Membership

To find out more about the RFQs on the right and how to get access to the full details, please click on the relevant RFQ and register your interest on the form below it.

For membership advice please contact our membership team on:

+46 (0)8 753 48 00
salj@qimtek.se

Latest engineering RFQs

Machining-Milling, CNC
Machining-Milling, CNC
4.st delar ca 70 x 40 x 12 mm fräst utvändig och invändig. Minsta innvändiga radie 4, två hål 4,2. Material: Mässing, Stål eller rostfritt
Casting-Sand Casting
Önskar förslag på tillverkningsprocess för en detalj, inlednings behöver vi en liten serie för att kontrollera funktion, när allt stämmer och om vi kan få till ett önskvärt pris så räknar vi på en årsvolym om ca 300st. Oklart vilken typ av gjutning som kan komma i fråga, söker därför kontakt med flera för att bolla. Vanligast storlek idag 160 x 160 mm. Både större och mindre kan bli aktuella.
Machining-Machining, Multi-Axis
Machining-Machining, Multi-Axis
Behöver kapade aluminiumstänger 20 x 12 mm (finns färdiga i den tjockleken), 160 mm långa med 2 hål plus gängad hona i ena kortändan för m6 skruv. Behöver pris på 100 st. Återkommande artikel. För utomhus bruk så någon typ av ytbehandling behövs. Se skiss.
Fabrication-Water Cutting
Fabrication-Water Cutting
Vi behöver 2st plåtar tillskurna, storlek 4500x85mm, tjocklek 4mm. Lämna pris inkl moms. Söker endast leverantör i närområdet i ett första skede.
Fabrication-Metal Spinning
Fabrication-Metal Spinning
Söker en leverantör som kan kupa en rund mässningsplåt med diametern 3 meter. Kupningsradie R 5 725. Bifogar även ritning.
Machining-Turning CNC
Machining-Turning CNC
Önskar prisuppgift på tillverkning av flänsar i rostfritt enl. bifogade bilder. I första stadiet intresserad av 5 st av vardera modell, kan komma att köpa dessa artiklar i batcher om 50-100 st av varje artikel. Det rör sig om totalt 10st artiklar, bifogat finns bilder på två stycken av dessa. Exempelstorlek diameter 95 x 22 mm.
Casting-Sand Casting
Casting-Sand Casting
Söker leverantör för tillverkning av 2 varianter av spännen. Det första heter EVA och har en årsvolym på 1500 st. Tanken är att spännet ska vara i stål och att det då blir gjutet eller printat. Några verktyg finns inte idag. Spännet måste vara extremt hållbart då man utsätter det för stor dragkraft när man spänner på sig bältet men även under själva lyftet. På detta spänne sitter det en ”pinne” som man kan förflytta i sidled, och här vet vi inte hur man ska lösa anordningen. Pinnen måste ju sättas dit på något sätt och frågan är om man kan göra den tvådelad och sedan skruvas ihop. Men delarna måste så klart sitta ihop ordentligt så att de inte lossnar under ett lyft. Förhoppningsvis har kanske tillverkaren någon lösning på detta. Finishen på spännet bör vara blankt stål. Antal per år är ca 1500 st, men vi räknar med att vi beställer 1000 st per tillfälle. Vi får så klart ta fram ett mindre antal så att vi kan testa spännet och bälte vid användning. Bältet som används till det här spännet tillverkas i Kina. Bifogar även bilder på befintligt spänne så man förstår funktionen. Det andra heter PL och har en årsvolym på 200 st. Finishen ska vara blankt stål, troligen rostfritt, måste vara starkt och hållbart material. Själva bältet producerar vi här i Sverige. Vi har inte landat i designen och det är möjligt att vi kommer att göra vissa justeringar, men i första läget vill vi veta att det finns tillverkare som kan göra det samt ett uppskattat pris. Exempelstorlek 100 x 70 mm.
Machining-Machining, CNC
Machining-Machining, CNC
Observera brådskande. Söker leverantör för tillverkning av 8 detaljer i olika material. Axlar, muttrar, hylsor och lagerhus. 1-4 st av vardera. Exempelstorlek diameter 65 x 30 mm.
Machining-Machining, CNC
Machining-Machining, CNC
Observera brådskande. Förfrågan om svarvning, fräsning och svetsning. Vi har 11 detaljer som ska tillverkas, 2-14 st av varje. Alla detaljer är i aluminium. Jag vill ha pris och leveranstid, svar helst i mitten av denna vecka, pga semestertider.
Woodworking-Wood Fabrication
Woodworking-Wood Fabrication
Söker leverantör av räcke till trappor för framtida försäljning. Det är alltså mer av ett ramavtal som efterfrågas än en specifik leverans. Ritning pillar kan erbjudas med annan standardpelare som ni har ert normala utbud. Mängder: Tidigare försäljning var 2019 ca 70 trappor, okänt hur många räcken som levererades. De flesta delarna är i furu Handledare kan vara i furu, ek och ask. Bifogade ritningar är gjorda som en prisförfrågan, tillverkningsritningar skickas innan tillverkning. Ange maxlängder som kan tillverkas i anbud.
Plastic & Rubber-Plastic Fabrication
Plastic & Rubber-Plastic Fabrication
Vi är i behov av nya material, se bifogat. Vänligen titta om detta är något ni kan tillhandahålla oss. T=5mm. Dimension 60x60mm. Material/typ: Rovingfabric/Strand mat. Jag önskar ett upplägg från er sida gällande: Pris Ledtid MOQ Vårt estimerade behov är 150-200 st/år. Vi ser givetvis helst att man kan dela upp leveranser och ordrar så vi inte får hyllvärmare, titta gärna på det också och upplägg kring önskemålet.
Machining-Turning CNC
Machining-Turning CNC
Önskar offert på 2 st artiklar, årsvolym 12 000 st av varje artikel. Materialet som är specat på ritningarna kan justeras vid behov. 1.4104 (X14CrMoS17). Storlek: ø 20 x 5 mm. EN 1.4404 (SS 2348-02). Storlek: ø 6 x 10 mm.
Machining-Turning CNC
Machining-Turning CNC
Önskar offert på tillverkning av reservdel till monteringsmaskin. Tillverkningsmetod: svarv + rundslip. Största detalj 105 x ø14 mm. Antal 20-25 st.
Fabrication-Fabrication with Machining
Fabrication-Fabrication with Machining
Önskar offerter på monteringssatser enligt nedan. Tjocklek på materialet är 1 mm-6 mm. Storlek på artiklar är exempelvis 350x600 mm. I dagsläget är det följande satser och antal vi behöver hjälp med: G25-A04-112-STD 5st Svartlackerat stål LU52-G500H210 1st Elektropolerat rostfritt MONT.GE28900628 5st Elektropolerat rostfritt Heat protection LU42 5st Elektropolerat rostfritt Heat protection LU52 5st Elektropolerat rostfritt Distans GST05 1mm 10st Rostfritt
Fabrication-General Sheet Metal Under 6mm
Vi söker en leverantör i Östeuropa som är duktig på tunnplåtsbearbetning. Vi tillverkar verktygsskåp bl.a och då förekommer det laserskärning, bockning, stansning och lackering av hela skåp men även komponenter såsom hyllplan etc. Material är svartplåt i tjocklekar upp till 3 mm. Serier är allt från 10 st till ett hundratal.
Fabrication-Welding
Söker leverantör som kan svetsa rotornav i kallvalsad plåt. Diameter upp till 760mm. Antal 1000-talet/år. Ritningar skickas efter etablerad kontakt med tänkbar leverantör.
Fabrication-Roll Bending
Fabrication-Roll Bending
Offert önskas på tillverkning av 2 st svarteloxerade aluminiumplåtar. 2 mm. Storlek 750x200 mm Skall sitta i en styrhytt på en färja som panelplåt.
Machining-Machining, Prototyping
Machining-Machining, Prototyping
Söker leverantör för tillverka små serier om typ 10 st av liknande artiklar som bifogat. 4-5 olika modeller kan vara aktuella. 3D modell kan skickas om intresserade finns. Denna artikel längd ca 70 mm. Material: EN_AW-7075-T651
Machining-Turning CNC
Tillverkning och leverans av 20st bakaxlar enligt ritning. Material 4140 HTRS. Dimension 250mm. Längd 2204mm. Vikt: 643,8 kg.
Fabrication-Punching
Vi behöver eventuellt hjälp med stansning då vår stans är trasig och vi vet inte när vi kan få den lagad. Vi undrar därför om något företag som har möjlighet att hjälpa oss med stansningen av plåtdetaljerna i ett projekt. Ni behöver inte lägga ner tid på en offert i nuläget utan vi vill bara stämma av om det är möjligt eller inte. Finns det något företag som har utrustning och kapacitet för detta? Hur snabbt skulle de kunna hjälpa oss i så fall? Om det blir aktuellt så levererar vi detaljerna. Hör av er snarast om ni tror att ni har kapacitet! MATERIAL: S250GD Z275 Maxmått: T= 4 mm L= 4000 mm B= 1250 mm
Woodworking-Wood Fabrication
Woodworking-Wood Fabrication
Söker leverantörer för tillverkning av en sits i trä. Antal 1000st/år och avrop 200st/gång. Bifogat en ritning där jag markerat de mått som är viktiga. Dock är ritningen inte gjord för trä utan cellplast men grundmåtten är markerade som är viktiga.
Machining-Milling, CNC
Machining-Milling, CNC
OBS Brådskande! Söker leverantör till följande tre komponenter: hörnkloss, stödkloss samt fäste l-profil. Batchstorlek om 60st (hörnkloss) +30 +30 st av de andra två detaljerna. Antal batcher är i dagsläget ej fastställt. Dimension max 120mm. Material:aluminium.
Plastic & Rubber-Injection Moulding
Plastic & Rubber-Injection Moulding
Vi söker leverantörer och önskar få in offerter på en formsprutad artikel i PC som är 38x14 mm. Verktyg behöver tas fram. Vi räknar med 10 000 st/körning
Woodworking-Wood Fabrication
Brådskande förfrågan! ”Vi söker en partner som har kapacitet att hjälpa oss tillverka utegym i stor skala. Vi har idag tagit fram 3-D skisser på konceptet (se bild), och behöver nu hjälp att snabbt ta dessa från skiss till fungerande gym. Detta innebär omgående hjälp med konstruktionsritningar, framtagande av prototyp under sommaren samt serietillverkning från hösten. Materialen är en kombination av sprutlackat stål och olika träslag (accoya, lärk, tryckimpregnerat). Vi behöver snabb återkoppling.”
Machining-Machining, High Precision
Machining-Machining, High Precision
Önskar offert på tillverkning av filterpackningar i EN 1.4310. Ø320mm. T=0,2mm. Behov uppgår till ca 50-100st/månad, vänligen offerera på 300st/avrop och 600-1200st/år.
Plastic & Rubber-Compression moulding
Söker leverantör för tillverkning av textilliknande askar med med lock som har vår logga och dragkedjelås. Vi köper dessa i Kina idag men önskar ta hem tillverkningen till Sverige. Vi är öppna för förslag gällande tillverkningsmetod men tror att någon typ av formpressning/gjutning kan vara aktuell. Storlek: ca 20 x 8 x 5 cm. Serie: 100 st per år.
Machining-Spark Erosion
Machining-Spark Erosion
Söker leverantör för tillverkning av artikel i bifogad ritning. I första skedet prototyp för testning om det går att få den plan och sedan serieproduktion om det faller väl ut. Storlek: 219x67 mm Bearbetningsmetoder: CNC fräsning, Sänkgnistning. Problem med att detaljen blir oplan efter skivfräsning av flänsarna, om möjligt vill vi prova att sänkgnista flänsarna för att minska materialspänningarna i detaljen. Material: EN.1.4301
Machining-Milling, CNC
Machining-Milling, CNC
Söker leverantör för tillverkning av munstycke av aluminium som man formfräser och sedan eloxerar. Vi tillverkar dessa i Kina idag men vill gärna ta hem produktionen till Sverige. Storlek: ca 16x3x3 cm. Serie: 100 st per år.
Woodworking-Wood Fabrication
Woodworking-Wood Fabrication
Observera brådskande! Söker leverantör för träkilar i björk. Årlig volym, ca 160 000 kilar, fördelade på 7 artikelnummer. Se bifogad ritning och volym fördelning för mer detaljerad information. Största kil 65 x 57 x 9 mm.
Machining-Machining, CNC
Machining-Machining, CNC
Observera brådskande. Offert önskas omgående för 55 st av vardera ingående komponent. Endast tillverkningsdelar. Alltså ingen montering eller standarddelar i priset (muttrar och skruvar). Material: Aluminiumprofiler och POM. Se underlag för storlekar på detaljerna.