Qimtek News

Qimtek News reports on manufacturing-related business to business news, particularly news relating to business opportunities in the market or buyer-supplier relationships.

You can post your own news relating to contract awards, specific successes or press releases on new equipment and services you supply.

News Stories

Här är världens säkraste bil

11 January 2018 10:23 Company Profile

Krönt som den mest kompetenta i klassen Stor Off-Road bil.

Volvo Cars XC60 har blivit krönt som den mest kompetenta stora off-road bilen, och som bilen med den totalt bästa prestationen under 2017 i den prestigefyllda Euro NCAP 2017 "Best in Class" säkerhetsutmärkelsen. Volvo XC60 fick nära perfekta 98 procent

Läs mer

Volvo Personvagnar AB

Add to Facebooktweet thisLet your contacts on LinkedIn know about it

More General News's

Snart 100 VIP-affärer till CTT Systems
91:a beställningen när Fokker beställer kabinbefuktningssystem till en ACJ319neo VIP flygplan.CTT SYSTEMS AB offentliggör härmed att Fokker Techniek BV lagt en order på ett kabinbefuktningssystem till en ACJ319neo VIP flygplan. Fokker kommer installera systemet som höjer luftfuktigheten i hela flygplanskabinen. Projektet kommer intäktsföras underLäs mer
Tre nya affärer till Multidocker
Maskinerna ska levereras till kunder i Sverige och England.MultiDocker har träffat överenskommelser med en kund i England om leverans av en CH 600 och en CH 1400 samt en kund i Sverige av en CH 1100 till ett sammanlagt värde av mer än 22 MSEK. Maskinerna är anpassade för applikationer i hamnar där kravet finnsLäs mer
Stjernberg Automation köper robotföretag
Från att tidigare ha fokuserat på specialutrustning för producerande företag har Kungsbackaföretaget skiftat fokus.Stjernberg Automation gör sitt första uppköp sedan starten för 10 år sedan. Företaget heter Global Operating Drones Sweden (G.O.D.S) och utvecklar robotplattformar för olika ändamål, som jordbruksdrönare och servicerobotar inom..
Ny logistiklösning för husbilstillverkaren
Expanderar lagerkapaciteten med Jungheinrich.   Den tyska producenten av husbilar, Erwin Hymer Group, har anlitat Jungheinrich för att expandera lagerkapaciteten vid sin produktionsanläggning i Neustadt, Tyskland. Lösningen som Jungheinrich tagit fram innebär ett pallställslager för enkelt ellerLäs mer
Ny metod ska utveckla den växande 3D-printindustrin
Mittuniversitetet leder ett projekt som ska ta additiv tillverkning närmare serieproduktion. Flera stora aktörer deltar.Mittuniversitetet leder ett treårigt projekt som utvecklar en ny metod där additiv tillverkning, 3D-print eller AM, ska kunna bedrivas med lägre kostnader och högre funktionalitet. Projektet på närmare tio miljoner kronor fokuserar på flyg-..
Nu ska driftteknikerna på Volvo Cars Olofström styra från mobiler och surfplattor
Efter en nästan ett år lång upphandling har Schndeider Electric vunnit uppdraget som går ut på att rusta bilfabriken med nästa generations styr- och automationssystem. Schneider Electric har fått i uppdrag att uppgradera automationssystemet hos Volvo Cars bilfabrik i Olofström. Målet med moderniseringen är att spara energi och göra det smidigt för driftteknikerna..
Edeco Tool köper branschkollega
Efter mer än 30 framgångsrika år inom svensk industri tar nu värmländske verktygsspecialisten ett första steg mot skandinavisk expansion.Genom förvärv av Tooling-divisionen hos danska branschkollegan HCT Tools ges företaget en stabil och inarbetad plattform på den danska industrimarknaden. EDECO TOOL ÄR EN VÄLKÄND AKTÖR bland svenska..
Vill öka tillgången till industriell 3D-print i Norden
3D-print i var mans hand. Nu lanserar 3D Center och 3YOURMIND en portal som ska förenkla beställning och tillgång till 3D-utskrifter.3D Center tillkännager lanseringen av sin nya portal, som skapats för att öka tillgången till industriella 3D-utskrifter för B2B-kunder. Samarbetet mellan 3YOURMIND och 3D Center syftar till att främja tillgängligheten av additiv..
Robotisering och allt-i-ett-paket vinner
Om man automatiserar och lägger till idén med ett allt-i-ett-paket kan man sänka sina kostnader och investeringarna skulle betala sig på en relativt kort tid, säger Chris Dominic, logistikforskare vid Högskolan i Gävle.Chris Dominic har undersökt möjligheterna för företaget MAFI att växa och ta hem mer produktion. MAFI finns i Mora och tillverkar fästen till..
PLAY: Framtidens transporter enligt Mercedez Benz
Spana in URBANETIC - biltillverkaren Mercedes Benz vision om hur framtidens transporter av människor och gods ska lösas!Vision URBANETIC från Mercedes-Benz, är en helt ny lösning på framtidens transporter av både människor och gods. Målet är att gatorna ska ha färre fordon, mindre utsläpp och mindre buller. Samtidigt som det ska gå snabbare..
Lägre ökning av arbetskraftskostnaderna efter finanskrisen
Tillverkningsindustrins arbetskraftskostnader har ökat långsammare i såväl Sverige som i resten av Västeuropa under åren efter finanskrisen. 2017 var den genomsnittliga timkostnaden för en industrianställd i Sverige 366 kronor, vilket är något högre än det västeuropeiska genomsnittet. Sett över perioden 2013-2017 ökade de reala arbetskraftskostnaderna..
Dispens för 30 meter långa jättelångtradare
High Capacity Transport är det officiella namnet på jättarna som vardera skjutsar 4 containrar återvinningsmetall i Finland.Det har en transportkapacitet som är drygt 30 procent större än vanliga kombinationsfordon. Finska trafiksäkerhetsverket Trafi har på försök gett tiotals HCT-fordon dispens att trafikera förbestämda rutter. En av lastbilarna..
Brenderup Groups vd lämnar
Interim vd utsedd till dess ny vd rekryterats.Pål Jönsson lämnar Brenderup Group och rollen som VD. Björn Rosberg har utsetts till interim VD i tillägg till hans roll som Group HR & Communications Director fram tills dess en ny VD har rekryterats. Stefan Petersén, tidigare Sales & Marketing Director,Läs mer
Mont Blanc i Dalsjöfors flyttar produktionen
50 personer berörs av beslutet. Som ett led i arbetet att säkra en långsiktigt hållbar konkurrenskraft har Mont Blanc Industri AB, som ingår i Brenderup Group, idag inlett MBL-förhandlingar om att flytta produktionen i Dalsjöfors till bolagets befintliga anläggning i Brasov, Rumänien.Läs mer
PLAY: Se roboten som skördar både paprikor och framgång
I stället för att styra robotarmen till en given (x,y,z)-koordinat styrs den av en 3D-kamera som känner igen paprikor, så kallad Deep Learning, utvecklat av Umeå Universitet.En skörderobot har utvecklats i EU-projektet SWEEPER av bland annat Umeåprofessorn Thomas Hellström och hans forskarteam. Roboten är den första i sitt slag, och visades upp för imponerade..