Qimtek News

Qimtek News reports on manufacturing-related business to business news, particularly news relating to business opportunities in the market or buyer-supplier relationships.

You can post your own news relating to contract awards, specific successes or press releases on new equipment and services you supply.

News Stories

STOREBRO och SMT ny återförsäljare för tyska SPINNER

Company Profile

SPINNER har efterfrågat en partner i norra Skandinavien som utöver nymaskinsförsäljning även kan erbjuda eftermarknad, service, support och som har kunskap att utveckla maskinleveranserna tillsammans med slutkunden.

Med start från 1 januari i år är Storebro Machine Tools AB i Varberg och SMT Machine AB i Köping återförsäljare för den tyska maskintillverkaren SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH. SPINNER med ca 600 anställda har sitt säte utanför München i Tyskland och

Läs mer

Storebro Machine Tools AB

Add to Facebooktweet thisLet your contacts on LinkedIn know about it

More Press release's

Redo för serietillverkning: Slangfritt från Engcon ger överlägsen enkelhet
Nu lämnar det nya slanglösa modulsystemet och högflödessviveln prototypstadiet för serieproduktion.   Våren 2018 visade Engcon upp en unik modulkonstruktion där det automatiska oljekopplingssystemet EC-Oil och hydraulanslutningar för gripkasetten GRD samt sopvalsen SWD kan eftermonteras helt utan slangar. Nu meddelar Engcon att de är redo attLäs mer
Shuttlesystem för förbättrad lagerhantering
Denna innovativa teknik ökar hastigheten, precisionen och genomströmningen i lager och distributionscentraler markant.Ett snabbt och effektivt shuttlesystem är ett välkommet bidrag till det moderna lagret.  Effektiviteten höjs med hjälp av tre frikopplade system som arbetar i tre olika ledder. Transportörerna distribuerar lasten till en vald gång. Liftar i ena..
Henkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating
På mässan i Köpenhamn hittar du Henkel i monter 03:13 med fokus på utrustning och olika typer av ytbehandlingar. Henkel har i över 140 år levererat innovativ teknologi inom en rad olika branscher och sedan 1925 varit en stor aktör på den svenska marknaden.  -Ytbehandlingsbranschen är i en transformeringsperiod mot processer med mindre miljöpåverkan och..
Elmia belönar framgångsrika utställare med nytt pris
Genom det nyinstiftade priset Exhibitor of the year Awards vill Elmia och Fairlink ta mässdeltagandet till nya höjder.   Nu ska de mest framgångsrika och kreativa Elmiautställarna belönas.  – Med det här priset vill vi skapa förebilder och inspirera utställare att nyttja alla möjligheter som ett mässdeltagande innebär. Allt för att..
Upptäck värmeutveckling i tid
Kameran är perfekt för att övervaka och upptäcka värmeutveckling i exempelvis elskåp, serverrum och lager. Ax8 är en värmekamera från FLIR som ni hittar hos OEM Automatic.  Tack vare sin larmfunktion meddelar kameran både användaren och PLC när det sker temperaturavvikelser. Detta leder till att du kan hitta fel och potentiella risker i ett väldigt..
Conveyor 22 ökar transportörernas lastkapacitet 2019
Med förbättrad teknik ökar Conveyor 22 nu den tillåtna belastningen på sina elektriska transportörer.Conveyor 22 är välkänt för sina kompakta och starka elektriska transportörer. De används för transport av fast material, allt ifrån nikotintuggummi till metallskrot och hos en rad olika kunder, allt ifrån lokala bärproducenter till Global 500 som..
Ny EU steg V-motor från Caterpillar blir starkare, snålare och mindre
Pon Power presenterar Caterpillars nya uppgraderade dieselmotor C13B. Motorn riktar sig till maskinbyggare och är särskilt lämpad för mobila stenkrossar, borriggar, materialhanterare och andra typer av maskiner inom entreprenad, jordbruk, skogsbruk och industri. Nya C13B är en del av Caterpillars kompletta motorserie ochLäs mer
Ljungby Maskin introducerar Steg V motorer
Introducera Steg V motorer under hösten 2019 för att möta de nya miljökraven inför 1 januari 2020. -Vi har testat de nya motorerna och nu kommer vi att påbörja leveranser av maskiner med Steg V motorer under hösten 2019, säger man från företaget. Övergången från Steg 4F till V är inte dramatisk för förare och ägare. Vi kommer..
Externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil från Parker Hannifin
För nödstopp och systemfel.Parker Hannifin, världens ledande inom rörelse och kontroll, har lanserat en ny säkerhetsventil som snabbt avluftar tryckluftsystemet vid eventuellt fel eller vid nödstopp. P33 är avsedd för tvåkanalsstyrning och är externt övervakad. Denna nya säkerhetsventilLäs mer
Atlas Copco utökar sin WEDA-portfölj med dränkbara pumpar
Genom kompletteringarna blir serien nu heltäckande med pumpar för dränering och slampumpning samt en helt ny serie för slurry applikationer. Atlas Copco Power and Flow har utökat sin WEDA-portfölj med elektriska dränkbara pumpar. Det blir lättare att välja rätt pump från det utökade utbudet eftersom alla modeller klassificeras efter användning och typ..
Stororder till Plamako
Ska leverera en av de största formsprutningsmaskinerna i Nordeuropa.Plamako levererar utrustning, från marknadsledande fabrikat, för plastindustrier, såsom formsprutningsmaskiner, robotar, automatisering, materialhantering, torkar, transportband och kringutrustning. Under samma tak finns också Plamex Automation, som automatiserarLäs mer
J.H Appelqvist erbjuder pulverlackering av skruv
J.H Appelqvist erbjuder pulverlackering av skruv
Pulverlackering
J.H Appelqvist erbjuder skarvvulkanisering
J.H Appelqvist erbjuder skarvvulkanisering
Skarvvulkanisering
Linde Material Handling utökar utbudet av explosionsskyddade skjutstativtruckar
I miljöer där explosiva gasblandningar kan uppstå är kraven på truckar högt ställda.   Linde Material Handling erbjuder en bred produktportfölj med explosionsskyddade truckar och utökar nu utbudet ytterligare genom lanseringen av skjutstativtruckar med lastkapacitet på 1,4 - 2,5 ton. Explosionsskyddade truckar används i branscherLäs mer
Starka varumärken viktiga för såväl SSAB som deras kunder
SSABs unika program för certifierade medlemmar, Hardox® In My Body och My Inner Strenx®, är de mest omfattande programmen i branschen. Hardox® In My Body har funnits för kunder som använder Hardox® slitplåt i nästan 20 år. My Inner Strenx® är visserligen en nykomling som lanserades först 2015, men det är det snabbast växande..