Qimtek News

Qimtek News reports on manufacturing-related business to business news, particularly news relating to business opportunities in the market or buyer-supplier relationships.

You can post your own news relating to contract awards, specific successes or press releases on new equipment and services you supply.

News Stories

Miljonbelopp till forskning om mental belastning i industrin

12 January 2018 08:09 Company Profile

Komplexa arbetsmiljöer ställer höga krav på den anställdes kognitiva förmåga att in information och fatta rätt beslut. Nu ska forskning vid Chalmers bidra till förbättrad hälsa inom monteringsyrken i industrin.

Cecilia Berlin och Ann-Christine Falck, vid Chalmers tekniska högskola, har tilldelats 4 500 000 kronor för att forska om hur kognitiva och fysiska aspekter i industriellt monteringsarbete samverkar och för att utveckla en modell för förebyggande belastningsbedömning. –

Läs mer

Svensk Verkstad

Add to Facebooktweet thisLet your contacts on LinkedIn know about it

More General News's

Ny försäljningschef till XMReality
Blir en nyckelperson i organisationsuppbyggnaden.XMReality AB (publ) en ledande utvecklare av kunskapsöverföring inom Augmented Reality (AR), meddelar att man stärker organisationen genom att tillsätta Marcin Szymanski som bolagets CSO - Chief Sales Officer. Marcin Szymanski. XMReality har under senareLäs mer
Här är teknisk kundsupport 24/7 en självklarhet
Nu stärker AP&T i Ulricehamn upp eftermarknadssidan ytterligare med fler servicetekniker och en effektivare reservdelsförsörjning.AP&T förstärker nu sin eftermarknadsorganisation för att erbjuda kunderna ökad trygghet och tillgänglighet globalt. Det betyder bland annat fler servicetekniker, en effektivare reservdelsförsörjning och utökad teknisk..
Patronfabriken i Åmotfors varslar 29
Anledningen är en vikande USA-marknad. Patrontillverkaren Norma i Åmotfors varslar 29 anställda om uppsägning. Det uppger Arvika Nyheter. I slutet av november rapporterade Arvika Nyheter om minskad produktion på Norma. Nu följs alltså detta av ett varsel. 25 kollektivanställda och fyra tjänstemänLäs mer
Vara Maskinimport förvärvar Ottosson Truck
Genom förvärvet ingår agenturen för Hyundai gaffeltruckar i samma koncern som säljer Merlo teleskoplastare i Sverige. Vara Maskinimport AB har förvärvat aktiemajoriteten i Ottosson Truck AB. Affären innebär att Ottosson och Vara Maskinimport kan satsa offensivt på att öka Hyundai Forklifts svenska marknadsandel. Nyheten om förvärvet och..
Wermland Mechanics uppköpt
Det är Hanza Holding som förvärvar en av Nordens ledande tillverkare av tunnplåtsdetaljer.HANZA Holding AB (publ) har i dag tecknat avtal om att förvärva Wermland Mechanics Group AB. Wermech kommer att ingå i HANZAs tillverkningskluster i Sverige, som redan omfattar fabriker inom elektroniktillverkning och skärande bearbetning. KöpeskillingenLäs mer
Pumptillverkaren rekryterar ny försäljningschef
Han ska ansvara för försäljniningen av hydraulikprodukter i Nordamerika.Concentric är en av världens ledande utvecklare och tillverkare av pumpar med produktionsenheter i Sverige, Tyskland, England, USA, Argentina, Indien och Kina. Företaget är den tidigare Hydraulics Division inom Haldex-koncernen, som sedan 2011 är ettLäs mer
Ny affär utökar maskinparken på Delete
Det är Delete i Umeå och Skellefteå som tecknat avtal med Stena Recycling i Örnsköldsvik.Delete har tecknat nytt avtal med Stena i Örnsköldsvik, Umeå och Skellefteå. Stena har i samband med avtalet valt att utöka samarbetet med Delete gällande sug- och spolbilstjänster samt ADR och transport av farligt avfall. Samarbetet har sedan tidigareLäs mer
Saab inviger nytt utvecklingscenter i Finland
Under 2017 rekryterade Saab ett antal ingenjörer och investerade i etableringen av Saab Technology Centre i Tammerfors, Finland. Rekryteringen och investeringarna fortsätter under 2018.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab utökar sin verksamhet i Finland genom att etablera ett nytt utvecklingscenter – STC (Saab Technology Centre) inklusive ett utvecklingslaboratorium – i..
Rekommenderad av Scania
Under hösten har ny utrustning för att prova vidhäftningsförmåga tagit plats i lokalerna i Bankeryd. Proton Technology i Bankeryd satsar, rustar och stärker sin verksamhet ytterligare, i och med att ny utrustning för att prova vidhäftningsförmåga tagit plats i lokalerna under hösten. Det handlar om vidhäftningsprovning av lackerade ytor med två olikaLäs..
Fabriken i Strömsund står modell när tillverkningskapaciteten i Europa byggs ut
-Europa har upptäckt tiltrotatorn, konstaterar framgångssagan Engcons grundare Stig Engström, som nu inviger ytterligare en mångmiljonsatsning. Engcon, den världsledande tillverkaren av tiltrotatorer för grävmaskiner 1,5-33 ton, fortsätter expandera och satsa stort på sina produktionsanläggningar. Festligheterna kring öppnandet av Engcons nya fabrik i..
Nimbus förvärvar svensk aluminiumbåtstillverkare
Med förvärvet breddar 50-åriga Nimbus sin varumärkesportfölj.   Norrtäljebaserade ALUKIN aluminiumbåtar slår sig samman med Nimbus Boats för att höja tillgängligheten för båtköpare i hela landet. Därmed utökar Nimbus sin varumärkesportfölj med ett aluminiumbåtsmärke som komplement till de redan befintliga..
Multidocker på plats i USA
Bolagsetableringen fortskrider enligt plan och Norrköpingsföretaget har kontrakterat nio av de viktigaste återförsäljarna i USA och Kanada.MultiDocker utvecklar, producerar och säljer materialhanteringsmaskiner för hamnar och terminaler. Maskinerna bygger på pålitliga CAT-komponenter som testats och använts i tuffa applikationer och många exemplar världen..
Hans Stråberg föreslås till ny ordförande i SKF
SKFs nuvarande styrelseordförande Leif Östling har meddelat att han inte ställer upp för omval vid årsstämman 2018.SKFs valberedning föreslår Hans Stråberg till ny styrelseordförande i SKF. Hans Stråberg är styrelseordförande i Atlas Copco AB, Roxtec AB, CTEK AB, Nikkarit Holding AB; vice styrelseordförande i Stora Enso Oyj, Orchid Ortopedics, Inc och..
Nedskrivningar i HAKI med 40-60 miljoner
Mot slutet av 2017 tillträdde en ny ledning för Midway-ägda HAKI, vilken initierade en genomlysning av bolaget. Styrelsen i Midway Holding bedömer att det kommer att krävas nedskrivningar och reserveringar i dotterbolaget HAKI AB med 40-60 MSEK. Justeringarna kommer att göras i det fjärde kvartalet 2017 efter det att mer exakta belopp kunnat fastställas. JusteringarnaLäs..
CES i Las Vegas lockade 186.000 besökare
Se höjdpunkterna från tech-mässan!I förra veckan lockade den årliga pryl- och teknikmässan CES - Consumer Electronics Show - i Las Vegas 186.000 besökare. Närmare 4.000 utställare visade produkter och trender För oss som inte hade möjlighet att vara där: vi roar oss med en snabbsammanfattningLäs mer