Qimtek News

Qimtek News reports on manufacturing-related business to business news, particularly news relating to business opportunities in the market or buyer-supplier relationships.

You can post your own news relating to contract awards, specific successes or press releases on new equipment and services you supply.

News Stories

Isolerad lagerlokal för industri- och logistikbranschen – rätt lokal till rätt pris.

13 June 2018 14:02 Company Profile

Climathallen är det senaste tillskottet i PMH-Hallens breda utbud av flexibla lagerhallar anpassade till alla typer av lokalbehov och användningsområden. PMH Climathall är framtagen till användaren som behöver en enklare isolerad lokal.


Lager och logistikhallar i Ystad, även kända för ”Ystads nya silhuett.

- Vår nya Climathall är en kostnadseffektiv lokallösning för ett utrymme som ska vara uppvärmt och samtidigt energibesparande. Vi arbetar mycket med kundanpassade lösningar och såg att sortimentet kunde kompletteras med ett mellanting mellan den oisolerade hallen och traditionell isoleringsmetod; det vill säga rätt lokal till rätt pris, säger Håkan Persson, Affärsområdeschef och säljare på PMH-hallen.
Climathallen bygger vidare på PMH-Hallen som varit marknadsledande i mer än 40 år. Isoleringen består av en vit (hög ljusreflektion) isolerad innerduk med 100 mm polyeten som ger lång livslängd och god isoleringsförmåga även i fuktiga miljöer. Isoleringen sker från insidan vilket gör att byggprojektet inte påverkas av dåligt väder. PMH-Hallen går även att isolera i efterhand.

PMH-Hallen finns i flera utföranden anpassade till skiftande behov, alla i underhållsfritt material. Montaget är snabbt och rationellt vilket gör PMH-Hallen till en mycket flexibel och kostnadseffektiv lösning. Hallarna tillverkas i valfri längd och bredd, stor fri golvyta utan hindrande pelare. Konstruktionen kan varieras även vad gäller utrustning, till exempel placering och utformning av portar, dörrar, förbindelsegångar mm. 

På bild Climathallens insida med industriarmaturer.

- Våra hallar går snabbt att sätta upp och snabbt att plocka ner vilket är idealiskt i en föränderlig värld. Detta utan påverkan på kvalitet och livslängd. Dessutom går det även bra att hyra hall av oss, säger Håkan Persson på PMH.
På Elmia Lastbils mässan i Jönköping och Logistik mässan i Göteborg presenterar PMH-Hallen hela sitt breda utbud av flexibla lagerhallar anpassade till alla typer av lokalbehov och användningsområden.

Företagsfakta
PMH-Hallen ingår i PMH International AB som säljer och hyr ut hallar för lager, industri och produktion. Företaget är familjeägt och grundades 1974 i Ystad, som är företagets huvudsäte. Idag finns ett 30-tal anställda inom företaget som tillgodoser lagerhallar inom hela Sverige samt våra grannländer i Europa. Inom PMH International AB finns också ett affärsområde för Lyft- & Materialhantering som ansvarar för etablerade kvalitetsvarumärken såsom Kito, Stahl, Schmalz, Logitrans, Dalmec, JD Neuhaus m.fl på den svenska marknaden.


PMH International AB

Add to Facebooktweet thisLet your contacts on LinkedIn know about it

More Press release's

Ejdersteds - Wele vertikal CNC-fräs typ AQ 1465 för snabb leverans
Ejdersteds - Wele vertikal CNC-fräs typ AQ 1465 för snabb leverans
Wele vertikala NC-fräs typ AQ 1465 linjärmaskin. För bearbetning i såväl stål som aluminium med gjutet stativ, bordsstorlek 1600x650mm, vertikala fräs med kraftig linjärrullstyrning, direktdriven spindel om 10.000rpm, 32 verktygsplatser, dubbla spån skruvar, skraptransportör, Fanuc-styrning. Vikt 7,2 ton. Wele har två ägare:..
Nya ATOS ScanBox BPS
Snabbar på kompletta mätningar av en större mängd artiklar För att klara av ännu snabbare cykeltider har GOM tagit fram ATOS ScanBox BPS. BPS står för ”Batch Processing System” vilket innebär att en ATOS ScanBox kan ladda detaljer automatiskt. För att klara av en automatisk laddning av detaljer har ScanBoxenLäs mer
LMO - Vajer isolator, en mångsidig vibrations och chock isolator.
LMO - Vajer isolator, en mångsidig vibrations och chock isolator.
Vajer isolatorn tillverkas av rostfri vajer och aluminium/rostfria balkar för att fixera vajern. Vajerisolatorn är en utomordentlig vibrationsisolator och har extremt goda chockisolerande egenskaper. Styvheten och egenskaperna kan mycket enkelt anpassas för att ge den perfekta avstämningen mot applikationen. Andra egenskaper som gör vajerisolatorn unik är att den..
YTABs expansionsresa fortsätter!
Fått förtroende att lackera hytterna på Scanias nya generation lastbilarYTAB, Ytbehandlingsteknik AB, i Näsum är inne i en rejäl tillväxtfas, både vad gäller antal anställda, nybyggnationer och maskininvesteringar. Anledningen till detta är flera nya projekt och ordrar som YTAB tagit hem under de senaste åren, inte minstLäs mer
TL MaskinPartner är nu Masentia
TL MaskinPartner är nu Masentia
TL MaskinPartner är nu Masentia. Det är nu ett tag sedan danska Masentia tog över TL MaskinPartner för att satsa och investera  i Sverige. Nu tar vi nästa steg och byter namn. Från och med den 15 maj 2018 så är vi; Masentia AB – Din maskinpartner.  Allt är som förr – fast lite bättre Masentia täcker hela..
SKF lanserar ett kraftfullt lagerberäkningsverktyg som snabbar på designprocessen
SKF SimPro Quick är ett interaktivt 3D simuleringsverktygNu lanserar SKF beräkningsverktyget SKF SimPro Quick. Ett lagerberäkningsverktyg som utför avancerade simuleringsanalyser av lager. Med hjälp av verktyget kan användaren enkelt följa steg-för-steg instruktioner för att välja rätt lager och på det sättetLäs mer
Örebro universitet viktig del i regeringens miljonsatsning på Artificiell Intelligens
Regeringen vill att Sverige ska ta en ledande roll i utvecklingen och satsar 40 miljoner kronor på ett nytt AI-initiativArtificiell intelligens, AI, är framtiden. Regeringen vill att Sverige ska ta en ledande roll i utvecklingen och satsar 40 miljoner kronor på ett nytt AI-initiativ. Ett av lärosätena som ska leda arbetet är Örebro universitet. – Jag är..
Efterfrågan accelererar i Eksjö
Måste investera i en till Multus och som tur var fanns den som lagermaskin hos Stenbergs.Härenviks omkonstruerar svetsade konstruktioner till gjutna lösningar för att stärka kundens konkurrenskraft. Det har visat sig, att kunskaperna kring gjutgods och dess lösningar ger en bättre produkt till lägre kostnad. Härenviks erbjuder kunden konstruktion,Läs mer
Ny automatisk mätteknik ökar i användning
ATOS ScanBox finns i olika varianter för objekt på 1 milimeter till lastbilshytt i storlek på mätobjekt.Vi har under många år sett att automation är en nödvändighet för effektiva företag. Lika viktigt för företag är att ha bra kvalitet på tillverkade produkter. Fler och fler produkter får krav på mätning som innebär att..
Nya och smarta plastsystem = förutsägbart underhåll
Öka fabrikens säkerhet och sänk underhållskostnaderna med smart plast från igus. ”Maskininlärning”, ”Stordata” och ”Industri 4.0” – ofta är kundens potentiella vinstmöjligheter till följd av digitalisering ofta dolda bakom dessa modeord. Intelligenta produkter som t.ex. ”igus smart plastics” ger företag möjlighet att förbättra sinaLäs mer
Med mål att korta betaltiderna
Bakom föreningen står näringslivsorganisationerna Almega, Fordonskomponentgruppen FKG, Företagarna, Svensk Industriförening Sinf och Svenska Teknik&Designföretagen. Föreningen för effektiva affärstransaktioner lanserar hemsidan www.betaltider.se för att informera om näringslivets kod om betaltider  Effektiva affärstransaktioner..
EAB utrustar nytt 3P-logistikcenter i Ängelholm
Parallellt fortskrider expansionen av de egna lokalerna i Smålandsstenar.Tredjepartslogistikföretaget DreamLogistics från Jönköping växer och har nu öppnat ett nytt Logistikcenter i Ängelholm. EAB har varit med och designat hur lagret skall nyttjas och har levererat pallställ Omega komplett med stolpskydd och påkörningsskydd.Läs mer
Tykoflex rekryterar ny konstruktionschef
Tidigare konstruktionschef, Peter Hartvik, frigörs därmed för att fullt ut fokusera på Tykoflex tekniskt avancerade sortiment för skarvning av sjökabel.Tykoflex välkomnar Peter Schelter som ny konstruktionschef. Han kommer närmast från en position som Head of supply chain på WIFAG-Polytype Technologies i Schweiz. Dessförinnan var han Group Manager Product Development..
Logistiksamarbete på ny nivå
Samarbetsavtalet mellan Logistik & Transport och tyska CeMAT har börjat bära frukt på allvar. Synergierna blev tydliga då CeMAT nyligen arrangerades i Hannover. – Det bidrar till att vår mötesplats får en stark internationell prägel i höst, säger Jan Nilsson, affärsansvarig på Logistik & Transport.  54 000 besökare från..