detaljer EFTER valsningen. Till detta tror vi krävs en 5-axlig robotarm. Årsvolym: 1000-tals enheter.
Machining-Milling, CNC
Machining-Milling, CNC
Söker leverantör för fräsning/svarvning av en (1st) ring i rostfritt stål, EN 1.4301. Ø 93,45 mm. T=7mm. Det är även fler artiklar, en "halvring" där vi ska ha 2st. Av detaljerna hylsa, toppfäste och underbricka 3st av varje.
Fabrication-Architectural Steelwork
Vi söker en leverantör som kan utföra byggsmide, som omfattar smidesstomme, ledstångsräcken, balkongräcken samt aluminiumpartier till entre. Projektet är beläget i Grums Kommun och har en bruttoyta på 2 000 m². Hör av er till mig så får ni tillgång till ritningsunderlag. Jag behöver få in offerter senast under Januari 2018.
Electronic / Electrical-Soldering
Söker leverantör för lödning av kretskort i olika storlekar, exempelvis 50x50, 100x200 och 150x150mm. Antal 500st/år fördelat på 5st avrop.
Fabrication-Enclosures
Fabrication-Enclosures
Söker leverantör och långsiktig leverantör för tillverkning av: Ståladapter enligt ritning, årsbehovet 2017 har varit 146 st/sort av 3 olika varianter. Bockad armering enligt ritning 4-40 st per tillfälle. Bockad armeringsnät enligt ritning 4-40 st per tillfälle. Dessa komponenter ingår i våra bryggor som väger ca 900 kg-2000 kg. Det är ett absolut krav att komponenterna levereras märkta med ritningsnr och serie enligt våra anvisningar. Det är en fördel om tänkt leverantör kan varmgalvanisera.
Machining-Machining with Fabrication
Machining-Machining with Fabrication
Tillverkning av 40 st sidostycken. Tidigare leverantör har laserskurit ämnen, fräst kortsidor och brotschat hålen. Tillverkning av 40 st bottenpinne (gavlar har vi). Levereras komplett med CP-pinnar monterade. Storlek 211x38mm. Material rostfritt stål.
Fabrication-Architectural Steelwork
Vi ska bygga en större plåthall, storlek 3 000 m² och söker ett företag som kan tillverka en smidesstomme till hallen. Projektet är beläget i Varbergs Kommun. Hör av er till mig så får ni tillgång till ritningsunderlag. Offerter måste vi ha under Q4 2017. Hallen ska vara inflyttningsklar hösten 2018.
Machining-Engraving
Machining-Engraving
Söker leverantör för gravering av olika detaljer. Vi önskar gravera 6st vinkylare. Vinkylaren är av metall och guldfärgad. När man lasergraverar in en logga i detta fall blir graveringen ljusgul. Vi önskar färga loggan så det blir svart. Vi har även 2st silar, muddlers och kapsylöppnare. Dem är färgade svarta och graverar man dem så blir loggan i metallfärg, silvrig. I detta fall önskar vi färga loggan med guld. 12st chamapnge stoppers *obs i plast. Även detta ska färgas med guld. 2st måttkoppar. Dessa har sedan tidigare en logga på sig ”Sagaform”. Loggan måste först slipas bort, sedan måste måttkoppen lackeras i svart färg, sedan är det även här tänkt att loggan ska vara färgad i guld. Bifogat finner ni bilder på de produkter vi fick från vår tidigare leverantör.
Fabrication-General blacksmiths
Fabrication-General blacksmiths
Tillverkning och leverans av grizzlygaller enligt ritning 1030400. Material S355JR samt Hardox 500. Vikt: 2036 kg. Längd 8200mm. Totalt pris för komplett uppsättning av grizzlygaller, totalt 6 st sektioner av två olika modeller. Inkluderat leverans i pris. Leverans senast 2018-03-01.
Electronic / Electrical-Control Panels
Elskåpsbyggnation. Allmän förfrågan för kommande projekt. Se bifogade dokument.
Machining-Gear Cutting
Machining-Gear Cutting
Söker leverantör för tillverkning av kugg. Vi laserskär dessa idag men önskar byta tillverkningsmetod till vattenskärning på grund av värmen. Ytterdiameter 32 mm. Årsbehov 1000 st, avrop om 200 st men tar gärna emot offert på bägge varianterna.
Additive Manufacturing-3D Printing
Jag söker efter någon som kan hjälpa till med tillverkning av en sarg till ett lyse till en hästtransport. Vi har nu ett aktuellt ärende som kräver specialtillverkning då reservdel ej finns att tillgå eftersom transporten från början är ett specialbygge. Vi är flexibla gällande tillverkningsmetod. Sargen skall tillverkas i svart plast och är olikformad. Mått ca 400 mm hög, 160 mm bred, 100 mm kommer fram runt hörnet på fordonets långsida. Tjocklek 15-20 mm.
Fabrication-Laser Cutting
Fabrication-Laser Cutting
Söker leverantör som kan hjälpa mig laserskära fram detaljer till ljusstakar av 3 mm plåt. Storlek: 250 x 500 mm. Serie: 100 - 300 st åt gången.
Fabrication-Punching
Då vår nuvarande leverantör fallit ifrån söker vi en ny leverantör för tunnplåtsbearbetning. Vi vill ha kontakter i närområdet. Förekommande artiklar är bl.a elektronikpaneler i aluminium upp till 3 mm tjockt. Vi har även en del artiklar i stålplåt upp till 6 mm, stålvinklar mm. och där kan det även förekomma bockning. Små serier upp till ca 50 st per artikel per leverans.
Fabrication-General Sheet Metal Under 6mm
Fabrication-General Sheet Metal Under 6mm
Tillverkning av shims enligt bifogad ritning. Antal: 4 satser med olika antal av varje tjocklek enligt ritning 616769 revision A. Storlek 40x27mm. Tjocklek från 0,5-1,2mm. Material CW508L (mässing).
Machining-Broaching & Splining
Machining-Broaching & Splining
Söker leverantör för splinesbearbetning av 1 st axel. Storlek på detalj: L 121 mm. Vikt 2,14 kg. Material SS 2541. Möjlighet att jobbet kan bli återkommande. Ange leveranstid i offert.
Machining-Machining, CNC Centres
Machining-Machining, CNC Centres
Offert önskas på följande antal: 1110-070 104st 1110-071 208st 1110-072 104st Diameter på ringarna 100 mm, 120 mm och 160 mm. I priset skall frakt inkluderas till oss
Fabrication-Architectural Steelwork
Vi söker omgående ett företag som kan tillverka en smidesstomme till en hall på 1 000 m². Även glaspartier och aluminiumparter skall köpas in. Projektet är beläget i Umeå Kommun Jag vill ha in offerter omgående så hör av er snarast till mig så får ni tillgång till ritningsunderlag.
Fabrication-Architectural Steelwork
Vi söker ett företag som kan tillverka räcken till 45 st. balkonger. Räckena skall vara av aluminium. Projektet är beläget i Leksands Kommun. Hör av er till mig så får ni tillgång till ritningsunderlag, för vi behöver få in offerter före årsskiftet. Byggstarten blir under våren 2018.
Finishing-Plating
Söker leverantör för hårdkromning av detaljer som är ca 6,5 meter långa. Bredd ca 250mm, höjd ca 100mm. Material: koppar med en stålskena som det fräses spår i. Fåtalet detaljer, kan vara ca 6 st/år.
Machining-Machining, Multi-Axis
Vi söker en flexibel samarbetspartner som har en avancerad maskinpark med 5- eller 6-axliga maskiner. Exempel på detalj är aluminiumhus. Tänkbar leverantör ska ha erfarenhet av att jobba mot bilindustrin. Även ha gällande certifikat och kännedom om vilka regelverk som gäller. Seriestorlek är prototyper samt fåstycketillverkning.
Electronic / Electrical-Control Panels
Söker leverantör för tillverkning av styrskåp med och utan PLC. Vi har idag 4 olika produktgrupper vilka omfattar montering av elektronikkomponenter och programmering. Årsvolym: 20-40 enheter per produktgrupp, uppskattningsvis 100-150 skåp per år. Observera att tänkt leverantör bör ha gott om ledig kapacitet då vår förhoppning är att helst kunna lägga jobben hos en och samma.
Woodworking-Bonded wood
Woodworking-Bonded wood
Söker leverantör för tillverkning av grillbord av limträ. Storlek 671x394x262mm. T=20mm. Handag längd 100mm, Ø30mm. Vore bra med behandling för att stå emot uteväder (Bets, olja eller förslag). Borden i leveranser av 240 st/parti (ca 2-3000/år) samt skaften 200 st/ parti.
Fabrication-Welding
Söker leverantör med erfarenhet av processindustrin. Vi önska köpa primära rörstöd enligt följande; 10 st dn 50, SSS 5376 20 st dn 25, SSS 5376 20 st dn 15, SSS 5370 Av plattjärn, T-stycke 200-250 mm, svetsade, bockade och förzinkade, kompletta med 2 rörklamrar, bult och mutter.
Casting-Die Casting, Pressure
Vi är intresserade av att titta på aluminiumgjuterier. Vår detalj väger 1172 gram och vi har verktyg. Ca 5000-6000 st. de skall efterbearbetas (blästras, sågas, gängas 2xM6) och eventuellt pulverlackas (vi kan också ta hand om pulverlackning hos en existerande underleverantör) Jag önskar kontakt snarast om ni är intresserade då jag planerar att besöka Elmia Subcontract nästa vecka och det vore bra att kunna boka ett möte där.