Qimtek News

Qimtek News reports on manufacturing-related business to business news, particularly news relating to business opportunities in the market or buyer-supplier relationships.

You can post your own news relating to contract awards, specific successes or press releases on new equipment and services you supply.

News Stories

Brickpack utökar maskinparken

18 June 2019 11:28 Company Profile

Senaste investeringen är en robotsvetsanläggning.

Brickpack har investerat i en svetscell som klarar att svetsa detaljer upp till formatet 1500x1000 mm och 500 kg. Det är en komplettering till befintlig maskinpark för att skapa utökade möjligheter för plåtbearbetning. Investeringen omfattar en Fanuc

Läs mer

Brickpack AB

Add to Facebooktweet thisLet your contacts on LinkedIn know about it

More Press release's

Bufab slutför förvärvet av HT BENDIX A/S
Mottagit godkännande från berörda myndigheter.Så som tidigare kommunicerats har Bufab den 3:e Juni avtalat om förvärv av samtliga aktier i HT BENDIX A/S, en ledande Dansk ”Supply Chain Partner” på den nordiska marknaden. HT BENDIX har en stark expertis inom industrierna för möbel och inredning medLäs mer
Svensk stålproduktion första halvåret i nivå som 2018
Det har dock varit en inbromsning under andra kvartalet Under första halvåret 2019 har det producerats sammanlagt 2 558 tusen ton råstål i Sverige Det är en ökning med 0,3 procent jämfört med motsvarande period 2018, visar statistik från Jernkontoret. Under juni månad uppgick den svenska råstålsproduktionenLäs mer
Svensk stålproduktion första halvåret i nivå som 2018
Det har dock varit en inbromsning under andra kvartalet Under första halvåret 2019 har det producerats sammanlagt 2 558 tusen ton råstål i Sverige Det är en ökning med 0,3 procent jämfört med motsvarande period 2018, visar statistik från Jernkontoret. Under juni månad uppgick den svenska råstålsproduktionenLäs mer
Fredrik Zöögling ny vd och koncernchef för ProfilGruppen
ProfilGruppen AB har utsett Fredrik Zöögling till vd och koncernchef med tillträde senast den 10 januari 2020.Fredrik Zöögling, civilingenjör, 53 år gammal, har mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom industrin, senast som vd i Eberspächer Exhaust Technology AB. Företaget som tillverkar och säljer avgassystem för lastbilsindustrin..
Unibap certifierat enligt ISO 9001:2015
Unibap är nu godkänt enligt ISO-standarden 9001:2015 sedan RISE genomfört en revision av företagets ledningssystem.Unibap har blivit certifierade enligt SS-EN ISO 9001:2015, vilken är en ledningssystemstandard för kvalitetsprocesserna i ett företag. Kvalitetscertifieringen intygar att ledningssystemet för Unibap lever upp till internationell standard och främjar..
Andra kvartalet i följd med rekordhög produktion för SinterCast
Med en rekordproduktion på 3,4 miljoner motorekvivalenter under andra kvartalet noterar SinterCast AB rekord i serieprodukltionen för andra kvartalet i rad.- Efter en tillväxt på 24 % från första halvåret 2017 till 2018 har vi nu uppnått en tillväxt på 25 % i första halvåret 2019 gentemot första halvåret 2018. Rekordproduktionen på..
Lägre produktionstakt sänkte resultatet för Bulten i Q2
Bulten meddelade att resultatet för det andra kvartalet påverkades negativt med cirka 25 MSEK på grund av lägre produktionstakt för att anpassa lagernivån.- Under andra kvartalet fortsatte den nedgång på personbilsmarknaden som inleddes under andra halvåret 2018 och marknadsläget har återspeglats i Bultens lägre volymer, kommenterar koncernchef och vd Anders..
Steeltec ökar och nyanställer
Steeltec som producerar specialstål positionerar sig på nytt i Skandinavien: I toppen av det starka försäljningsteamet står nu de båda försäljningscheferna Johan Thyni i svenska Boxholm och Brian Nielsen i danska Nørresundby.Verksamheten i SCHMOLZ + BICKENBACH stärker de båda nordeuropeiska länderna och optimerar kvalitén på tekniskrådgivning och service. Resultatet..
Dags att slåss om Swedish Steel Prize 2019
Nu har ansökningsperioden inletts för Swedish Steel Prize 2019, stålbranschens mest prestigefyllda utmärkelse, som i år firar 20-årsjubileum. Sista ansökningsdag är 15 augusti.Swedish Steel Prize lockar tävlande från hela världen, där idéer och produkter som påvisar innovativ användning av stål nomineras. Prisceremonin äger rum 14 november i Stockholm..
Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet
Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.Denna lösning höjer inte bara säkerheten vid bearbetning –..
ÅF och Siemens fördjupar samarbete kring virtuell idriftsättning
ÅF Pöyry, Siemens Digital Industries och Siemens PLM Software fördjupar sitt strategiska samarbete kring digitala lösningar för industriföretag genom ett särskilt erbjudande inom Virtual Commissioning, på svenska virtuell idriftsättning.Produktionsförluster i form av stopptid och kvalitetsbrister vid ombyggnad och nyinstallation är mycket kostsamma. Siemens och ÅFs strategiska..
Ny DMG MORI-maskin kortar ledtiderna för Garantell AB
Garantell AB som utvecklar och tillverkar avancerade nätväggar har investerat i en vertikal fleroperationsmaskin ifrån DMG MORI.Maskinen är en DMG MORI CMX-1100V med Siemens styrsystem. Företaget gör investeringen för att korta ledtiden på reservdelar, men även för nytillverkning av komponenter till deras egenutvecklade maskiner för tillverkning av..
Automation till Phoenix fiberlaser i storformat
LVD Company har introducerat nya atomationslösningar för sin serie av av storformats fiberlaser Phoenix modell FL4020 och FL6020. Nu med möjlighet för automatiserade in- och utlastningssystem i form av olika alternativa kompakta palletlager, (CT-L) för hantering av plåtar till Phoenix FL4020. Den flexibla automationen håller samma höga tempo som höghastightes..
Plåtmodul i Mjölby storsatsar med nya maskininvesteringar
Med drivkraft att ständigt bli ännu bättre och effektivare, växlar plåtbearbetningsföretaget upp maskinparken ytterligare.Plåtmodul i Mjölby AB satsar stort och har i dagarna gjort klar med Bystronic Scandinavia AB om leverans av två nya laserskärmaskiner, Bystar Fiber 3015 12 kW. Maskinerna kommer att dockas in mot befintligt Remmert-lager för att kunna nyttja dess..
Proton: Vi vill göra svenska företag mer hållbara
Ytbehandlingsindustrin kan tyckas vara en relativt liten bransch i svenska mått mätt. Men tänk då på att komponenter som inte håller på grund av korrosionsproblem i Sverige, kostar ca 3 % av BNP.I stort sett har alla funktionella produkter oavsett bransch har någon form av ytbeläggning med syfte att skydda produkten mot yttre omständigheter. Det kan vara alltifrån hur en yta..