Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Description

Den säkra vägen till högpresterande verktyg och komponenter Oerlikon Balzers är världsledande leverantör av ytbeläggningar som maximerar produktivitet, driftsäkerhet och ekonomisk vinning för alla typer av företag som arbetar med produktionsverktyg och precisionskomponenter. Vi tillverkar tunna slitageskyddande och friktionsminskande skikt som är hårdare än stål under varumärket BALINIT®. Ytterligare varumärken vi erbjuder våra kunder är Balismooth® och GearPak®. Våra skikt är ISO och FDA certifierade. Vi tillhandahåller en komplett beläggningsservice inklusive ytpreparering: PVD-beläggning CVD-beläggning PPD-behandling Teknisk support Mekanisk förbehandling Efterbehandling, t.ex. polering Eget transportnät Våra samarbeten med tillförlitliga sliperier ger våra kunder unika möjligheter till fullservice inom rekonditionering. Våra hållfasta BALINIT® skikt motverkar adhesion och abrasiv nötning vilket i sin tur minskar riskerna för oplanerade produktionsstillestånd. Dessutom kan skikten ge längre verktygslivslängd och därmed lägre kostnad per producerad enhet.

Address
Oerlikon Balzers Coating Sweden AB
Box 44074
Buteljgatan 6 / 10
117 43  Stockholm
Stockholm
Sweden
Phone
08-681 41 40
Fax
E-mail
send e-mail
Web address
www.oerlikon.com/balzers/se/
Contact
Magnus Andersson
Phone
035-20 20 599
Employees
51 - 100
Turnover

Products and Services

Balinit Coatings

Clients

Största vinsterna med våra BALINIT®-beläggningar har de kunder fått som jobbar med: Maskinkomponenter Skärande bearbetning Klippning och stansning Kall- och varmformning Pressgjutning och extrusion Plast och gummiproduktion Livsmedels-och läkemedelsindustrin Träbearbetning Pappers- och cellulosaproduktion Oerlikon Balzers utvecklar beläggningar och beläggningsprocesser samt marknadsför system och produktionsutrustning. Oerlikon Balzers är det enda företaget som kan leverera beläggningsservice globalt tack vare ett väl utbyggt nät av produktionsanläggningar i Europa, Amerika och Asien. Vi servar den Nordiska marknaden samt Baltikum från våra fabriker i Stockholm och Halmstad samt Tammerfors i Finland. Om du är intresserad av våra tjänster utanför den Nordiska marknaden så använd världskartan eller sökfunktionen för att finna närmaste beläggningscenter.

Capabilities

Processes

Finishing-Cleaning
Finishing-Heat Treatment
Finishing-Laserfinishing
Finishing-Metal Spraying
Finishing-Pickling
Finishing-Plastic Coating
Finishing-Plating
Finishing-Polishing
Finishing-Powder Coating
Finishing-Precision Cleaning
Finishing-Shot Blasting
Finishing-Silk Screening
Finishing-Spray Painting
Finishing-Stress relieving
Finishing-Wet painting
Finishing-Zinc plating

Other

 

To see financial information, you need to login


News

Svenska ytbehandlingsspecialisten uppköpt av global jätte
Samtidigt har ett 30-årigt joint venture avslutats.Scweizbaserade Oerlikon har skrivit på ett avtal om förvärv av svenska ytbehandlingsspecialisten Primateria...

Equipment

At the moment there are no adverts stories relating to this profile