Qimtek News

Qimtek News reports on manufacturing-related business to business news, particularly news relating to business opportunities in the market or buyer-supplier relationships.

You can post your own news relating to contract awards, specific successes or press releases on new equipment and services you supply.

News Stories

Fortsatt drag i bilindustrin

14 November 2017 08:53 Company Profile

Högt utnyttjande av produktionskapacitet, flaskhalsar och personalbrist indikerar en fortsatt positiv utveckling av industrins investeringar det kommande året, enligt Teknikföretagens konjunkturprognos.

Teknikindustrin i Sverige ökar med höga 12 procent i år och med ytterligare 5 procent nästa år. Siffrorna är exklusive tele- och elektronikindustrin som är under stor omställning. Det är bilindustrin som väntas bidra mest till tillväxten även nästa år.

Läs mer

Teknikföretagen

Add to Facebooktweet thisLet your contacts on LinkedIn know about it

More General News's

Jobro förvärvar Prototals plåtverksamhet
Ska bli ledande inom prototyp- och lågserietillverkning av komplexa plåtdetaljer.Jobro är idag den ledande tillverkaren av prototyper och lågvolymserier av komplexa plåtdetaljer i Sverige. Bolagets ambition är att expandera sin verksamhet och bli en av Europas ledande prototyp- och lågserietillverkare av komplexa plåtdetaljer. JobroLäs mer
Volvo får bussorder från Australien
Den hittills största ordern på den marknaden.Volvo Bussar har fått en order på åtta hybrider till Australien. Det är den hittills största ordern på denna marknad. Latrobe Valley Bus Lines i sydöstra Australien har beställt åtta endäcks hybridchassin Euro 6 av Volvo. Bussföretaget Latrobe ValleyLäs mer
Här är Årets julklapp 2017
En teknikpryl som sätter fingret på megatrenderna urbanisering, klimatförändringar och hälsa. Årets julklapp är utsedd! HUI Research utser Årets julklapp för trettionde året i rad. Årets julklapp är en analys av rådande samhällstrender och en spegling av svenskarnas aktuella och/eller framtida konsumentbeteenden. 2017 blir Årets julklapp elcykeln - den..
Börsen nästa för industrivagnsföretaget
Med kunder som Autoliv, Scania och Volvo Cars siktar bolaget på att bli världsledande inom materialhanteringslösningar för internlogistik. Styrelsen för FlexQube AB (publ)  har beslutat att genomföra en nyemission och samtidigt ansöka om notering av Bolagets aktier på Nasdaq First North.  FlexQube har utvecklat ett patenterat koncept med modulariserade och smarta..
Volvo Cars har tecknat avtal med Uber: ska leverera tusentals bilar
Volvo vill bli störst inom självkörande samåkningstjänster över hela världen.Biltillverkaren Volvo Cars har signerat ett ramavtal med samåkningsföretaget Uber om att mellan år 2019 och 2021 leverera tiotusentals basfordon som är kompatibla med självkörande teknologier. Fordonen baseras på Volvo Cars modulära och skalbara egenutveckladeLäs mer
Ny kraft snart på plats hos Beijer Alma
Nye koncernchefen tillträder i mars och blir en styrka när koncernen ska växa både organiskt och genom förvärv.Som tidigare meddelats har Henrik Perbeck utsetts till ny vd och koncernchef i Beijer Alma. Datum för hans tillträde har fastställts till 5 mars 2018. Henrik Perbeck är 45 år och har civilingenjörsexamen i fysik från Lunds Tekniska Högskola och..
Volkswagen investerar 22,8 miljarder euro i produktionsanläggningar över hela världen
Ett väsentligt lyft för den största produkt- och teknikoffensiven i märkets historia.MÅ, NOV 20, 2017 14:40 CET Omkring 14 miljarder euro investeras i de tyska produktionsanläggningarna Huvudfokus de närmaste fem åren på elektrisk mobilitet och modularisering Herbert Diess: "Investeringarna innebär ett väsentligt lyft för märkets störstaLäs..
Hur ska dagens industriföretag hitta rätt kompetens för framtiden?
Peter Siljerud ger två konkreta tips till underleverantörerna.   Robotar och avancerade datorer tar över allt mer av arbetet inom industrin. Kvar finns de mer avancerade arbetsuppgifterna. För att lyckas hitta rätt kompetens tror trendspanaren Peter Siljerud att företag måste jobba mer med sin egen image. PeterLäs mer
Får fortsatt förtroende från Siemens
Ska fortsätta leverera svetsade rörsystem till Siemens turbiner i ytterligare tre år. Jernbro har tecknat ett förnyat ramavtal med Siemens Industrial Turbo Machinery AB. Det betyder att Jernbro i Finspång kommer att fortsätta leverera svetsade rörsystem i ytterligare tre år. Tack vare avtalet kan Jernbro bibehålla och utveckla bådeLäs mer
30 nya jobb hos industriaktören
Just nu snurrar svensk industri på högvarv. Det märks inte minst hos en av Sveriges ledande aktörer inom industriservice, som just nu rekryterar på flertalet orter över hela landet.Högt tempo i svensk industri innebär en stark efterfrågan på Jernbros tjänster och produkter som bidrar till en effektivare produktion. Därför söker Jernbro just nu ett 30-tal..
Med en aggressiv niomånadersplan startar Teslautmanaren bygget av nya fabriken
Polestar 1, kommer att erbjuda 15 mils räckvidd på ren el - den längsta räckvidden av samtliga hybrider i världen. Planen är att bygga maximalt 500 bilar per år. Polestar har inlett konstruktion av toppmoderna Polestar Production Centre i Chengdu, Kina, där företagets första modell, Polestar 1, kommer att produceras. Konstruktionen startar strax över en månad efter..
VA Automotive tar hem fyra miljonaffärer
-Det är kunder som alla har höga krav på företaget de utser som sin underleverantör, säger företagets vd Lars-Åke Grundmark. VA Automotive ha erhållit ordrar avseende detaljtillverkning och verktygstillverkning. Orderläggarna är Volvo Cars, Husqvarna AB, Nitator AB och IAC. Det totala värdet av ordrarna är ca 10 MSEK och tillverkningen av verktygen kommer att starta..
Alstom visar elvägsprojekt i Göteborg
I samband med att Frankrikes president Emmanuel Macron besökte Sverige presenterade Alstom sitt elvägsprojekt för lastbilar som just nu utvärderas vid Volvo Groups testanläggning i Göteborg.I partnerskap med Volvo Group deltar Alstom i ett elvägsprojekt sponsrat av Energimyndigheten, där Alstom anpassar sin elektrifieringslösning APS, som för närvarande används..
ABB Ability™ förbättrar effektiviteten i Gränges fabriksanläggning
40 % förbättring av planheten för aluminiumband hos Gränges,ABB Ability™ molnbaserade lösningar i kombination med ABB Stressometer planhetssystem möjliggör upp till 40 % förbättring av planheten för aluminiumband hos Gränges, en global ledare av valsade produkter såsom band för värmeväxlare Högklassiga systemLäs mer
Tilltänkt GKN-vd slutar omedelbart
Lämnar företaget och styrelsen med omedelbar verkan.GKN:s tilltänkta vd ­Kevin Cummings lämnar företaget och styrelsen med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande enligt tidningen ttela.se. Enligt pressmeddelandet blir Anne Stevens tillförordnad vd. Hon är styrelseledamot och tar över tjänstenLäs mer