Qimtek News

Qimtek News reports on manufacturing-related business to business news, particularly news relating to business opportunities in the market or buyer-supplier relationships.

You can post your own news relating to contract awards, specific successes or press releases on new equipment and services you supply.

News Stories

Snart 100 VIP-affärer till CTT Systems
91:a beställningen när Fokker beställer kabinbefuktningssystem till en ACJ319neo VIP flygplan.CTT SYSTEMS AB offentliggör härmed att Fokker Techniek BV lagt en order på ett kabinbefuktningssystem till en ACJ319neo VIP flygplan. Fokker kommer installera systemet som höjer luftfuktigheten i hela flygplanskabinen. Projektet kommer intäktsföras underLäs mer
Flowserve SIHIs nya pump LEMD
Har ni behov av vakuum för att sterilisera, avgasa, torka, filtrera eller förflytta? Armatec har lösningen med Flowserve SIHIs nya pump LEMD. En robust, enstegs-vätskeringvakuumpump med sugvolym upp till 450 m3/h, tryckområde 33-1013 mbar. LEMD har konstruerats med enkelhet i åtanke vilket både förbättrar tillförlitlighet och förenklarLäs mer
OnRobot lanserar Quick Changer
Branschens lättaste, mest kompakta robotverktygsväxlare.OnRobot, leverantör inom armslutsverktyg för robotar, kommer med en unik, ny patenterad verktygsväxlare för samarbetsapplikationer som utvecklats av Purple Robotics, som nyligen förvärvades av OnRobot. Quick Changer, som endast väger 200 g (7 oz.), harLäs mer
Vass maskinpark blir vassare
Kunduppdragen kräver en extremt hög tekniknivå hos precisionsverkstaden i Skogås. Men en vass maskinpark är även viktigt för medarbetarnas potential och vidareutveckling.Sedan starten 1984 har LK Precision tillverkat industridetaljer för branscher som kräver extrem precision och prestanda. Kunderna återfinns inom såväl världsledande medicintekniska företag som..
Tre nya affärer till Multidocker
Maskinerna ska levereras till kunder i Sverige och England.MultiDocker har träffat överenskommelser med en kund i England om leverans av en CH 600 och en CH 1400 samt en kund i Sverige av en CH 1100 till ett sammanlagt värde av mer än 22 MSEK. Maskinerna är anpassade för applikationer i hamnar där kravet finnsLäs mer
Stjernberg Automation köper robotföretag
Från att tidigare ha fokuserat på specialutrustning för producerande företag har Kungsbackaföretaget skiftat fokus.Stjernberg Automation gör sitt första uppköp sedan starten för 10 år sedan. Företaget heter Global Operating Drones Sweden (G.O.D.S) och utvecklar robotplattformar för olika ändamål, som jordbruksdrönare och servicerobotar inom..
Nu börjar Finlands svar på Subcontractor
För svenska underleverantörer som vill vidga sina affärer österut är Alihankinta i finska Tammerfors den självklara mässan att delta på.Alihankinta betyder underleverantör på finska. Det är alltså Finlands motsvarighet till Elmia Subcontractor och är på samma sätt en årlig mötesplats för i första hand finska..
Ny maskin till Weland
Som ett led i Welands höga målsättning att vara en ledande underleverantör i kombination med behovet av ökad produktionskapacitet har familjeföretaget utökat maskinparken. Welande AB har investgerat i sin andra riktmaskin. Den här gången föll valet på en FlatMaster® 120 200 från tyska ARKU. Maskinen är ett gediget bygge med en vikt på otroliga 58 ton...
Ny logistiklösning för husbilstillverkaren
Expanderar lagerkapaciteten med Jungheinrich.   Den tyska producenten av husbilar, Erwin Hymer Group, har anlitat Jungheinrich för att expandera lagerkapaciteten vid sin produktionsanläggning i Neustadt, Tyskland. Lösningen som Jungheinrich tagit fram innebär ett pallställslager för enkelt ellerLäs mer
Ny metod ska utveckla den växande 3D-printindustrin
Mittuniversitetet leder ett projekt som ska ta additiv tillverkning närmare serieproduktion. Flera stora aktörer deltar.Mittuniversitetet leder ett treårigt projekt som utvecklar en ny metod där additiv tillverkning, 3D-print eller AM, ska kunna bedrivas med lägre kostnader och högre funktionalitet. Projektet på närmare tio miljoner kronor fokuserar på flyg-..
Nu ska driftteknikerna på Volvo Cars Olofström styra från mobiler och surfplattor
Efter en nästan ett år lång upphandling har Schndeider Electric vunnit uppdraget som går ut på att rusta bilfabriken med nästa generations styr- och automationssystem. Schneider Electric har fått i uppdrag att uppgradera automationssystemet hos Volvo Cars bilfabrik i Olofström. Målet med moderniseringen är att spara energi och göra det smidigt för driftteknikerna..
Edeco Tool köper branschkollega
Efter mer än 30 framgångsrika år inom svensk industri tar nu värmländske verktygsspecialisten ett första steg mot skandinavisk expansion.Genom förvärv av Tooling-divisionen hos danska branschkollegan HCT Tools ges företaget en stabil och inarbetad plattform på den danska industrimarknaden. EDECO TOOL ÄR EN VÄLKÄND AKTÖR bland svenska..
Vill öka tillgången till industriell 3D-print i Norden
3D-print i var mans hand. Nu lanserar 3D Center och 3YOURMIND en portal som ska förenkla beställning och tillgång till 3D-utskrifter.3D Center tillkännager lanseringen av sin nya portal, som skapats för att öka tillgången till industriella 3D-utskrifter för B2B-kunder. Samarbetet mellan 3YOURMIND och 3D Center syftar till att främja tillgängligheten av additiv..
Robotisering och allt-i-ett-paket vinner
Om man automatiserar och lägger till idén med ett allt-i-ett-paket kan man sänka sina kostnader och investeringarna skulle betala sig på en relativt kort tid, säger Chris Dominic, logistikforskare vid Högskolan i Gävle.Chris Dominic har undersökt möjligheterna för företaget MAFI att växa och ta hem mer produktion. MAFI finns i Mora och tillverkar fästen till..
Ny medarbetare på CEJN Norden
Kristian Skoog är ny på CEJN Norden kontoret.   Vi hälsar Kristian Skoog välkommen till CEJN Norden. Han har jobbat på CEJN AB i snart 13 år på olika positioner, senast som kvalitetesingengör med ansvar för reklamationer. Kristian bor utanför Skövde med sambo och en dotter. På fritiden tyckerLäs mer
Hon ska ta Nimo-KGs försäljning till nya höjder
Med stor erfarenhet av internationell försäljning av komplex industriutrustning var Carina Thern ett välkommet tillskott när hon tillträdde Nimo-KG under sommaen.Nimo-KG rekryterar Carina Thern som ny säljare. Carina har arbetat hela sin yrkeskarriär med export av teknisk utrustning inom cementhantering i den marina sektorn, de senaste 14 åren har hon drivit eget företag inom..
PLAY: Framtidens transporter enligt Mercedez Benz
Spana in URBANETIC - biltillverkaren Mercedes Benz vision om hur framtidens transporter av människor och gods ska lösas!Vision URBANETIC från Mercedes-Benz, är en helt ny lösning på framtidens transporter av både människor och gods. Målet är att gatorna ska ha färre fordon, mindre utsläpp och mindre buller. Samtidigt som det ska gå snabbare..
Lägre ökning av arbetskraftskostnaderna efter finanskrisen
Tillverkningsindustrins arbetskraftskostnader har ökat långsammare i såväl Sverige som i resten av Västeuropa under åren efter finanskrisen. 2017 var den genomsnittliga timkostnaden för en industrianställd i Sverige 366 kronor, vilket är något högre än det västeuropeiska genomsnittet. Sett över perioden 2013-2017 ökade de reala arbetskraftskostnaderna..
Handhållet oscilloskop från Metrix.
Med upp till 4 isolerade kanaler.Chauvin-Arnoux är ett franskt familjeföretag som tillverkar mätinstrument i 7 egna fabriker sedan 1893. CA Mätsystem är ett dotterbolag för den nordiska marknaden. Våra varumärken är Chauvin-Arnoux, Metrix, Enerdis, Pyro-Côntrole och Multimetrix. Läs mer
Dispens för 30 meter långa jättelångtradare
High Capacity Transport är det officiella namnet på jättarna som vardera skjutsar 4 containrar återvinningsmetall i Finland.Det har en transportkapacitet som är drygt 30 procent större än vanliga kombinationsfordon. Finska trafiksäkerhetsverket Trafi har på försök gett tiotals HCT-fordon dispens att trafikera förbestämda rutter. En av lastbilarna..