Qimtek News

Qimtek News reports on manufacturing-related business to business news, particularly news relating to business opportunities in the market or buyer-supplier relationships.

You can post your own news relating to contract awards, specific successes or press releases on new equipment and services you supply.

News Stories

Traineeprogram öppnar nya karriärmöjligheter hos tillverkaren i Söderhamn

09 November 2018 05:48

Med hjälp av Clockwork drar tillverkningsföretaget USNR i Söderhamn nu igång en långsiktig satsning på kompetensförsörjning.

Under hösten startar ett skräddarsytt traineeprogram med målet att rekrytera och utbilda fem nya operatörer till USNR. I Söderhamn sträcker sig rötterna för USNR 150 år tillbaka i tiden. Tidigare hette företaget Söderhamn Eriksson, innan bolaget för några

Läs mer

Add to Facebooktweet thisLet your contacts on LinkedIn know about it

More Press release's

Körners Mekaniska Verkstad har ledig kapacitet – svarvning
Körners Mekaniska Verkstad har ledig kapacitet – svarvning
Vi söker omgående nya uppdrag till vår svarvavdelning. Vi bearbetar de flesta material, dimensioner från Ø3 - Ø500 mm och längder upp till 1200 mm. AB Körners Mekaniska Verkstad är ett familjeföretag i Hultsfred med 70 års erfarenhet av skärande bearbetning. Basen är legotillverkning med fokus på tillverkning av..
WTJ en legoleverantör för stora produkter
WTJ en legoleverantör för stora produkter
WTJ Konstruktion AB är an renodlad legoleverantör inom tillverkningsindustrin med maskinpark för de riktigt stora produkterna. Styrkan ligger i skärning, kantbockning, svetsning och montering. I maskinparken ingår bland annat:  Två stycken Bystronic laserskärmaskin på 6kw som klarar upp till 6500 mm x 2500 mm och skär upp till 25 mm..
Volvo Torslanda övervakar kulskruvar med Intellinova Parallel MB
Tack vare övervakningssystemet kunde man undvika haveri och i stället byta en skadad kulskruv planerat under icke-produktionstid.SPM Instrument AB är världsledande inom tillståndskontroll. Sedan förra året har företagets mätsystem Intellinova Parallel MB varit i drift på Volvo Car Corporations monteringsfabrik i Torslanda. Volvo Cars..
Pirtek Sweden får ny vd
Stefan Fallenius, grundare och vd för Pirtek Sweden AB (tidigare Slangakuten), väljer att lämna bolaget efter 10 år vid rodret. 2009 startade Stefan Fallenius Slangakuten. Under åren har företaget vuxit med i snitt 25% varje år. Hösten 2017 sålde Stefan bolaget till Pirtek Europe som sedan dess hör till världens största slangbussföretag med över..
Skarvvulkanisering hos J.H Appelqvist
Skarvvulkanisering hos J.H Appelqvist
Skarvvulkanisering.   Vårt andra stora affärsområde är skarvvulkanisering. Vi på J.H Appelqvist har en av Sveriges största maskinpark för sammanfogning av gummiprofiler till ringar, ramar eller vinklar. Vi kan skarva allt från det enklaste rundsnöre till profiler med komplicerade tvärsnitt. Slutprodukten kan bli ringar..
Lär dig mer om fördelarna med Connexprincipen
Lär dig mer om fördelarna med Connexprincipen
SPÄNNBUSSNING Connex spännbussning/stålbussning har en unik fasthållning och enkel montering, används som slitbussningar för långsamt roterande och högbelastade maskindelar. Connex härdade bussningar bygger på connexprincipen med den vågtandade slitsen. Connexprincipen för spännbussningar ger, i jämförelse med..
Saltängen breddar erbjudandet genom nytt samarbete
Helhetslösningar är fantastiska, menar Saltängen som har hittat en perfekt partner för nytillverkning av skruvar.Saltängen har stora verkstadsresurser i Norrköping samt egen tillverkning i Tjeckien. Saltängens verkstad utför renoveringar, reparationer och nytillverkning samt har mekanisk spetskompetens med expertis inom pannor och rör. På sammanlagt drygt..
Kompetensutveckla ditt företag på Industrimässorna
På Industrimässorna på Malmömässan 6–7 februari lyfts de viktiga frågorna om framtidens kompetensförsörjning till industrin, genom den nya satsningen Kompetenstorget. Där finns råd kring affärsutveckling, juridik och finansiering såväl som möjlighet till speed-dejting mellan företag och kandidater på plats på mässan. Kompetensutveckling och..
Microprecision förvärvar verkstadsföretag
Ska växa inom prototyptillverkning.Microprecision AB har förvärvat samtliga aktier i Filmeko AB. Båda företagen ligger i Kungsängen och ambitionen med förvärvet är att bredda utbucet och växa inom prototyptillverkning, skriver Microprecisions vd Peter Kjellqvist i ett pressmeddelande. -DettaLäs mer
KB Components etablerar sig i Nordamerika
Genomför förvärv i hjärtat av Detroits fordonsindustri.KB Components har etablerat en ny legal enhet, KB Components Canada Inc. och förvärvat tillgångarna i PM Plastics Ltd i Windsor. Den nya enheten kommer att omsätta 10 m USD och ha ett 60-tal medarbetare. Hela verksamheten är kopplad till fordonsindustrinLäs mer
Berg Kapell blir NHK
Från inredning till Volvo lastbilshytter till presenningar, lagerhallar och Bergskåpet som nu möter den europeiska marknaden. För över 40 år sedan grundade J-O Berg företaget Berg Kapell AB. Företaget som till en början tillverkade inredning till Volvo lastbilshytter har idag utvecklats till ett produktionsföretag inom PVC-tillverkning. Idag tillverkar man..
Mikromekanik i Eskilstuna investerar
Företaget har sedan startet inriktat sig på att bli en marknadsledande leverantör av finmekaniska legodetaljer.Nyligen investerade Mikromekanik i en CLX 350 från DMG MORI. Man hade behov att byta ut en äldre befintlig maskin och upplever att leverantören DMG MORI står för kvalitet. Förväntningarna på den nya maskinen är hög tillgänglighet..
Investeringar för att öka kapaciteten blev ett lyckat drag för Jönköpingsverkstaden
De vågade ta steget med nya maskinlösningar och har även kunnat nyanställa.Jönköpings Modelltillverkning AB har satsat på ny teknik för att möta en ökad efterfrågan på företagets tjänster och produkter. Under 2018 har företaget bland annat investerat i en ny femaxlig fräsmaskin och nu kompletterar man med palettväxlingsmodulerLäs..
Industrigruppen får ny vd
Med ny affärsplan går industrigruppen ,med bas i Norrköping, nu in i en expansiv fas.Hans Nilsson har utsetts till ny vd och koncernchef för Industripartner JohSjö AB. Hans har en bakgrund som General Manager på Ericsson i Stockholm och har lång erfarenhet av ledande befattningar inom Supply Chain, Produktion, Produktledning och globalLäs mer
Investeringar för att öka kapaciteten blev ett lyckat drag för Jönköpingsverkstaden
De vågade ta steget med nya maskinlösningar och har även kunnat nyanställa.Jönköpings Modelltillverkning AB har satsat på ny teknik för att möta en ökad efterfrågan på företagets tjänster och produkter. Under 2018 har företaget bland annat investerat i en ny femaxlig fräsmaskin och nu kompletterar man med palettväxlingsmodulerLäs..