Qimtek News

Qimtek News reports on manufacturing-related business to business news, particularly news relating to business opportunities in the market or buyer-supplier relationships.

You can post your own news relating to contract awards, specific successes or press releases on new equipment and services you supply.

News Stories

Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotar

14 February 2018 14:09 Company Profile

Den kompakta MPX1150 är särskilt utformad för att måla mindre arbetsstycken och den kraftfullare MPX2600 är speciellt lämplig för industriella beläggningsapplikationer.

  Yaskawa har utökat sitt sortiment av effektiva målningsrobotar med två nya modeller. Genom utvecklingen av robotar i MPX-serien har Yaskawa satsat på ett maximalt utnyttjande av golvyta och topphastighet, samtidigt som man håller en hög nivå av

Läs mer

YASKAWA Nordic AB

Add to Facebooktweet thisLet your contacts on LinkedIn know about it

More Press release's

Rengöring och underhåll för industri, bilvård och hushåll
Rengöring och underhåll för industri, bilvård och hushåll
STORA ELLER SMÅ SERIER,INGENTING ÄR OMÖJLIGT FÖR OSS. Relacos produkter håller hög kvalitet, är miljöanpassade och producerade i Sverige. När du använder dig av Relaco som partner så garanterar vi service av högsta graden. Vi är övertygade om att du, precis som våra många kunder genom åren, kommer att..
Nästa generation av Grundfos CR-pumpar
Den nya generationen av världens mest omfattande pumpfamilj kommer att flytta fram gränsen rejält för vad som är möjligt att göra med inline flerstegspumpar. Den efterlängtade lanseringen av nästa generations CR-pumpar kommer innebära ökad effektivitet och tryck samtidigt som det maximala flödet ökar till 320 m3/h, i princip en dubblering av tidigare..
Labbtest: Plastkullager tävlar mot metallager i saltvattentest
Testvinnaren xiros är upp till 60 % lättare och 40 % mer kostnadseffektiv...Uppvisning i testlabbet: plastkullager tävlar mot metallager i saltvattentest Testvinnaren xiros är upp till 60 % lättare och 40 % mer kostnadseffektiv än versionen av metall I Köln driver företaget igus världens största testlaboratorium för plast i rörligaLäs mer
Ny vd i industriföretaget Christian Berner
Industriföretaget har haft en stark utveckling senaste åren och den ska fortsätta säger den nya vd:n.Hans Lindqvist har utsetts till ny vd för Christian Berner AB, det svenska bolaget i koncernen Christian Berner Tech Trade (CBTT). Hans kommer även att behålla sin nuvarande roll som Supply Chain Director i koncernen. Det innebär att Bo Söderqvist, somLäs mer
Rapid Granulator hjälper miljö och kund samtidigt
Det småländska företaget ser till att kunderna ökar lönsamheten”Vi ligger mitt i de småländska skogarna men finns i hela världen och är världsledande på det vi gör” säger en nöjd vd Bengt Rimark. Idén är lika enkel som genial. I ett slutet system tas spillmaterialet från plastproduktionen om hand och mals ner tillLäs mer
Mitsubishi Materials utökar sortimentet av iMX utbytbara fräshuvuden
Ett pinnfrässystem som kombinerar fördelarna iMX är ett pinnfrässystem som kombinerar fördelarna med både solida hårdmetallfräsar och vändskärsfräsar. Stora prestandafördelar och besparingar kan uppnås speciellt när långa ställängder krävs. Kostnaden för extra långa hårdmetallpinnfräsar undviksLäs..
Sensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer
För 45 & 60 A AC. OEM Automatic kompletterar de statiska reläerna i mindre strömstorlekar med Sensata Crydoms nya serie DR2245 som endast är 45 mm bred. Reläerna har integrerad kylfläns som är optimerad för angiven belastning och omgivningstemperatur. Typiska applikationerLäs mer
Ny generation av ATOS 3D-scanner
ATOS 5 är utvecklad för industriellt bruk där höga krav på mätresultat och robusthet gäller. ATOS 5 levererar data med hög precision under korta mättider, även i tuffa miljöer. Resultatet blir noggranna mätresultat och analysdata. ATOS 3D-scanner har under mer än 20 år funnits på marknaden och levererat pålitliga resultat för kvalitetskontroll och reverse..
De är Keynote Speakers vid High Tech Steel Conference 2018
Triple Steelix är glada att meddela att Minoo Akhtarzand, Landshövding i Västmanland inviger High Tech Steel Conference, HTSC. Den internationella konferensen arrangeras för tredje året i rad, torsdagen den 6 september 2018 kl. 13:10. Under konferensen kommer ett flertal keynote speakers att tala: Greta D’Angelo, AM specialist från AMEXCI AB talar om de senaste nyheterna..
Nästa generation av Grundfos CR-pumpar
Den nya generationen av världens mest omfattande pumpfamilj kommer att flytta fram gränsen rejält för vad som är möjligt att göra med inline flerstegspumpar. Den efterlängtade lanseringen av nästa generations CR-pumpar kommer innebära ökad effektivitet och tryck samtidigt som det maximala flödet ökar till 320 m3/h, i princip en dubblering av tidigare..
Stegmotorstyrning från Solectro
Den lilla stegmotorstyrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering i och med enkel, snabb och flexibel programmering. Nanotecs SMCI33-controller är lätt att programmera med den tillhörande programmeringsmjukvaran. Man kan snabbt och enkelt, även utan programmeringskännedom, programmera komplexa körprofiler (parametrar som strömvärde och..
Beställarkompetens – tur eller struktur?
I augusti lanserar Automation Region guiden som visar vägen genom den ibland snåriga processen till en lyckad automationsinvestering.   Funderar du på frågor som: Vilka förbättringar kan automation tillföra i vår verksamhet? Hur börjar vi? Vilka krav ska vi ställa? Hur upphandlar vi för att nå dit vi vill? Misströsta inte,..
Få bättre kontroll över produktionen med ny tjänst för fjärrövervakning
Få bättre kontroll över produktionen med ny tjänst för fjärrövervakning
En vision att förenkla och effektivisera produktionen i industribranschen genererade en IoT-lösning som möjliggör fjärrövervakning av 3nines oljedimavskiljare. IoT-lösningen som utvecklats är en integrerad webbtjänst som ger kunder information om 3nines oljedimavskiljare i realtid. I oljedimavskiljaren finns en monitorbox som kontinuerligt samlar..
igus visar upp sina nya produkter direkt hos kunden
igus presenterar sina nyheter under 2018 års Hannover-mässa med en moduluppbyggd, uppfällbar mässmonter.Idén bakom igus resande turné är att erbjuda kunderna en möjlighet att se och röra vid deras nyskapande och innovativa produkter. Genom sin mobila utställning erbjuder ”motion plastics”-specialisten sina kunder möjligheten att lära känna de..
Nyanställd vid Bilfinger Engineering
Kommer närmast från Dekra Industrial. Daniel Künhemuth bor tillsammans med sin fru och deras 1.5-åriga son i Helgered på Göteborgs utkant mot Björlanda. Daniel är civilingenjör inom miljöteknik (med inriktning mot processteknik och kemi) och flyttade till Göteborg från Tyskland för 11 årLäs mer