Qimtek News

Qimtek News reports on manufacturing-related business to business news, particularly news relating to business opportunities in the market or buyer-supplier relationships.

You can post your own news relating to contract awards, specific successes or press releases on new equipment and services you supply.

News Stories

Isolerad lagerlokal för industri- och logistikbranschen – rätt lokal till rätt pris.

Company Profile

Climathallen är det senaste tillskottet i PMH-Hallens breda utbud av flexibla lagerhallar anpassade till alla typer av lokalbehov och användningsområden. PMH Climathall är framtagen till användaren som behöver en enklare isolerad lokal.


Lager och logistikhallar i Ystad, även kända för ”Ystads nya silhuett.

- Vår nya Climathall är en kostnadseffektiv lokallösning för ett utrymme som ska vara uppvärmt och samtidigt energibesparande. Vi arbetar mycket med kundanpassade lösningar och såg att sortimentet kunde kompletteras med ett mellanting mellan den oisolerade hallen och traditionell isoleringsmetod; det vill säga rätt lokal till rätt pris, säger Håkan Persson, Affärsområdeschef och säljare på PMH-hallen.
Climathallen bygger vidare på PMH-Hallen som varit marknadsledande i mer än 40 år. Isoleringen består av en vit (hög ljusreflektion) isolerad innerduk med 100 mm polyeten som ger lång livslängd och god isoleringsförmåga även i fuktiga miljöer. Isoleringen sker från insidan vilket gör att byggprojektet inte påverkas av dåligt väder. PMH-Hallen går även att isolera i efterhand.

PMH-Hallen finns i flera utföranden anpassade till skiftande behov, alla i underhållsfritt material. Montaget är snabbt och rationellt vilket gör PMH-Hallen till en mycket flexibel och kostnadseffektiv lösning. Hallarna tillverkas i valfri längd och bredd, stor fri golvyta utan hindrande pelare. Konstruktionen kan varieras även vad gäller utrustning, till exempel placering och utformning av portar, dörrar, förbindelsegångar mm. 

På bild Climathallens insida med industriarmaturer.

- Våra hallar går snabbt att sätta upp och snabbt att plocka ner vilket är idealiskt i en föränderlig värld. Detta utan påverkan på kvalitet och livslängd. Dessutom går det även bra att hyra hall av oss, säger Håkan Persson på PMH.
På Elmia Lastbils mässan i Jönköping och Logistik mässan i Göteborg presenterar PMH-Hallen hela sitt breda utbud av flexibla lagerhallar anpassade till alla typer av lokalbehov och användningsområden.

Företagsfakta
PMH-Hallen ingår i PMH International AB som säljer och hyr ut hallar för lager, industri och produktion. Företaget är familjeägt och grundades 1974 i Ystad, som är företagets huvudsäte. Idag finns ett 30-tal anställda inom företaget som tillgodoser lagerhallar inom hela Sverige samt våra grannländer i Europa. Inom PMH International AB finns också ett affärsområde för Lyft- & Materialhantering som ansvarar för etablerade kvalitetsvarumärken såsom Kito, Stahl, Schmalz, Logitrans, Dalmec, JD Neuhaus m.fl på den svenska marknaden.


PMH International AB

Add to Facebooktweet thisLet your contacts on LinkedIn know about it

More Press release's

Mikromekanik i Eskilstuna investerar
Företaget har sedan startet inriktat sig på att bli en marknadsledande leverantör av finmekaniska legodetaljer.Nyligen investerade Mikromekanik i en CLX 350 från DMG MORI. Man hade behov att byta ut en äldre befintlig maskin och upplever att leverantören DMG MORI står för kvalitet. Förväntningarna på den nya maskinen är hög tillgänglighet..
Investeringar för att öka kapaciteten blev ett lyckat drag för Jönköpingsverkstaden
De vågade ta steget med nya maskinlösningar och har även kunnat nyanställa.Jönköpings Modelltillverkning AB har satsat på ny teknik för att möta en ökad efterfrågan på företagets tjänster och produkter. Under 2018 har företaget bland annat investerat i en ny femaxlig fräsmaskin och nu kompletterar man med palettväxlingsmodulerLäs..
Industrigruppen får ny vd
Med ny affärsplan går industrigruppen ,med bas i Norrköping, nu in i en expansiv fas.Hans Nilsson har utsetts till ny vd och koncernchef för Industripartner JohSjö AB. Hans har en bakgrund som General Manager på Ericsson i Stockholm och har lång erfarenhet av ledande befattningar inom Supply Chain, Produktion, Produktledning och globalLäs mer
Investeringar för att öka kapaciteten blev ett lyckat drag för Jönköpingsverkstaden
De vågade ta steget med nya maskinlösningar och har även kunnat nyanställa.Jönköpings Modelltillverkning AB har satsat på ny teknik för att möta en ökad efterfrågan på företagets tjänster och produkter. Under 2018 har företaget bland annat investerat i en ny femaxlig fräsmaskin och nu kompletterar man med palettväxlingsmodulerLäs..
Gasen i botten på Saltängen
Inleder året med en order i mångmiljonklassen. För Saltängen startar 2019 med en riktigt nyårsraket. Företaget har nämligen fått i uppdrag att axla ett projekt värt ca tio miljoner. Vi kan med glädje kan informera om att vi redan nu fått förtroende av en kund i södra Sverige att utföra ett stortLäs mer
En oöverträfflig 3D-kamera
Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps. Detta med en noggrannhet på 0,15 mm. Kameran klarar rörliga objekt med en hastighet av 40 m/s och ni hittar den hos OEM Automatic. PhoXi 3D-kameran använder en patenterad teknik som heter Parallel Structured Light, tack vare en anpassad CMOS bildsensor.Läs mer
Revolution möter evolution – nu lanseras bränslecelldrivna Linde Roadster
Teknologin erbjuder en rad fördelar, bland annat sänkta kostnader, minimal miljöpåverkan och snabb påfyllning.Nu finns Linde Material Handlings revolutionerande truckmodell Roadster tillgänglig med ett av framtidens mest lovande energisystem – bränsleceller. En av de viktigaste frågorna inom materialhantering är vilket energisystem som är rätt för en..
Med fokus på första bearbetningssteget inom aluminiumbearbetning
Sandvik Coromant presenterar sin tangentiella hörnfräs M5Q90 för första grovbearbetningssteget av gjutna aluminiumdetaljer för fordonsindustrin. Det nya verktyget är framtaget för ”cubing” (det första bearbetningssteget av plana ytor efter gjutning) i en passering utan risk för gradbildning på detaljerna. Fräsen är utrustad med tangentiellt placerade..
Investeringar hos aluminiumbåttillverkaren
I 15 år har företaget de aluminiumbåtar, nu omfattar företaget 5.000 kvadratmeter produktionsyta i Öregrund. Håkan von Arronet har med sin bror Niklas byggt aluminiumbåtar i över 15 år. I sitt nybyggda varv i Öregrund på över 5.000 kvm tillverkar man över 200 aluminiumbåtar per år genom proffsig serieproduktion. Nu investerar företaget..
KG Knutsson AB blir exklusiv partner för WhisperPower i Sverige
Nederländska WhisperPower tillverkar innovativa strömförsörjningslösningar för båtar, fartyg och arbetsfordon.Från och med 2019 tar KGK över distribution och marknadsföring för WhisperPower på den svenska marknaden.  ”WhisperPower har några av branschens smartaste lösningar för mobil kraftförsörjning, och kanske marknadens tystaste..
Sålt: En trumlingsbläster till Bredaryd
Pris och kompetens avgörande när Ewes skulle välja trumlingsbläster till sin stålfjäderproduktion.Den beställda trumlingsblästern ska med hjälp av så kallad shot peening eller kulbombning som blästertekniken även kallas, användas i företagets omfattande stålfjäderproduktion för att förstärka och förbättra ytan på..
Teknikprodukter startar samarbete med PXL Seals
Under 2019 utökar Teknikprodukter sitt tätningssortiment med hjälp av en ny spännande samarbetspartner: PXL Seals.  PXL Seals är en fransk producent specialiserad på stora tätningar för bland annat vattenkraft, tung industri och marina applikationer. Produkterna blir ett väldigt bra tillskott i Teknikprodukters redan kompletta sortiment.  Den franska..
Welded tank crown rings
Welded tank crown rings
Did you know that MADESTA - Steel Prefabrication can also take care of pre-assembly and welding of various steel structures? For a tank storage project in the Port of Amsterdam MADESTA delivered prefabricated and welded tank crown rings to a UAE based contractor.  Save time and money, buy prefabricated!
MonoReam – optimerad kylning för flerskärsbrotschar
Flerskärsbrotschar är det naturliga valet när man vill ha höga skärdata och kort bearbetning tid. Pga. de konventionella bearbetningmetodernas begränsningar, har det inte varit möjligt att få kylkanalerna på exakt rätt ställe när man använder stålkroppar. Kompromisser har alltid varit accepterat när det gäller designen av kylkanalerna. Tack..
Ta kontroll över de svåra materialen
Dormer Pramet lanserar nu flera högpresterande sorter för fräsning i härdade material och precis gängsvarvning.Våra nya frässkärsorter inom Pramet-sortimentet, M4303 och M4310, erbjuder hållbarhet och tillförlitlighet i såväl medelfin bearbetning som finbearbetning. Båda sorterna är konstruerade för höghastighetsfräsning av formverktyg,..